בית פורומים עצור כאן חושבים

ראשית אוני: מלמד שלא ראה קרי בימיו. (מוקדש לחסדא)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2014 04:59 לינק ישיר 
ראשית אוני: מלמד שלא ראה קרי בימיו. (מוקדש לחסדא)

יעקב אומר לבנו בכורו ראובן (בראשית פרק מט ג) רְאוּבֵן בְּכֹרִי אַתָּה כֹּחִי וְרֵאשִׁית אוֹנִי יֶתֶר שְׂאֵת וְיֶתֶר עָז:

רש"י מביא את החז"ל מיבמות "מלמד שלא ראה קרי בימיו"

החדי עין שמכירים את הממזר הגדול האבן עזרא. יודעים כבר את שפתו וכך אומר. (אבן עזרא בראשית פרק מט פסוק ג ) והבכור יקרא ראשית און. וכמוהו ראשית אונים (תה' עח, נא). 

מה האבן עזרא הממזר הגדול אומר כאן ?
והנה הפסוק המקורי בתהלים.(פרק עח פסוק נא) וַיַּךְ כָּל בְּכוֹר בְּמִצְרָיִם רֵאשִׁית אוֹנִים בְּאָהֳלֵי חָם

וזה תוקף דבריו: אם חז"ל רוצים לדרוש את ראשית אוני = טיפה ראשונה = שלא ראה קרי בימיו ?! אז יוצא מיזה שבני חם השטופים בזימה גם לא ראו קרי כל ימיהם. הרי כתוב עליהם שבכוריהם הם "ראשית אונים" ?
על כורחינו טוען האבן עזרא שמדובר בבכור כלומר כל בכור נקרא ראשית און ולא קשור כמה קרי ראה בימיו וראה.

למה אני מספר לכם את זה ? לומר לכם שאין חטא כזה ואין סיכוי שיעקב לא ראה קרי עד גיל 84 והדרש היא רק מוסר יפה ותו לא. הרי הדרש לא נכון מבחינת דיקדוקית כנ"ל.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 20:16 לינק ישיר 

שלישישי היקר.

ברית מילה מתחילה באמת לא גזענית כלומר כל מי שמאמץ את החשיבה של אברהם ובא לגור בארץ ישראל בעצם מל את עצמו ואת בנו. הרי אי עבודה זרה ומילה מחויבים כל יושבי הארץ.

הסיבה פשוטה כי ברגע שאתה מאמץ את החשיבה אתה מאמץ את הדגל. וכך מאמץ את שמיטה ויובלות ולא מקדש את החברה\המולך.

ברית מילה נצרך דווקא כי בטבעיות האדם פועל למען החברה בעיוורן ולכן ברית מילה בא להזכיר לו למען באמת הוא צריך לפעול שזה כמובן שרידותו האישית.

שרידותו האישית היא בלתי אפשרית בלי הטבע, וכל הוא צריך את הארץ ישראל (שלא זכה בו מכוח החרב או מכוח הכסף רק מכוח החלוקה לכל העמים.) ולכן ברית מילה וארץ ישראל חד הם. וגם כל זר שבא להתנחל בארץ ישראל חייב להאמץ את החשיבה וכמובן את ברית המילה.

לגבי ההלכה.
אין ספק שההלכה היא גלותית. גם התלמוד והמשנה נוצר בתקופת בית שני ששום דבר מחשיבת התורה הבסיסית לא קוים בא. לא חלוקת הארץ ולא שמיטה ויובלות ובוודאי לא שמיטת כספים.
כלומר כבר המשנה והתלמוד וספרות ההלכה כבר נלחמת מלחמה אחרת לגמרי שזה שרידות היהודי בגלות.
ובזכותם אנו כאן. אילולי הם היינו נכרתים כמו שאר העמים.

האם צריך להמשיך לקדש אותם ? בוודאי שלא. הרי על זה הספורנו נזעק שאנו הופכים אותם לדת חדשה ולאלוהים אחרים.
הוא טוען ואומר במפורש שזה סיבת הגלות וסיבת התמדתו. ולכן התשובה לשאלתך היא כן הם גרמו להכחדת האומה בכל הדורות מאז חרבן בית ראשון ועוד לפני זה. למעשה התחיל הגלות מבני שמואל ועלי שהעם דרש מלוכה ואחר כך בגלל המיסים של בנו של שלמה שגרם לקרע של המלוכה ומשם הכל הדרדר.
החכמים החיים בכל דור ניסו להציל את הדור. כלומר הספרות עצמם היו טוב כל זמן שכותביהם היו בחיים. ואסור היה לקדש אותם אחרי מותם. זה תוקף הביקורת של הספורנו.

מה שצריך לעשות זה לבחור שרי עשרות ושרי המאות וסנהדרין.
צריך לקיים את הבסיס החשיבתית של התורה והיא לחלק את הטבע לכל נולד. ולבטל את הכסף כל שבע שנים. שלא יקרה מצב שהאדם נמכר לעבדות ונשללת ממנו את הטבע.
כלומר בלי הבסיס הזה גם הסנהדרין לא מועיל כלום. הרי מה ההבדל בין המערכת היום לסנהדרין ?
בכדי שתהיה סנהדרין ומערכת משפט, אנו חייבים קודם חוקה בלי חוקה אייך עושים הם את הצדק ?
אנו חייבים להבין שבלי חוקה ובלי הבסיס הפשוט אייך ומהן המוסר האנושי התבוני. אין באמת צדק ואין באמת מערכת משפט והכל קלישאה זולה.
כי איזה צדק יש אם אנו דוגמטיים לגבי חוקי הקניין וחוקי הלא תגנוב ודוגמטיים לגבי הכסף שהפכנו אותו לשליט בלעדי על בני אנוש. האם הלא תגנוב קביל במצב שהכסף שולט על בני אדם ? בוודאי שלא !!
האם אפשר לקחת בית מאדם שחייב כסף למישהו ? בוודאי שלא !!
אסור שהלא תגנוב ישלוט. אסור שהלא תגנוב תהיה דוגמטית. על זו הדרך נבין את כל המוסר והערכים האנושיים התבונים ונקים על פיהם חוקה ועל פי נעשה את הצדק. בלי הבסיס אין שום ערך לסנהדרין.

תוקן על ידי maxmen ב- 15/05/2014 20:20:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 15:51 לינק ישיר 

maxmen כתב:
מקס

ברשותך, לשם הדיון נניח כי שני יהודים באים לפני החכם לשאול שאלה:
הראשון יאמר: "רצוני למול את בני מאשת יפת תואר - בברכה "להכניסו בבריתו של אברהם אבינו".
(בהנחה שאשת יפת תואר לא רוצה להתגייר).
השני יאמר: "רצוני למול את בני מגויה - בברכה "להכניסו בבריתו של אברהם אבינו".

מה ישיב להם החכם?

לא התעמקתי אבל בשליפה מהשרוול אני טוען שבשניהם יאמר בברכה. אם כי הראשון גם צריך גרות.
אם כי קשה לחשוב שאם היפת תואר לא מתגיירת ? אז תתן לו למול את בנה ? לא חושב.
זה עיקר טענתי למה התבוללות היא דווקא שאני לוקח אישה שלא חושבת כמוני = גרות.

תוקן על ידי maxmen ב- 08/05/2014 21:57:59

מקס,

יש לנו פסוקים בעניין ברית המילה,

וְאֶתְּנָה בְרִיתִי, בֵּינִי וּבֵינֶךָ; וְאַרְבֶּה אוֹתְךָ, בִּמְאֹד מְאֹד. ג וַיִּפֹּל אַבְרָם, עַל-פָּנָיו; וַיְדַבֵּר אִתּוֹ אֱלֹהִים, לֵאמֹר. ד אֲנִי, הִנֵּה בְרִיתִי אִתָּךְ; וְהָיִיתָ, לְאַב הֲמוֹן גּוֹיִם. ה וְלֹא-יִקָּרֵא עוֹד אֶת-שִׁמְךָ, אַבְרָם; וְהָיָה שִׁמְךָ אַבְרָהָם, כִּי אַב-הֲמוֹן גּוֹיִם נְתַתִּיךָ. ו וְהִפְרֵתִי אֹתְךָ בִּמְאֹד מְאֹד, וּנְתַתִּיךָ לְגוֹיִם; וּמְלָכִים, מִמְּךָ יֵצֵאוּ. ז וַהֲקִמֹתִי אֶת-בְּרִיתִי בֵּינִי וּבֵינֶךָ, וּבֵין זַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ לְדֹרֹתָםלִבְרִית עוֹלָם: לִהְיוֹת לְךָ לֵאלֹהִים, וּלְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ. ח וְנָתַתִּי לְךָ וּלְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ אֵת אֶרֶץ מְגֻרֶיךָ, אֵת כָּל-אֶרֶץ כְּנַעַן, לַאֲחֻזַּת, עוֹלָם; וְהָיִיתִי לָהֶם, לֵאלֹהִים. ט וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל-אַבְרָהָם, וְאַתָּה אֶת-בְּרִיתִי תִשְׁמֹראַתָּה וְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ, לְדֹרֹתָם. י זֹאת בְּרִיתִי אֲשֶׁר תִּשְׁמְרוּ, בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם, וּבֵין זַרְעֲךָ, אַחֲרֶיךָ: הִמּוֹל לָכֶם, כָּל-זָכָר. יא וּנְמַלְתֶּם, אֵת בְּשַׂר עָרְלַתְכֶם; וְהָיָה לְאוֹת בְּרִית, בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם. יב וּבֶן-שְׁמֹנַת יָמִים, יִמּוֹל לָכֶם כָּל-זָכָרלְדֹרֹתֵיכֶם: יְלִיד בָּיִתוּמִקְנַת-כֶּסֶף מִכֹּל בֶּן-נֵכָר, אֲשֶׁר לֹא מִזַּרְעֲךָ הוּא. יג הִמּוֹל יִמּוֹל יְלִיד בֵּיתְךָ, וּמִקְנַת כַּסְפֶּךָ; וְהָיְתָה בְרִיתִי בִּבְשַׂרְכֶם, לִבְרִית עוֹלָם. יד וְעָרֵל זָכָר, אֲשֶׁר לֹא-יִמּוֹל אֶת-בְּשַׂר עָרְלָתוֹוְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא, מֵעַמֶּיהָ: אֶת-בְּרִיתִי, הֵפַר.

עפ"י הפסוקים צריך למול כל זכר, אפילו לא זרע ישראל . לכן אין כל חשיבות מי האם, בין אם היא אשת יפת תואר או גויה סתם.

מכאן אפשר להבין כי ישראל שמל את בנו מגויה, בנו יחשב כמי שקיבל את בריתו של אברהם אבינו והרי הוא יהודי.

(ואם הגויה מסכימה לברית המילה של הבן, בכך היא מתגיירת.)

באשכול: למה אנחנו כאן? האם הדת מספקת תשובה?

כתבת:

אין לנו בעיה עם זה שזרעו של אברהם נכרת. עובדה שחז"ל אומרים שזה כדאי ואפי' דין לגזור עלינו ועליו כליה אם נשללת מאתנו את חירותינו. כי אין טעם לפעול לדמיון, רק לנו אישית.

וגם:

שוב, אין שום ספק ששני אנשים יחד יכולים לפעול הרבה יותר טוב. וזה היית טענת נמרוד שהמציא את הדגל החברתית. אבל הוא לא הבין שזה רק אמצעי ולא להפך. כלומר היחד החברה היא אך ורק אמצעי לכל פרט ואם יש פרט אחד שמפסיד לטובת הכלל ? אז הכלל הופך להיות אליל ועבודה זרה.

נראה כי ההלכה לא מאמצת את דרכו של אברהם אבינו. ויש לשאול מספר שאלות.

האם ההלכה באמת אכפת לה מהשרידות האישית? האם חוקי האישות תומכים בכך?

אם מה שחשוב זה חירותנו ושרידתנו האישית אז מדוע ההלכה אוסרת על כהן לשאת גרושה? היכן החירות והשרידות האישית של הכהן כאשר איננו יכול לקבוע איך הוא רוצה להמשיך את זרעו?

וכך גם האיסור לשאת גויה.

האם ההלכה שקבעה את היהדות עפ"י האם ולא על פי ברית המילה לא פוגעת בחירות האדם להוליד עפ"י רצונו שתהיה לו מה שאתה קורא "שרידות אישית"?

בתחילת האשכול כתבת:

מכאן נבין שאבא שזורק את בנו על חטאים כמו אשת איש ואפי' אם האשת איש זאת אשתו ?! הוא בעצם מעניש את עצמו שהוא נכרת ולא רק בנו נכרת. מי מדבר על חטאים שהם לא חטאים בכלל רק מוסר טוב לנערים.זה מה שלא מבינים החרדים לדבר השם. הם לא מבינים להבחין בין מוסר לבין כרת. אומר הזוהר שאין נחמה לאביו לעולם בעולם הבא אם בנו נכרת. על פי פשוטו זה מובן כי אם נצחיות האדם הוא זרעו וזרעו נכרת ? אז כביכול אין לו מנוחה לעולם.

האם ההלכה לא גרמה לכך שזרע ישראל יאבד בגויים? שמוציאים מכלל ישראל מי שחי עם גויה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 23:49 לינק ישיר 

אתה קסם,אז מי כאן הדמגוג?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 20:35 לינק ישיר 

חסדא כתב:
מקס 

אתה לא חושב שלהביא את הנחש בתור דוגמה הוא סילוף של ממש ,
מדובר על עבודה בעיניים של הנחש וסילוף האיסור ,איך אתה מקשר עכשיו דיבור מפורש על שבות משום עיקר שבת ועוד עם הסכמה של רב חייא ,
תפרשן את עצמך כמה שאתה רוצה אבל בבכיית,,,, אל תקשר את זה לא לתנאים ואמוראים ראשונים ואחרונים .
ועשו משמרת למשמרתי ,שופטים ושוטרים תיתן לך אלו עיקרי תורה בכדי לשמור על הקיים ,
בעלי הזרוע אלו בעלי ההשקפה?אם כך ברור שקידשו את גדולי הסנהדרין ,לפחות אלו שבפרברי כרם ביבנה,הלא כן ?
האמינו בישות היהודי ??,,,,הפיתרון לך הוא לגור בפיליפיניה ,אומרים שהאנשים נורא נחמדים,אבולוציה לתפארת,
אני מבין שלדעתך גם ספרי היד החזקה הם בעקבות בעלי הזרוע...
כל פסוק או אימרה שתיתן לי אוכל לסלף אותו בדרך של מקס ,

אתה פשוט או דמגוג ורשע מרושע במחשבה תחילה.
אני טורח כל הזמן לומר שאף אחד לא יחשוב שאני ח"ו מדבר על גדולי האומה שכל כוונתם היית לשם היהודי וטובתו.
כפי שהספורנו עצמו אומר שהם היו קדושים בארץ בלי שום ספק.

אבל אתה רשע מרושע וחוזר שוב ושוב לאחוז בקרני המזבח (כאילו מעניין אותך קדושתם או מעניין אותך כמו שהספורנו אומר לקדש את המתים לאולהים אחרים. למה מקדשים את המתים ? כי אז אתה כל הזמן צודק כי אפשר להחיות אותם ולשאול. זאת הסיבה של הרשעים שמקדשים את המתים, אין כאן איזה תמימות, יש כאן רישעות של הרשעים בכל הדורות לכפות את דעתם בשם המתים.) כאילו אתה המייצג אותם מולי כביכול אני השייגעץ שמחלל אותם.

לעצם הנושא.
יש מטרה למשמרת. ואם המשמרת עושה ההפך ממטרת המשמרת ? אז מבטלים את המשמרת.
פשוט מאוד שכל ילד בגן מבין,
חוץ מיזה, התורה בידי החכמים כך שאפי' דאורייתא מפורש הם מבטלים. לטיפשים הם יביאו אסמכתאות.
כלומר גם התורה עצמה היא לטובה האדם ולא להפך.
מי שחושב אחרת ? פשוט הופך את התורה ואת הטקסט התורה לאלילים ולאלוהים אחרים. וזה היית כל תוקף של המלחמה של חכמינו מול הצדוקים שקידשו את התורה עצמה כאלוהים אחרים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 14:12 לינק ישיר 

לא התכונו כאן לאופי סנהדרין ספציפי אלא על זה שדרוש שהיא תהיה קיימת כפי הצורך ,
איני באמת רואה כאן דרך לביצוע או לסיכוי לשינויים בהתחשב על אנשים הקלאסיים שהיו נכנסים לרשימה ,
אולי שכל אחד יתן כאן שם של מישהו שהוא חושב שהיה יכול להתאים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 14:06 לינק ישיר 

