| נשלח ב-26/5/2014 15:05 |
|
| |
דיווח מקונצרט הגאלה סדרת בנבל עשור בבית האופרה
קונצרט ענק בתל אביב החזן הטנור הלפגוט החזן הבריטון קולין שחט זמר הנשמה יונתן רזאל ודור העתיד אברימי קירשנבוים ואלעזר ברוק זה היה קונצרט ברמה גבוהה. קונצרט שאין דומה לו אלי יפה מושלם!!! הלפגוט שמשתבח והפך לאמן במה בעל רגש זאת הפקה ראויה לציון
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 16:23 |
|
| |
| mikebg כתב: |  | לבקר ביקורת מוסיקלית צריך שיהא לך השכלה מוסיקלית מוכחת.
מוטב שתזדהה כמקובל בביקורת בעולם המוסיקה.
אני חשבתי לתומי שהפורום הזה מיועד שאוהבי חזנות יוכלו להחליף חוויות בנושאים הקשורים לחזנות, בין לתפילות ובין לקונצרטים.
עכשיו אני מבין שאין זה נכון כלל. כנראה שיש כאלה שאסור לומר עליהם מילה של בקורת. כנראה שהם "מוגנים".
אומר רק שאני לא רואה את עצמי כמומחה גדול, אבל דווקא בנושא המדובר היו לי שיחות עם הרבה מאוד מומחים שאף אחד לא היה חולק על מומחיותם, וכולם אמרו לי אותו הדבר. רק מעניין שכולם מפחדים לומר מילה כאן שמא יזהו אותם. מצטער, אבל אינני מבין ממה מפחדים, אבל לאור התגובות הלא נעימות כאן אני מתחיל להבין.
|
|
אין טעם להיכנס סתם לוויכוחים סך הכל הדיון הוא בריא והגיוני איני מרבה להגיב כאן, אך כתיבתך גרמה לי לכתוב. משום מה דנתי אותך כקנטרן ועל כן הסליחה. אין איסור לבקר איש, הלפגוט הוא לא מלאך. ושוב אחזור ואומר שאני לא מחסידיו הגדולים אך אני שמח בפריחתו. אני לא זוכר את הלפגוט מסיים יצירה בפלסטו/פיאנו בשעתו כשעבד עם חזנות עם כל הנשמה. לעומת זאת כשהוא עובד עם, אותם מנצחים/מוסיקאים כדוגמת יצחק פרלמן או אלי יפה הם מוציאים ממנו אישיות שונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 00:58 |
|
| |
Mik-תמשיך לבקר בסיגנונך,זה הרבה יותר הוגן "מחזנים בתחפושת ניק" המבקרים חזנים אחרים בחזקת "קרדום לחפור בו" ולא ראיתי בפורום שיוצאים נגדם למרות שידוע מי אותם חזנים
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 00:16 |
|
| |
| יעפ כתב: |  | | לבקר ביקורת מוסיקלית צריך שיהא לך השכלה מוסיקלית מוכחת.
מוטב שתזדהה כמקובל בביקורת בעולם המוסיקה. |
|
אני חשבתי לתומי שהפורום הזה מיועד שאוהבי חזנות יוכלו להחליף חוויות בנושאים הקשורים לחזנות, בין לתפילות ובין לקונצרטים.
עכשיו אני מבין שאין זה נכון כלל. כנראה שיש כאלה שאסור לומר עליהם מילה של בקורת. כנראה שהם "מוגנים".
אומר רק שאני לא רואה את עצמי כמומחה גדול, אבל דווקא בנושא המדובר היו לי שיחות עם הרבה מאוד מומחים שאף אחד לא היה חולק על מומחיותם, וכולם אמרו לי אותו הדבר. רק מעניין שכולם מפחדים לומר מילה כאן שמא יזהו אותם. מצטער, אבל אינני מבין ממה מפחדים, אבל לאור התגובות הלא נעימות כאן אני מתחיל להבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2014 22:47 |
|
| |
לבקר ביקורת מוסיקלית צריך שיהא לך השכלה מוסיקלית מוכחת.
מוטב שתזדהה כמקובל בביקורת בעולם המוסיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2014 15:25 |
|
| |
אני גם מאוד נהניתי מהקונצרט. גם ארבעת בני המשפחה שהיו אתי.
אני לא מתבכיין, אבל נראה לי שיש היתר לומר ביקורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2014 11:51 |
|
| |
כל תגובה שלילית ובכיינית לא תצליח להוריד מהנאתי מקונצרט מפתיע וייחודי. הדי הקונצרט נשמעים בכל אתר מוסיקה יהודית בארץ ובעולם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2014 22:46 |
|
| |
א) אינני חסיד של יונתן רזאל. סגנונו לא מושך אותי. התייחסתי רק לביצועיו השיריים. ב) אינני מחפש את הרוזנבלט או את הקוסביצקי הבא. המעניין הוא שכל המומחים בתחום שדיברתי אתם על זה מסכימים, אבל אף אחד לא רוצה שידעו שכך הוא חושב. מעניין. ג) עם הנסיון המעט שצברתי בלימודי, אחד מהדברים החשובים ביותר שלמדתי הוא שההבדל בין אדם מהרחוב ששר לבין מקצוען הוא הדינמיקה. כן, גקם דברים אחרים חשובים, אבל בעולם הגדול לא תמצא אף זמר אופרה אחד שיצליח לשרוד אם ישיר את הכל בעצמה אחידה. ד) להלפגוט יש יכולת ווקלית נפלאה. אין על זה עוררין. אבל זה רחוק מאוד מלהיות הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2014 21:25 |
|
| |
שוב שלום
מצטער אין ביכולתי לעזור לך נראה שההבדל ביני לבינך הוא ברור, אני הבנתי שהלפגוט הוא עובדה ברורה עם יכולותיו כשרונו וביצועיו, למרות שאני באופן אישי לא מתחבר הוא לא כל כך לטעמי. ואתה נשאר בגישה קנטרנית ובניסיון השוואת חזנים ומציאת קוסוביצקי ורוזנבלט הבאים ועל כן ברכתי: בהצלחה.
והנה עבורך האתר של יונתן רזאל בו תוכל להתעדכן בהופעות הבאות שלו http://www.yonatanrazel.com/index.php/he/
תצליח
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2014 17:15 |
|
| |
Bnei כתב:
הלפגוט בקונצרט זה ביצע יצירות חזנות בסולמות נמוכים בהם הוא צריך לשיר. הלפגוט הוא טנור שחי במנעד גבוה יותר מזה של יוסלה רוזנבלט/מולר ולכן היה צריך לשיר את היצירה גבוה יותר. ואז היצירה היתה מקבלת צורה אחרת, נורא קשה להתבטא כשלא שרים במנעד המתאים, ולדעתי זאת הסיבה שהביצוע הרדים.וזאת מלבד שהיצירה רחם נא אינה מהיצירות המתאימות ביותר להלפגוט (אבל זה ניתן לויכוח) הלפגוט מתאים יותר לבצע בסטייל הקוסביצקאי/שטרני/לדעתי גם קוורטין, ויצירות מסוימות מאוד של יוסלה. וזה עונה גם על המשך דבריו. הלפגוט של היום שונה מהלפגוט שהכרתי בעבר. כיום הלפגוט צורח פחות, נותן דגש על דינמיקה, ומופיע יותר משוחרר על הבמה.
כדי להיות בטוח בתגובתי, הקשבתי כמה וכמה פעמים למספר יצירות של קוסביצקי. אין מה להשוות עם הלפגוט! עם כל הטונים הגבוהים, לקוסביצקי יש הרבה דינמיקה ולהלפגוט פשוט אין. אולי הוא חושב שהוא שר כמו קוסביצקי, אבל אם כן הוא טועה, ובגדול!
יונתן רזאל שר מהנשמה עם רגש והכל אבל מה בינו לבין קונצרט חזנות?. "לא משנה,,, העיקר שהציבור נהנה" בדור אחר לא בטוח שקולו היה עובר במה אבל כיום הדור הוא כל כך שונה כל כך שונה
כתבתי שלרזאל אין קול של זמר אופרה, אבל הבאתי אותו בתור השוואה להלפגוט. השירה שלו היא של זמר שלמד היטב איך לבצע את היצירות שהוא שר. הדינמיקה שלו נפלאה, וממש הטילה צל על האחידות הנוראה של הלפגוט.
...הדואט למלך רחמן של שטרן בעיניי הוא חדשני בכיוון חיובי, מהפעמים הבודדות בהם לקחו יצירה שמיועדת למבצע יחיד ולמרות שעובדה לדואט לא איבדה את הקסם, ולא רק שלא איבדה אלא קיבלה אפקט חדש יצירתי ומרענן. שאפו לאלי יפה על השינוי המרענן ליצירה קצת יבשה.
מסכים עם זה לגמרי. היה מאוד מוצלח.
אלעזר ברוק אמנם צעיר ועוד בתחילת דרכו וכבר נראים בו החומרים מהם עשויים אנשי במה, עמידה חיוך בטחון ושליטה, קולו נעים טבעי ומחובר לנשמה. בטוחני שנשמע עליו עוד רבות.
דווקא ממנו לא התרשמתי הרבה.
תוקן על ידי mikebg ב- 05/06/2014 17:20:52
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2014 17:27 |
|
| |
מגיב אחרון אני לא מחובבי הקונצרטים הגדולים עם תזמורות מקיר לקיר, מבחינתי מופע אינטימי של חזן ופסנתר או מקהלה משכנע אותי יותר. במקרה זה של קונצרט עם תזמורת גדולה, החזן מקובע מאוד לסולמות ואינו יכול לאלתר או להתבטא יתר על המידה כשמדובר בקונצרט מסוג זה.
צפיתי בקונצרט זה שעלה על ידי המסריט יעפ.
mikebg כתב: הלפגוט (ואני יודע שהרבה לא יסכימו אתי) הצליח לאכזב בפעם המי יודע מה. כן, הוא יודע להרקיע שחקים, אבל הטונים הנמוכים שלו חלשים מאוד. ויותר מזה, קשה לו מאוד להכניס דינמיקה ליצירות. הכל באותו עצמה. כמו ברקים ורעמים. "רחם נא" של יוסלה, למשל: פשוט אין מה להשוות עם המקור, או עם ההקלטה של בנימין מולר. אין קטעים שקטים יותר ועצמתיים יותר. הכל ברמה אחידה. לא הייתי קורא לזה "גדול החזנים שבדור".
אקדים ואומר שיצחק מאיר הלפגוט הוא לא החזן האהוב עלי ואינו מהמושמעים אצלי במחשב. יש לי כמה השגות על דבריו, הלפגוט בקונצרט זה ביצע יצירות חזנות בסולמות נמוכים בהם הוא צריך לשיר. הלפגוט הוא טנור שחי במנעד גבוה יותר מזה של יוסלה רוזנבלט/מולר ולכן היה צריך לשיר את היצירה גבוה יותר. ואז היצירה היתה מקבלת צורה אחרת, נורא קשה להתבטא כשלא שרים במנעד המתאים, ולדעתי זאת הסיבה שהביצוע הרדים. וזאת מלבד שהיצירה רחם נא אינה מהיצירות המתאימות ביותר להלפגוט (אבל זה ניתן לויכוח) הלפגוט מתאים יותר לבצע בסטייל הקוסביצקאי/שטרני/לדעתי גם קוורטין, ויצירות מסוימות מאוד של יוסלה. וזה עונה גם על המשך דבריו. הלפגוט של היום שונה מהלפגוט שהכרתי בעבר. כיום הלפגוט צורח פחות, נותן דגש על דינמיקה, ומופיע יותר משוחרר על הבמה.
אני חושב שהלפגוט הוא גדול חזני הדור בדיוק כפי שמוצן הוא גדול חזני הדור. כל אחד גדול הדור כשהוא מבצע את היצירות המתאימות לו.
לגבי שאר הקונצרט, קולין שחט הוא זמר אינטליגנטי עם תרבות שירה, בקונצרט זה נראה שלא היה בשיאו ולא שר רק את היצירות המתאימות לו. כבר ראיתי ביצועים מרשימים ממנו לאריות מורכבות. יונתן רזאל שר מהנשמה עם רגש והכל אבל מה בינו לבין קונצרט חזנות?. "לא משנה,,, העיקר שהציבור נהנה" בדור אחר לא בטוח שקולו היה עובר במה אבל כיום הדור הוא כל כך שונה כל כך שונה... הדואט למלך רחמן של שטרן בעיניי הוא חדשני בכיוון חיובי, מהפעמים הבודדות בהם לקחו יצירה שמיועדת למבצע יחיד ולמרות שעובדה לדואט לא איבדה את הקסם, ולא רק שלא איבדה אלא קיבלה אפקט חדש יצירתי ומרענן. שאפו לאלי יפה על השינוי המרענן ליצירה קצת יבשה. אברימי קירשנבוים חזן ענק משכמו ומעלה בעל רגש וקול נעים, לדעתי ייעודו יותר על עמוד התפילה כשל זוגער אמיתי. אך גם בקונצרטים הוא מביא כבוד רב, ראיתי בו כבר לפני שנים רבות את הפוטנציאל כששמעתי אותו בתור סולן. אלעזר ברוק אמנם צעיר ועוד בתחילת דרכו וכבר נראים בו החומרים מהם עשויים אנשי במה, עמידה חיוך בטחון ושליטה, קולו נעים טבעי ומחובר לנשמה. בטוחני שנשמע עליו עוד רבות.
אם יתפנה לי עוד זמן אמשיך ואגיב
תוקן על ידי Bnei ב- 02/06/2014 17:28:11
תוקן על ידי Bnei ב- 02/06/2014 17:42:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2014 16:18 |
|
| |
המתנתי הרבה זמן מבלי להגיב, אבל מאחר וכמעט לא היו דיווחים מהקונצרט חשבתי שאין מנוס אפילו שעבר כבר שבוע מאז!
באופן כללי נהננו מאוד מהקונצרט. אבל היו כמה דברים מאכזבים. חשבנו שקולין שוחט לא היה במיטבו. שמענו אותו בעבר, והפעם היה נראה מתוח מאוד, ונשמע גם קצת "מכני". הלפגוט (ואני יודע שהרבה לא יסכימו אתי) הצליח לאכזב בפעם המי יודע מה. כן, הוא יודע להרקיע שחקים, אבל הטונים הנמוכים שלו חלשים מאוד. ויותר מזה, קשה לו מאוד להכניס דינמיקה ליצירות. הכל באותו עצמה. כמו ברקים ורעמים. "רחם נא" של יוסלה, למשל: פשוט אין מה להשוות עם המקור, או עם ההקלטה של בנימין מולר. אין קטעים שקטים יותר ועצמתיים יותר. הכל ברמה אחידה. לא הייתי קורא לזה "גדול החזנים שבדור". סליחה. לעומתו רזאל (פעם ראשונה ששמענו אותו "חי") היה פשוט נפלא. לא בקול של זמר אופרה, אבל ברגש, בשינוי עצמה איפה שצריך, וכו'. גם אברימי קירשנבוים יודע לשיר כמו שצריך, וכל פעם נשמע יותר טוב מהפעם הקודם. נראה שיש לו עתיד גדול, ושהיה לו הרבה הצלחה.
למי שמסופק במה שכתבתי על הלפגוט, תקשיבו היטב להקלטות שלו בהשוואה לשל יוסלה ואחרים. למשל לבריך שמיה. אצל הלפגוט: ברקים ורעמים. אצל יוסלה: רוגע ונחת. תקשיבו לגדולי החזנים שבעבר, כמו הרשמן, פינצ'יק, קווארטין, קוסביצקי. גם חזנים אחרים בדורינו, כמו מוצן, חיים אדלר, סיימון כהן ואחרים. כולם משנים עצמה בתוך היצירות בהתאם למילים ולתווים. אצל הלפגוט זה חסר לגמרי. שינוי עצמה הוא אחד מהכלים המרכזיים שמעבירים את המסר הרגשי של היצירות (למשל, "מודים" ששר הרשמן) אבל גם ביצירות לא "רגשיות" הוא יכול לעזור להבנת המילים (למשל, ב"המכבה" של בירנבוים ששר הרמן בורנשטיין).
זהו זה. אמרתי את דברי. אני בטוח שהרבה יחלקו עלי, במיוחד שכיום הטונים הכי גבוהים הם הקובעים, אבל אני יודע על עוד כמה מאנשי עולם החזנות שיסכימו אתי.
אז פתחתי תיבת פנדורה?
תוקן על ידי mikebg ב- 02/06/2014 16:18:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 21:38 |
|
| |
ביצוע ענק - אין לי מילים אחרות. קירשנבוים - אין צורך להסביר את דעתי בעניין. ממש חזן מוגמר שעם כמה טיפים קטנים הוא הולך לככב ולהנעים לנו עוד עשרות שנים, ואליעזר ברוק, ידידי הטוב, נעים ההליכות, ממש לא ידעתי עד כמה השתפרת מבחינת צבע קולי עגול ונקי, נעים לאוזן, והאמירה שלך ממיסה לבבות, איזה נעימות בתפילתך, אני מאמין לכל מילה שהוצאת מהפה. וואו - עדיין לא נרגעתי. חבל שפספסתי כזה קונצרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 18:48 |
|
| |
מה היו היצירות? יש הקלטות הסרטות משהו?
|
|
|