בית פורומים עצור כאן חושבים

לוחות הראשונות שניות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2014 14:27 לינק ישיר 
לוחות הראשונות שניות

התורה ניתנה למשה ב ו סיון (או ז) באותו יום לא היו עדיין לוחות (ניתנו ביז תמוז ונשברו באותו יום )אלא מה שמשה נתן היה התוכן של עשרת הדיברות 

ואכ  למה התאריך ו ניסן יש לו משמעות ללוחות הראשונות ( ע תוס ביצה דף ה שלוחות הראשונות ניתנו בקולות ולפידים )יותר מאשר לוחות אחרונות הרי ביחס לטאבלט האבנים של הלוחות יש נו שתי תאריכים יז תמוז או יום כיפור אבל לגןף הדברים של  הדברים הכל היה ב ו סיון וממנו נובעים האירועים אחרים 

אודה מואד מי שיכול לעזור לי בעינין 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2014 22:24 לינק ישיר 

בנוח
כמו שכתב מיימוני כדאי שתביא מקורות מדויקים, אבל בכל מקרה עשרת הדברות הם התוכן של לוחות הברית - והם נאמרו בו"ו סיוון. והלוחות השניות ניתנו אולי בר"ח אלול, אבל רק ביו"כ שירדו ולא שוברו - רק לאז שייך לייחס אותם. אבל אני מחכה שתביא מקורות ואחר כך לי יש שאלות אחרות על סדר הימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 23:33 לינק ישיר 

בנוח

התוכל להביא מראי מקומות לראשונים אלו וציטוטים קצרים מדבריהם שמהם משמע כפי שאתה מייחס להם? קשה מאד להתייחס לדברים בלי לראות מה בדיוק נאמר שם, וגם אתה כתבת באופן מאד כללי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 14:13 לינק ישיר 

לפי הסיפורים במתן תורה קרי ו סיון משה רבינו לא נתן שןם לוחות לעם אלא העביר להם התורה  בעל פה דהיינו אמר להם י הדיברות (וכראה אמר להם שהמשך התריג מצוות ימסרו  בהמשך הזמן !!)

אם כן לוחות הראשונות אין להם שום שייכות לתאריך ו סיון 

אז למה בראשונים מבואר כל הזמן שלוחות הראשונים  מתייחסים לו סיון ולחות אחרונות ליום כיפור 

אגב מצאתי בעיתון יתד נאמן התייחסות לנושא 

אייני זוכר כעת באיזה תאריך 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 07:57 לינק ישיר 

בנוח

אולי תוכל לבאר את דבריך?

כפי שכתבת, במתן תורה נאמרו עשרת הדברות. יש מקום לפרש שעם ישראל שמעו הכל, ויש מפרשים ששמעו רק חלק והשאר נאמר להם על ידי משה.

עשרת הדברות נכתבו מאוחר יותר על לוחות הברית.

מה אם כן השאלה? האם יש מי שאומר שהלוחות ניתנו בו ביום?

יצויין כי הפרשה אינה כתובה בצורה מסודרת וקשה להכין לוח זמנים של מה שהיה בדיוק באותו יום. נראה שחלק מהדברים מתוארים לפי סדר וחלקם במבט לאחור על מה שכבר היה.

ומן הראוי היה לסדר את סדר הארועים באותו יום. ואם יש יותר משיטה אחת, להציג את השיטות.

ואחרי כל זה אני חוזר לשאול על שאלתך: מה בדיוק אתה שואל? הצג נא את העובדה, מי מקשר בין מה למה, ואז הצג את ההפרכה לזה, ואז הצג במילים ברורות את השאלה.

בהצלחה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לוחות הראשונות שניות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext