בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

ביקורת על מה שאנו כ''כ אוהבים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2014 15:28 לינק ישיר 
ביקורת על מה שאנו כ''כ אוהבים...

חברה, מאז שאני חבר בפורום פרחי מיאמי, יוצא לי יותר להחצין ולהתלהב לחברים שיש לי את פרחי מיאמי, ובנתיים כל מי ששומע אותי אומר לי אחת מהתגובות הבאות:
1.אה היום מיאמי כבר לא קיימים, פעם שהייתי ילד היינו שומעים אליהם.
2.אה היום יש רק ישיבה בויס הם עוקפים אותם. הם יותר של היום. (סתם אגב מי שמוזיקאי באמת יאהב כל סגנון מוזיקה רק שיותר יתחבר למשהו מסויים)
3.אתה סתם, מה יוצא לך מזה?
כמובן שאני תוך דקות ספורות הופך את כל האנשים האלו לאוהדים הכי גדולים של מיאמי, ככתוב''דברים היוצאים מן הלב נכנסים אל הלב''
אבל: חשוב לי לשמוע ממכם בנושא זה כמה דברים: 
1. למה באמת ככה אנשים חושבים (גם אנשים חובבי מוזיקה ולא סתם אנשים) מחוסר ידע? או אולי כי זה נכון קצת?
ומה אפשר לעשות בשביל זה?
2.איך אתם מתמודדים עם ביקורת כזו, מה עונים ואיך עונים? 
3. מהיום זה יהי' גם הבמה לכל המפגשים המעניינים אם אנשים מסויימים שדיברתם איתם על מיאמי תשתפו את כולנו בדיאולוג שניהלתם איתם אולי נוכל לקחת רעיונות וגם זה מקום טוב לפרוק...
בבקשה לא לענות על ישיבה בויס לזה כבר היה אשכול כמדומני בעבר אלא להתייחס לגופו של עניין.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2017 18:11 לינק ישיר 

ניורק כתב:

האמת שנראה לי שזה האשכול המתאים לכתוב אע"פ שזה עדיין מסקר קצת את ההופעה אתמול, פשוט אמש ראיתי את ההופעה של אתמול שוב בזכות אלימונסי כמובן, תודה!!! אני שואל את עצמי אובייקטיבית מה חסר לי שהיה פעם בילדות שלי שהייתי יושב ורואה את ההופעות שהיו אז במחשב שוב ושוב ומשהו היה שם כובש ומדהים ומדויק ואני זוכר איך היינו מתפעלים מהדיוק של הכירוגפריה והקולות השניים של כל המקהלה אני זוכר את עצמי מנסה לשיר את הקול שני או קול מתחת שהם היו עושים, ומשהו מרגיש לי חסר היום בשביל זה פתחתי ביוטיוב עשרות סרטונים מכל התקופות בעיקר עד יבוא וכולל כמה שירים שהיו אתמול בהופעה מפעם וראיתי והגעתי לכמה מסקנות שהאמת שאני לא מתלונן על אף אחד אין אשמים כי ירחמיאל קשה לו בטח בגיל הזה וגם עוד נקודה זה ילדים מדור אחר היום זה דור שחלק גדול ממנו עם הפרעות קשב וריכוז לא פשוט לאמן אותם כ"כ הרבה שעות ולדרוש מהם דיוק כמו פעם גם אם ירחמיאל היה צעיר: והרי המסקנות האמת שההופעה אתמול היה מדהים יש שם בהחלט כוכבים, אבל... ולכן יש את האשכול הזה, שנוכל לומר גם מה שקצת כואב ומפריע, 1. הסולויים פעם היו נשמעים מדויקים בהרבה חלק בלי זיופים כמעט, בטוח, שזה מתבטא הן בקול של הסולן והן בשפת גוף שלו והתנועות שצריך לעשות שזה אין ספק הגיע מהרבה ביטחון ואימונים של ירחמיאל על הביטחון של הילד הסולן, מה שכנראה היום הרבה הרבה פחות משקיע בנקודות האלה רק שיהיה יפה בכללי, 2. יש משהו שהיום ממש מפריע בעין שפעם לא היה בכלל והיה תורם הרבה מאוד לסדר והרצינות בהופעה וזה שהוא היה מקפיד איתם על עמידה מסודרת מאוד, ידיים מאחורה, איך חוזרים למקום אחרי סולו, ובכלל גם כשעומדים במקום לא מסתכלים לצדדים אלא לקהל ולירחמיאל פוקוס מלא בשירה, אתמול שזה היה הופעה מוצלחת מאוד מהשנים האחרונות ראיתי את ילד לא נגיד את שמו, מקפל חולצה באמצע אחד השירים מול כולם, וגם עצם העניין של קיפול חולצה, ילדים מסתכל לצדדים כל הזמן קיצור פחות עובד איתם על הדברים האלה, שזה ממש מפריע ליופי של מקהלה כי מקהלה חייבים לא רק להישמע טוב אלא להיות מוחצנים טוב מאוד בפרט בהופעה 3. ביגוד, אתמול ראיתי ילד אחד עם חליפה אפורה אחד עם מכנסיים רחבים למטה ובכלל כל אחד מגיע עם ביגוד מהבית חוץ מהזמן של הביגוד של המקהלה, שזה עוד דבר שתורם הרבה. 4. בנוגע להרמוניה של הקולות במקהלה נשמע הרבה מדויק ברווח ובזמן של עודד קריטי, ובהופעה עם דדי,
כמובן שזה סתם דברים שאני כותב לא לשם שינוי כי זה לא יכול להשתנות חלק גדול מזה זה מה שכתבתי הגיל של ירחמיאל אנשים נשחקים וגם סוג הילדים של היום, אפשר להפוך את כל מה שכתבתי למחמאה גדולה שעל אף 40 שנה ועל אף שהילדים כ"כ עם קפיצים היום יצא אתמול הופעה פשוט מדהימה. רק חשוב לשים לב לשינויים כי אנחנו מדברים על זה הרבה מה שונה פעם מהיום.

יש בזה משהו, אבל עדיין המקהלה נשמעה מושלם.
גם בהופעות של ה15 שנה האחרונות אני לא מאמינה שהיה 'מושלם', גם אם הדיוידי כזה. בכל הופעה היו ויהיו פשלות.

בקשר ל"דור עם הפרעת קשב"-
בכמה ראיונות ילדים ציינו שמאוד קשה להם במקהלה ו'הכל צריך להיות בצורה מושלמת". לטענתם ירחמיאל מאמן אותם בצורה מאוד אינטנסיבית וזה מאוד קשה.
בקשר לביגוד, הם החליפו 3 פעמים במהלך ההופעה.
באמת לאלי כהן היתה חליפה אפורה,אבל הוא שר סולו לבד אז פחות היה מורגש איזשהו חוסר באחידות.
ואגב, החולצות הכתומות האלה מחרידות.(אבל נדון על זה באשכול ההןפעה:)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/10/2017 13:22 לינק ישיר 

ניורק כתב:
כמובן שחכתי עוד נקודה 5. זה המוזיקה שהייתה משוקעת בהרבה הן מבחינת כמות הכלים, הן מבחינת אימונים ושליטה בחומר שלדעתי התזמורת הייתה עושה לפני, מה שהיום לא נראה לי בכלל, והן מבחינת העיבוד.
אגב עלה בי פחד שלפי הקצב הזה וירחמיאל גם זקן יום אחד הוא יודיע על פרישה של המקהלה ואז אחד מהשניים או שזה נגמר ואז ממש נאכל את הכובע, או שמישהו אחר יקח ויתחיל עידן חדש, אבל למה לדבר על כזה דבר לפני שזה קורה?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה מדבר על מה יקרה כשירחמיאל יפרוש.

זה מזכיר את הדיונים הפילוסופיים שנהיים יותר ויותר רלוונטיים ככל שהרפואה המערבית מתקדמת - מה קורה כשמחליפים לאדם איברים בגוף, האם הוא נשאר אותו אדם?
אם נחליף לו את היד - מן הסתם הוא אותו אדם.
אם נחליף לו 2 ידיים ו-2 רגליים - מן הסתם הוא עדיין אותו אדם.
ומה קורה אם נחליף לו את כל האיברים בגוף?
ומה קורה אם נחליף לו גם את המוח?
הרי בסופו של דבר - אם החלפנו הכל, קיבלנו אדם חדש...

כנ"ל לגבי מיאמי - אתה יכול להחליף את הילדים (וזה קורה כל כמה שנים), אתה יכול להחליף את התזמורת (וזה קורה כל הזמן), אתה יכול להחליף את המעבד (מאלבםו לאלבום) וכן הלאה.
אבל מתי אתה מחליף משהו מהותי (נניח את ירחמיאל) ואז זה כבר לא מיאמי אלא מקהלה חדשה לגמרי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/10/2017 12:56 לינק ישיר 

כמובן שחכתי עוד נקודה 5. זה המוזיקה שהייתה משוקעת בהרבה הן מבחינת כמות הכלים, הן מבחינת אימונים ושליטה בחומר שלדעתי התזמורת הייתה עושה לפני, מה שהיום לא נראה לי בכלל, והן מבחינת העיבוד.
אגב עלה בי פחד שלפי הקצב הזה וירחמיאל גם זקן יום אחד הוא יודיע על פרישה של המקהלה ואז אחד מהשניים או שזה נגמר ואז ממש נאכל את הכובע, או שמישהו אחר יקח ויתחיל עידן חדש, אבל למה לדבר על כזה דבר לפני שזה קורה?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2017 12:44 לינק ישיר 

ממליץ לכם גם לשבת לפתוח להסתכל תוך כדי שאתם מסתכלים על ההופעה שהייתה אמש לא חלילה להשוות למצוא חסרונות זה בכלל נחמד כזה לראות את מיאמי לכל הדורות. להבין קצת שינויים זה ממש כייף

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2017 12:43 לינק ישיר 

האמת שנראה לי שזה האשכול המתאים לכתוב אע"פ שזה עדיין מסקר קצת את ההופעה אתמול, פשוט אמש ראיתי את ההופעה של אתמול שוב בזכות אלימונסי כמובן, תודה!!! אני שואל את עצמי אובייקטיבית מה חסר לי שהיה פעם בילדות שלי שהייתי יושב ורואה את ההופעות שהיו אז במחשב שוב ושוב ומשהו היה שם כובש ומדהים ומדויק ואני זוכר איך היינו מתפעלים מהדיוק של הכירוגפריה והקולות השניים של כל המקהלה אני זוכר את עצמי מנסה לשיר את הקול שני או קול מתחת שהם היו עושים, ומשהו מרגיש לי חסר היום בשביל זה פתחתי ביוטיוב עשרות סרטונים מכל התקופות בעיקר עד יבוא וכולל כמה שירים שהיו אתמול בהופעה מפעם וראיתי והגעתי לכמה מסקנות שהאמת שאני לא מתלונן על אף אחד אין אשמים כי ירחמיאל קשה לו בטח בגיל הזה וגם עוד נקודה זה ילדים מדור אחר היום זה דור שחלק גדול ממנו עם הפרעות קשב וריכוז לא פשוט לאמן אותם כ"כ הרבה שעות ולדרוש מהם דיוק כמו פעם גם אם ירחמיאל היה צעיר: והרי המסקנות האמת שההופעה אתמול היה מדהים יש שם בהחלט כוכבים, אבל... ולכן יש את האשכול הזה, שנוכל לומר גם מה שקצת כואב ומפריע, 1. הסולויים פעם היו נשמעים מדויקים בהרבה חלק בלי זיופים כמעט, בטוח, שזה מתבטא הן בקול של הסולן והן בשפת גוף שלו והתנועות שצריך לעשות שזה אין ספק הגיע מהרבה ביטחון ואימונים של ירחמיאל על הביטחון של הילד הסולן, מה שכנראה היום הרבה הרבה פחות משקיע בנקודות האלה רק שיהיה יפה בכללי, 2. יש משהו שהיום ממש מפריע בעין שפעם לא היה בכלל והיה תורם הרבה מאוד לסדר והרצינות בהופעה וזה שהוא היה מקפיד איתם על עמידה מסודרת מאוד, ידיים מאחורה, איך חוזרים למקום אחרי סולו, ובכלל גם כשעומדים במקום לא מסתכלים לצדדים אלא לקהל ולירחמיאל פוקוס מלא בשירה, אתמול שזה היה הופעה מוצלחת מאוד מהשנים האחרונות ראיתי את ילד לא נגיד את שמו, מקפל חולצה באמצע אחד השירים מול כולם, וגם עצם העניין של קיפול חולצה, ילדים מסתכל לצדדים כל הזמן קיצור פחות עובד איתם על הדברים האלה, שזה ממש מפריע ליופי של מקהלה כי מקהלה חייבים לא רק להישמע טוב אלא להיות מוחצנים טוב מאוד בפרט בהופעה 3. ביגוד, אתמול ראיתי ילד אחד עם חליפה אפורה אחד עם מכנסיים רחבים למטה ובכלל כל אחד מגיע עם ביגוד מהבית חוץ מהזמן של הביגוד של המקהלה, שזה עוד דבר שתורם הרבה. 4. בנוגע להרמוניה של הקולות במקהלה נשמע הרבה מדויק ברווח ובזמן של עודד קריטי, ובהופעה עם דדי,
כמובן שזה סתם דברים שאני כותב לא לשם שינוי כי זה לא יכול להשתנות חלק גדול מזה זה מה שכתבתי הגיל של ירחמיאל אנשים נשחקים וגם סוג הילדים של היום, אפשר להפוך את כל מה שכתבתי למחמאה גדולה שעל אף 40 שנה ועל אף שהילדים כ"כ עם קפיצים היום יצא אתמול הופעה פשוט מדהימה. רק חשוב לשים לב לשינויים כי אנחנו מדברים על זה הרבה מה שונה פעם מהיום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2017 23:53 לינק ישיר 

סנחריב, הקפצה עבורך.נראה לי שאשכול זה רלוונטי גם לביקורת שלנו על ירחמיאל:)
(אלא אם כן תמצא אשכול מתאים יותר)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2014 21:12 לינק ישיר 

תודה רבה אידוש!!:)
באמת כיף לקרוא את כל הדברים היפים האלו. שמחה להיות אחת מהגורמים לכך:)
מחכה לקרוא את הפירוטים המענינים שלך! יש למה לחכות... אז אנחנו מחכים להזדמנות, מבינים שיקח קצת זמן.. אבל יש סבלנות:)

תוקן על ידי תמרור25 ב- 26/07/2014 21:46:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2014 12:50 לינק ישיר 

וואו.
תמרור, משורר, נטסון - נקודות מרתקות עולות פה בגלים-גלים...
יישר כוח גדול!! מחכים בסקרנות להמשך הדיון!

*להשתלב בו מעשית ייקח לי קצת זמן להצליח, כי בשביל זה צריך זמן מחשב (שוב, ציטוטים והאפליקציה)... לא הכי נגיש כרגע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2014 00:22 לינק ישיר 

משוררששיער כתב:

netson כתב:

משוררששיער כתב:

ניתן לראות זאת בבירור: מקהלות כאלו ואחרות שחסרות עבר מפואר - ואיני מתכוין רק לעָבָר פיזי של שנים בהם קיימת המקהלה, נתון מכבד בהחלט לכשעצמו, אלא גם ובעיקר לעָבָר מטפיזי של יסודות מוצקים ואיתנים [מישהו אמר 'צוק איתן'?...] - ההווה שלהם דל, והיצע שיריהם לחניהם וביצועיהם זול וחסר איכויות, ועתידם לוט בערפל, שכן כאשר האוריינטציה והמגמה היא להתעדכן ב'צמוד למדד' המוסיקה העולמי, כך שבכל תקופה הם משתנים עוד ועוד [כפי שהתבטא ירחמיאל באחת מראיונותיו האחרונות אודות העולם המוסיקלי שנעשה משוגע מיום ליום], אין כל סיכוי לדעת מה יילד יום, מה יעלה בגורלם בעתיד, וכיצד הם ייראו בסיום הקריירה המוסיקלית.

אפשר דוגמא ממך על מקהלות (לא חדשות) שאין להם עבר?

למה לך דוגמאות שמיות מפורטות? שא סביב עיניך וראה מקהלות ילדים חדשות גם וותיקות, אמריקאיות גם ישראליות, ותבחין כי רובן אינן יודעות את עברם.

אסביר את דבריי: על חלקם - החדש - נכון יהיה לומר כי הם לוקות בחסר מהבחינה הזו שהם חסרות עבר. פוק חזי מאי עמא דבר [-צא וראה מה נוהג העם] ותווכח לדעת כי הוותק היא מעלה עצומה, ולנסיון של שנים בכל תחום יש השפעה חיובית על איכות ועליונות העוסק בו. בנדון דידן: כל בר בי רב דחד יומא יבחין כי למקהלה בעלת וותק רב שנים בעולם המוסיקה יש נסיון נצבר שלא יסולא בפז.

חשוב להבהיר, כי בכל תחום שבעולם, כאשר אנו אומרים שלוותק השנים והנסיון המשולבים בתחום יש השפעה ישירה על האיכות, אין משמעות הדברים לומר כי בהכרח שלא יימצא עוסק חדש חסר כל נסיון שתהיינה לו מעלות רבות אחרות העולות על זו של הוותיק. בהחלט ראינו ושמענו על צעירים חסרי נסיון שעולים באיכותם על אחיהם הוותיקים, וכפי שהזכרת בדבריך להלן. משמעות הדברים היא רק להצביע על-כך כי וותק רב שנים הוא מעלה, ובשילוב נכון הוא יודע להעניק מגוון כלים שחסרים לחסר הנסיון. וכמו-כן בנדון דידן: אין בדברים אלו לומר כי וותק השנים הוא מפתח ההצלחה של מקהלה, ולא ייתכן שלמקהלה חדשה חסרת כל נסיון יהיו מעלות רבות אחרות שיאפילו על חוסר נסיונם. בהחלט יכול להיות שתהיינה מקהלות ילדים אחרות שיהיו איכותיות יותר למרות חוסר נסיונם [אם-כי חשוב לציין כי כרגע איני רואה אותם אפילו באופק]. דבריי רק באים לומר ולהצביע על-כך שלא ניתן להתעלם מהעובדה שלוותק רב שנים ונסיון מוכח - בעולם המוסיקה בכלל ובעולם מקהלות הילדים בפרט - יש מעלה רבה, והם בהחלט מציבים את מקהלת הילדים עם נתוני פתיחה הרבה יותר טובים ממקהלות אחרות שחסרות את נסיון השנים. הנ"ל דיי ברור רק  רציתי לחדד את העניין...את ההוכחה הטובה ביותר ניתן למצא בעובדה הפשוטה שכמעט כל מקהלות הילדים שצמחו בעשור האחרון, אימצו לעצמם מוטיבים שונים ממקהלת פרחי מיאמי. האחת לקחה את סגנון הלחנים, האחרת – את התנועות הכוריאגרפיות השונות שייצר ירחמיאל, והשלישית לקחה את 'רוח המפקד' וכיצד אמורה להתנהל מקהלה. הצד השוה שבהן: כולם הכירו בהצלחה המופלאה של פרחי מיאמי ששזורה נימה בנימה בנסיונה העשיר, והחליטו כי 'מה שטוב לירחמיאל, טוב גם לנו'... פה אתה חייב לגלות לנו את חשיבתך איזו מקהלה "לקחה" את הלחנים, ואיזו את התנועות ואיזו את "רוח המפקד"... יש לי ניחוש בנוגע לשתיים הראשונות...  בנוגע לרוח המפקד תוכל מעט יותר להסביר מהי כוונתך?

אולם, האמת היא שדבריי אלו באו רק כתוספת, פרפרת וכ'יהודה ועוד לקרא'. עיקר דבריי נסובו לא על מקהלות הילדים החדשות בשים לב לחוסר עברם ונסיונם, כי אם על כלל מקהלות הילדים. זאת לאור פתגמו של יגאל אלון לפיו "עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל". אם נשים לב מעט, הפתגם אינו עוסק ב"עם שהוא חסר עבר", אלא ב"עם שאינו יודע את עברו". זאת אומרת: המדובר הוא בעם שבהחלט מחזיק בעבר מפואר, אולם מסיבות שונות - אם מחוסר שימת לב והעדר מודעות, ואם מהפניית עורף והתעלמות במודע - הוא "אינו יודע את עברו". 1) החידוד שלך במקום. אכן לא שמתי לב לכך.2)אני הייתי מוסיף עוד טעם, נוסף על 2 הסיבות שהבאת(בתור דוגמא). לדעתי יכולות להיות כמה הסברים על כך: 1) פשוט חוסר עניין ואולי גם רגש(=הרגשה) שצריך לדעת את העבר.(כלומר לא רק היעדר מודעות אלא יותר מכך: חוסר עניין לדעת לחפש ולנבור בעבר... כיון שבגיל קטן לאו דווקא שהילד יהיה מודע לעוד כל מיני סגנונות של מוזיקה.{יכול להיות שכיום המצב שונה אבל נגיד לפני 20 שנה זה לא היה כך במוזיקה היהודית}  2)  שעם כל זה שאומרים שהילדים הם עם סקרן- אך עדיין בכל זאת, בגיל קטן לאו דווקא שיש לילד את החושים שצריך כדי לחקור "ולתהות על קנקנו" המוזיקה. {לכן גם שימת לב יכולה להיות "ממנו והלאה" בדברים הללו.} לילד יש קול יפה הוא אוהב לשיר וגם יודע לשיר ולכן הוא רוצה להיות במקהלה. ההיסטוריה פחות חשובה לו...  קניית עבר כזה מגיעה מחינוך תורשתי בבית למוזיקה היהודית שאז המוזיקה הטבעית שהוא שומע מתאחדת עימו עד שכל דבר אחר שהוא שומע זה "זר" לו בעיניו. וייתכן ש"קניית" עבר כזה מגיעה רק כשנכנסים למקהלה, והמנצח על המקהלה מחדיר זאת בילדים. ואולי בזה התכוונת "רוח המפקד"? עם שכזה, המתעלם או מתכחש לימיו הראשונים כך שהוא אינו משולב בימיו הנוכחיים, "ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל".

על משקל פילוסופי זה באו דבריי אודות כלל מקהלות הילדים. על חלקם החדש נכון יהיה לומר, כאמור, כי הם לוקות בחסר מהבחינה הזו שהם חסרות עבר. על כללותם - החדש והוותיק כאחד - נכון יהיה לומר כי רובם לוקות בחסר מהבחינה הזו שהם אינן יודעת את עברם, אותו עבר מוסיקלי עשיר של המוסיקה היהודית. דברים אלו נכונים כלפי כלל מקהלות הילדים, חדשות גם ישנות, אמריקאיות גם ישראליות: נניח לרגע לחוסר העבר הפיזי של החדשות מביניהם; המוסיקה היהודית התברכה בעבר מטפיזי, ששרשיה צומחים עולים בשרשרת הדורות ונטועים עמוק עמוק בהיסטוריית דברי הימים והקורות.

ומעתה, מקהלת ילדים המודעת היטב ויודעת את עברה המפואר של המוסיקה היהודית - העולה מעלה מעלה עד ליובל "אבי כל תופש כינור ועגב" תוך שהיא עוברת בחריזה את כינור שבעת הנימין של שירת הלויים וכינור דוד, ונושאת עיניים לעתיד אל כינור עולם הבא בעל עשרת הנימין, נבל העשור - וממשיכה את אותו עבר מוסיקלי מפואר תוך שהיא יוצקת אותם לכלים מודרניים ועכשוויים, ההווה שלה עשיר בפסי קול מסורתיים בניחוחות וטעמים חדשים, ועתידה כיום בהיר כשאין כל ספק כי יש בכוחה להמשיך וליצור מוסיקה איכותית גם נשמתית בנגיעה מסורתית, עוד שנים רבות בהם תעמוד בפסגה הנשיאותית.

'לעומתם משוררים ואומרים' מקהלות ילדים רבות, שאינן מודעות ואינן יודעות את עברה המפואר של המוסיקה היהודית; הן מתעלמות - לעיתים שלא ביודעין, ולעיתים רבות נדמה כי הדבר נעשה ביודעין - מהעבר המוסיקלי המפואר של היהדות, כשלפעמים אפילו נדמה שהם ממש מנסות לברוח כל עוד נפשם בם מאותו עבר מפואר, ויוצאות ורועות בשדות זרים, כשהם צמודים ל'מדד המוסיקה הבינלאומי' והלחנים והעיבודים השונים לקוחים - במדויק, או ב'רוחם' - מעולמות אחרים. מקהלות אלו, ההווה שלהם דל – אין ללחניהם תוכן פנימי עמוק, ועתידןבהחלט לוט בערפל – אין נביא ואיש לא יידע לאן הם עלולות עוד להתדרדר בעולם ההולך ומשתנה מיום ליום.

זה, לדעתי, אחד מהמאפיינים הייחודיים לפרחי מיאמי: עם היודע את עברו. כשמשמעות הדברים היא  ראשית כל, העובדה, עליה אין חולק, כי היא יודעת את עברה שלה כשהיא המחזיקה בוותק השנים הרב ביותר, ומטבע הדברים היא בעלת הנסיון הרב ביותר בתחום, וחשובה מכך, העובדה שהיא יודעת את עברה של כלל המוסיקה היהודית, ודואגת בצורה מתמדת לשלבה במוסיקה העכשווית.  נכון מאוד.  רק עדיין לא הייתי ממהר לשים את פרחי מיאמי במדד הזה לבד... האם הינך חושב באמת שפרחי מיאמי הם היחידים במדד הזה(במשקל של מקהלות ילדים במדד)? עד כדיי כך?

לעומת זאת, מקהלה כ'פרחי מיאמי' בעלת עבר מפואר, היודעת את עברה ואינה מנסה להתנער ממנו ולרעות בשדות זרים ובורות נשברים – הן עבר פיזי, כשלשים ושש שנים בהם הם קיימים ולעולם המוסיקה והתורה תורמים, והן ובעיקר עבר מטפיזי, כיסודות יהודיים ותורניים מוצקים, ההווה שלה עשיר – במוסיקה איכותית, ערכית ונשמתית המעוררת את נפש האדם ומעניקה לו רבות, ועתידה כַּיום בהיר – למרות שהמוסיקה תמשיך ותתעדכן כך שתייצר פס קול המתאים לשנה הנוכחית, היא לעולם לא תתנתק מאותם שרשים איתנים וחסונים, וללא ספק תמשיך ותשמיע קולה ברמה עוד שנים רבות מוסיקליות ותורניות. אמן!

כמה זמן אתה מגדיר "עבר"?( יכול להיות עו"ד צעיר טוב או רופא בעל הבחנה טובה יותר מאשר אדם במקצוע של 40 שנה...)

דומני שהתשובה לשאלה זו נעוצה אף היא בדבריי הקודמים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 22:43 לינק ישיר 

netson כתב:

משוררששיער כתב:

ניתן לראות זאת בבירור: מקהלות כאלו ואחרות שחסרות עבר מפואר - ואיני מתכוין רק לעָבָר פיזי של שנים בהם קיימת המקהלה, נתון מכבד בהחלט לכשעצמו, אלא גם ובעיקר לעָבָר מטפיזי של יסודות מוצקים ואיתנים [מישהו אמר 'צוק איתן'?...] - ההווה שלהם דל, והיצע שיריהם לחניהם וביצועיהם זול וחסר איכויות, ועתידם לוט בערפל, שכן כאשר האוריינטציה והמגמה היא להתעדכן ב'צמוד למדד' המוסיקה העולמי, כך שבכל תקופה הם משתנים עוד ועוד [כפי שהתבטא ירחמיאל באחת מראיונותיו האחרונות אודות העולם המוסיקלי שנעשה משוגע מיום ליום], אין כל סיכוי לדעת מה יילד יום, מה יעלה בגורלם בעתיד, וכיצד הם ייראו בסיום הקריירה המוסיקלית.

אפשר דוגמא ממך על מקהלות (לא חדשות) שאין להם עבר?

למה לך דוגמאות שמיות מפורטות? שא סביב עיניך וראה מקהלות ילדים חדשות גם וותיקות, אמריקאיות גם ישראליות, ותבחין כי רובן אינן יודעות את עברם.

אסביר את דבריי: על חלקם - החדש - נכון יהיה לומר כי הם לוקות בחסר מהבחינה הזו שהם חסרות עבר. פוק חזי מאי עמא דבר [-צא וראה מה נוהג העם] ותווכח לדעת כי הוותק היא מעלה עצומה, ולנסיון של שנים בכל תחום יש השפעה חיובית על איכות ועליונות העוסק בו. בנדון דידן: כל בר בי רב דחד יומא יבחין כי למקהלה בעלת וותק רב שנים בעולם המוסיקה יש נסיון נצבר שלא יסולא בפז.

חשוב להבהיר, כי בכל תחום שבעולם, כאשר אנו אומרים שלוותק השנים והנסיון המשולבים בתחום יש השפעה ישירה על האיכות, אין משמעות הדברים לומר כי בהכרח שלא יימצא עוסק חדש חסר כל נסיון שתהיינה לו מעלות רבות אחרות העולות על זו של הוותיק. בהחלט ראינו ושמענו על צעירים חסרי נסיון שעולים באיכותם על אחיהם הוותיקים, וכפי שהזכרת בדבריך להלן. משמעות הדברים היא רק להצביע על-כך כי וותק רב שנים הוא מעלה, ובשילוב נכון הוא יודע להעניק מגוון כלים שחסרים לחסר הנסיון. וכמו-כן בנדון דידן: אין בדברים אלו לומר כי וותק השנים הוא מפתח ההצלחה של מקהלה, ולא ייתכן שלמקהלה חדשה חסרת כל נסיון יהיו מעלות רבות אחרות שיאפילו על חוסר נסיונם. בהחלט יכול להיות שתהיינה מקהלות ילדים אחרות שיהיו איכותיות יותר למרות חוסר נסיונם [אם-כי חשוב לציין כי כרגע איני רואה אותם אפילו באופק]. דבריי רק באים לומר ולהצביע על-כך שלא ניתן להתעלם מהעובדה שלוותק רב שנים ונסיון מוכח - בעולם המוסיקה בכלל ובעולם מקהלות הילדים בפרט - יש מעלה רבה, והם בהחלט מציבים את מקהלת הילדים עם נתוני פתיחה הרבה יותר טובים ממקהלות אחרות שחסרות את נסיון השנים. את ההוכחה הטובה ביותר ניתן למצא בעובדה הפשוטה שכמעט כל מקהלות הילדים שצמחו בעשור האחרון, אימצו לעצמם מוטיבים שונים ממקהלת פרחי מיאמי. האחת לקחה את סגנון הלחנים, האחרת – את התנועות הכוריאגרפיות השונות שייצר ירחמיאל, והשלישית לקחה את 'רוח המפקד' וכיצד אמורה להתנהל מקהלה. הצד השוה שבהן: כולם הכירו בהצלחה המופלאה של פרחי מיאמי ששזורה נימה בנימה בנסיונה העשיר, והחליטו כי 'מה שטוב לירחמיאל, טוב גם לנו'...

אולם, האמת היא שדבריי אלו באו רק כתוספת, פרפרת וכ'יהודה ועוד לקרא'. עיקר דבריי נסובו לא על מקהלות הילדים החדשות בשים לב לחוסר עברם ונסיונם, כי אם על כלל מקהלות הילדים. זאת לאור פתגמו של יגאל אלון לפיו "עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל". אם נשים לב מעט, הפתגם אינו עוסק ב"עם שהוא חסר עבר", אלא ב"עם שאינו יודע את עברו". זאת אומרת: המדובר הוא בעם שבהחלט מחזיק בעבר מפואר, אולם מסיבות שונות - אם מחוסר שימת לב והעדר מודעות, ואם מהפניית עורף והתעלמות במודע - הוא "אינו יודע את עברו". עם שכזה, המתעלם או מתכחש לימיו הראשונים כך שהוא אינו משולב בימיו הנוכחיים, "ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל".

על משקל פילוסופי זה באו דבריי אודות כלל מקהלות הילדים. על חלקם החדש נכון יהיה לומר, כאמור, כי הם לוקות בחסר מהבחינה הזו שהם חסרות עבר. על כללותם - החדש והוותיק כאחד - נכון יהיה לומר כי רובם לוקות בחסר מהבחינה הזו שהם אינן יודעת את עברם, אותו עבר מוסיקלי עשיר של המוסיקה היהודית. דברים אלו נכונים כלפי כלל מקהלות הילדים, חדשות גם ישנות, אמריקאיות גם ישראליות: נניח לרגע לחוסר העבר הפיזי של החדשות מביניהם; המוסיקה היהודית התברכה בעבר מטפיזי, ששרשיה צומחים עולים בשרשרת הדורות ונטועים עמוק עמוק בהיסטוריית דברי הימים והקורות.

ומעתה, מקהלת ילדים המודעת היטב ויודעת את עברה המפואר של המוסיקה היהודית - העולה מעלה מעלה עד ליובל "אבי כל תופש כינור ועגב" תוך שהיא עוברת בחריזה את כינור שבעת הנימין של שירת הלויים וכינור דוד, ונושאת עיניים לעתיד אל כינור עולם הבא בעל עשרת הנימין, נבל העשור - וממשיכה את אותו עבר מוסיקלי מפואר תוך שהיא יוצקת אותם לכלים מודרניים ועכשוויים, ההווה שלה עשיר בפסי קול מסורתיים בניחוחות וטעמים חדשים, ועתידה כיום בהיר כשאין כל ספק כי יש בכוחה להמשיך וליצור מוסיקה איכותית גם נשמתית בנגיעה מסורתית, עוד שנים רבות בהם תעמוד בפסגה הנשיאותית.

'לעומתם משוררים ואומרים' מקהלות ילדים רבות, שאינן מודעות ואינן יודעות את עברה המפואר של המוסיקה היהודית; הן מתעלמות - לעיתים שלא ביודעין, ולעיתים רבות נדמה כי הדבר נעשה ביודעין - מהעבר המוסיקלי המפואר של היהדות, כשלפעמים אפילו נדמה שהם ממש מנסות לברוח כל עוד נפשם בם מאותו עבר מפואר, ויוצאות ורועות בשדות זרים, כשהם צמודים ל'מדד המוסיקה הבינלאומי' והלחנים והעיבודים השונים לקוחים - במדויק, או ב'רוחם' - מעולמות אחרים. מקהלות אלו, ההווה שלהם דל – אין ללחניהם תוכן פנימי עמוק, ועתידן בהחלט לוט בערפל – אין נביא ואיש לא יידע לאן הם עלולות עוד להתדרדר בעולם ההולך ומשתנה מיום ליום.

זה, לדעתי, אחד מהמאפיינים הייחודיים לפרחי מיאמי: עם היודע את עברו. כשמשמעות הדברים היא  ראשית כל, העובדה, עליה אין חולק, כי היא יודעת את עברה שלה כשהיא המחזיקה בוותק השנים הרב ביותר, ומטבע הדברים היא בעלת הנסיון הרב ביותר בתחום, וחשובה מכך, העובדה שהיא יודעת את עברה של כלל המוסיקה היהודית, ודואגת בצורה מתמדת לשלבה במוסיקה העכשווית.

לעומת זאת, מקהלה כ'פרחי מיאמי' בעלת עבר מפואר, היודעת את עברה ואינה מנסה להתנער ממנו ולרעות בשדות זרים ובורות נשברים – הן עבר פיזי, כשלשים ושש שנים בהם הם קיימים ולעולם המוסיקה והתורה תורמים, והן ובעיקר עבר מטפיזי, כיסודות יהודיים ותורניים מוצקים, ההווה שלה עשיר – במוסיקה איכותית, ערכית ונשמתית המעוררת את נפש האדם ומעניקה לו רבות, ועתידה כַּיום בהיר – למרות שהמוסיקה תמשיך ותתעדכן כך שתייצר פס קול המתאים לשנה הנוכחית, היא לעולם לא תתנתק מאותם שרשים איתנים וחסונים, וללא ספק תמשיך ותשמיע קולה ברמה עוד שנים רבות מוסיקליות ותורניות.

כמה זמן אתה מגדיר "עבר"?( יכול להיות עו"ד צעיר טוב או רופא בעל הבחנה טובה יותר מאשר אדם במקצוע של 40 שנה...)

דומני שהתשובה לשאלה זו נעוצה אף היא בדבריי הקודמים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 12:49 לינק ישיר 

תמרור!! איזו השקעה!!
כל מילה נכונה ואין לי מה להוסיף... יש סרטון שירחמיאל בוחן את האח הקטן של אייל בדיוק באופן שכתבת, זו הבחינה המושלמת והמדויקת ביותר להצטרפות למקהלה, כי לדעתי לא העיקר הקול אלא הרמה המוזיקלית של הילד. זה שהמקהלה מחזיקה כ"כ הרבה זמן זה מראה על יכולת נדירה להתאים את המוזיקה לתקופה בלי לפגוע ברמה, המוסיקה היום הולכת ומידרדרת אבל הם מצליחים לשמור על רמה רוחנית ומקצועית גבוהים מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 01:04 לינק ישיר 

משוררששיער כתב:

ניתן לראות זאת בבירור: מקהלות כאלו ואחרות שחסרות עבר מפואר - ואיני מתכוין רק לעָבָר פיזי של שנים בהם קיימת המקהלה, נתון מכבד בהחלט לכשעצמו, אלא גם ובעיקר לעָבָר מטפיזי של יסודות מוצקים ואיתנים [מישהו אמר 'צוק איתן'?...] - ההווה שלהם דל, והיצע שיריהם לחניהם וביצועיהם זול וחסר איכויות, ועתידם לוט בערפל, שכן כאשר האוריינטציה והמגמה היא להתעדכן ב'צמוד למדד' המוסיקה העולמי, כך שבכל תקופה הם משתנים עוד ועוד [כפי שהתבטא ירחמיאל באחת מראיונותיו האחרונות אודות העולם המוסיקלי שנעשה משוגע מיום ליום], אין כל סיכוי לדעת מה יילד יום, מה יעלה בגורלם בעתיד, וכיצד הם ייראו בסיום הקריירה המוסיקלית. אפשר דוגמא ממך על מקהלות(לא חדשות) שאין להם עבר?

לעומת זאת, מקהלה כ'פרחי מיאמי' בעלת עבר מפואר, היודעת את עברה ואינה מנסה להתנער ממנו ולרעות בשדות זרים ובורות נשברים – הן עבר פיזי, כשלשים ושש שנים בהם הם קיימים ולעולם המוסיקה והתורה תורמים, והן ובעיקר עבר מטפיזי, כיסודות יהודיים ותורניים מוצקים, ההווה שלה עשיר – במוסיקה איכותית, ערכית ונשמתית המעוררת את נפש האדם ומעניקה לו רבות, ועתידה כַּיום בהיר – למרות שהמוסיקה תמשיך ותתעדכן כך שתייצר פס קול המתאים לשנה הנוכחית, היא לעולם לא תתנתק מאותם שרשים איתנים וחסונים, וללא ספק תמשיך ותשמיע קולה ברמה עוד שנים רבות מוסיקליות ותורניות.

תוקן על ידי netson ב- 23/07/2014 01:04:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 00:54 לינק ישיר 

תמרור25 כתב:
ב"ה! יפה לבבית, חזק!
אכן, יש לי משהו לחדד בענין.. אם תרשו לי
בנוגע לכל הענין הזה של "לאהוב מקהלה",ונראה לי שרק המיאמיסטים שביננו (לא רק, אבל בעיקר) מבינים מאד שזה לא סתם לשמוע שירים שלהם או לראות הופעות אלא הרבה מעבר.. זה משהו שגורם להתעסק בו מעבר למקובל (הפורום הזה לדוגמא..:) או פשוט לנתח אותו, להביט עליו מכל הזויות ולא להתעיף או לחשוב שזה קצת הזוי, כמו שזה נראה לפעמים מבחוץ - מה יש כל כך להתלהב ממקהלת ילדים?
אז זהו, שזה הרבה יוותר מזה!
מיאמי - זו לא סתם מקהלת ילדים שבאים לשיר שירים, ואולי מביאים עוד כמה גימיקים באמצע כדי שבכל אופן י'הי'ה במה לרתק את הקהל...
מיאמי לא! מיאמי אמנם שרים שירים, אבל זו האומנות שלהם! ויש בזה כמה היבטים-
התורני- שבו ממש מרגישים את הטאצ' הגדול של ירחמיאל - על השירים אבל גם על הפרחים, התורניות בשירים שלו, התנועות היפות אבל היהודיות - מביאות לצופה משהו אחר! ו מין הרגשה דקה שקשה לומר במילים, אבל כשמסתכלים על הענין במבט פחות כלליויותר מעמיק - אפשר לראות גם את התחושה התורנית שירחמיאל מעביר מעצמו, בלי מילים לצופה, בכל ההשקעה הגדולה שלו - התורה! היר"ש, התורניות, האמונה, החיבור לתורה ומצוות. זה משהו שרק מי שמסתכל יוכל להבין, ומשהו שקשה לי להסביר ולהגדיר אלא ר לצין בקוים כללים, ולהשאיר לכם את ההבנה הפנימית והתחושה העצמית
הפן אומנותי - שכולל לדעתי עוד קטגורי'ה בתוכו, ההתחדשות.
הפן האומנותימתבטא בשירה. ובהופעות.
כל מי שיראה את ההופעות של מיאמי, מהתחלה ועד הסוף - או לפחות את המרכזיות שבהן - לא יוכל שלא להתרגש. ואם הוא מבין במוזיקה - אז נכונו לו שעות רבות של הנאה... ההופעות שלהם, שכוללות גם את הצד הכוריאוגרפי - נושא שהרחיבו עליו ולכן אזכיר אותו בקצרה יחסית - שבעבר, לדעתי לפחות, כלל המון אפקטים ויזואלים מרהיבי עין שגרמו להתררגשות ולהתפעמות בקרב הצופים - העמידה המיוחדת של הפרחים בהופעה לדוגמת האירו את הלילות - בצורת החצי עיגול שאח"כ מתלכד לקו אחד מאוחד - שמתבטא אח"כ בהרמת הידים שמזכירה את צורת החים לפי סדר מספרי הנרות - 1,2,3,4 עד 8 - ובכל פעם מרימה קבוצה אחרת את ידה, מה שיוצר תחושה עזה של התפעמות עזה, ועוד אפקטים ויזואלים שמשולבים פה ושם גם בשנים האחרונות - מדרגות, שורותף, עיגולים ועוד שהתנועות שיוצרים יחד עם השירה מופע אומנותי מיוחד, וכעת ניגע בשירה - הנושא... השירה, לדעתי - הקטע הזה מיועד למבינים במוזיקה, כך שלא יעיזו לאכול אותי.. ולמרות שאינני יכולה לקרוא לעצמי מבינה במוזיקה כל עוד לא למדתי את הנושא לעומק המונגש באוניברסיטאות או במקומות מקצועים - הרי שלאחר צפי'ה במספר מכובד של הופעות ומקהלות ויש לומר אולי גם חוש טבעי לענין - אני יכולה לומר על עצמי כי אני בהחלט לא בורה בענין.. וכל עזרה ולימוד יתקבלו בברכה:) אז תרשו לי להציג לכם את מסקנותי, שהתגבשו במשך השנים שבהם האזנתי למוזיקה של "פרחי מיאמי"
נתחיל בזה שאופן הקבלה למקהלה היא מקצועית.. זה לא סוד, שירחמיאל בוחן את הילדים בצורה שאותי אישית היתה מלחיצה ואולי - כמעט בטוח - מבלבלת, הוא נותן לילד לשיר לפי גובה התו עליו הוא לוחץ. כבחינה לשמיעה נכונה. אז בעצם הוא הולך לפי הסדר - הוא מתחיל בעיקר העיקרים של השירה הנכונה - שימת לב לגובה הצליל ושירה לפי התוים, שדורשת דיוק מקסימלי, ולמרות שאני מאמינה שהרמה של הרקבלה פחותה מאוניברסיטאות מקצועיות - היות והוא גם משלים את תהליך הלמידה של הילדים, לפחות בחלקו, בעצמו - כך שהוא מוריד כנראה את הרף על מנת שיתאים לרמתם של ילדים בסביבות גיל ה-8, שזה הממוצע (נכון?) הרי שעדין זה מצביע על רמה גבוהה של ידיעה ויותר מכך - על הידע בהקפדה הנדרשת של רצף השלבים המובילים לשירה נכונה - כמו שכתבתי מקודם, המתחילה בגובה הצליל בו מנוגן השיר, ומכאן מגיעים לשירה עצמה - הבאה לאחר אימונים רבים ומפרכים, עד שהילד העומד על הבמה כבר מביא לנו את קולו בדיוק המירבי שניתן לדרוש ממנו - המינימום של מיאמי הוא הדיוק שכל כך תופס את אוזני בכל פעם מחדש, אי אפשר שלא להתפעל מזאטוט קטן שעומד על הבמה, וכבר מנעים בקולו, השירה שלו מותאמת למנגינה, הקול שלו מצטלל ונשפך במתיקות השמורה לקולות ילדותים טהורים, והטון שלו פחות או יותר -על אותו טון של המנגינה!! הילד הקטן הזה יודע להתאים את השירה שלו בצורה כל כך מופלאה לשירה הנדרשת ממנו! והוא ילד, אל תשכחו! או, איזה יתרון זה לחים... הילדים עוברים שם פיתוח קול, זה בטוח לי, אבל לא רק זה... הילדים במיאמי לא צריכים לצעוק...
ידוע, שלכל אדם בעולם יש מנעד מסוים בו הוא יכול לשיר, ישנם שהמנעד שלהם יותר גבוה, ישנם שהמנעד שלהם הוא אמצעי - לא גבוה ולא נמוך, ישנם שהמנעד שלהם נמוך - וישנם שהמנעד שלהם הוא נמוך - נמוך נמוך, ברמה של בס חזק עד צורמני... וירחמיאל משלב את המנעדים השונים בכזו יצירתיות מדויקת, שאי אפשר לא להתרגש ממנה..
ניקח לדוגמא את השיר - Lift up ur candle. שימו לב לחלק האמצעי שבו - מהסולו בבית השלישי של זלמן פולק - המתחיל במילים"you can be the shining star".סולו שלו הוא נמוך, נעים ורגוע. אידי היתה מוסיפה כאן את ההתאמה שלו לספינה המושטת בשלווה על גלי הים הרגועים.. היכולים לשנות חים שלמים... כמו קברניט. הקטע שלאחריו - הבית הראשון של הפזמון - מושר על ידי שאול אלסון, הקול הצלול שלו, שקורא להדליק את האש הבוערת בכל לב - וללכת לפי הדרך הנכונה והיחידה, גורמת למין נסיקה לגבהים, הקול ההולך וגובה משורה לשורה מחזק את הרגשת - סליחה, אבל לא מוצאת ביטוי משלים יותר - הגן עדן הכל כך אגדי הזה. שגורם לך לרצות להיות אחרים, טובים יותר, כמה שזה שוה... ואחרי התענוג הזה מגיע קול הבס הצרוד של ארי שיש בו מין מתיקות מענינת, שגורם לנו לנחות ברגע אחד ולזכור שאכן יש נפילות, אך אל לנו להתיאש - זה קורה לכולם, עכשיו או אז, אבל רק ננסה שוב, עוד פעם אחת... ההתאמה הכל כך נדירה לשיר הכל כך מרגש ונובע הזה, לא יכול שלא לעורר אי אלו תחושות אחרות אצל המאזין, משהו אחר... שאי אפשר להיות אדישים אליו, משהו שגרם לי לחפש אחרי עוד ועוד שירים שלהם, ואכן - לא התאכזבתי. השירים באנגלית כל כך מביעים וכל כך גורמים להתרגשות השמורה רק להאזנה לשירה טובה.כך שאי אפשר, לדעתי, שלא התרשם מהחשיבה המיוחדת שעומדת מאחורי הביצועים של השירים..וכמובן שיש גם כאלו בעברית - כנראה אלו היותר קלים מבחינת העברית שלהם, או היותר רגישים בנוגע לזמן ולעיתוי..  כמובן שיש עוד. אבל הזמן דוחק... ולכן אגיע לנקודה הבאה שנובעת לדעתי דווקא מהאומנותיות של המקהלה - והוא הפן המתחדש, הפן שגורם לכל מקהלה לרצות עוד ולהמשיך הלאה ולא לעמוד במקום - על מנת להרשים את הקהל. ולחפש עוד ועוד לקוחות...
במיאמי זה אחרת, ואני לא באה חלילה לדבר על מקהלות אחרות - כי אין לי מושג מה יש בהן לעומק, אני רק באה לצין כאן את מיוחדותה של מיאמי, בירחמיאל פועם הרצון לחדש, להתעדכן, אבל - ההבדל הכל כך יחודי הוא - שהוא גם יודע במה ואיך לעשות את זה.
הוא לא משקיע יותר בגימיקים אחרים להופעות, הוא לא משקיע יותר בקליפים שירוצו ויגרמו לעוד ועוד צפיות, הוא משקיע במשהו אחר.
השירה! הוא משנה את השירה, את הלחנים, את העיבודים, אם עד עכשיו הוא השקיע בהתאמה ובריגוש - עכשיו הוא גם יכניס לשירים קצב, ענין, הוא יחדש אותם, וכל זאת - כמה מפתיע - בלי לפגוע בשירה עצמה, בלי להכריח את הסולן להגביה את קולו לגובה הדומה לצעקה, אלא פשוט גורם למהירות ולקצב הכל כך חסרים בשירים יהודים אחרים - וירחמיאל מכניס אותם בלי ליגוע ביהדותם של השירים, בעדינות והנקיות שלהם - שהיו אפשר לומר, אבן הבוחן של השירים שלו, טהורים, רגישים.. הוא מצליח להכניס את החדשנות בלי לשנות את האיכות, דבר שלצערנו כל כך חסר בשירים אחרים וכמו שהוא חוזר ומדגיש - בס"ד!וב"ה השירים שלו נשארו כאלו, מהירים, קצבים בחלקם - אבל טובים, טהורים. ואיכותים!:)

לאחר עמל ויגיעה כה רבים, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא....:)

תוקן על ידי תמרור25 ב- 10/07/2014 22:58:50

טוב .דבר ראשון יישר כח על השקעתך.(רק לחשוב על הזמן היקר שהקדשת לכתיבתך...) 
יצירות מעין אלו משביחים את הפורום.

ובנוגע לענייננו.
הקדמה:
1)(בכל הקשור לתורניות ולכריאוגרפיה)איני מרבה לצפות בשאר המקהלות.
2)אין לי מושג איך ירחמיאל בוחן אותם...

ולתגובותי:

בעניין האהדה-  אכן אוהד כשמו כן הוא, שבזמנו הפנוי הוא לא רק שומע שירי מיאמי או הולך להופעות אלא גם עוסק בעניינים שמהצד, כל אחד למה שהוא מתחבר(לעניניים שמהצד...)

לחן- אכן מיאמי היא מקהלה ששרה בלחן יהודי! (את "התורני" שבשירים אני  מרגיש כמו שאני מרגיש בשאר במקהלות אחרות)

כוריאוגרפיה- בהמון שירים של מיאמי היא מוסיפה המון. לדעתי המצב הזה אינו שונה במקהלות אחרות. ייתכן שכל אחד מרגיש יותר את זה למקום שהוא אוהד יותר אבל אם נתסכל מלמעלה הכל טבעי. תמיד הכריאוגרפיה מוסיפה.

גיל ממוצע- איני בטוח שגיל 8 זהו גיל הממוצע, בפרט אחרי הראיון בקול ברמה שם אמר ירחמיאל שהממוצע של ילד בפרחי מיאמי זה 3-2 שנים...

בנוגע למנעד- שוב זה עניין של טעם וכיוון לאיפה המנצח רוצה לקחת את המקהלה. אני לא חושב שבפרחי שירה חדשה יש שם צעקניים... ולאידך הילדים שבישיבה בויס יודעים לשיר גם ללא צעקות. אבל אני מחבב כמובן את מיאמי שוב בגלל הסגנון(הכולל בעיקר לחן יהודי, שירה ולא צעקות, כוריאוגרפיה וכד')

על 5 שורות האחרונות בתגובתך, אני חותם על כל מילה!!!!

נ.ב כמובן יש דבר שתמיד יהיה אצל כל המקהלות. זוהי שירה של ילד. שירה(לעיתים תפילה) אמיתית ללא "פניות"  או "אינטרס". שירה נקיה!!!

תוקן על ידי netson ב- 23/07/2014 00:58:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:41 לינק ישיר 

ממש לא... אולי הי'ה אשכול דומה בשם, יכול להיות..
איזה תגובות יפות! אין לי זמן להגיב כרגע באריכות, רק בכללי - אכן, מיאמי היא מקהלה שגם הזמנים מוזכרים בה הרבה.. כך שאכן למרות הזמן שעברה מאז הקמתה - היא רק משתבחת.... עולה מעלה מעלה וזוקפת לזכותה עוד ידע, מקצועיות ואיכות י'הודית שלא פשוט למצוא, בעיקר בעולם הסוער של היום שלא פשוט למצוא מוזיקה תורנית ואיכותית שלא מוותרת על אף אחד מהקצוות האלו אלא מאחדת אותן בכישרוניות...
וגם אם יש מה להאריך בענין, ויש הרבה.. הרי שלא זה הזמן...
אז שבת שלום! של בשורות טובות!!:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 23:06 לינק ישיר 

למה זכור לי שהאשכול הזה נמצא פה רבות בשנים???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > ביקורת על מה שאנו כ''כ אוהבים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext