בית פורומים עצור כאן חושבים

תורת הנאורות מונחת בקרן זווית ?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2014 17:37 לינק ישיר 
תורת הנאורות מונחת בקרן זווית ?!

גלוי נאות, אני אישית בחיים הקצרים שלי לא נגעתי בתורת האומות. על דרך "חכמה בגויים תאמין" כלומר מדעי הטבע אהבתי כל חיי ולכן התרתי לעצמי לעסוק בהם, אבל בתורה של האומות ? נווו הרי יש לנו תורה שלימה ללמוד ולעסוק בו שלא מספיק חיים של אלף שנה לגמור אותו. מי כבר מדבר על החשש החז"לי שמה הציץ ואפגע כמו בן זומא וחבריו. על דרך ארבע נכנסו לפרדס ולא יצאו משם בשלום חוץ מר' עקיבא. ולכן מי לוקח סיכונים ? בכל זאת מי שמכיר את הספרות היהודית יודע שהכל בא אלינו כלומר כל החידושים הפילוסופיים לבסוף מגיע גם בספרות שלנו במילא באמת אין סיבה טובה להסתכן כמו בן זומא שהציץ ונפגע.

וכאן אני רוצה לעמוד על נקודה חשובה שמטריף את דעתי.

ובכן, לכאורה אפשר להכיר את תורת האומות מהרחוב ומהתקשורת מאנשים ומעיתונות ועוד ועוד. במיוחד כפי שאמרתי, שהרי הכל מגיע לבסוף גם לספרות שלנו. אז מה הבעיה ?

אז לא, לא רק שזה לא מגיע אלינו, האומות עצמן לא עוסקים בכלל בתורתם. תורתם מונחת בקרן זווית.

העבדות המודרנית ?! מביא שאף אחד לא עוסק בהם. והעבדות המודרנית משפיע גם עלינו כך שבעצם אנו לא רואים אצלם חידושים ואין מה להביא אלינו. מי כבר מדבר אצלינו - שכאמור אנו עבדים כמוהם בהישרדות היומית – שאפי' התורה שלנו מונחת בקרן זווית. בכל זאת יש הבדל ועל כך אני רוצה לעמוד בדף הזה בהמשך.

כאמור לעיל לא נגעתי בספרות האומות, ולצערי גם האומות מתוך העבדות המודרנית לא נתנו לי איזה רמז שהיא קיימת.

אבל בגלל ההתעסקות שלי זה כמה שנים בדיאלוגים ובוויכוחים ודיונים ברשת ובפורומים למיניהם עם אנשים משכילים ומלומדים, נחשפתי לחצי משפטים נפלאים ומקוריים וגאונים שהייתי חייב לבדוק מה קורה, האם יש משהו שאני לא מכיר ?

כלומר בחוץ לא רואים כלום בגלל העבדות המודרנית, אבל שאתה מנסה לדון ולהבין את הזולת אתה בקושי מצליח לסחוט ממנו חצי משפטים שמראה לך שיש משהו ואתה חייב לרוץ לבדוק מהי.

וכסקרן אנוס, כמו כלב רעב, התנפלתי על הספרות של האומות והתברר לי משהו מצער מאוד. ידידי היקרים: משקרים לכם, לא נותנים לכם בכוונה תחילה לעסוק בהם. לא, אני לא מדבר על החרדים, אני מדבר אל החופשיים ואל האומות אל ההמונים וגם אל החרדים.

החברה, המשטר, המערכת, העיתונות, וההגות הציבורית, עושה הכל שלא תדעו מה יש בתורת האומות. זה ישחרר אותכם מהעבדות המודרנית. ואת זה לא יכולים המערכת והשאר לתת לכם.

לצערי גם המערכת החרדית שהם כאומר גם מושפעים מהעבדות המודרנית, גם לא נותנת לנו הצצה מהי עקרונות הבסיסים של התורה והיהדות ותורת האומות, אבל יש הבדל גדול כי לפחות איש ההמוני החרדי חייב ללמוד אישית את הספרות כלומר כמה שהמערכת תרצה לכסות ולהשתיק, בכל זאת כל אחד חייב כמצוות דתית ללמוד. וגם כמובן ספרות ההלכה בלי ללמוד מוביל אותו למשמעות החיים הרצויה לו, כלומר הוא באמת מקים את ממלכתו האישית שזה המשפחה וכל המשתמע מכך. כלומר חירות אישית שרידותית נצחית הוא מקבל. מה שאין כן איש ההמוני בנאורות לא מקבל את תובנות הבסיסיות של התורה של הנאורות עצמן. לא דרך מערכת החינוך (ששם הוא רק מקבל אמצעי שרידות בעבדות המודרנית, כלומר מערכת החינוך היא רק פונקציה של עיצוב הילד להיות עבד הצמיחה לטובת הצמיחה הכללית) ולא דרך ציווי תרבותי ללמוד. כך שהילד ההמוני מיד בהיוולדו נכנס ישר לעבדות המודרנית בלי לדעת כמה משקרים לו ומהן זכיותיו הבסיסיות. הוא מקבל את המוסר והערכים האנושיים באופן דוגמטי כך שהוא לא מרגיש שבעצם המערכת הופך אותו להיות אספסוף זול רח"ל.

כאמור גם המערכת החרדית, אלה שבחוץ, העיתונים והמשכילים והמלומדים והעסקנים, לא ממש ביקורתיים מול תורת האומות, ולכן הם לא יכולים להביא לנו את תורתם מנופה כפי שנהגו בכל הדורות חכמינו הקדושים. כלומר אנחנו כאמור לא מקבלים את תורתם מצד שהמודרנה בעצמה לא רוצה שהמוניהם ידעו מהם, וגם מי שאמור ביקורתית ללמוד ולהביא לנו מנופה את החשיבה שלהם ? גם הם לא עושים את מלאכתם.

למה באמת הם לא עושים את מלאכתם ? ובכן כאן אני רוצה לעמוד על עוד נקודה חשובה.

ובכן, בכדי להיות ביקורתי ולהביא מנופה (שלא ניפגע כמו בן זומא) את תורת האומות אלינו ?! צריך קודם להיות תלמיד חכם גדול בספרות התורנית. כמו שהרמ"א פוסק בשלחן הערוך  "ואין לאדם לטייל בפרדס רק לאחר שמלא כריסו בשר ויין, והוא לידע איסור והיתר ודיני המצות". כלומר הדרך לא להיפגע ולא לצאת מטורף כמו בן זומא, היא קודם לדעת ולהכיר את הבסיס החשיבתית של הספרות התורנית. ואז שהוא לומד ספרים חיצוניים ? הוא לומד אותם בביקורתיות, ויודע קודם להבין אותם ולהיות מספיק ביקורתי מה לקחת ומה לנפות ולהביא אלינו את עיקר החשיבה הבסיסית של תורת האומות המודרניים והפוסט מודרניים.

אבל לצערי המצב היא לגמרי אחרת, כמו בנאורות ההגות החברתית מעוברת לציבור ובחינוך הילדים על ידי בורים ואינטרסנטיים, כך בדיוק במערכת החרדית. כלומר בעברית פשוטה, הם עםארצים גמורים גם בספרות התורנית והיהדות וק"ו בהגות של הנאורות, כך שהם לומדים מהבורים והאינטרסנטיים של הנאורות. מה שיוצא מכל זה, שלא אנחנו ולא הם מקבלים את התורה שלנו ותורת הנאורות כמו שצריך.

רואים את כותבי המאמרים של החרדים ברשת, רואים את כותבי המאמרים של העיתונות הכללית של אלה שאמורים לתת את ההגות הבסיסית להמונים של הציבור הכללי. מצד שני אתה לומד את הספרות שלהם לעומק ואתה רואה שהם כולם בלי יוצאים מהכלל פשוט שקרנים אם לא בורים.

אתה לא שומע את תורת האומות בציבור ובשום מדיה ציבורית. כך שאתה לא יכול להיות ביקורתי, ולכן אתה חייב פשוט ללכת לצמת ספרים ולהזמין (הרי גם שם אתה צריך להזמין כי זה לא ממש כלכלי שכדאי שהן תעמודנה על המדפים. יש לציין שבזמן האחרון יש כבר יותר ספרים על המדפים אני יכול להעיד לפחות על הסניף שאני קונה ומזמין את הספרים. אני חייב לספר לכם סיפור יפה שנבין על מה אני בוכה. יצא לי לשמוע שהדפיסו מחדש את הקפיטל. אני ניגש לחנות ספרים - לא זה שאני קונה שם בקביעות - ושואל את המוכרת האם יש להם את הקפיטל והמוכרת שואלת אותי איזה ז'אנר זה ?) את הספרות, וללמוד בעיון אחת אחת. ואתה מגלה כמה שקרו לך, אתה מתחיל לראות ולהבין כמה ההמונים בחוץ לא מבינים כמה בני חורין הם יכולים להיות אילולי השקרנים של המערכת.

קניתי את הספרות של גדולי ההוגים המודרניים והפוסט מודרניים. למדתי את רוב ההוגים החברתיים והפילוסופיים. ואני שובר את הראש להבין אייך זה שאנו עוד עבדים ? אייך זה שהמערכת יכולה עוד לעבוד עלינו בעיניים ?

הפכו את מדעי הטבע ובעיקר את מדעי הרוח והחברה לשפת חרטומים. מי כבר מדבר על הפיכת הכלכלה למדע (שקר דמגוגי בלתי נסבל) עם שפת חרטומים כך שמראש עם חינוך ליבה אתה יוצא בור ועםארץ מוחלט בכל תחום. (חוץ כמובן שדואגים לעצב אותך שתהיה פונקציה לצמיחה, מילא צמיחה אישית לפחות נהיה כמו שאר האורגניזמים שיש להם אוכל ושאר הזמן לעסוק בתבונה. אבל איפה  צמיחה אישית בראש שלהם ? צמיחה לטייקון ולמערכת ! כן כן מעצבים אותנו להיות רובוטים לצמיחה לטייקון המקרי האחד או שנים שתצא מהכיתה מהקהילה.)  

כן, בוודאי שהמערכת נותנת לנו האסמכתאות מהספרות, כלומר מצטטים פה ושם משפט מההוגים הגדולים בכדי לבלבל אותנו ולהשאיר אותנו עבדים למערכת. אבל שאתה לומד את המקור ?! אתה רואה כמה הלכנו כעיוורים אחרי הליצנים האלה.

אני לא אתן לכם את הרושם כאילו בספרות הנאור יש את הגאולה של בני אנוש, וכך שתאמצו את השקר הרחובי בהסתמכם שיש שם אמת. לא ולא, אני מדרבן אותכם ללמוד, א' בגלל עצם הלימוד שלא תחיו כעיוורים ב' בכדי להיות ביקורתיים. ג' חירותך האבסולוטית נמצאת גם שם כך שתדע מהן זכויותיך האמתיות.

אגב זכויות:

אני לא סובל את המילה זכויות, כי עם המילה "זכויות" אני בעצם כאילו נכנע למישהו ומבקש את זכויותיי ממנו, כאילו הוא הסמכות ובידו לתת או לא לתת לי את זכויותיי. והאמת היא שאסור להיכנע לאף אדם וישות ומערכת ולבקש מהן זכויות. פשוט קחו מה שלכם. תזכרו טוב טוב מה אני אומר לכם, פשוט קחו מה שלכם. על דרך דברי חז"לינו "חייב כל אדם לומר שבשבילי נברא\קיים העולם"

מה חז"לינו אומרים כאן לעומק ?  שלפני כל המוסר האנושי עומדת הכלל הזה שכל היקום קיים בשבילך. כלומר חירותך היא אבסולוטית לגמרי. אין לא תגנוב ואין אפי' לא תרצח. שאתה רעב ?! אתה טורף וגוזל וגונב !! אנחנו רוצים מוסר ? כמו לא תגנוב ולא תרצח ? אוקיי תחזירו לנו את היקום את הטבע כך שלא נצטרך לרצוח ולגנוב. כלומר המוסר לא עומד מכוח עצמו. (חייבים להבין את הנקודה הפילוסופית הבסיסית הזו) המוסר היא דרך חינוכית לילדים לתרגל את המוח הפלסטי להיות מוסריים כטבע שני על דרך "הרגל נעשה טבע". אבל המוסר לא עומד מכוח עצמו כלומר אדם רעב יגנוב על דרך "לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב" (משלי)

אחרי שלומדים את כל ההוגים מכל התורות של בני אנוש, אנו רואים באמת שכולם בלי יוצאים מהכלל הבינו את הבסיס הזה שאני טוען לה כאן. רק השקרנים של המערכת הם הם עובדים עלינו והפכו אותנו ואת עמלינו לעבדים מודרניים. הפכו אותנו ואת המוסר והערכים לדוגמטיים. הפכו אותנו לאספסוף זול שאוהב לבוא לכיכר העיר לתלות כל יום איש ציבור אחר. לתת לנו את ההרגשה כאילו אנו עושים צדק ואנו תרבותיים ונאורים.

לסיום:

הגיע הזמן להתחיל ללמוד. וזה בנפשכם ממש אם ברצונכם להיות בני חורין אם ברצונכם שתהיה לכם משמעות חיים אמיתיים ולא להיות עבדים לצמיחה ולמערכת ולטייקון.

ללמוד כל הספרות ואת כל ההוגים אפי' שנדמה לכם שאתם מכירים פה ושם את בסיס הגותם של פלוני אלמוני.

אני אתן דוגמה אחת או שנים מיני רבות.

מתוך ניסיוני חשבתי שאני מכיר את הגותו של אדם סמית כי כל קפיטל מנוול יודע לצטט אותו לכולנו, למשל כמו היד הסמויה\הנעלמת הנודע ?! התברר לי שלא דובים ולא יער אולי מזכיר את המילה רק פעם אחת בכל הספר "עושר העמים". שאנו לומדים את אדם סמית ואנו רואים את המנוולים בחוץ ? אנו מיד מזהים את השקר. הלוואי שהשקרן היה לומד את אדם סמית ואחר כך כמובן אם היה ביקורתי מספיק ? היה לפחות יודע על מה הוא מדבר.

עוד דוגמה: שהזמנתי את ספרו של פרידריך האייק "חוקת החירות" רעדתי כיהודי וכאדם. פחדתי ממנו דווקא בגלל הדוגמטיות של המערכת אייך הם הציגו אותו לנו, כאדם שהשוק החופשי חשוב לו יותר מהעניים שמתים כל יום ויום. אבל כמה ששמחתי שכבר במבוא מאת גל גרזון ניתנת לנו להבין שלא זאת האמת. וזה מה שהוא כותב שם כבר בתחילת המבוא.

"בתודעת רבים נקשרו פרידריך האייק וספרו חוקת החירות לתמונתה של מרגרט תאצ'ר המחזיקה בידה עותק של הספר, מטילה אותו על שולחן ועידת השמרנים ומצהירה: "בזה אנחנו מאמינים". יריביה של תאצ'ר הם שעיצבו במידה רבה את דימויה הציבורית, אך היא בעצמה, ותומכיה בעקבותיהם, אימצו את הממד הכוחני והפשטני שבו, ואתו גם את הדרך שבה נזכר האייק כקפיטליסט חסר פשרות, המוכן שעניים ימותו מתחת לגשר ובלבד שעקרונות השוק החופשי לא ייפגעו. מי שיעיין בחוקת החירות אכן ימצא בו דבקות בכללי השוק החופשי. אך הקורא עשוי להיות מופתע – הן בשל חלק מן התכנים, הן בשל עניין מהותי יותר. מצד התכנים, חוקת החירות מכיר בצורך בקיומה של רשת ביטחון חברתית ובקיומם של שירותי רווחה הקשורים אליה, ומסתייג מהטלת מסים עקיפים ששיעורם גבוה מזה של מסים הישירים. בצד המהותי, הקורא יופתע מן המקום הנרחב שהספר מקצה לעניינים שאינם כלכליים: שלטון החוק משקלן של זכויות האדם ועצמאות בתי המשפט. מתוך עשרים ושישה חלקי הספר, שבעה בלבד עוסקים ישירות בכלכלה ובמינהל ציבורי תשעה עשר החלקים האחרים עוסקים ברעיון החירות ובמנגנונים השומרים עליו. החוק חוזר האייק ואומר, חשוב מן היעילות ומן הרווח. מי שמוותר על החוק ועל הגופים המבטיחים אותו יוותר על החירות ועל כל מה שהחירות הביאה למערב: נוחות חומרית, מידה של רווחה, ובעיקר היכולת ליצור ולהתקדם." ע"כ.

ובכן אני לא מדרבן ללמוד בכדי להיות מאמינים עיוורים ודוגמטיים, להפך אני מדרבן ללמוד בכדי שנהיה מספיק משכילים ובעיקר מספיק ביקורתיים כך שבאמת נהיה בני חורין לפחות כמו שאר האורגניזמים שיש להם לפחות את הטבע לעצמם מה שאין כן בני אנוש שנולדים בלי הטבע עד כדי כך שאפי' לאגור מים ומי גשם אסור להם על פי החוק. אפי' האוויר לנשום - חושב השופט ברק – אין לנו זכות מוקנה, כלומר אנו צריכים את רשותו של השופט ברק לנשום.

במיוחד אנו צריכים ללמוד אותם בכדי להבין שכל אחד מהם היה באמת אדם ענק שרצה את חירות האדם. עם כל הביקורתיות שתהיה לנו כלפי כל הוגה והוגה, בכל זאת, זאת תהיה ביקורת וויכוח בין אנשים שכל מעינם היא חירותו של האדם. כלומר כולם רצו את חירותך האבסולוטית. ולכן זאת תהיה ויכוח ודיון בין אנשים טובים.

אבל בעיקר נדע שאלה בחוץ המנוולים האלה ? כל מעיינם היא אך ורק את העבדות שלך למערכת ולטייקון. לא החרדים הם הבעיה ולא הערבים ולא איזה סוג כלכלה וחברה ותרבות שנהיה. הבעיה היחידה היא שהם רוצים את העבדות שלנו להם. ולכן הם יעשו הכל שנהיה בורים ושנריב אחד בשני על דרך "הפרד ומשול" הם כמובן כאמור לעיל יצטטו פה ושם מילה אחת או שנים מאיזה הוגה חברתי ופילוסוף כאסמכתא כאילו הם מובלים אותנו בדרך האמת. אבל המצב והעובדות המציאותיות מדברות בעד עצמן.

ולכן נשאר לנו כל אחד\ת אישית פשוט לקום מהכיסא וללכת לספריה ולהתחיל ללמוד. כי אף אחד לא ייתן לנו את זה מרצונו, רק להפך כאמור כולם ידאגו שנשאר בורים כך שהיותינו עבדים תישאר לנצח.

