בית פורומים עצור כאן חושבים

והיו עיניך רואים את רבנך מאחזי העינים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2014 14:41 לינק ישיר 
והיו עיניך רואים את רבנך מאחזי העינים

אתמול  הרבי ממישקולץ  עצם את עיניו והודיע ברבים- החטופים חיים.
הרב אלישיב- הבן -קבע, לפי גורל הגרא שעשיתי החטופים בחיים.
הרב אליעזר שיק הצדיק מיבניאל- אמר בשיחה. כי החטופים חיים.
 אלו דוגמאות והרשימה ארוכה.
על מה שאני תמיד מתפלא, מאיפה לאנשים הללו את רוח הנבואה? האם כל יום יש להם גילוי אליהו?
ממש פלא, ליודעי הסוד והקבלה פתרונים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2014 11:44 לינק ישיר 

נישט
יהודי שהיו לו 5 בנות, בא לרבי או גאון כזה, וביקש  בקוויטל שהרבי הגאון יבטיח לו בן.הרבי כתב בקוויטל יהיה לך בן.
לאחר עת חייה והנה אשתו  של היהוד ילדה 2 בנות ,
בא היהודי בריצה אל הגבאי וצעק הייתכן? הרי יש הבטחה מפורשת בכתב בן,
נכנס הגבאי אל הרבי ושאל היתכן?
ענה לו הרבי- גם אתה עם הארץ ולא מבין, בן  = ב נ קבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2014 07:05 לינק ישיר 

<לאחר מציאת גופות הנערים הי"ד, הרב בנימין אלישיב, שערך גורל הגר"א כדי לאתר את החטופים, אומר כי הפסוק שעלה בגורל חשף את מיקומם. "'לחי', בפסוק, זה חלחול">

חכמתו של הרב בנימין אלישיב, הזכירה לי את הסיפור על הכהן שרצה לשאת גיורת, וכשעשה "גורל הגר"א" כדי לדעת אם מותר לו לשאתה, הוא פתח בפסוק (בראשית פרק יא פסוק כו): "וַיְחִי תֶרַח שִׁבְעִים שָׁנָה וַיּוֹלֶד אֶת אַבְרָם אֶת נָחוֹר וְאֶת הָרָן", וממנו הוא הבין שעליו לשאתה.

למה?

כי שבעים הוא הגימטריא של כן, והפסוק עוסק בלידה.

אם סיפורי הוא "בדיחת קרש", מה תאמרו על חכמתו של הרב דנן?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/07/2014 07:07:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2014 05:47 לינק ישיר 

ירוחם

<אתמול  הרבי ממישקולץ  עצם את עיניו והודיע ברבים- החטופים חיים, הרב אלישיב- הבן -קבע, לפי גורל הגרא שעשיתי החטופים בחיים, הרב אליעזר שיק הצדיק מיבניאל- אמר בשיחה. כי החטופים חיים>

ישנם מספר הסברים להתנהגותם:  

א)       היה כאן "הסתר פנים".

האם לא היו שהסבירו כך את השואה, ואת הבטחות הרבנים באותה העת ולפניה?

ב)      הם לא הבטיחו דבר, וסיפורי ה"נבואות", לא היו אלא המצאות המשבק"קים, היחצ"נים, והלבלרים למיניהם.

ג)      הם לא הבטיחו, אלא אמרו את מה שאמרו כברכה.

שהוא פטנט ידוע בקרב החצרות החסידיות, אם המציאות תתברר כברכת הרבי, הרי שברכת הרבי היתה הבטחה, והיא שגרמה למציאות, (ראה מועד קטן דף טז עמוד ב: "אמר רבי אבהו, הכי קאמר: אמר אלהי ישראל: לי דבר צור ישראל, אני מושל באדם, מי מושל בי - צדיק. שאני גוזר גזרה ומבטלה", וברש"י: "צור ישראל - מושל באדם אני, מי מושל בי, צדיק מושל בי, ומבטלה", ואם יתברר מהמציאות תהיה שלא כברכתם, לא היתה זו הבטחה אלא ברכה, ומה הם אשמים אם ברכתם לא נתקבלה.

ד)      הם ידעו שהחטופים אינם בחיים, ומה שהבטיחו לא היה אלא לחזק את רוח הורי החטופים, ואיני יודע אם ניתן כך מדברי הרב אלישיב- הבן – שקבע שלפי גורל הגר"א שהוא עשה החטופים בחיים, שניתן להבינם שבמציאות החטופים אינם בחיים.

איני יודע כיצד זה חיזק את רוח הורי החטופים, כשהתברר להם שהם "רומו".

ה)     הם הבטיחו, מפני שהם שרלטנים.

אם הם שרלטנים, כי אז הם שרלטנים טפשים, כי מי ש"משחק על כל הקופה,'' ומבטיח בוודאות (ללא פתח מילוט), על מציאות, שאינם יודעים עליה דבר, מעידה על אי חכמתם.

מה אני חושב שהוא ההסבר לדבריהם?

האם מישהו מבין הקוראים  יודע מהו גורל הגר"א, ואם הוא מגלה רק את העתיד, או גם את העבר וההווה, או אם הוא מגלה גם מספרי לוטו של הגרלות העתיד, או רק מספרי העבר?

<כל רב המדבר דברים לא מבוקרים ודברי אלה ראוי לגינוי -ולגלות את חרפתו ברבים, בלי הבדל זרם או מגזר>

עוד שם לרשימת המגונים:

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=70484

<תפילת ונתנה תוקף חוברה לפי הנמסר על ידי רבי אמנון ממגנצא, והסיפור המפרסם - לאחר מותו  הטרגי- התפילה הוכנסה לפנתיאון התפילות ונחשבת עד היום לאחת התפילות הקאנוניות ביותר ... לכאורה לא מקבלים החלטות על פי חלום,...לפי מה ששמעתי מפי פרופ' אברהם גרוסמן- שמות ותאריכים בספריו.>

ראה אשכולי "רבי אמנון ממגנצא, היה או משל היה?"

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1110037&forum_id=1364

מיכי

<כבר לא זכרתי את העניינים הללו>

כנראה שעברת בין שני או שני.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/07/2014 06:27:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2014 02:08 לינק ישיר 

הבוקר דווח ב"כיכר השבת" כי הרב גדליה הוניגסברג, נכדו של מרן הגראי"ל שטיינמן, סיפר לו על כך שלאחר החטיפה בא אדם למרן שר התורה הגר"ח קניבסקי וביקש ממנו שיעשה גורל הגר"א על מנת לדעת את מצבם של הנערים והיכן הם נמצאים, כשלדבריו בכך לא יצטרכו החיילים לסכן את עצמם בחיפוש אחריהם - מה שיחסוך במשאבים ובסיכון חיים אדם, לדבריו. הגר"ח השיב: "לעשות גורל הגר"א צריך אחד שיש לו רוח הקודש, תלך אצל מרן ראש הישיבה שליט"א שיעשה את זה". כששמע זאת מרן ראש הישיבה הגיב על כך בחיוך מתוך ענוותנותו ותהה: "לי יש רוח הקודש?".

"ולגופו של עניין", השיב מרן הגראי"ל: "וכי למה יש עגונות, הרי יעשו גורל הגר"א ולא יהיו עגונות? אלא משמע שלא הכל יכולים...".

על כך השיב הרב אלישיב בשיחה עם כיכר השבת: "אבא הגיב על זה פעם שאם יש רוח הקודש לא צריך גורל הגר"א, אבל צריך להגיד לרב קנייבסקי שאני עשיתי את זה לפני יומיים".

לייק לרב שטיינמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2014 02:04 לינק ישיר 

וַיַּעֲלוּ פְלִשְׁתִּים, וַיַּחֲנוּ בִּיהוּדָה; וַיִּנָּטְשׁוּ, בַּלֶּחִי.
מבלי להביע כל תמיכה בעצם הרעיון של גורל הגר"א (מנהג כזה נהג גם באיסלם לגבי הקוראן וגם בנצרות. מה שכמובן לא אומר שהמנהג שלנו לא נכון)
האם יתכן שהפירוש לפסוק העולה בגורל יהיה מוטעה? אם כן מה משמעות הגורל?
אם השאלה היתה "האם הנערים חיים?" איך "ותצלח עליו רוח ה'" עונה שהם מתו, ואם הוא יכול לענות גם שהם מתים וגם שהם חיים, האם יש משמעות לתשובה?
??
?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2014 16:06 לינק ישיר 

לומדים כל הזמן אף אחד בעולם לא ידע עד היום.כי הפלשתים הגיעו עד חברון חלחול, בא הגאון ולימד אותנו משהו שלא ידע אף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2014 15:45 לינק ישיר 

הרב בנימין אלישיב לא מודה בטעותו   http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%9C-%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%90-%D7%97%D7%A9%D7%A3-%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2014 13:08 לינק ישיר 

רדקי
כל רב המדבר דברים לא מבוקרים ודברי אלה ראוי לגינו -ולגלות את חרפתו ברבים, בלי הבדל זרם או מגזר
 לקיים את  הכתוב, אל תעלה במעלות על מזבחי פן תגלה ערוותך.,
כל המנסה לעלות במעלה על ידי פיו שאינו מבוקר, מגלה את ערוותו. ומצווה להכריז עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2014 12:57 לינק ישיר 

על "קוסמים'':

''... יש לומר שכל שהכל יודעים ומכירים שאין זה מעשה כישוף כלל ואינו אלא מעשה ידים ותחבולה, שהוא אומר להם כן מראש, שאין בזה כלל מקום לטעות, או גניבת דעת - מותר מדינא ... וכן סיפר לי חמי זצ"ל ששמע מפי החזון איש זצ"ל שאין בזה איסור כישוף כשיודעים ומכירים שאין זה לכישוף ממש רק "חכמות ". (הרב משה שטרנבוך, תשובות והנהגות, ירושלים תשנ"ב, חלק א סימן תנב).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2014 12:28 לינק ישיר 

וואוו, איזה גבר אתה מקלל בתחכום ובראשי תיבות רב.

הנושא שהעלית היה אודות רבנים שרלטנים שהמתיימרים להתנבא ובאופן ספציפי אודות החטופים.

בהרחבה שהבאת בהודעתך האחרונה, אתה יכול להכניס את הראיה קוק ואת הגרי"ד סולובייצ'יק כאומרים דברים בלתי מבוקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2014 12:04 לינק ישיר 

רדקי
איני מבין את דבריך.
הנושא הוא רבנים שרלטנים,  חסרי כל אחראיות. שמפיהם יוצאים דברים לא מבוקרים. הר' ח'ש"ך הוא גם כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2014 11:56 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ר' מיכי
המישקולצר גלגל את עיניו רק אתמול הרב אלישיב לפני שבוע והרב שיק השבוע, אם כל ההבטחה של הקב"ה צור ילדך תשי- אני לא  מצליח לשכוח.
אני גם לא מצליח לשכוח את דברי המרן החדש של ש"ס הרב ש"ך הספרדי. שכינה את המגזר שממנה יצאו שלשת החטופים הי"ד, כעמלקים, כידוע עמלק חייב מיתה והכחדה.

מה הקשר בין הדמגוגיה הצהבהבה מרובת העליבות לבין הנושא שהעלית?
ואתה טוען כנגד שרלטנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2014 19:02 לינק ישיר 

מיימוני, לא כאן המקום.
עצם ההבחנה בין חסד לדין, או ההבחנה בין סובב לממלא, יש בהן הרבה עומק. כל המשמעויות השונות לחילוק חסד-דין שבלי הקישור הקבלי לא היינו שמים לב אליהן ובוודאי לא לקשר ביניהן, זו תובנה מאד חשובה ומלמדת. יש עוד הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2014 18:43 לינק ישיר 

לפני כ 15 שנה בחודש אב נעלם בחור אנגלי בשם ,,אהבנסון,, באיזור עין גדי ,
המון חיפושים נערכו ,רב משה שמואל שפירא זצל ערך גורל הגרא ,הפסוק שהתפרסם אז היה,,וביום השביעי יצא אל המחנה ,,
ביום השביעי אכן מצאו אותו והלויתו יצאה מישיבת מיר ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2014 17:42 לינק ישיר 

פסוק מפורש הוא בדניאל על עקבתא דמשיחא: "ובני פריצי עמך ינשאו להעמיד חזון ונכשלו". 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > והיו עיניך רואים את רבנך מאחזי העינים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext