ברור שצילום עם ה wb המתאים יפיק תוצאה טובה יותר, או צילום בקובץ raw המאפשר עיבוד מאוחר יותר. הפלאש גם יוצר ניגודיות בין אמצעי התאורה הקיימים, תאורת הרחוב החמה ובין תאורת הפלאש הקרה מה שמקשה על בחירת הwb הנכון.
לכן המלצתי על צילום ללא פלאש ואם צריך חשיפה ארוכה גם חצובה.
נראה לי שתוכל להעלות את התוצאה לתחרות השבועית, הפרספקטיבה כאן ממש נחמדה.
נשלח ב-8/5/2014 22:31
אתה יכול בבקשה להעלות שוב, לפי מה שהערתי למעלה (גוונים חמים + חיתוך מימין), נראה לי שהתמונה תשתפר פלאים.
נשלח ב-8/5/2014 22:14
ניוורל,
עם על הכבוד לא ממש מעניין אותנו מה יש לך בשקית, כאן מתעסקים בצילום ואנו מנסים לעזור. התמונה שלך לא תהיה טובה יותר אם תסביר לנו למה לא לקחת ציוד מתאים, התמונה כן תהיה טובה יותר באם תצלם אותה בצורה האופטימלית.
אל תבין אותי לא נכון, לדוגמא גם אני לפעמים מצלם סיטואציות מהסלולאר בזמן שאין לי את ציוד הצילום איתי בגלל ש.... בתכלס התמונה תהיה באיכות של סלולאר.
נשלח ב-8/5/2014 17:02
כדרלעמר כתב:
ההוד היה מורגש יותר אם היית מוותר על הפלאש ומשתמש בחצובה.
כשאתה הולך ממקום למקום עם מצלמה ששוקלת קרוב ל3/4 קילו ועם שקית ובה עוד דברים אי אפשר לדבר על חצובה (אפילו לא קטנה)! כי היכן ששהיתי בצפת זה מרחק הליכה מהעיר העתיקה ולא הלכתי רק לצלם את העיר העתיקה אלא גם למשל לזה
ניוטרל, תודה, פשוט במכשיר שממנו אני כותב זה קצת מסובך לפתוח את זה...
אין ספק שהפלש נתן תוספת גוון קר, הנס הוא שזה לא יצא עם אור 'קשה' מדי.
ואגב, אני מאד מסכים איתך לגבי הנתונים מול היופי, אני לא אוהב שמעבדים עד שמאבדים את הסצנה המקורית. צלם טוב רק ינסה להעביר את האווירה והתחושות בצורה הברורה ביותר. אבל אני בעד להוסיף מעט גוון חם בעיבוד , וזאת על מנת להעביר את האווירה בצורה חדה יותר. זה לא פוגע בהוד, רק מדגיש אותו.
נשלח ב-7/5/2014 18:37
כדרלעמר כתב:
ואז היית סוגר צמצם לגמרי ומקבל או ירח ופנס בתאורת כוכב.
נשלח ב-7/5/2014 17:48