| נשלח ב-3/7/2014 21:23 |
|
| |
מתי יהיה לזה סוף?
אני בחור בשידוכים בן 25 אוטוטו רציתי לחוות איתכם בעיה שקימת בציבור שלנו שמשליכה עלי אישית אני בן לעדה מסוימת שלא מוכרת בציבור עקב כך שאין הרבה בציבור שלנו מהעדה הזאת התוצאה לעובדה היבשה הזאת היא שאני תקוע והרבה הצעות יורדות רק כששומעים על העדה בלי לבדוק ענינית ולתת צאנס שמאחורי הבחור הזה אין שום מפלצת מאיימת
השאלה שלי עד מתי נחיה בבועת עלמא דשיקרא הזאת עד מתי.????
|
| נשלח ב-16/7/2014 15:44 |
|
| |
בס"ד
יש אנשים שזה מורכב אצלהם, אז הכרחי להם שיתייעצו עם משפחה ו או חברים, ואם צריך אז עם יועץ חכם ומנוסה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 15:39 |
|
| |
| riki_m כתבה: |  |
מתנצלת מכבודך אבל הרב שמחה כהן שליט"א לא הרב שלי ולמרות זאת קניתי את הספרים שלו ואני קוראת בשבת אותם ולוקחת בתור המלצה בלבד לחיים.
ואם הייתי הולכת עם השכל הייתי צריכה להיות עכשיו נשואה פלוס, אני הולכת בעיקר עם הלב שלי !!!
תוקן על ידי riki_m ב- 16/07/2014 12:12:54 |
|
יועץ הנישואים הותיק הרב שמחה כהן רק אומר שלכתחילה מומלץ שאשכנזי יקח אשכנזיה, וספרדי יקח ספרדיה, ומהנסיון שלו, זה חוסך בעיות. כולנו אמורים לחשוב עם השכל, ולהיות קשובים למה שהלב אומר. לא תמיד הלב צודק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 15:36 |
|
| |
בס"ד
טאנקס על המחמאה. זה יותר מדי מורכב לבחור בן זוג לכל החיים.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/07/2014 15:36:18
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 15:33 |
|
| |
בס"ד
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
נכון.אבל אחרי הכל כדי להתחתן צריך את הסכמת המוח והלב.כל עוד אין את זה אי אפשר להגיד "כן" בשמחה. לכן מקודם צריך "לתקן" את המוח והלב שלנו. מוח-ע"י חשיבה חיובית.לבוא בגישה חיובית.בעיין טובה.להתמקד בעיקר.להבין 2 דברים:שאין שלמות בבריאה. ו"שלא טוב האדם להיות לבדו".לקבל את עצמנו ולאהוב את עצמנו יחד עם החסרונות,מה שיעזור שנהייה כך כלפני הבחור.ולחזק את האמונה והביטחון בה' לב-לבטל פחדים שלא קשורים לבחור ספציפי,כמו פחד ממחויבות/פחד מקבלת החלטות גורליות/פחד מהלא נודע.
ורק אחרי זה אפשר באמת להקשיב למוח והלב האמתיים.(= |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 15:12 |
|
| |
בס"ד
נכון.אבל אחרי הכל כדי להתחתן צריך את הסכמת המוח והלב.כל עוד אין את זה אי אפשר להגיד "כן" בשמחה. לכן מקודם צריך "לתקן" את המוח והלב שלנו. מוח-ע"י חשיבה חיובית.לבוא בגישה חיובית.בעיין טובה.להתמקד בעיקר.להבין 2 דברים:שאין שלמות בבריאה. ו"שלא טוב האדם להיות לבדו".לקבל את עצמנו ולאהוב את עצמנו יחד עם החסרונות,מה שיעזור שנהייה כך כלפני הבחור.ולחזק את האמונה והביטחון בה' לב-לבטל פחדים שלא קשורים לבחור ספציפי,כמו פחד ממחויבות/פחד מקבלת החלטות גורליות/פחד מהלא נודע.
ורק אחרי זה אפשר באמת להקשיב למוח והלב האמתיים.(=
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:00 |
|
| |
מאמר פילוסופי? מחקר? התורה אומרת צדיקים משליטים את מוחם על ליבם וכהנה עוד רבות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 12:56 |
|
| |
בס"ד
מאידך קראתי מאמר פילוסופי שאומר שאחרי הכל הכי חכם להקשיב לשכל...כי הלב לפעמים מתרגש מדברים חיצוניים ואח"כ אוכלים אותה כל החיים... אז מה נכון באמת??
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/07/2014 13:02:45
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 12:30 |
|
| |
ללכת עם הלב, הכוונה שהלב מרגיש שזה מה שטוב ונכון לך לעשות (מה שנקרא חוכמת הלב) כמובן שאם הוא מרגיש גם חששות ופחדים אז זה כבר משהו אחר וזה נושא אחר בפני עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 12:18 |
|
| |
בס"ד
ריקי,השאלה אם הלב שלנו "משדר" נכון או "משתבש" מ"פחדים וחששות" שלא קשורים דווקא למוצע??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 12:11 |
|
| |
מתנצלת מכבודך אבל הרב שמחה כהן שליט"א לא הרב שלי ולמרות זאת קניתי את הספרים שלו ואני קוראת בשבת אותם ולוקחת בתור המלצה בלבד לחיים.
ואם הייתי הולכת עם השכל הייתי צריכה להיות עכשיו נשואה פלוס, אני הולכת בעיקר עם הלב שלי !!!
תוקן על ידי riki_m ב- 16/07/2014 12:12:54
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 12:09 |
|
| |
בס"ד
אני גם לא יודעת מה ההבדל בין להקת הבולגרים לעומת חמולת הפולנים...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 12:07 |
|
| |
כן
| riki_m כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | riki_m כתבה: |  | אני באמת אבל לא מבינה את זה, כמו שיש הבדלים בין מנטליות וגם אם יש זה פערים כ"כ נמוכים שאפשר להתגבר עליהם ואני אומרת את זה בתור ספרדיה שיצא לי לצאת עם אשכנזים, אני חושבת שהפחד הגדול הוא בעיקר מה יגידו עליהם, איך יסתכלו על הילדים שלהם בת"ת וכו'
אני חושבת שזאת חלוקה לא הוגנת, אנשים רדודים או ווטאבר יכולים להיות גם פלוניים או צכים או צרפתים או מרוקאים או תמנים, כל עדה יש לה שכבות של נקרא לזה "רמות" של אנשים....
אבל גזענות ושנאת חינם זה חלק מההיסטוריה שלנו, יש לי חברה טובה אשכנזיה דתייה לאומית (שהצלחתי לשכנע אותה שהציבור החרדי זה הטופ) אבל שהגענו לנושא הזה, פשוט שתקתי וקינאתי בה שאם בא את הבחור הפרסיי מהבית כנסת היא תצא אתו או את החבר של אח שלה שחצי פולני חצי תמני וכו' ....... |
|
זה לא גזענות, זה חשיבה אחרת, זהירה יותר. יתכן שהחבירה הדל"ית שלך תסתדר יופי עם החבר שלה מהעידה התימנית, ויתכן שזה יגרום להם לקושי ובעיות. וגם, אצלהם זה אחרת, הם יוצאים הרבה זמן לפני החתונה, הם גדלו באותה השקפה וכו' מצד שני גם אצלהם יש צרכים גופניים ששונים עדיין בין בת ליוצאי פולניה לבין בן מעידות תימן, וד"ל נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה לוקח את הדברים כאילו הם תורה מסיני :P אני לא אשקר אבל ברור שיותר נוח לי ומתאים להתחתן עם ספרדי אבל מכאן ועד להיות קיצוניים בנושא הדרך ארוכה.
ויש לי חידוש בשבילך אולי אתה גם תתחתן עם בחורה אשכנזיה וגם לך ייתכן ויהיו בעיות בעתיד ....... |
|
מה שמנחה אותנו זה השכל, והקשבה לחכמים כמו הרב שמחה כהן שליט"א. ולא משנה שיש כאלה שמקצינים קצת, או שלא מקצינים, (אני באמת לא יודע את ההבדל בין חמולת הבוכרים לבין להקת הפרסים..) גם בזה, עדיפה השיטה שלנו, על שיטת החרדלים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:55 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | riki_m כתבה: |  | אני באמת אבל לא מבינה את זה, כמו שיש הבדלים בין מנטליות וגם אם יש זה פערים כ"כ נמוכים שאפשר להתגבר עליהם ואני אומרת את זה בתור ספרדיה שיצא לי לצאת עם אשכנזים, אני חושבת שהפחד הגדול הוא בעיקר מה יגידו עליהם, איך יסתכלו על הילדים שלהם בת"ת וכו'
אני חושבת שזאת חלוקה לא הוגנת, אנשים רדודים או ווטאבר יכולים להיות גם פלוניים או צכים או צרפתים או מרוקאים או תמנים, כל עדה יש לה שכבות של נקרא לזה "רמות" של אנשים....
אבל גזענות ושנאת חינם זה חלק מההיסטוריה שלנו, יש לי חברה טובה אשכנזיה דתייה לאומית (שהצלחתי לשכנע אותה שהציבור החרדי זה הטופ) אבל שהגענו לנושא הזה, פשוט שתקתי וקינאתי בה שאם בא את הבחור הפרסיי מהבית כנסת היא תצא אתו או את החבר של אח שלה שחצי פולני חצי תמני וכו' ....... |
|
זה לא גזענות, זה חשיבה אחרת, זהירה יותר. יתכן שהחבירה הדל"ית שלך תסתדר יופי עם החבר שלה מהעידה התימנית, ויתכן שזה יגרום להם לקושי ובעיות. וגם, אצלהם זה אחרת, הם יוצאים הרבה זמן לפני החתונה, הם גדלו באותה השקפה וכו' מצד שני גם אצלהם יש צרכים גופניים ששונים עדיין בין בת ליוצאי פולניה לבין בן מעידות תימן, וד"ל נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה לוקח את הדברים כאילו הם תורה מסיני :P אני לא אשקר אבל ברור שיותר נוח לי ומתאים להתחתן עם ספרדי אבל מכאן ועד להיות קיצוניים בנושא הדרך ארוכה.
ויש לי חידוש בשבילך אולי אתה גם תתחתן עם בחורה אשכנזיה וגם לך ייתכן ויהיו בעיות בעתיד .......
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:43 |
|
| |
חייכנית,
| חייכנית770 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | נראה שאנשים כאן שטופים בדיעות הרחוב, וגם בדיעות של עיתונאים בבחדשות בחדרי חרדים שכאילו יש חסרונות קריטיים בציבור החרדי. יש אי אילו חסרונות כמו שיש חסרונות לכל אדם ולכל קבוצה, ויש גם חסרונות יחודיים לכל קבוצה וזה טבעי. כל זמן שיש לנו בחירה חופשית איך להתנהג, אז יהיו מניעים טבעיים סבירים כאלה ואחרים שישפיעו על הלך הרוח, ויש גם "חסרונות" שאינם חסרונות בעצם, כמו מי שלא מבין את שיטת השידוכים אז נראה לו שהדבר הזה מוזר ופרימיטיבי.. הציבור החרדי הוא ציבור איכותי, רבים רבים מהם הם אנשים איכותיים וטובי לב, אנשים טובים ותמימים כמו פעם. התורה מטביעה בנו חותם עמוק ומדרבנת ומעודדת אותנו להתגבר להשתנות ולהתעלות.. ומי שחרדי יודע את זה. ודאי שאין מה להשוות בין איכות הציבור החרדי לג'ונגל שיש בציבור הכללי..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 04/07/2014 12:05:14 |
|
בס"ד
אחרי הכל למדתי דבר מדהים... כמה שאדם חרדי יותר-כך הוא גזעני יותר/שמרן יותר. כנראה זה חלק מהעניין שככל שהאדם גדול יותר יצרו גדול יותר.יצר הרוע והשנאה לאחר גדול יותר.נקודה. |
|
לכי תשטפי את הפה.. זה לא גזענות ! אמא שלי אוהבת יוגורט של חברת שטראוס, אם אין של חברת שטראוס, היא אומרת לי, אז אל תקנה ! היא גזענית ?... חסידי לויבאוויטש הם גזענים שהם מתחתנים רק עם לויבאוויטש ?... לא ולא ! אנחנו מתנהגים לפי ההלכה, ובוחרים בן זוג מתאים לפי הכללים הנהוגים אצלינו, למרות שיתכן ואנחנו שמרנים יותר. אנחנו צמודים להלכה. וזה נכון שיש נטיה אנושיים לקבוצות מסוימות להחמיר או להקל, בת שלמדה בחבד היא תהיה פתוחה יותר בכמה וכמה מובנים.. בציבור החרדלי לא יתאמצו שיהיה להם אוניברסיטה חרדית.. והציבור הקנאי בירושלים יחמירו בהכל, בלבוש של הגברים והנשים, ידברו אידיש, לא ילכו לבחירות, ויש כאלה שלא יקחו כסף מהמדינה וכו' גם כשנוהגים לפי ההלכה, יש גישה מחמירה או מקילה בהרבה דברים, לא בהכל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:19 |
|
| |
| riki_m כתבה: |  | אני באמת אבל לא מבינה את זה, כמו שיש הבדלים בין מנטליות וגם אם יש זה פערים כ"כ נמוכים שאפשר להתגבר עליהם ואני אומרת את זה בתור ספרדיה שיצא לי לצאת עם אשכנזים, אני חושבת שהפחד הגדול הוא בעיקר מה יגידו עליהם, איך יסתכלו על הילדים שלהם בת"ת וכו'
|
זה לא גזענות, זה חשיבה אחרת, זהירה יותר. יתכן שהחבירה הדל"ית שלך תסתדר יופי עם החבר שלה מהעידה התימנית, ויתכן שזה יגרום להם לקושי ובעיות. וגם, אצלהם זה אחרת, הם יוצאים הרבה זמן לפני החתונה, הם גדלו באותה השקפה וכו' מצד שני גם אצלהם יש צרכים גופניים ששונים עדיין בין בת ליוצאי פולניה לבין בן מעידות תימן, וד"ל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|