הייתי נחמדה ולא הגדרתי את זה כחלק ממעגל השנה הסדיר ;-)
ובכן, חברים!
אל תפעילו חזק מדי, שלא תפספסו את האזעקה.
אבל - אילו שירי מיאמי, כמיטב מסורת סדרת "במעגלי החיים", מתאימים לנו הפעם - לימי ההפגזות אפופי האזעקות והבומים והיירוטים ומטוסי הקרב והלא קרב, וכמובן לנסים ולנפלאות כאשר הקב"ה מכוון טיל טיל בפינצטה ומסיט אותו מאיתנו והלאה?
וואי!!! לבית, עם הכתיבה מלאת הרגש שלך אי אפשר לא לחשוב על הדברים מהצד שבו את מציגה אותם... שנשמע בשורות טובות!! ורפואה שלמה בקרוב!:)
נשלח ב-10/7/2014 16:12
נתחיל קודם כל עם מעגל החיים: שמעתם פעם, לעזאזל, מילה יותר מעצבנת מ "וירוס" ? אחרי שעבר עליכם לילה ללא שינה,עם 4 הקאות והחלפת מצעים ובכי בלתי פוסק ...וקמתם בבוקר-והודעתם שאתם לא באים לעבודה ,כי יש לילד חום גבוה שלא יורד מאתמול בצהרים ונתתם נורופן כל 4 שעות וזה לא חשב לעזור... ואחרי כל זה אתם מקבלים את הסיכום הלקוני: "וירוס." ?! טוב, רק נקווה שזה יגמר מהר בעז"ה... נעבור ל"מלחמה" : אז היה לי קצת זמן לשבת ולהאזין לשירים האהובים עלי. כמדומני שהדיסק נקרא "yerushalayim can you hear are voice (ואל תסקלו אותי על הבורות..) בחרתי בו, כי רציתי שהבת שלי תהנה גם היא מאחד השירים שהיא כבר מכירה- "יעלה ויבוא" (אח איזה עונג צרוף כשהיא מתחילה את "וזכרון משיח בן דוד עבדך".. :) בקיצור, פתאום בשיר הכי לא צפוי התחלתי לבכות. כן ממש עם דמעות. זה העומק של מוזיקה יהודית אמיתית.הנגיעה בנימים הדקים של הנפש וההתעוררות שהיא מביאה לאדם. למרות הקצב העליז ,הלחן כל כך חזק ועוצמתי . "וידעתם כי אני ה ' אלוקיכם שוכן בציון..וזרים לא לא לא יעברו בה עוד והיתה ירושלים קודש, לא יעברו בה עוד" עם כל "לא"הרגשתי איך המציאות הזו הולכת ומתקרבת. זה השיר שמחזק אותי עכשיו. הלוואי שנזכה במהרה בימינו!
נ.ב גם השיר "שבת ירושלים" מתקשר לאשכול .הצפירה בהתחלה ,בהחלט יכולה לעורר אסוסיאציה של אזעקה.
נשלח ב-10/7/2014 12:02
Eli if u were here you would understand, we survive only thanks to chasdei hashem
נשלח ב-10/7/2014 08:29
אז מה? ועל חסדי ה' שמכוון את עשרות הטילים בפינצטה שלא יפגעו באף יהודי, אסור לנו לשיר?
הדבר הראשון שעלה לי לראש זה "חסדי השם". זה שיר שמתאים לתקופה של המלחמה הזו-ניסים ונפלאות מרובים! וגם בעז"ה לעוד כמה ימים... -סוף המלחמה
נשלח ב-10/7/2014 00:42
רעיון טוב:)
נשלח ב-10/7/2014 00:23
פששש :) למה היא לא כותבת בעצמה...
נשלח ב-10/7/2014 00:15
בוא תראו אילו שירים שירו ממליצה למעגל הזה..:)
(היא לא ראתה את הרשימה הזו לפני, אז יש דברים חוזרים)
נקדש - החלק הגבוה - ירושלים שמעי לקולינו
אני מאמין - מן השמים
על הניסים (!!!!) - האירו את הלילות
זעקתי - אחד אחד
יעלה ויבוא (וישמע ויפקד זכרונינו וזכרון אבותינו...:) -האירו את הלילות
live a life of torah - בדרך לירושלים
אחת שאלתי - בסיעתא דשמיא
ויבטחו בך - התיצב
וידעתם (וזרים לא יעברו בה עוד) - כנ"ל
חסדי ה' - אחד אחד
למען ציון -ירושלים שמעי לקולינו
את צמח - בס"ד
והיא שעמדה - שירו לו
mama rochel - התעוררות
כל ישראל ערבים - מיאמי ודדי
שים שלום - מיאמי עם דדי :)
הטוב - מי לה' אלי
עד מתי -מי לה' אלי
מין השמים - ...
קווה אל ה' - מן השמים
ישראל בטח בה' -"
רווח... -...:)
ממקומך -רווח
נער היתי - התיצב
שלום רב - התיצב
תהילת ה' - שיר השמחה
לשנה הבאה - ירושלים שמעי לקולינו
ועוד:)
איזו רשימה.. תפסנו לכולם את האפשרויות, אה?:)
תוקן על ידי תמרור25 ב- 10/07/2014 00:37:54
נשלח ב-10/7/2014 00:10
חחחחחח!!! the shabos candle. אסוציאצי'ה חופשית שהשיר הזה מעלה למציאות של הקסאמים האלו.. מסביב לשולחן.. פתאום אזעקה (או לחילופין - רעש של מסוקים/ קסאם תורן...) ו... הופס!!! איזה קפיצה!!! כן, זה המציאות בחים ההזוים האלו... ה' יעזור לנו בקרוב להחליף את המציאות הזו למציאות של שלום ורוגע!! אמן!
נשלח ב-9/7/2014 17:42
The Shabbos Candles. עם הרעש של המסוקים... למרות שאצלנו זה יותר מזל"טים, אם כבר