מקס 

אתה לא חושב שלהביא את הנחש בתור דוגמה הוא סילוף של ממש ,
מדובר על עבודה בעיניים של הנחש וסילוף האיסור ,איך אתה מקשר עכשיו דיבור מפורש על שבות משום עיקר שבת ועוד עם הסכמה של רב חייא ,
תפרשן את עצמך כמה שאתה רוצה אבל בבכיית,,,, אל תקשר את זה לא לתנאים ואמוראים ראשונים ואחרונים .
ועשו משמרת למשמרתי ,שופטים ושוטרים תיתן לך אלו עיקרי תורה בכדי לשמור על הקיים ,
בעלי הזרוע אלו בעלי ההשקפה?אם כך ברור שקידשו את גדולי הסנהדרין ,לפחות אלו שבפרברי כרם ביבנה,הלא כן ?
האמינו בישות היהודי ??,,,,הפיתרון לך הוא לגור בפיליפיניה ,אומרים שהאנשים נורא נחמדים,אבולוציה לתפארת,
אני מבין שלדעתך גם ספרי היד החזקה הם בעקבות בעלי הזרוע...
כל פסוק או אימרה שתיתן לי אוכל לסלף אותו בדרך של מקס ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 11:51 לינק ישיר 

מקס
אתה איש אשכולות- גם בתחום החברתי כלכלי וגם בתחום המדיני.
אבל משום אני חושש שבזמן הסנהדרין לא כך הם נבחרו.
אתה יודע כי הרעיון הזה שלך שכל משפחה שולחת נציג, היה נהוג עד שנבחרו הלווים-ראה הראב"ע) אבל משה חשב אחרת- ולכן התעצבן עליו קרח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 11:18 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
 הסמכות  תהיה-כלומר בידי הכנסת הנבחרת, שנבחר על ידי ההמונים, כך יבחרו גם השופטים בכל הרמות?

איזה כנסת נווו באמת ?
מדובר על כל עשר\משפחה בוחרת נציג מתוך המשפחה. וכך מאה משפחות יש שר מאה וכן עלה ועלה.
אין בחירות כל ארבע שנים ויש גהינום. כל משפחה תמיד מיוצגת.

ונא לא לשכוח שאין משטר. יש עבדי החברה שהם יהיו הבכורים וכל מי שירצה להיות שבט לוי. מהם יהיו המלמדים והפרופסורים והמדענים והרופאים וכמובן הרפואה תהיה חינם ומשכורתם על ידי המשפחות = מעשר.
בקיצור חבל"ז מה שתהיה בארץ ישראל.

ראה כתבה שראיתי לפני שעה בערך כאן  http://judaism.walla.co.il/?w=%2F2091%2F2744979

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 10:59 לינק ישיר 

מקס
תמהה אני עליך- מתי ואיפה ביטלו סנהדרין עונש מות? הם נמנעו לפסוק מות- הם חיפשו צדדים לזכות, אבל מעולם לא ביטלו עונש מות. הרומאים לקחו מהם את הסמכות לדון בדיני נפשות.

הסמכות  תהיה-כלומר בידי הכנסת הנבחרת, שנבחר על ידי ההמונים, כך יבחרו גם השופטים בכל הרמות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 10:49 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
סנהדרין- מילת הקסם לכל תחלואי ההלכה והדת. תהיה סנהדרין יפתרו כל בעיותנו!

אולי מישהו יכול להפנות אותי לתקנות, התרים וביטול מצוות, שעשו הסנהדרין כשהיתה סנהדרין?

ביטול עונש מוות לא מספיק לך ? הם הקדימו את האנושות באלפים שנה.

בכל אופן לא הסנהדרין העניין, העניין היא שרי עשרות ושרי המאות וכו' וכו' כלומר הסמכות המשפטית והחוקתית תהיה בידי ההמונים ולא בידי החכמולוגים. וכמובן תהיה החוקה = התורה. בלי חוקה אין קיום לחברה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 10:17 לינק ישיר 

הגזירה הראשונה תהיה קבלת טומאה של כלי פלסטיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 10:08 לינק ישיר 

סנהדרין- מילת הקסם לכל תחלואי ההלכה והדת. תהיה סנהדרין יפתרו כל בעיותנו!

אולי מישהו יכול להפנות אותי לתקנות, התרים וביטול מצוות, שעשו הסנהדרין כשהיתה סנהדרין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 00:09 לינק ישיר 

בפעם האחרונה שאני משיב לך לנושא.

חסדא כתב:
עכשיו אתה מתמקד בקטע אחר של הספורנו ,שוב אין לי מושג מה מצאת שם

אתה מאשים אותי שאני טוען שחוקות הגויים יותר טוב בגלל שאמרתי שהיהודים מחפשים שם צדק וכו'. 
אז הסברתי לך שזה הספרונו ולא אני. הספרונו טוען שהיות שאין סמכות משפטית באומה רק קידוש המתים כאלוהים אחרים וכדת חדשה אז בני האומה הולכים לגויים.

אם לא הבנתה את זה ? כנראה אתה לא רוצה להבין.
אז בבקשה תתחיל ללמוד את הספרונו שוב ושוב מאה ואחד פעמים ואולי תבין.

דברי רב חייא על הפסוק אל תוסף ,,במשלי ,כפי שהסברתי בדיוק ,

לא הסברת כלום. אתה גם לא מבין מה בכלל הוא אומר על פי התגובה שלך.
אדם רצה לשמור שחוה לא תאכל מעץ הדעת ולכן הוסיף איסור\גדר שאסור לגעת בעץ. הנחש דחף אותה וראתה שלא מתים מיזה. אז פשוט לא האמינה גם שמתים מאכילה. כלומר. כל גדר בעצם מביא שלא נקבל ברצינות גם את העיקר ושפוגעים בעיקר אז זה קיצוץ בנטיעות = נטיעות אביו ואמו = כרת = כל אדם שלא מאמץ את החשיבה הבסיסית של התורה שזה נצחיות החיים על ידי זרעו, הוא מקצץ בכל הנטיעות של אבותיו עד אברהם ונח ואדם הראשון.

ובכן. למה צריך בכלל שבת ? שבת צריך בשביל החירות שהאדם לא יעמול כל חייו כמו בהמה.  שידע למה הוא העמל בשביל משפחתו, כמובן השבת והחגים הם לעמול בתורה ולהנות מהמשפחה. כלומר השבת הוא למענו של האדם.
עכשיו אם נקדש את הגדר כעיקר ? ותזרוק אותו מקהל השם על גדר ? אז אתה מקדש את הגדר שמיועד לטובתו וזורק אותו וגורם לקיצוץ בנטיעות ? האם יש לך טמטום יותר גדול מיזה ?

התשובה הקלסית היא שאתה צריך לשמור על אחרים. אבל ההיסטוריה הוכיחה שלהפך אתה לא שומר רק מפסיד בדור הבא גם את שלך מאותן סיבות.

וגם אסור לשכוח שהכל יחסי. איפה שאתה עושה את הגדר שם נופלים הנופלים. כלומר הגדר הראשון היא להציל את הרוב מהאחד. למוחרת אתה כבר יותר פנימה ואז נופל עוד אחד, ולמחרת שוב הגדר פנימה ועוד אחד לא עומד בזה ונופל וחוזר חלילה וחלילה עד המצב של דורינו שרוב צאצאינו לא עומדים בכך.

בקיצור ר' חייא אומר כאן דבר בסיסי פשוט. בכדי לשמור על העיקר אתה ממציא עוון חדש שלא פועל במציאות כמו הנגיעה בעץ ואז ההמונים פשוט כופרים בכל ולא מבינים על מה הרעש הגדול בחילול שבת וכדומה.

אז במקום להמציא כל יום תורה חדשה ולאיים עם שקרים קדושים ושההמונים יראו שלא דובים ולא יער, מה קשה להסביר את התורה כפשוטו ?

משום מה העם מאקס שמו הולך לפניו כעם היחיד ששרד לעומת שאר העמים שנכחדו,

לא יעזור לך דמגוגיות. אתה תעמול להקים משפחה ותכרת כמוני וכמו כולם. כלומר רשעים אין להם לא את העולם הזה ולא את הבא.

לבעיית ההכחדה הפיזית גם מנדלסון וחבריו חיפשו לו פתרון על ידי פתרון מנטלי ,עברנו את הרצל נהיינו אנשי תרבות ורסטוקרטיים וקבלנו את השואה, בנינו מדינה לתפארת המאפיה האיטלקית עד שבא מאקס ואמר סטופ ,,ימשיך כבודו,

כל אלה היו בורים ועםארצים מהי תורה הם רצו לאומניות הם האמינו כמוך בישות היהודי. כל אלה כשלו ויכשלו לעולם כמו הצדוקים ושר הכתות.

קידוש חזל וגלות ?איזה חזל קידשו בימות המשכנות ובבית ראשון ,דוקא קידוש עבודה זרה וגילוי עריות היא הנותנת לפי ההסטוריה הכתובה,כמדומני שדוקא אחרי קידוש אנשי כנסת הגדולה נבנה בית שני לתקופה לא מבוטלת ,

שני הבתים נחרב בגלל האלוהים אחרים. וגילוי עריות (= חומרות מיותרות למשפחה ולזוג. זה אותו עוון. כפי שהנביא קילל את בני עלי.) 

שוב כל חכם בדורו עשה מה שעשה באין ברירה בגלל בעלי הזרוע = כת ההשקפה. אני לא מבקר אותם אישית אני מבקר את הרשעים בכל דור ודור שקידשו את המתים במקום לבחור שרי עשרות ומאות וכו'

שוב ,השאלה שאכן נשארת היא סנהדרין ,יש לך רעיון?

אתה שוב לא שומע מה אני אומר לך. כתובתי לעיל מהי תשובתי הברורה והפשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 21:34 לינק ישיר 

עכשיו אתה מתמקד בקטע אחר של הספורנו ,שוב אין לי מושג מה מצאת שם

דברי רב חייא על הפסוק אל תוסף ,,במשלי ,כפי שהסברתי בדיוק ,

משום מה העם מאקס שמו הולך לפניו כעם היחיד ששרד לעומת שאר העמים שנכחדו,
לבעיית ההכחדה הפיזית גם מנדלסון וחבריו חיפשו לו פתרון על ידי פתרון מנטלי ,עברנו את הרצל נהיינו אנשי תרבות ורסטוקרטיים וקבלנו את השואה, בנינו מדינה לתפארת המאפיה האיטלקית עד שבא מאקס ואמר סטופ ,,ימשיך כבודו,

קידוש חזל וגלות ?איזה חזל קידשו בימות המשכנות ובבית ראשון ,דוקא קידוש עבודה זרה וגילוי עריות היא הנותנת לפי ההסטוריה הכתובה,כמדומני שדוקא אחרי קידוש אנשי כנסת הגדולה נבנה בית שני לתקופה לא מבוטלת ,

שוב ,השאלה שאכן נשארת היא סנהדרין ,יש לך רעיון?

תוקן על ידי חסדא ב- 11/05/2014 21:35:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 20:33 לינק ישיר 

חסדא כתב:
מקס ,
א ,לספורנו כבר עשיתי סוף ,אתה מוזמן לעיין בו שוב,
אני מבין שלדעתך הצדק בערכאות מוצדקת יותר הוגנת יותר ,מוסרית יותר ,דין לעניין ולא עינוי דין,מחודש בהחלט,

אני לא יודע אייך להגדיר אותך כ,,,, או כ,,,,תיים.
אני אומר את זה או שהספורנו אומר את זה ? אתה שולח אותי לעיין שוב או שאתה בכלל לא טרחת אפי' לעיין מה הוא כותב.
אז הנה שוב  (ספורנו דברים פרק כח) "שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו), ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:

רב חייא מדבר על תוכחת מוסר למי שמגיע לו מוסר על עיקרים ובמקומו הינך תופס את השוליים דמתקריא ,,עס פאסט נישט,,,

ר' חייא מדבר על לעשות את הגדר חז"ל כעיקר. שזה גורם לקיצוץ בנטיעות. לא מוסר ולא בולשיט. רק עובדה מצערת בכל משפחה ובכל קהילה מאז אדם הראשון.

את גידרי מוקצה אני ממליץ לך להשאיר לתוכחה אצל דייני צדק =ערכאות כמובן,

דמגוג זול. עיין לעיל.

לך יש יחוס מכובד ואם מבני גרים הינך אז עוד יותר מכובד =היפך ההכחדה,

יעקב אבינו בוכה על עשרת השבטים ? זה מנחם אותו שנשאר לו שנים ? ואם כן למה טרח להוליד שנים עשר ?
תגיד האם אתה שומע מה אומרים לך ? אתה רוצה להיכחד ? אתה רוצה ?? אז למה אתה מוכן להכחיד ילדים של אחרים בגלל גדר ?

הפלא הוא דוקא לא על ההכחדה אלא שלמרות הכחדה כדוגמת שואה האודים המוצלים הצליחו לבנות דור לתפארת אדני שולחן ותורת אבותם,

זה לא פלא, רק אכזריות שאין כדוגמתו. וכמובן כל קללות התורה מתקיימת בנו בכל דור ודור מחדש.
למי זה פלא ? לישות הדמיונית שנקרא יהודי ? זה או שאתה אישית זוכה לזה או שאתה עובד לישות דמיונית שנקרא יהודי שהוא מזוכיסט מטורף ובכל דור ודור מחכה לגוג ומגוג החדש ? עוד לא שכחנו מהגוג ומגוג של אתמול הנה אנו מחכים לשני וכך הטיפשים חוזרים על הנביאים שוב ושוב ומוכיחים הנה התורה אמת.
מפגרים ומזוכיסטים שכמותכם. איזה פלא יש כאן ? יש כאן כלב שחוזר על קיאו !! יש כאן מזוכיזם שלא היית מאז ומעולם.
אוהב כל הדורות להראות אייך הוא קם ולמוחרת לחכות לגוג ומגוג שישמיד אותו.

וכל זה למה ? כי אנו עבדי אלוהים אחרים. זה עונשו של עבדי אלוהים אחרים. כל הנביאים חזו את זה מראש והספורנו רק אומר את זה בשפה עכשוית גלויה בלי מורא,
היו שצינזרו אותו ברוב מקראות גדולות שקיימים. ולא לחינם.

לגבי מניעת הכחדה על ידי רפורמת מאקס חוששני שלא רק שלא תצליח לריבוי או אף שמירה על הקיים אלא אף תפסיד את הכול ,ע"ע תקופות קדומות שהיו רק מצוות בודדות לקיום וגם מהם כמעט ולא נשאר הפליט,

אז מסביר לך ר' חייא למה  ואתה הופך את היוצרות ? הוא אומר במפורש שאתה עושה את הגדר עיקר אז אתה מקדים את הקיצוץ בנטיעות. ואתה בא לטעון שהפוך ?  

חז"ל באו עם גדרים בכדי לשמור ובהחלט בכדי להשים עליך גננת ולא בכדי לפטר אותה ויפטרו לקוחותיה,

מאז קידוש חז"ל וספרות ההלכה אנו בגלות. גלות שכל נביא וכל אחד מחז"ל לא חלמו עליה, אין שום היזכור לגלות שני בנביאים. אפי' חז"ל לא חלמו שנצא איי פעם לגלות שוב.
זה תוקף טענתו של הספורנו. שקידוש המתים לדת חדשה = אלוהים אחרים, והיא היא הגורם לגלות ולהתמדתו.

אתה יכול לומר שקידוש חז"ל כדת חדשה צדקת, בתנאי אחד, שבימיהם נבנה בית המקדש מחדש. על דרך "דור שלא נבנה בית המקדש כאילו נחרב באותו דור" כלומר כל זמן שהקידוש של המתים ולהפוך אותם כאלוהים אחרים לא מביא את הגאולה ?! אז בתכלס הם מביאים את חרבנה. ואנו רואים את זה בכל דור דור.

מלבד זאת אתה מוזמן לעשות רשימת תרי"ג מצוות מקס,נראה במה כדאי לדון

אל תעשה את עצמך תמים. הם נהנים ממונית מההמון בכל שנות גלותינו ולכן זה תפקידם. זה תפקידם להקים שרי עשרות ושרי מאות ושבעים סנהדרין בכל דור דור. 
אין לך ליצנות יותר גדולה מיזה לבקש זכויות וסמכות מן התורה כאילו הם שבט לוי ומצד שני לספר לנו שאנו מחכים למשיח. ואין הם יכולים לעשות שום דבר עד שיבוא.

עד אז, כל קללות התורה בפרשת השבוע (בחקתי), תתקיים עליהם ועל זרעם, כפי שקרה לכל בעלי הזרוע בכל הדורות מאז חרבן בית שני. אף אחד מהם לא יזכה לראות בגאולת ישראל ולמה ? כי הם מקדשים את המתים במקום לנהל את העם כפי שהתורה דורשת. ועוד מבקשים זכויות כשבט לוי בלי למלא את תפקיד שבט לוי.

שהאלוהים ימחל לי על דברי,
אני משוכנע שהוא עדי שכל דברי אלה הם אמת מוחלטת במיוחד שיש לי על מי לסמוך כמו הספרונו הברור ביותר ואלפי החז"לים שאני מכיר על זו הדרך.
אני יודע שאני וזרעי כמו זרעם יקבלו את אותו עונש כרת של התורה. כי אנו ערבים זה לזה. אבל לפחות נמות בידיעה שזה מגיע לנו. ונאמר ונזעק על פתחו של הגיהינום כמו בני קורח "משה אמת ותורתו אמת ואנו בדואים" 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ראשית אוני: מלמד שלא ראה קרי בימיו. (מוקדש לחסדא)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext