בית פורומים כשרות

כשרות ללא תעודת כשרות.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2014 06:44 לינק ישיר 
כשרות ללא תעודת כשרות.

מפורום לדעת לראות
על ידי שש משזר
 » תקדים בענף הכשרות: מסעדה בכשרות הגרמ"יל לנדא, אך ללא תעודת כשרות. 
כל ירושלמי מצוי, מכיר את מסעדת 'מפגש האש' השוכנת ברחוב ירמיהו. לאחרונה היא נרכשה על ידי בעליה של המסעדה היהודית בבני ברק. 

בשבוע הקרוב, יוסר השלט 'מפגש האש' המיתולוגי ושם המסעדה יהפוך ל'מסעדה היהודית'.  המתכונת, תישאר על כנה כפי שהייתה עד כה, אלא שיתווספו אליה מאכלים מבית היוצר הבני ברקי.  למרות הכל, אם תכנסו לכאן גם לאחר הסרת הלוט מהשלט החדש, לא תמצאו תעודת כשרות של הגרמי"ל.  הסיבה לכך, שבין מערכות הכשרות של הגרמי"ל לנדא והעדה החרדית, שוררים יחסים מעולים. בין היתר, ישנה ביניהם אמנה שקובעת, שאף גורם לא יכנס לטריטוריה של זולתו.  הבד"ץ לא מעניק כשרות בבני ברק והגרמי"ל אינו פורש חסותו בירושלים. וכך, לראשונה, אורחי המסעדה המפורסמת, יאלצו להסתפק בידיעה כי תעודת הכשרות שלה מתנוססת אי שם על הקיר בבני ברק במרחק של 70 ק"מ, מהמסעדה הנוכחית. שש משזר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2014 07:00 לינק ישיר 

השאלה העקרונ ית היה האם לעסק יש תעודת כשרות של רבנות ירושלים. באם אין, תעודת הכשר של גורם חיצוני איננה ברת תוקף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2014 07:48 לינק ישיר 

אינה ברת תוקף רק מבחינה חוקית ולא מבחינה הלכתית ! ובפורום זה למיטב ידיעתי מענין הכשרות ולא החוק !.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2014 08:48 לינק ישיר 

הצדק עמך באשר לאמינות ההלכתית ולא החוקית. אך לצערנו לא פעם נתקלתי במרמה כשרותית כאשר הוצגה תעודת כשרות שלא שווה נייר קינוח גם מכשרים שנחשבים לרציניים ואמינים, כאשר במקום היתה השגחה איכותית רק על הכסף שנכנס בסוף החודש ולא על כשרו המוצרים הנמכרים ו/או מיוצרים במקום. בחלק לא מבוטל מההכשרים האיכותיים המשגיחים הם אותם משגיחי כשרות של הרבנות המקומית ושל נותן הכשר האיכותי והאמין, אלא שאותם משגיחים מקבלים ,השלמת הכנסה' מההכשר האמין והאיכותי לעומת המשכורת הזעומה שמקבלים מהרבנות, ולכן הם מבצעים השגחה רצינית ואמינה למהדרין

תוקן על ידי ארבל45 ב- 19/06/2014 08:49:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2014 13:57 לינק ישיר 
הבד"צ ועוד איך נותן

מאפיות עיני, אריאל וברמן נהנות מהכשר של הבד"צ. לא רחוק מאיצקוביץ יש איזו גלידרייה עם בד"צ (לפחות ראיתי סמל גדול מבחוץ - אבל חזקה במקום כזה שזה אמת). וזה בלי שאני בני ברקי.
משהו פה נראה לי מסריח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2014 11:57 לינק ישיר 

אגב, במסעדה היהודית בפ"ת גם אין תעודה רשמית של הרב לנדא.

שוחחתי עם המשגיח שהסביר שבפועל יש השגחה של הרב לנדא, אבל לא שמים תעודה משום הסטטוס קוו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2014 23:39 לינק ישיר 

עד כמה שידוע לי, מערכת הכשרות של הרב לנדאו ממומנת מכספי עירית ב"ב. ולכן נמנעים מלהציג תעודה בערים אחרות לצריכה מקומית. להבדיל ממפעלים המיצרים לכל הארץ גם לב"ב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כשרות > כשרות ללא תעודת כשרות.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext