| נשלח ב-5/5/2014 22:51 |
|
| |
בסתר או בגלוי/ משפחת דיאלידאן
לצערי לא היה סיפק בידי להגיב כראוי באשכול "לאה דיאלידאן".. אבל אעלה כאן נקודה שיכולה להסביר/ להעלות תמיהות בנוגע למה שנידון שם:
האם ועד כמה, לדעתכם, היו ידועים לבני משפחתו- כל מעלליו של יוסף דיאלידאן? כוונתי בעיקר בספר איסתרק, כשהוא רוקם בסתר תכים של הפיכה... כמובן שיש מקום להתדיין גם על מעשיו ה"מהללאל".
ואם אפשר, לא לענות על פי השערות, אלא להוכיח כל מחשבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 22:26 |
|
| |
נוראי, ונוטף דבש...
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 11:11 |
|
| |
הניסיון של כל המשפחה הזאת לא פשוט עם אבא נוראי כזה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 11:02 |
|
| |
כן. הוא בן אנוש. הוא לא היה עושה את זה מעצמו. אבל אם זה כבר נעשה.... קצת בחילה והוא מתגבר. ונהנה מהתוצאות. האמת... הניסיון שלו לא פשוט. הרבה יותר קשה משל שלוואן. הוא עוצר כוזר ויורש העצר...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 04:28 |
|
| |
דווקא אני לא ממש שונאת את פאר. יש כמה קטעים שמראים אותו אנושי, אם כי חסר אפשרות לשנות ממה שאבא שלו אומר. כמובן שמצטרף לכאן העניין שהוא לא מספיק אמיתי ולא מספיק אמיץ ולכן גם לא מספיק רוצה לעשות משו בנידון. הסצנה הראשונה היא כשהוא מבקש משלוואן למנות אותו לשליח קידושין. קטע קשה רגשית... מסכן שלוואן. אחרי דין ודברים עם שלוואן הוא פתאום מסיר את הקשיחות שלו ומסכים עם הקושי של שלוואן. הסצנה השנייה היא כשהוא כמעט מקדש את טמיאל (הי, לא את, טמיאלוש!  ) עבור שלוואן. כשהוא קולט שהמצב הוא שילדה קטנה הולכת להתחתן עם אחיו וגואה בו בחילה על מעשי אביו... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2014 01:34 |
|
| |
את שלואן? הוא נראה לי חושב ומעמיק הרבה יותר ממנה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2014 01:31 |
|
| |
נכון. אני דווקא מצאתי אצל לאה הרבה יותר רגשות מאצל פאר. היא הזכירה לי קצת את שלוואן, אבל באופי שקט יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2014 00:25 |
|
| |
פאר דמות מעצבנת במיוחדדד איזה שטחיות מרגיזה ממש חסר רגשות
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2014 22:20 |
|
| |
האמת שלאה דיאלידאן מאוד דומה באופי לבן הבכור- פאר... שניהם שטחיים, עושים מצוות כי ככה כולם עושים. שניהם מבינים שיוסף על הפנים, אבל זה לא באמת משנה להם כל עוד הם מרוויחים מזה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2014 12:48 |
|
| |
באמת? (יו, איך אני נראית תמימה ככה, אבל זה לא מסתדר לי, אף פעם לא חשדתי בו כך!)
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 23:03 |
|
| |
אדונו זה דיאלידאן בשלב הזה בספר זה לא כתוב בברור בשביל המתח והעניין
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 22:13 |
|
| |
אמאלה! טוב אם הוא היה מסוגל לרצוח את איסתרק (לשלוח את מהללאל, הוא הרי לא ידע מה באמת מהללאל יעשה) ואח"כ לגרום שגם מהללאל ימות (שנתן לו מנהרת סתרים שלא קיימת) הוא כנראה באמת רצח אותו! חשבתי שזה הקווארים, המכשפים.... וכו אז האיש שנשלח לקחת ציור של שני הנסיכים מתובאל הוא היה שליח של דיאילידאן? לא נראה לי, הוא פעל בשליחות אדונו, אז למען מי האדון שלו פעל?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 21:35 |
|
| |
ואת אליהו זה ממש כתוב בברור שהוא רצח בדם קר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 19:58 |
|
| |
אין לי כרגע אף אחד מהספרים בבית בשביל לתת לך ציטוטים מדויקים אבל קחי רק לדוגמה בסוף איסתרק שהוא יוצא מחדר האוצרות דרך מנהרת הסתרים ממש ביציאה כתוב שהיא נבנתה ע"י אדוניהו דיאלידאן ואז הוא שואל את עצמו האם יכול להיות שכבר בשמך מאות שנים המשפחה הזאת בוגדת וכתוב שם שהמאורעות האחרונים בממלכה נתנו לו תשובה חיובית
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 17:32 |
|
| |
אני בשוק! כמה שחשבתי על יוסף, אבל לרצוח? הוא גם רצח את שרה ואת רעואל? איזה רשע! תתני לי הוכחות לפני שהוא יהיה "מחוק" אצלי! אני לא רוצה סתם לחשוד בו....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 16:42 |
|
| |
אני לא יודעת אם הוא זה שירה את החץ אבל בודאי שזה שליחים שלו
|
|
|
|