בית פורומים עצור כאן חושבים

כמה משונים חכמי אומה זו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/5/2014 10:28 לינק ישיר 
כמה משונים חכמי אומה זו.

בימים אלה נוהגים אנו מנהגי אבלות -אבלות טרייה- על 12 אלף זוגות תלמידי רבי עקיבא-שמתו במחלת מעיים- ויש סיבה למותם- סיבה אישית- שלא נתנו כבוד. זה לזה. (כבר עמדנו בעבר על כך כי הסיפור הזה כמעט בטוח לא התרחש)

אבל כמה שנים אחרי הסיפור הזה כביכול, נהרגו ונרצחו על ידי הרומאים כ700,000 אל יהודים ביניהם תלמידי אלפים מתלמידי רבי עקיבא, שנהרגו למען מטרה קדושה למען כלל ישראל.
ואין למותם של מאות האלפים זכר לאבלות המחייב את הציבור.

כמה מאות שנה לאחר מכן נשרפו ונטבחו  עשרות אלפי יהודים גברים נשים וטף, בערי השו"ם על ידי  נוסעי הצלב במסעם, נכון  אותם מזכירים באב הרחמים.אבל אבלות??
כמה מאות  שנה לאחר מכן- היה גירוש ספרד, טרגדיה נוראה שמתו בה רבבות במסעות הבריחה ועינויי האינקויזיציה
אין זכר לאבלות או ציון יום .
כמה מאות שנה אחר כך פרעות המליניצקי גזירות ת"ח נהרגו בה 400000 יהודים וגורשו מבתיהם.
אבל ציון לאבל?
וכמה מאות שנה לאחר מכן- השואה הנוראה 6 מיליון יהודים נטבחו ונשרפו ונחנקו,
אבל ציון הלכתי לאבלות?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 21:24 לינק ישיר 

נתנאל

זו ציניות?

מה חדש באג'נדה מיסיונרית?

ואני חשבתי שגם אתה עסוק בתיקון העולם, או לפחות בפורומים, על ידי הרחקת הדעות המשובשות והקנית דעות נכונות.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 21:10 לינק ישיר 

בעל
אולי אתה יודע -     ויקופדיה   מהיכן לקח את יום הולדתו ויום מותו  של רשב"י  ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 20:31 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
את השאלה הזו לא הבנתי. נניח שאדם התרפא ממחלה, האם לא ירצה להציע את הטיפול שהועיל לו לאחרים שחולים ואולי אפילו אינם יודעים על מחלתם? וכל שכן שהם חשים כאב מהמחלה ואינם יודעים איך להתרפא.

אה, הבנתי, לא עניין אישי כמובן, אלא אלטרואיזם טהור. איך לא חשבתי על זה בעצמי.

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 11/05/2014 21:16:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 20:28 לינק ישיר 

יח באייר כיום תענית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 20:21 לינק ישיר 

הרב מימוני

מה שבאמת צריך לעורר מחשבה, זה ל"ג בעומר. לפי כל הממצאים יום וירטואלי בלי כל בסיס עובדתי לגופו של יום.
הפך ליום של היסטריה המונית, הגוררת איתה חילול שבת, וזוגות המקיימים יחסים לפוריות מסביב לקבר, באוהלים שהקימו.
כמה מהאחרונים ובראשם החתם סופר התנגדו להילולה, שהחלה רק לפני כ250 שנה, והפכה בעיני רבים ליום חשוב ביותר.
הדבר קצת מערר את האמונה במסורה שנמסרה כביכול מאב לבן מדורי דורות, הרי כאן המציאו יש מאין. ממש מעשי בראשית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 18:06 לינק ישיר 

יש כאן כמה נידונים באשכול אחד.

א. מהיכן באו לנו מנהגי ספירת העומר.

כאן יש לברר את המקור ההיסטורי, האם הוא נכון, מה יוצא ממנו, ומה שלא הוזכר בינתים, למה הוא התפתח.

ב. כל האמונות והמעשים שנקשרו סביב ל"ג בעומר. שהם מפוקפקים אפילו יותר ממה שיש בסעיף א'. לדעתי כמובן.

ועכשו עלתה שאלה חדשה:

ג. מה הטעם לדון בשאלות אלו מה גם שחברי פורום ותיקים כבר יש להם דעות מוצקות בענינים אלו.

את השאלה הזו לא הבנתי. נניח שאדם התרפא ממחלה, האם לא ירצה להציע את הטיפול שהועיל לו לאחרים שחולים ואולי אפילו אינם יודעים על מחלתם? וכל שכן שהם חשים כאב מהמחלה ואינם יודעים איך להתרפא.

ואדרבה, דווקא חוסר היכולת להבדיל בין עיקר לטפל, בין התורה לבין מה שנדבק לה מסביב, האם אין זה מה שגורם לרבים להרהר אחרי עיקרי היהדות? אני עצמי ניסחתי זאת בעבר בתור "לפרק חבילות".

עוד נושא נוסף שראוי לעלות בהקשר זה, וגם הוא כמובן הוזכר ונותח הוא

ד. תוקפם של מנהגים. האם יש חיוב לציית למנהגים מימי הגאונים, קהילות בגולה, או מנהגים בקהילה שבה אני מתגורר אך אני סבור שהם טעות ואולי איסור? מנלן?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 17:39 לינק ישיר 

המקורות מימי הגאונים מזכירים במפורש מפסח ועד עצרת והם לא מקוטעים, הנה לך כמה מתשובותיהם בענייני המנהגים לא להתחתן ולא לעשות מלאכה אחר שקיעת החמה בימי ספירת העומר.

שנית, לא אמרתי שרשב"י נפטר ביחד עם שאר תלמידי ר' עקיבא, אני לא עד כדי כך עם הארץ שאני לא מכיר את ההמשך של הסיפור "עד שבא אצל רבותינו שבדרום ושנאה להם"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 17:25 לינק ישיר 

ארתח
אתה כופר בהילולא במירון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 17:18 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
אדם, בין פסח לעצרת לא מחייב שמתו עד עצרת ממש, אלא שהם מתו בתקופה שבין פסח לעצרת, וייתכן בהחלט שהמגפה נגמרה לפני הסיום הסימטרי של התקופה. הרי ליום לג' בעומר לא היה שום יחוד במסורת, והרבה לפני שהומצא יום פטירת רשב"י, היה מקובל שביום זה פסקו מלמות. 

הא בהא תליא - אחרי שייחדו את היום הזה אז כבר היה יותר קל בהמשך להדביק את פטירת רשב"י לתאריך.
(ומה יותר סימלי מלקבוע את יום פטירת תלמיד ר' עקיבא בסוף התקופה שמתו תלמידיו?)

אם תסתכל במקורות בגאונים שמדברים על מנהגי התקופה - מוזכר שם במפורש מפסח ועד עצרת, לא ל"ג בעומר ולא יום העצמאות...

המקורות הגאוניים מקוטעים וחסרים, אי פירושם בודאי לא מהוה בדל ראיה. ייתכן שהמגפה נפסקה לאט לאט, ועד איזור העצרת היו עוד אי אלו מתים. אבל המכה הגדולה היתה עד איזור לג' בעומר, והיתה ידיעה כזו באגדה, וכשמנהג החסידים החל להיות חובה יותר קבועה, לא יכלו כולם להחמיר את הכל ולכן קבעוהו רק בחלק העיקרי של המגפה.
הקישור של פטירת רשב"י לתלמידי רבי עקיבא שגוי, שהרי הוא מהתלמידים ששנה להם רבי עקיבא אחרי שמתו ה24,000 והוא החזיר את התורה על תילה וכו'. אם הו אמת בלג' בעומר (סיכוי של 1 ל365) לא היה זה באותה שנה בה  מתו שאר התלמידים, אלא שנים רבות לאחר מכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 15:47 לינק ישיר 

אדם,

לא זה מה שהפריע לי. שאין "מסקנה מעשית", קרא שוב מה שאלתי כבר בהודעה הראשונה. שאלתי מה הטעם לדון במה שעוסקים הדיונים אם כבר יש בזה מסקנות מערכתיות מגובשות.

ירוחם,

יפה. לכך כיוונתי. טוב שענית בכנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 15:35 לינק ישיר 

נתנאל
נדמה לי כל  הכופרים כאן, עדיין חיים -חיים חרדיים ודתיים כלפי חוץ כלפי המשפחה וכד'
ולכן טבעי הדבר שעדיין הנושאים הללו מעסיקים את שלוותם הרוחנית, ולכן הם לועסים שוב ושוב.

כשהייתי חרדי מאד מאד- גם במחשבה, בקצה המח ביצבצו ספקות כפרניות, (באמונת חכמים)
היום כשאני כופר גדול במחשבתי בכל אמונת החכמים, בקצה מוחי מבצבצים ספקות, אמנם קטנות, אבל לפעמים  כאן  הן גדלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 15:13 לינק ישיר 

נתנאל34 כתב:

אא"כ כדברי אדם, כל הנטען פה בפורום ע"י החברים הוא בגדר צ"ע להישאר בו, להלכה ולא למעשה אפילו נפשית, והם דבקים בדת היהודית ובמנהגיה כמקודם ורק תורה היא וללמוד הם צריכים, במלוא הענווה ומבלי לזוז ממנה אחרי הצ"ע.

בטח ידעת את דברי הרמב"ם בהלכות דיעות על שביל הזהב. קיצוניות לכאן או לכאן אינה נכונה, גישה של הכל או לא כלום היא לפעמים גרועה כמו כלום.

לכל אחד (או כמעט) יש את האקסיומות והעקרונות שלו ליהדות, לא לכולם יש 13 עיקרים, לחלק יש 8, לחלק 5 וחלק 0 אתאיסטים). כל אחד (לפחות אני) מחלק את האשכולות בין כאלה שהדיון בהם לטעמו מיותר/לא נכון, לכאלה שיש עניין לברר ולדוש למרות שאין שום אפשרות להוציא מזה מסקנה ברורה (כגון הדיון שהיה על ימי המלכות הפרסית - דיון קדום עוד מימי הראשונים ואף אחד לא חשב לדחות את כל התלמוד רק בגלל שדברי חז"ל שגויים בזה לדעתו) ואשכולות שיכולים לשנות את דעתו ומנהגיו שהיו עד היום מבלי לפגום ביסודות שלו. (תכל'ס גם יסודות נתונים לשינויים, חסיד ויזניץ שיקנה אייפון לא צריך מיד לחשוב שהוא "כופר")

אבל למה כ"כ מפריע לך הדיונים הארוכים והמפולפלים מבלי מסקנא מעשית, האם זאת לא הדרך הנוכחית בתלמוד בישיבות? מבחינה זאת כל תלמידי עצכ"ח הם תלמידי חכמים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 15:04 לינק ישיר 

"כשם שניקיהם שונים, כך דיעותיהם שונות.."

מן הסתם כל אחד נוהג בביתו כמו הדיעה שגיבש לעצמו (תכל'ס אין 2 יהודים שנוהגים בדיוק אותו דבר בכל ההלכות)
ומן הסתם יש גם כאלה שלא שלמים עם כל מה שהם עושים (אבל שוב, מי מאיתנו מרוצה מכל מה שאנחנו עושים בחיים)

פורום - per definition - הוא יותר מקום להעלאת דיעות מאשר מסקנות...

Forum - A meeting or medium wh-ere ideas & views on a particular issue can be exchanged. (Oxford Dictionary)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 15:02 לינק ישיר 

ירוחם, לא הבנתי מה שאלת.

אתה טוען שכיון שאין לקבוע מה נכון או לא, יש רק לעסוק במה לא נכון, ולהישאר כך לנצח? לא מתגבש לך משהו "נכון" שנכון בעיניך אישית אחרי כל הזמן הזה? מצידי שה"נכון" שלך יהיה שאנחנו צפרדעים מקרקרות בביצת החיים. גם זו אמירה.

מי אמר אני או אחר? שאלתי למה החברים [למעט מקסמן] לא עוסקים בפריסת משנתם שלהם מה כן, במקום לתקוף את מה שכבר הבננו חזור והבן עד לזרא שהוא שטות, בדברים הרבה יותר יסודיים ועקרוניים מאשר איזה מנהג  מאוחר. אנשים פה טוענים איש איש וטענתו, למשל שלא היה מתן תורה, שאין הוכחה ודאית לקיומו של אלהים, שאין אלהים, שהדת היהודית היא פרימיטיבית וינקה מהיוונים או כל מי שעברה לידו וכו'. אוקי, הבננו. לא מיותר אחרי זה לתקוף איזה מנהג בדת העקומה והפרימיטיבית הזו שבעייתית החל מיסודותיה? 

וגם למאמינים מפה באופן כללי לטענות הדת, ורק טוענים על פרטים שונים, גדולים או קטנים, כדברי אדם אני שואל למה אחרי כל העסק במה לא, הם לא מגבשים להם דת מעודכנת, מנופה, ראויה, אם לא מעודכנת ביסודות אז לפחות בפרטים ובמנהגים. הדת היהודית או אחרת כמות שהיא ראויה להיות לדעתם. וגם אם לא בחיים אז לפחות וירטואלית ע"ד הפורום. 

אא"כ כדברי אדם, כל הנטען פה בפורום ע"י החברים הוא בגדר צ"ע להישאר בו, להלכה ולא למעשה אפילו נפשית, והם דבקים בדת היהודית ובמנהגיה כמקודם ורק תורה היא וללמוד הם צריכים, במלוא הענווה ומבלי לזוז ממנה אחרי הצ"ע.

אפעס כותרת האשכול רימזה לי אחרת.

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 11/05/2014 15:02:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 14:51 לינק ישיר 

אדם, תקן אותי אם אני טועה, אבל למיטב קריאתי בפורום, אחרי עשר שנות קיומו, זה כבר הרבה יותר מצ"ע. החברים פה כבר גיבשו להם דעה, לא? כל אחד ודעתו. הטענות שלהם כבר חורגות מטענות על מנהגים הלכות ומסורות ספציפיות, אלא הופכות יחד לאמירות יסוד עקרוניות על המערכת כולה. לכן התפלאתי מה הם נטפלו עכשיו לאיזה מנהג מאוחר. יש להם בעיות הרבה יותר עקרוניות עם טענות היסוד ועם מקורות היסוד של הטענות האלה. להבנתי אילו יכלו ורצו היו מעצבים להם איש איש דת מקובלת עליו, הנוסחה המנופה והמעודכנת שהגיע אליה, שחושבני שמבט קל יראה שזו דת שונה מזו שהם תוקפים, שלא לומר אלה הבוחרים בחוסר דת/אין אלוקים.

לכן שאלתי מה ששאלתי. ואם הבנתי לא נכון, וגישתם למערכת נשארה כבעבר, ורק מעוררים "צ"ע" על כל מיני דברים ספציפיים, ו"נשארים בצ"ע", אז טוב לדעת. משום מה היה לי רושם אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כמה משונים חכמי אומה זו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext