| נשלח ב-22/6/2014 17:23 |
|
| |
סתם חשבתי לי על רעיונות מוזרים
1. איסתרק כותב יומן.
2. איסתרק קופץ בחלום או שניים למאה ועשרים ונפגש עם פסיכולוג.
היומן, כמובן, הרבה יותר קל לכתיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2020 14:43 |
|
| |
חחחחחחח בסטיאני'לה, ההודעה האחרונה שלך היתה ב2018! הה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2018 10:23 |
|
| |
לגמרי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2018 14:59 |
|
| |
חחח!
אוי, אתן פשוט מעולות
איזה רעיונות חדשנים ממש :) :) :)
אוקי, אז ככה.
שאלתי כמה מהממלכה, אמרו לי - מה פתאום, בחים לא. הרב הגדול אסר. יש פלאפונים כשרים וכולם מנסים להסתדר איתם וזה מצוין.
אמרו שיש כאלו שיש להם היתר מיוחד, מטעם הרב רק לצורכי פרנסה, ויש סינון מיוחד לכל מי שקיבל הוראה שהוא חיב (ידעתם שהם פתחו סמינר בממלכה? חחח ;) )
ובכוזר החדשה - זה המרגלים אומרים, שראו את דיאלידאן מסתובב עם איפון רח"ל! :0
ויש להם כזה מסך ענק בחדר הישיבות החדיש והמשוכלל, שכשיש הפסקה מראים שם סרטים וכל מיני דברים שהרבה אומרים שזה הולך והופך ליותר גרוע.
מוזר, אה?..
:)
אלה - חחח. חזק!
אין ספק שכתבת יפה את המשפט האחרון.. מאמצת אותו באהבה.
לא חושבת כמוך לגבי השורות היותר עליונות, אלו שלא מחזיקים לא כשר, לא בגלל שרוצים שיראו צדיקים בעיני הסביבה, אלא שהם באמת רוצים להיות טובים יותר בלי להזדקק לשירותיו הנאמנים של המכשיר., שמי שלא חיב אותו פשוט לא מתקרב אליו... :)
מהעללו - העלבת אותנו עכשיו... :(.
אני דווקא שמעתי על עוד כמה צדיקים שגם עושים ככה והם לא חסידים בהשתיכות העדה..
( ;) )
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2017 17:12 |
|
| |
זה וודאי גם לא יהיה אסור אם אין לך אישור של רב. וגם אם כן- תמיד תוכל להחליט שאתה רב...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2017 21:38 |
|
| |
חחחחחח
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2017 14:52 |
|
| |
| אלה_א כתבה: |  |
כששמים את זה בצורה של: בכוזר האמיתית - לא, בכוזר החדשה - כן עם כל מיני הסתייגויות, יוצא שלכאורה כל מי שמחזיק במכשיר לא כשר שייך למחנה הדיאלידאני... יש כאלו שיגידו על זה: ברור! מה השאלה? אבל גם רוב החרדים יסכימו שיש מצבים מאד מסויימים שבהם אין איסור להחזיק באייפון (בפרט אם הוא מסונן, ויש להם צורך בכך, והגנה מפני התמכרות, וזה לא עושה חילול ה').
לדעתי, הבעיה האמיתית ביוסף דיאלידאן היא שכמתאים לו הוא מתנהג כמו כוזרי צדיק, ומצד שני כשלא מתאים לו, הוא עובר עברות חמורות כקלות. ולכן כנראה שבכוזר החדשה יגידו שזה אסור בעיקרון, אלא אם כן עושים שאלת רב על מקרה ספציפי, אבל למעשה כל אחד ומנהגו: יהיו שיחזיקו באייפון בכל אופן, אבל להם זה מותר. כן, הם עשו שאלת רב. יהיו שלא עשו שאלת רב, אבל להם זה מותר, למה? כובע. יהיו כאלה שיש להם, "כי על זה לא צריך לשאול". יהיו כאלו שאין להם, כי הם לא מבינים בטכנולוגיה, ויהיו כאלו שאין להם, כי נח להם להיראות כצדיקים שלא מחזיקים את הדבר הזה.
מה שבטוח - הלך הרוח בכוזר החדשה הוא שמה שרוצים/צריכים/נח ונעים, זה מה שעושים, ואם צריך לתת חשבון לעם? בשביל זה יש את הרב פלטיאל צארנן.
לעומת זאת בכוזר האמיתית משתדלים בכל הכח (אבל לא תמיד מצליחים, כידוע), לעשות מה שההלכה קובעת, גם אם זה קשה וממש לא נח. ולכן, לדעתי, בכוזר האמיתית גם כן יגידו שזה אסור בעיקרון, אלא אם כן עושים שאלת רב על מקרה ספציפי, וגם כאן יהיו מנהגים שונים, זהים לאלו בכוזר החדשה, אבל כאן תהיה עוד קבוצה אחת שבטוח (!) לא תהיה קיימת בכוזר החדשה:
אלו שמאד רוצים להחזיק אייפון, והם לא צריכים לתת חשבון לאף אחד מלבד הריבונו של עולם, והם יודעים שזה אסור, ולכן הם מתגברים על הרצון. וזה כל ההבדל.
תוקן על ידי אלה_א ב- 02/11/2017 22:03:00 |
|
אם היה לי זמן הייתי מגיבה לך כאן ארוך. אבל אין לי, רק מסכימה איתך. וזה ההבדל בין מי שחסיד למי שלא:).. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2017 21:52 |
|
| |
כששמים את זה בצורה של: בכוזר האמיתית - לא, בכוזר החדשה - כן עם כל מיני הסתייגויות, יוצא שלכאורה כל מי שמחזיק במכשיר לא כשר שייך למחנה הדיאלידאני... יש כאלו שיגידו על זה: ברור! מה השאלה? אבל גם רוב החרדים יסכימו שיש מצבים מאד מסויימים שבהם אין איסור להחזיק באייפון (בפרט אם הוא מסונן, ויש להם צורך בכך, והגנה מפני התמכרות, וזה לא עושה חילול ה').
לדעתי, הבעיה האמיתית ביוסף דיאלידאן היא שכמתאים לו הוא מתנהג כמו כוזרי צדיק, ומצד שני כשלא מתאים לו, הוא עובר עברות חמורות כקלות. ולכן כנראה שבכוזר החדשה יגידו שזה אסור בעיקרון, אלא אם כן עושים שאלת רב על מקרה ספציפי, אבל למעשה כל אחד ומנהגו: יהיו שיחזיקו באייפון בכל אופן, אבל להם זה מותר. כן, הם עשו שאלת רב. יהיו שלא עשו שאלת רב, אבל להם זה מותר, למה? כובע. יהיו כאלה שיש להם, "כי על זה לא צריך לשאול". יהיו כאלו שאין להם, כי הם לא מבינים בטכנולוגיה, ויהיו כאלו שאין להם, כי נח להם להיראות כצדיקים שלא מחזיקים את הדבר הזה.
מה שבטוח - הלך הרוח בכוזר החדשה הוא שמה שרוצים/צריכים/נח ונעים, זה מה שעושים, ואם צריך לתת חשבון לעם? בשביל זה יש את הרב פלטיאל צארנן.
לעומת זאת בכוזר האמיתית משתדלים בכל הכח (אבל לא תמיד מצליחים, כידוע), לעשות מה שההלכה קובעת, גם אם זה קשה וממש לא נח. ולכן, לדעתי, בכוזר האמיתית גם כן יגידו שזה אסור בעיקרון, אלא אם כן עושים שאלת רב על מקרה ספציפי, וגם כאן יהיו מנהגים שונים, זהים לאלו בכוזר החדשה, אבל כאן תהיה עוד קבוצה אחת שבטוח (!) לא תהיה קיימת בכוזר החדשה:
אלו שמאד רוצים להחזיק אייפון, והם לא צריכים לתת חשבון לאף אחד מלבד הריבונו של עולם, והם יודעים שזה אסור, ולכן הם מתגברים על הרצון. וזה כל ההבדל.
תוקן על ידי אלה_א ב- 02/11/2017 22:03:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2017 00:52 |
|
| |
| מיאמוש כתבה: |  |
| בסטיאני כתבה: |  | נותנים לכן הזדמנות חד פעמית לשלוח לכוזר חפץ טכנולוגי מה הייתן שולחות?(רובה- אבקת הרעם) |
|
מעניין איך הם היו מסתדרים עם הסמרטפון, הכ"כ שנוי במחלוקת. האם בכוזר האמיתית הסמרטפון היה נאסר? או מוכשר? או יהיה איסור על מכירתו? (והכל להיפך בכוזר החדשה..) נשלח מהאנדרואיד שלי_________________ |
|
הפצצה מהאבקה השחורה הייתה נהיית בגלל האייפונים. בדיוק כמו ההדגמה ששלחתי לך היום בצהריים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2017 19:08 |
|
| |
מתאים ליוסף להטיף לשימוש מבוקר (שיתרופף במשך השנים) ומתאים לאיסתרק לצוות על מעבר לנוקיה... או שימוש בסמארטפון חסום באישור בית המלוכה שזה אחד ה- סינונים!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2017 17:17 |
|
| |
כ"כ נכון!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2017 07:19 |
|
| |
| בסטיאני כתבה: |  | נותנים לכן הזדמנות חד פעמית לשלוח לכוזר חפץ טכנולוגי מה הייתן שולחות?(רובה- אבקת הרעם) |
|
מעניין איך הם היו מסתדרים עם הסמרטפון, הכ"כ שנוי במחלוקת. האם בכוזר האמיתית הסמרטפון היה נאסר? או מוכשר? או יהיה איסור על מכירתו? (והכל להיפך בכוזר החדשה..) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-27/8/2017 18:52 |
|
| |
חחחחחחחח........................
|
|
| נשלח ב-24/7/2017 14:40 |
|
| |
חחחחחחחח........................
|
|
| נשלח ב-19/7/2017 03:13 |
|
| |
לפני שהייתי נותנת להם חפץ טכנולוגי, הייתי מביאה להם את הספרים.... שיראו- יקראו את תוצאות מעשיהם לטווח הארוך.....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2017 21:40 |
|
| |
איסתוש הרעיון עם יקוואל ומיכאל מושלם!!!!!!!!! (המחשב פה תקוע אז אי אפשר לעשות סמיילים תסתפקי ביינתים בזה טוב בובה?)(הסוגריים הקודמים מיועדים באהבה לביתה הבכורה של איסרקוש שסופרת בשקדנות כמה סמיליים אני שלחתי לה וכמה היא שלחה לי...)
הי!!! את לא אמורה להמשיך לקרוא!!!)
|
|
|
|
|