טוב אסתרקוש:) קראתי את זה עכשיו שוב:) כעת זה הי'ה מזווית אחרת למרבה ההפתעה:) האווירה נותנת הרבה וכעת לאחר שעשיתי הכרות עם רוח הפורום הבנתי יותר:) זה חמוד בהחלט ואני אציין שוב את הנאתי מהמשפט "לא איש כמוהו ישמע את ליבו של מהללאל מתרסק ארצה בקול ניפוץ" זה משפט מדהים!
נשלח ב-18/3/2015 23:16
חחחח.... תזכרי את זה לקטע הבא שלך... אם תכניסי שם את אבא הקטן... אבל חמוד הרעיון של אבון...
תוקן על ידי מהלעלעל ב- 23/05/2016 21:19:17
נשלח ב-18/3/2015 22:27
צחוקים... לא ידעתי איך לקרוא לאבא הקטן אז קראתי לו אבון, כמו אבא קטן, אבל מישהי העירה את תשומת ליבי לאחרונה שקראו לו כתריאל...
לצערי בבית ספר היסודי של לא למדנו ספר מלכים אז לא נפגשתי אף פעם עם הפסוק הזה
נשלח ב-10/12/2014 10:53
אלנתן הוא דווקא שם תנכ"י - מלכים ב כד ח: "בן שמנה עשרה שנה יהויכין במלכו ושלשה חדשים מלך בירושלם ושם אמו נחשתא בת אלנתן מירושלם"
נשלח ב-9/12/2014 22:31
רבקוש כתבו על זה בהידעת עד שפתחו את האשכול של המקורות מהלעלעל חידשת לי על כמה מה שמות כמו רובן ואלנתן
נשלח ב-7/12/2014 19:52
את צודקת מהלעלעל וכבר דיברו על זה באחד האשכולות שאת הר' היא הופכת לח, או לל' ואיסתרק זה יצחק.....
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
נשלח ב-7/12/2014 00:12
כשמיה כבר התיאשה מלהמציא שמות חדשים נראה לי שהיא פשוט לקחת שמות מוכרים ורק שינתה להם אות אחת פנרס (פנחס) נרמה (נחמה) נרמן (נחמן) אלנתן (נתנאל) אסתל (אסתר) רובן (ראובן) ועוד כל מיני שאני לא זוכרת בעל פה...
נשלח ב-6/11/2014 14:43
חחחחח
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
אין על מה, מגיעות לך ביושר!! ואבון לא הי'ה ברור לי כל כך.. תודה על ההארה:)
נשלח ב-10/6/2014 18:37
קנז כתב:
לא הבנתי: מצדו של אבון זה נשמע שהוא הגיע מלכתחילה ע"מ לקבל את הילד ואילו במוחו של משואל ברעיון עולה רק תוך כדי כתיבה... הסבר?
לא. אבון (אגב, זה ברור מספיק שזה אבא הקטן?) לא בא מלכתחילה ע"מ לקבל את הילד. הייתה לו הזמנה לכלב מאולף ממשואל, וכנראה שתוך כדי ההזמנה הוא שם לב ליחס הגרוע שמקבלים מהללאל וטוביה. לכן הוא מהורהר כשהוא חוזר הבייתה, ולא מבין איך אנשים לא מודים לה' מספיק על שיש להם ילדים.