| נשלח ב-28/4/2014 11:20 |
|
| |
על שקיפות אאוטינג וסגירת חשבונות
היתה פעם קבוצת אנשים שמתוך חשיבה עמוקה הגיעו למסקנות לא מקובלות בחברה שהם היו בה, בצר להם, ומתוך רדיפות ממשיות, הם פנו אל הרשת. זו סיפקה להם במה לכתוב להתכתב וגם להתווכח, לשקוע בחכמה שהם מצאו לנכון לעסוק בה, ומתוך חשש לשלומם, התקינו שיהא אדם שואל בשלום חבירו בניק. וקבעו להם חוקים מוצקים שלא לגלות לשוק מי הם ומה שמם, וקראוהו בשם איסור האאוטינג. חכמים שבהם ראו בדבר עוד תועלת והוא שבכך יתאפשר להם לנהל דיון נקי לגופו של ענין ומבלי להכניס בתוכו אמוציות אישיות.
במשך הזמן, התקבצו לשם עוד אנשים, ולהם מטרות שונות לגמרי. מתוך ההקפדה על חוקי ההסתרה והאאוטינג, שלגבי רבים כאן אינם אלא אנכרוניסטים, בעידן הפייסבוק ודומיו, ראו הם בחוקים האלה אמצאים נהדרים לתכסיסי הרשע שלהם. מדובר באנשים שאין להם הרבה אינטרס בדיון ענייני על מנת להגיע לאיזשהו בירור. אלא בהוצאת כעסים ומריבות על יריביהם בלבד. נמצדו הם למילים של החוק בניגוד לרוחו וכוונתו. יכול אדם לנהל דיון בן עשרות עמודים כאשר הטענה המרכזית בדבריו זה 'עזוב, אתה לא מבין מהחיים שלך כלום, אני היחיד שיודע ורשאי לחוות דעת'. חכמים להרע הם, לא אומרים את זה בצורה כה חשופה. אבל באמצעות הצפת ציטוטים ומראי מקומות רלוונטיים ולא רלוונטיים, דיבור בשפה גבוה גבוה ותוכן אין, רשימת מגילות ארוכות מלאי מליצות עוקצניות, השכילו הם להשתמש בחוקי החסיון לרעה.
הללו למדו גם את אמנות החלפת ניקים מדי כמה חודשים, והחזקה בכמה ניקים, באחד מרחיב ובשני מקצר, באחד הא חבר שלך ובשני יורה בך זיקי מוות. כאשר כל זה משמש תכסיסי מלחמה והשפלה כנגד הזולת, כאשר ההתקפות כביכול לא קשורות לאותו אישיות.
הרי, לפנינו, חברים, שאלה קלאסית של העדפת הטעם על החוק היבש. לטעמי, (בנוסף למגרעות רבות נוספות בסיסטם של הניקים וההסתרה לענ"ד) אין כל הגיון להרשות למישהו להשתולל בלי קשר לכל מטרה, כאשר ההגנה הזאת עומדת לצידו. לפעמים מותר לנו לגלות שהוא א הוא ב הוא ג, הוא זה שאינו מתבייש לכתוב אותם שטויות בשמו המלא בעיתונים אתרים וקובצים, הוא זה שכותב לחבריו על ביב השופכים דפה, הוא זה שמצפה ליחס ענייני בחסות ניקו.
יצחק
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 17:01 |
|
| |
וכמובן, כפי שבאר יהי אור, עצכח שכתב כאן נימוקים נגד אאוטינג ובעד התחשבות היה אני. שכחתי לציין זאת אך כמדומה שהתוכן והסגנון מעידים על כך.
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 17:00 |
|
| |
כמדומני שכדאי למחוק חלק מההודעות האחרונות. הן מעוררות סקרנות רבה, אך הן אינן מהדברים שמרבים שלום ויראת שמים בעולם.
*** יהי אור כתב שחסר לו כאן יחס אישי והוא רוצה להתייחס לא רק לגופם של דברים אלא גם רצונו בקשר עם אנשים. זו בקשה מאד מובנת ולגיטימית. במה דברים אמורים, ביחס של חברות ותמיכה. אולם יש למעט בביקורת וגם אותה להשמיע לגופם של דברים ולא של אנשים.
לדעתי יעזור מאד לא לצפות מאנשים להיות עקביים, להבדיל מהודעות ומאמרים, שאמורים לעמוד בתנאים אלו. 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 14:35 |
|
| |
בשביל להשתפר אני חייב כמה קורות מהגמ"ח שלך. בפרט שכל עוד הם תקועות לך בעיניים אתה לא רואה אפילו מה מה אתה עצמך כתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 14:29 |
|
| |
ספקולציה יפה שלך. תשפר את כשרון הטיוח מעט לפעם הבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 14:25 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | נדמיין שיש מישהו שדורש דרשות גדולות בבית המדרש נגד המקום הנורא הזה ששמו עצכח, ואיך אסור לכתוב שם אפילו להשיב להם וכו', ובסוף הוא עצמו מתפעל עשרים ניקים בעצכח ובמקומות יותר גרועים. נראה לך הוגן שייהנה מחוקי המשחק פה?
|
|
כאן אתה כותב שאני דורש בבית המדרש נגד עצכח וכו' כשאתה מתייחס להודעת המייל שהבאת באשכול על מדות הדרש ומייחסה אלי בכשרון בלשי גרוע במיוחד. כמובן שה'עשרים ניקים' הם מדרכך המיוחדת לדייק ולעמוד על האמת הברורה, וכן הניקים ב'מקומות גרועים יותר' (יש מקומות גרועים יותר ר"ל) הם ספקולציה מיוחדת שזורחת היישר מאורך הבהיר. בהצלחה עם הגמ"ח קרשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 13:45 |
|
| |
לא זכור לי איפה ייחסתי לך את המייל הזה. או איך זה אמור להיות קשור לנושא כאן או להראות על משהו.
תוקן על ידי יהיאור ב- 29/04/2014 13:46:08
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 13:44 |
|
| |
אכתוב שוב בפשטות. השקר הכי בולט שלך, הוא לייחס לי את הודעת המייל המגנה את הדיון בעצכח, בעוד זהות כותבה ידועה ועבידא לאגלויי. ולא זו בלבד אלא שהיא נכתבה נגדי. את השקרים האחרים ניתן להשיג בהנחה משמעותית לחברי הפורום בגמ"ח קורות. לפי מחירון לוי יצחק. הנחה לחסויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 13:36 |
|
| |
זה בדיוק הגאונות שלך. לכתוב תגובה שלימה שתשעים ותשע אחוז ממנה הוא סתם התקפה נגדי בלי קשר לשום דבר. ואחוז אחד שלה מתייחס לטענות שהועלו, בדרכך המיוחדת, להציג בצורה שקרית מה שנטען, ואז לעשות ממנה צחוק. כנראה שזו סיבה מספיק טובה שיש לך לדאוג שהסטודנט בעוד שלושים שנה לא ידע שזה אתה. אלא שהנך צודק כי אין סיבה להכריז על כך, כי אותו לוגיקה משמשת אותך גם כאשר הנך כותב תחת שמך באומץ רב.
תוקן על ידי יהיאור ב- 29/04/2014 13:36:54
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 13:29 |
|
| |
אתה ממשיך לעשות צחוק מעצמך ולהתנהג כאחרון הפחדנים העלובים. את השם שלי אני חשפתי מרצוני, כשרציתי לחשוף. בכך גיליתי יותר אומץ ממך. שנינו חיים הרי באותה חברה. אין לי בעיה שבקרב הגולשים קבועים כאן יוודע שמי (ואם לא הייתי רוצה, לא היית יודע), והרי עוד שמות רבים ידועים לאלו שחיים כאן, ואפילו השמות הסודיים של המנהלים, ידועים להרבה משתתפים. הבעיה היחידה היא כאשר אחת לכמה זמן מגיע אידיוט שימושי, יהי חושך, או כל משהו דומה, ומרגיש כשרלוק הולמס בשעתו, שהוא (הפחדן שמסתתר מאחורי ניק) 'גילה' איך קוראים לי, איזה גאון! מבלי לשכוח את עברו החרדי כקמב"ץ העדה וכמחלק פשקוילים, הוא דואג לפרסום רבתי, בסגנון של "אתמול ראיתי את בן דוד שלך", "אני נמצא עכשיו מתחת הבית שלך, צא ותענה לי אם אתה יכול". כמובן שהכל בנימוקים של קנאות יתירה ועקרונות המוסר הנעלים וכו', כמסורת התירוצים והנימוקים של אבותינו הקדמונים אדם חוה קין וכו'. בשביל זה מסתמך האזרח ההגון על חוקי הפורום שמנסים איכשהו להצר את צעדי 'הקנאים החדשים' המזהים חרדקי"ם מסוכנים ומטפלים בהם כפי חכמתם הרבה. כשיום אחד אצטרך להשתטח לדיוטת הדיונים שלך, תראה בקלות שכל הדמיונות שאתה מייחס לי הם עורבא פרח. אתה בודאי מרגיש כשופט דיין ותליין כאשר אתה מבצע בחגיגיות את גזר הדין הנורא שלך. אל תתרגש, פעם בכמה חדשים מגיע גאון כמוך ועושה בדיוק אותו דבר. אני לא משתמש בשום עשרות ניקים, הסיבה היחידה שהחלפתי את הניק הקודם היא שגאונים כמוך טרחו להודיע לכל העולם ולכתוב זאת, באופן שיאפשר לכל סטודנט בעוד שלשים שנה לערוך מעקב על כל מה שאמרתי וכתבתי אי פעם במשך השנים. אף אדם לא יהיה מעוניין בכך. וההשוואה לפייסבוק מטופשת, כל אדם שולט על דף הפייסבוק האישי שלו ויכול למחוק מה שהוא רוצה או להגביל כניסה. דברים שכתבתי בפורום בגיל 16 תחת השם שלי יישארו לנצח כאן. את כל שאר הספקולציות שלך נשמור למחקר מיוחד. וכמובן 'איך קשור לכאן המייל הזה?' שאלה טובה, מערכת המייל של בהמ"ד, שסוד גלוי מי אחראי עליה ומנהל אותה, שלחה הודעת גינוי מרומזת נגד השתתפותי בדיון כאן. אבל לדבריך אני הוא זה ששלח את ההודעה, והראיה: דיברתי על ההודעה הזו כאן. גאוני בפשטות." וכמובן ישנו המוטיב החדש 'ליצנות אלימה', שלח את הרעיון לפקולטה למדעי החיים אין ספק שיפתחו קתדרה על שמך. אם קשה לך עם הומור, אתה לא חייב לנסות. מה שאני ממליץ לך הוא ליטול שמונה קורות מבין עיניך, ואת שאר הקורות שיש שם – תעשה מהם גמ"ח קורות, לזיכוי הרבים. כה לחי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 13:22 |
|
| |
שמתי לב כי באשכול סמוך הסביר ארתח יפה את מטרת החלפת ושינויי הניקים בצורה יפה
[quote]אהה, ועוד משהו שהצחיק אותי. בדיון של יהי אור עם מימוני על אאוטינג ושקיפות וכו', כתב מימוני ליהי אור משהו כזה "אם אפשר לזהות את הסגנון של מישהו, למה שהפקחים ידעו והתמימים לא"? הבעיה היא, שגם כאן, מדובר במחקר פילולוגי טקסטואלי בינוני ומטה של יהי אור. כבר שאלו את יהי אור מה הבעיה שלו, נניח שמישהו החליף ניק, בסה"כ כל עוד יש אידיוטים מסוג זה שטורחים לפרסם שמות של אנשים, נח לאדם להשתמש בניק מבלי שכל אדם על גבי הגלובוס ידע מה הצחיק אותו היום בבוקר והדברים יהיו מונצחים לעד ברשת. לא אכפת לי שהמשתתפים הקבועים ידעו מי אני, אבל אני ממש לא מעוניין שכל אדם בעולם יוכל לעקוב אחרי לעולמי עד. [/quote]
רק צריך להבין כי "מה הצחיק אותי הבוקר" הכוונה מי כתב משהו שלא נראה לי ועשיתי ממנו ליצנות אלימה. לא נראה לי שמגיע לאדם הזכות הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 12:59 |
|
| |
איך קשור לכאן המייל הזה?
העיקר שאני הזוי ואין לי מושג על מה אני מדבר. רק אחד יש שיודע תמיד על מה הוא מדבר.
ושכחת איך באשכול קודם הזדהית עם המייל הזה ואף הסברת גדר השיג ושיח והשופכים.
תוקן על ידי יהיאור ב- 29/04/2014 13:02:57
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 12:42 |
|
| |
יהי, אתה פשוט הזוי ומראה שאין לך מושג על מה אתה מדבר, את המייל שנשלח מ'בית המדרש ללימוד נביאים', יודעים כל חברי בית המדרש מי כתב, יש להניח שהוא כתב אותו נגדי. אני לא אחראי על המייל של בהמ"ד ולא על בהמ"ד עצמו, בימי העיון הקודמים אף לא זכיתי להיות נוכח. העובדה שאתה בבורותך מייחס לי דברים שכל חברי הקבוצה יודעים בדיוק מי כתב אותם ולמה, מראה על כך שאין לך מושג על מה אתה מדבר והנך עושה צחוק מעצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 11:14 |
|
| |
מזל שאנשים עוד לא טוענים טענות בנוסח "אותו ראש כולל שעשה לך רע לא אני, זה רק התפקיד שנקרא ראש כולל, זה שאני במקרה גם הראש כולל לא אמור להגיד כלום על היחס שבינינו"
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 10:51 |
|
| |
אני מסכים שיש כאלה שיכולים להנזק וכו, וזה כל המטרה כאן כפי שהסברתי. אבל נדמיין שיש מישהו שדורש דרשות גדולות בבית המדרש נגד המקום הנורא הזה ששמו עצכח, ואיך אסור לכתוב שם אפילו להשיב להם וכו', ובסוף הוא עצמו מתפעל עשרים ניקים בעצכח ובמקומות יותר גרועים. נראה לך הוגן שייהנה מחוקי המשחק פה.?
עצכח הוא טמיר ונעלם בערך כמו כל המשחק המוזר הזה.. אגב במקרה הזה נראה לי שהוא הזדהה במפורש. (כפי הבנתי עצכח הוא ניק של הניהול שמשתמשים בו כמה, וכאן כתב מיימוני) הפייס שינה את זירת המשחק בכתיבה ברשת בכלל, אבל זה סיפור אחר. וגם שם לא הגון לעשות את המשחק הזה. [מה גם שחוקי הפייסבוק רשמית מנוגדים לניקים, ואין שם חוק האוסר אאוטינג. תחשוב ששם ראוי לעשות זאת במקרה שזה לא הוגן?] כפי שכתב מיימוני, הנפקא מינה לגבי אלו הוא לגבי התמימים או החדשים, וזאת בהתאם לשיטה הכללית שלהם המזלזלת באינטליגנציה של כל מי שאינו אותם, וחושב שניתן לעבוד עליהם. התמיהה למה לעשות את זה תפנה אליהם.
תמשיכו להיתמם כאילו קיים אצל הומו ספייאנס מושג כזה ששמו דיון לא אישי, או שבגלל שמישהו מזדהה בניק זה יוריד מכך שבני אדם מדברים ומתכתבים עם בני אדם ולא עם רעיונות מופשטים. אני כבר כמעט לא מוצא טעם פה מהסיבה הזאת. הרבה יותר לעניין לדבר עם בני אדם מאשר עם ניקים. גם אחרי שאני מכיר אישית חלק גדול מהניקים פה. אבל זה נושא נפרד שחייב הרחבה וסיוג, מי שמעוניין יחפש את זה אצלי , לא אצל הניק שלי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 08:55 |
|
| |
חיים כהן לא נותר לי אלא להסכים. היה בזמנו דיון אם זה הוגן שאותו אדם ישתמש בניקים שונים ואני הייתי מהסבורים שאין מניעה, אולם במקרים שאתה מתאר, אני מסכים לדבריך.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/04/2014 08:55:38
|
|
|
|
|