| נשלח ב-10/7/2014 15:45 |
|
| |
ראיון באידיש עם ירחמיאל ביגן על ההופעה והמצב הביטחוני
מקור: חרדים10
ירחמיאל ביגון מפרחי מיאמי בראיון באידיש לחרדים 10 על רקע מבצע צוק איתן בדרום הארץ
תוקן על ידי netson ב- 10/07/2014 15:49:24
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 17:33 |
|
| |
בכל מקרה עוד מעט 3 השבועות..וכנ"ל אי אפשר לעשות הופעות!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 17:26 |
|
| |
לי אישית נראה שברגע שיתאפשר יאספו חביבינו את עצמם ופשוט יטוסו מכאן... או זה לפחות מה שאני הייתי עושה במקומם  אה, או שתיגמר המלחמה בעורף. ואז זה כבר עניין אחר לדון בו... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 17:23 |
|
| |
צודקת בהחלט שפירו!! זה מלא כסף ביטול של 2 הופעות,והחזרת כספם של הקונים... יהיו 2 הופעות בירושלים?לא הבנתי... כי לא פורסם רשמית..!! נראה לכם שהפרחים יישארו עוד קצת בארץ כדי לחכות שהמצב יתבהר ושיוכלו לקיים את ההופעה (ות)?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 13:57 |
|
| |
וואוו זה הרבה אמונה כל הענין הכלכלי מסביב... באמת יכול להגרם נזק לא קטן. ובנוסף מסכנים הילדים שזה להם הפעם הראשונה להופיע בארץ (ואולי בארץ בכלל) וזאת הקבלת פנים שיש להם...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 01:27 |
|
| |
יש מספר טלפון. תבררי שם הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 01:18 |
|
| |
רגע!!!!!אז מתי ההופעה הראשונה בירושלים ומתי השניה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 22:20 |
|
| |
בנות, הדיון שלכן חשוב ומועיל, אבל לא שייך לאשכול הנוכחי. מוזמנות להמשיך אותו באשכול הזה:
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2894442&whichpage=1 (רצוי שתעתיקו לשם קודם את התגובות שכבר כתבתן פה, אבל אם אתן מסתבכות עם זה עזבו. פשוט תמשיכו להתדיין שם.) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 22:07 |
|
| |
הוהו התפלמסות!! חחח קודם כל זה ממש מוזר, את מכירה שיר במבטא מסויים ופתאום מגיעה מקהלה שהיא בעצם גם אותה מקהלה כמו המקורית אבל שרה שונה. חוצמזה, לשון הקודש בפסוקים לא קשור לאנגלית או עברית.. מה, חסר זמרים ישראלים ששרים בלשון הקודש? לא! כי זה היופי, זה משאיר את הטוהר שבשירים- זה פסוקים וזה סתם שירים שחוברו להם מילים. וביננו, מיאמי מזרח מורכב רובו מילדים חוצניקים.....אז לא מקבלת!!:P:P:P
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 22:01 |
|
| |
לדעתי - זה היופי, זו מקהלה ישראלית, מטבע הדברים הם ישירו במבטא יותר ישראלי, מאשר האמריקאים שכנראה רגילים יותר לאידיש, אז מטבע הדברים השירה של מיאמי הרגילים נשמעת כאמריקאית - ושל הישראלים כישראלית... אני מאד אהבתי, דווקא המבטא הישראלי עושה את השירה יותר אמיתית ופחות מעושה, כמו שקורה להרבה ישראלים ששרים במבטא חסידי וזה נשמע די מצועצע.. נושא להתפלמסות שלמה.. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 21:55 |
|
| |
תודה רבה על התרגום! לגבי מיאמי מזרח, מה הקטע שהם שרים בעברית ולא בלשון הקודש?? זה מוריד מהערך של מקהלה חרדית. לא? אני בכולופן לא התחברתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 21:54 |
|
| |
תודות רבות על התרגום!! גם ככה הקליפ משום מה לא נפתח לי אז זה הי'ה תחלופה מצוינת להבין "מה הם אמרו שם" למרות שקשה מאד לוותר על הויזואל.. אבל ב"ה התרגום ממילא הי'ה עוזר כי אני לא מבינה אידיש.. אז ב"ה... איזה חידוש! אלבום משותף של מיאמי מזרח, מערב והבוגרים!! זה נשמע טוב.. מענין אם יתנו שם סולואים לכולם או יותר שירה משותפת... נחכה לאלבום כדי לדעת! ולגבי הבוגרים בכללי - אכן, לאן הם נעלמו? במיאמי 26 עוד ראו אותם, אח"כ - ברוח, משיח, יבוא ומי לה'אלי הם כלל לא הופיעו. כנראה ההשערות של לבבית מוצדקות בנוגע לאפשרויות התפוצה...:) בכל אופן, היתי מקווה שיבואו גם להופעה בארץ.. מה לא מגיע לנו? אבל לפי הפרסומים, זה לא נראה כל כך בתכנון... לגבי מיאמי מזרח - באמת לאן נעלמו? ההופעה האחרונה שלהם, אם אינני טועה - היתה בפסח, בהופעת האומנים, אבל מאז - אין קול ואין עונה. דווקא לדעתי השירים היו משכמם ומעלה! קולות מצוינים, לחן קליט ונעים לאוזן, ומשמעות טובה ומוצלחת.. ביצועים מדהימים. מה חסר? הופעות:)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 19:52 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  |
לבבית, ברוך שובך. לאחר מנוחה מעמל הדרך, את מוזמנת להגיב על דבריי כאן. תודה על קבת הפנים :) אוהו.. לא הספקתי לעבור על כל התגובות... אז כנראה פספסתי ... יתכן ואגיב בהרחבה אם יהיה לי כח לחפור ולנתח את דבריך. קודם כל כושר הניתוח שלך הוא מרתק וחכם . באופן כללי רק אציין , שהכתיבה שלי דרמטית במכוון ולא תמיד מכילה רבדים עמוקים כל כך.אז צריך לקחת אותה בקלילות ובקריצה..כפי שציינתי בעבר בפורום.
ולדברייך אלו: בעיניו של ירחמיאל, מקהלת הבוגרים איננה איזה 'גימיק' כזה או אחר. זו פשוט עובדה מוגמרת של מקהלת בוגרים שתלווה אי"ה את מקהלת הילדים, אם באלבומים ואם בהופעות, בשנים הקרובות.לו יהי כדבריך
ציינתי שהגימיק כבר לא מלהיב לאו דווקא במובן שלקהל זה לא אטרקטיבי.אין ספק בעובדת התרומה של הבוגרים למקהלה ,מבחינה מוזיקלית וגם ויזואלית. אני בהחלט בעד! (במיוחד כשאחד הנמנים הוא סולן שאהבתי מכל.) אבל מהופעה להופעה כשהם כבר לא יוצרים מומנטום יחודי כמו בפעם הראשונה, אני לא בטוחה שהבוגרים יתלהבו מהרעיון וירחמיאל באמת יוכל לעשות את אותם מאמצים כבירים כמו שעשה אז, להביא את כל ההרכב הזה. חלקם מתארסים, מתחתנים עוזבים את שכונות הילדות שלהם לטובת לימודים וכו'. כך ששוב יהיה כאן משהו כושל. אז לטעמי ,ההצהרה החגיגית של ירחמיאל על המקהלה הזו היא קצת מיותרת ויומרנית. ואפשר ללמוד הרבה דברים מההסטוריה. ואין בדברים האמורים לעיל כדי להוריד מהערכתי לפעליו של ירחמיאל. |
|
תוקן על ידי לבבית30 ב- 10/07/2014 19:55:02
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 19:29 |
|
| |
תודה משורר ובעיקר זו מחמאה גדולה שהבנתי כמעט הכל באידיש אם כי היה בו הרבה אנגלית :)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 18:57 |
|
| |
ששיער!! כל הזמן נשלחים לי חלקי אותיות...מוזר
|
|
|
|