ידוע ש"כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם", אז הרעיון הבא נלקח מהמנהלת הנעלמת שלנו, מרת שירו. או אם נדייק, חברה שלה העלתה את הרעיון.
את לאה עצמה אנחנו לא כל כך מכירים, חוץ מתיאורים קטנים פה ושם, ומהסצנה היחידה שמוקדשת לה: השיר של לאפי המתוקה, לרגל הולדתו של האופלא החדש. אבל ננסה להתמקד בפן אחר: לאה דיאלידאן גדלה שלושה ילדים אמממ... איך להגדיר אותם? אולי- שלושה ילדים טובים פלוס.
ברכיהו- בזמן המשא ומתן איסתרק חושב שהגיוני שלולא המלחמה הניטשת בינו לבין דיאלידאן, הוא היה רוצה בו כחבר קרוב. שלוואן- "המפורסמות אינן צריכות ראיה"... יש מצב שהוא עורק לכוזר הישנה והטובה בספר הבא... פאר- עד כמה שהוא המגעיל מבין שלושת ילדיה, ומעצבן להיזכר בעיר שהוא ניהל בעבר, יוספאר, על כל אירועי ה"תרבות" שהוא עשה בה, וועד חכמי כוזר המסתורי וכו', ניתן לראות בפירוש עד כמה הוא לא ממש מאמין ביושרו של אביו- כאשר הוא מאלץ את שלוואן למנותו כשליח קידושין, ועוד יותר כאשר הוא מאלץ את תרצה לתת את אחת מבנותיה לאשה לשלוואן. הוא אמנם מתנהג בדיוק כמו שאבא שלו ביקש, אבל בתוכו גואה בחילה, והוא חש גרוע, במיוחד כשהוא נאלץ לדבר אל טמיאל כאל ילדה קטנה... (קראו שוב את הקטע הזה.. )
ושלושת אלה, לצידו של האביר הנוראי והאכזרי ביותר שידעה כוזר מעודה- יוסף דיאלידאן. אז מה דעתכן?
נשלח ב-1/9/2015 21:57
לאה היא חידה סתומה עבורי. אני חושבת שהאופי שלה חלש והיא הפכה להיות אנוכית וצבועה בגלל החיים במחיצת בעלה. אולי אם הייתה חיה עם אדם טוב היו רואים בה צדדים אחרים? כי קראתי קטע שבה היא מתפללת וקוראת תהילים בחצר ויש לה מן אצילות מסויימת.
נשלח ב-24/8/2015 14:31
נכון אבל מצד זה שהיא "חיה בשביל עצמה" זה לא מחייב.אם היא הייתה יכולה אחרת היא יכלה להיות אישה מסורה מאוד.אבל כשמתחילים משחקי כבוד בין בעל ואישה אז כל אחד חי בשביל עצמו.
חושבת שלא לאה הבעיה פה,הגיוני שהיא מצד עצמה אישה טובה ולא באשמתה נמצא בחיים עם בנאדם חסר גבולות שהכבוד מעביר אותו על דעתו.היא פשוט חייבת לכופף תראש לכבודו.
שגם יוסף לא מעריך אותה... אני רואה בהם שני אנשים שחיים בשביל עצמם. כל אחד רואה רק את טובתו הפרטית וממילא חיים נורמליים לא יכולים לצאת מזה... לדעתי אין להם ערכים,האינטרס שלהם זה שלהם יהיה נוח!
נשלח ב-6/8/2015 23:17
אם תשימו לב בקטע שמתואר את הסעודה הנדירה של יוסף דיאלידאן ולאה שבה הוא מספר לה שהוא בחר את השידוך לשלוואן כתוב שם גם שככה כל הסעודות האלו נגמרות בתחושה שמצליחה להרגיז את יוסף דיאלידאן...
אני כל כך לא אוהבת את הדמות הזאת! אולי הדמות שהכי לא אהבתי. יש בה צביעות מגעילה כזאת שממש ממש מרתיעה אותי!
נשלח ב-11/5/2015 22:50
אני מסכימה עם כוזרית. בכל אופן יש בה גם צדדים טובים(אז עם לאפי וגם הקטע עם רבקה אובסלד ) אבל כמו שכתבתם,אם זה הבעל שלה..חייב להיות איזשהו קשר גם במידות ..:-)
לאה דיאלידאן... לא כל כך קלטתי איזה טיפוס היא... אטומה? רעה כמו בעלה? גאוותנית? אדישה? אנוכית? יש בה משהו אחד טוב למשל? חוץ מאמירת תהילים בגינת הבוסטן...
נשלח ב-3/11/2014 17:43
כנסי שניה לסוד של בסטיאן, כתבתי שם משהו שנראה לי חשוב (עד שתגידו לי שאני טועה...)
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
נשלח ב-3/11/2014 17:42
צריך לחכות שמשהו ממעשיו יתפרסם, כרגע אין לה טיפת מושג, וגם כמו שאמרו היא קצת חלשת אופי... אולי אם שלוואן יעבור הוא יצליח למשוך אותה איתו, או לפחות לשכנע אותה באמת.