בברכה

Max maxmen

מה דעתכם חכמי וחברי הפורום

תוקן על ידי maxmen ב- 19/05/2014 18:23:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2014 12:51 לינק ישיר 

מקס
אתה גר בבית משותף- בבית המשותף הזה יש ועד, ועד הבית ( דימוי הרעיון שאוב ממך),
בעיני אני גר במדינה ובמדינה הזו גרים יחד  מיליוני אנשים זה כ66 שנה. מנסים לחוקק חוקה, אט אט מצליחים,
למה אין חוקה עדיין? כי בבית הזה גרים גם מקס וגם אםשלום, גם ארחת וגם מואדיב גם עודד וגם  אחרים, אם תהיה חוקה מחיבת לכולם אז כולם לא יהיו כאן.
כפי שבמדינה אם תהיה חוקה מחייבת  יאיר לפיד  - לא יוכל לגור בה עם הרב אייכלר,
ואנחנו  אומרים כל ישראל יש לו חלק בעולם הבא ובמדינת ישראל- ולא מצאנו שדמו של הרב אייכלר אדום יותר מדמו של יאיר לפיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2014 12:27 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.
מודה ועוזב ירוחם.

צדיק: את "חוקת החירות" הזכרתי כאן בעקבות דיון באשכול אחר אתך ומטפחת לגבי "חוקה" 
ובכן כדאי לעיין בספר בכדי להבין כמה חשוב חוקה. וכמה שחברה בלי חוקה היא חברה מופקרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2014 16:30 לינק ישיר 

.

מקס מקסמן היקר באדם,

כשקראתי את דבריך, פעמים רבות, היתה לי הרגשה שלא קראת את אלו שבשמם אתה מביא דעות, את דבריהם אתה תוקף, וכו'.
לגבי אדם סמית, אף הערתי לך במפורש על כך.

אני שמח שכעת שמת לבך לכך שכדאי שתדע על מה שאתה כותב, לפני שאתה כותב.

מודה ועוזב ירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2014 19:29 לינק ישיר 

מקס,

אין בן חורין אלא הלומד תורה. העיתונאים והפוליטיקאים והעסקנים אינם בני חורין, אז היאך אתה רוצה שיבינו את הגותם של הוגי דעות גדולים, כל שכן שיהיו נאמנים במעשיהם ובדבריהם למחשבות חירות אמתית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2014 19:02 לינק ישיר 

מם80 כתב:
ככל שהחינוך ההמוני הלך והתפשט בעולם במאתיים השנים האחרונות, כן הלכה וגברה הבינוניות והשטחיות, ודרכים רבות נשתכחו. לפיכך, השאלה איננה רק מה לומדים, אלא איך לומדים, ובד"כ אין עצה אלא להשתדל ללמוד בעיון ולהעמיק את הלימוד. איך לעשות זאת? להתחיל את הלימוד מבירור מושגים. לדוגמא, אם חפצים ללמוד כלכלה, ראשית-כל נדרש להבין מה זה כלכלה.

אני לא מדבר על שטחיות שזה בעצם בחירתו של האדם וזה זכותו (לדעתי שטחיות היא לא המילה הנכונה, אולי עצלות אבל שוב למה לא להיות עצלן ?). אני מדבר על המערכת החינוכית על המידע שהאדם צריך לקבל מהתקשורת מהעיתונים מהפוליטיקאים ועוד ועוד למה הם לא לומדים ומספרים לההמונים את זכויותיהם הבסיסיות.
זאת השאלה.
אין טעם לנסות לחנך את ההמונים, הנח להם שהם יודעים מה הם עושים (הרי עסוקים הם בהישרדות יומית מעול העבדות המודרנית). יש טעם לדרוש מאלה שאמורים לתת להם את זה, כמו המנהיגים והפוליטיקאים והעסקנים וכמובן כותבי ההגות בעיתונות ובתקשורת, וכמובן מערכת המשפטית. כל אלה חייבים ללמוד וליישם הלכה למעשה כך שבאמת ההמונים יהיו בני חורין כפי שכל ההוגים הגדולים חשבו ולא חירות קלשאי גרידה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2014 18:55 לינק ישיר 

ושםהאחר כתב:
 מקס המכנה את אחד השופטים הגדולים בשם אידיוט  

נא לדייק, זה לא המילה שאני משתמש בו. אני משתמש יותר במילה טיפש או מילה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2014 15:53 לינק ישיר 

ושםהאחר,

מה זה גדולה? כמות של אינפורמציה? אם גדולה זה כמות של מידע, אזי המכונה הנקראת ויקיפדיה יותר גדולה מכל המורים בתיכון, אז למה שהתלמידים ילמדו בבתי ספר ולא ממאגרי מידע באינטרנט?

אלופי השחמט שהיו לפני יותר ממאה שנה היו בורים ביחס לידע השחמטאי המצוי כיום אצל חובבי שחמט, כל שכן אצל שחקני שחמט מקצועיים, אז האם משתמע מכך שגדולי השחמטאים כיום היו מנצחים אותם בקלי קלות? אמר בובי פישר (אלוף העולם בשחמט לפני 40 שנה שבימיו הידע השחמטאי כבר היה נרחב ומשוכלל) על פול מורפי (שחקן השחמט שנחשב לטוב ביותר בעולם לפני 150 שנה): "התיאוריה הפופולארית כיום אודות מורפי הינה כי לו חי כיום, היה מפסיד לטובי השחמטאים בימינו. אין דבר רחוק יותר מהאמת. בדו-קרב של משחקים, מורפי היה מביס כל אדם החי בדורנו".

תוקן על ידי מם80 ב- 20/05/2014 16:02:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2014 15:03 לינק ישיר 

מ אני לא יודע מי הזוי יותר, מקס המכנה את אחד השופטים הגדולים בשם אידיוט או אתה המאמץ את הנורמות החרדיות ביחס לעבר בידע וגדולה להיום האנשים הגדולים של העבר אין להם את הידע המינימלי ממה שיש לתלמיד תיכון היום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2014 14:32 לינק ישיר 

ככל שהחינוך ההמוני הלך והתפשט בעולם במאתיים השנים האחרונות, כן הלכה וגברה הבינוניות והשטחיות, ודרכים רבות נשתכחו. לפיכך, השאלה איננה רק מה לומדים, אלא איך לומדים, ובד"כ אין עצה אלא להשתדל ללמוד בעיון ולהעמיק את הלימוד. איך לעשות זאת? להתחיל את הלימוד מבירור מושגים. לדוגמא, אם חפצים ללמוד כלכלה, ראשית-כל נדרש להבין מה זה כלכלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2014 19:59 לינק ישיר 

דייר כתב:
אני צריך ללמוד את כל זה כדי להבין שהשופט ברק אידיוט? מספיק הגיון בריא.

אתה לא עושה מזה כלום שיש לך הגיון בריא ב"ה מהסיבה שאתה ואני וכולנו חושבים שיש לו איזה דרך קיצוני לומר את פילוסופיית חייו אבל בתכלס הוא מכוון לנו לטובה. יש לנו כזה אימון אחרת אייך מעז בכלל השופט לומר זאת ואייך שתקנו ?
ובעיקר תבין שהפילוסופיה יורדת לפרטים הקטנים במציאות החברתית ובמערכת המשפטית. כך שמוקדם או במאוחר נפגוש אותם פה ושם כל אחד מאתנו.
אותו דבר כלפי כל התנהלנו כחברה. אנו נכנעים למצב כאילו יש איזה היגיון בריא מאחוריהם הרי יש ספרות ענקים בתחום ובוודאי הכל הולך לאורם. ולמעשה זה לא כך רק ההפך הנכון.

בוא אני אתן לך דוגמה של המאה האחרון.
היה הוגה גדול ששמו הגל. והיו אחריו עוד הוגים שהלכו אחריו. והיה כמובן את ניטשה. וכל אחד עם הפילוסופיות שלו בעצם הביא אחריהם את הזוועות הכי מטריפות שהיית לאנושות מאז שקיבלנו את התודעה.
האם אחד מהם חלם שזה מה שתצא מהגותם ? לא ולא אבל הבסיס ההגותית יורדת לפרטים והפרטים בדרך כלל דוגמטיים ונשארים רק הסיסמאות ואז יצא מה שיצא.

אף אחד לא חושב להצדיק את ברק אבל בתכלס המיעוט לפחות בוודאי נושמים בזכותינו לא ? כלומר המציאות היא שבאמת אנו צריכים את רשות החברה בכדי לנשום ולשתות ולישון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2014 19:31 לינק ישיר 

אני צריך ללמוד את כל זה כדי להבין שהשופט ברק אידיוט? מספיק הגיון בריא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2014 19:23 לינק ישיר 

עצכח כתב:
אולי תשתמש פחות בביטויים מיותרים כ''מנוולים'' שאין בהם בכדי ללמדנו מאומה חוץ מרגשותיך? 

צודק לגמרי ואשתדל לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2014 19:22 לינק ישיר 

דייר כתב:
מי זה הם שאתה כל הזמן מדבר עליהם.

מי שלא נותן לך לאגור מים מי שחושב שאתה נושם בזכותו.

ותכלס מה אתה מציע?

שנלמד את הגותם של הענקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2014 19:20 לינק ישיר 

הרב מיימוני היקר.

אין שום טעם להיות חכם עבד. מה תעזור לי להיות חכם עבד ? להפך אני חושב שעדיף דבר ראשון להיות בור בכל מוסר וערכים אנושיים כך שלפחות לא נהיה עבדים.

אתה כנראה לא יורד לעומק הנושא שלי כאן (וכנראה אני אשם שלא יודע למקד את הנושא כמו שצריך)
אני לא מציע ללמוד סתם חכמה הרי בשביל מה ? כך נקבל את חירותינו ?
לא ולא, אני מציע ללמוד ולהבין למה אנו בראש ובראשונה עבדים למישהו או למשהו, עבדים למערכת ועבדים למוסר והערכים הדוגמטיים.
להבין מנין המקור של כל המוסר האנושי. להבין מה רצוי ההוגים לתת לנו ומה באמת קורה בשטח.
מהן זכויותינו הבסיסיות ? מול מה שבאמת דורשים ומונעים מאתנו האלה המנוו,,,,,,  מול מה שההוגים הענקיים רוצים לתת לנו.

מי צריך להיות חכם רבונו של עולם ? אנו צריכים רק שנבין שאנו לא נושמים בזכות השופט ברק. זה הכל.

אגב: רגשות זה דבר בסיסי שבלעדיהם אין בכלל טעם בשום דיון אנושי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2014 19:00 לינק ישיר 

מקסמן

האם ניתן לסכם זאת כך:

יש מדעים. יש פילוסופיה. יש פילוסופיות במדעים שונים.

אחד הלקחים הוא שיטת הנאורות. להיות חכם. לדעת. הדעת היא פתח להצלחה ולערכים.

מצטטים את הספרים.

הציטוטים נרקמים לאידיאילוגיות.

למעשה, בספרים לא כתוב מה שמייחסים להם.

לכן: צא וקרא.

האם זו כונתך?

אם כן, אני מצטרף.

רק שיש בעיה.

איך אפשר לקרוא כל כך הרבה?

לגבי המלצות, כבר יש לנו אשכול. אולי צריך אשכול עם סיכומים מכל ספר חשוב, בסגנון רידרס דיג'סט, וצריך גם לחשוב על שיטת סיכום שמציגה את הספקות במקום פתוח.

ובעצם כבר יש את ויקי.

כל זה לא סותר שכדאי לקרוא, כדאי לפתוח אשכולות לתועלת הציבור, ואם זה ייעשה היטב, אפשר היה ללמוד מהם.

בחינת "קורס קצר ל...".

אני מחכה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תורת הנאורות מונחת בקרן זווית ?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext