בית פורומים שידוכי חרדים

צבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/7/2014 02:05 לינק ישיר 
צבא

בחור חרדי שלומד בישיבה גדולה טובה ולא מצליח ללמוד כל היום בערך חצי יום ואפילו פחות(בגלל שלא כל אחד מסוגל יום שלם)
וחושב שחבל לו על כל הזמן הפנוי שמתבזבז כל יום ורוצה להיתגייס ל''נצח יהודה'' לשרות קרבי של שנתיים
כדי לעשות משהוא יותר משמעותי עם הזמן ואם לא לתרום בלימוד תורה אז לתרום בצבא 
ואחרי זה לחזור לישיבה ולצאת לשידוכים..זה יכול להרוס לו בשידוכים?לבחורות חרדיות טובות מסמינרים יהיה בעיה עם זה?
עדיף שישאר בישיבה וישרוף את הזמן רק כדי שישאר לו השם לשידוכים?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2014 20:31 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
השיבני מותר להשתמש באמצעי מניעה? כגורף לא...
אבל אשה שחייבת הפסקה הולכת לרב פוסק ומבקשת היתר...
יש לי חברה שיש לה היתר מרב לשמוע מוזיקה בעומר...
זה מותר לכולם?! לא... אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל!!!
זה הכל.... אנינו סך הכל בני אדם!
בציבור החרדי כל הנשים הולכות עם גרביים... בציבור המזרוחניקי לא
אז? אוסרים היתר?! לא... לכל אחד יש את הרב שלו וכל אחד עושה לפיו

בס"ד

אפשר להשתמש באמצעי מניעה(שהאישה גורמת למניעה) אחרי שיש בן ובת ללא צורך לשאול רב.
זה שהיום מחרפנים לנו את השכל בהרצאות שחייבים לשאול רב כל פעם.זה לא נכון.
כי בתורה מי שקיים "פרו ורבו"-מצד הדין זה בן ובת.אח"כ הכול לפני רצונך האישי...ואף אחד לא יכול לחייב אותך לעשות בגופך דברים שאינך רוצה שיעשו.

חזו חזו בני ובנותי חביבי דמתעסקין בצערא דילהון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2014 14:36 לינק ישיר 

די88 כתב:

בס"ד

אפשר להשתמש באמצעי מניעה(שהאישה גורמת למניעה) אחרי שיש בן ובת ללא צורך לשאול רב.
זה שהיום מחרפנים לנו את השכל בהרצאות שחייבים לשאול רב כל פעם.זה לא נכון.
כי בתורה מי שקיים "פרו ורבו"-מצד הדין זה בן ובת.אח"כ הכול לפני רצונך האישי...ואף אחד לא יכול לחייב אותך לעשות בגופך דברים שאינך רוצה שיעשו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2014 12:55 לינק ישיר 

אני יכול להגיד לכם רק דבר אחד שהסקתי, אתם, והחברה החרדית בכלל היא חברה צבועה. אני לא מחויב לשום "שגעונות חרדיות", אלא אך ורק לריבונו של עולם, לתורת משה רבנו, לשולחן ערוך של רבי יוסף קארו. ממציאים חוקים, מי קבע בגלל שאתה חרדי יש לך יראת שמים? יש לך לימוד תורה? יש לך תפילה? זו רק סטיגמה שלובשת תחפושת. אני לא רוצה להוציא לשון הרע, אז אסביר בחברה החרדית ובבני ברק יש מגזר של יראי שמים גדולים, לומדים תורה, מתפללים. אבל אתם לא יכולים להתעלם מהצביעות של השוליים שהופכים להיות כמחצית מהחברה החרדית, שוליים של חוצניקים שמצד אחד יודעים להעביר ביקורת ולרצות בית של תורה, ולפסול אנשים בגלל כל מיני קטנות, אבל מצד שני כשזה במשפחה שלהם הם מחבקים, מישהי ללא גרביים הם מבקרים, כשאחותם/דודה/גיסתם הולכת חצי ערומה. מישהו הלך לצבא, הם לא רוצים אותו, הוא לא למד בישיבה. כשאח/בן דוד/דוד בכלל חילוני שמחלל שבת! ואין בעיה, לכל אחד יש משפחה כזאת, אבל כשאת המשפחה הזאת מחבקים, וכשנפגשים איתה החרדים הללו במקום שהמשפחה החילונית תתאים את עצמה לחרדים. החרדים מתאימים את עצמם לחילונים, ומתחפשים לחילונים. אבל אחרים הם דוחים. תראו מה קורה לנו בחברה, הפייסבוק, הווטסאפ, טלפונים לא כשרים, כל מיני דברים שלא חשבו שיגיעו לחברה החרדית. שלא יבינו אותי לא נכון, אני חרדי גאה! אני אוהב חרדים! אוהבים ליטאים, ספרדים! אוהב חוזרים בתשובה ובעלי תשובה שהמקום שהם עומדים בו אף אחד לא יכול לעמוד! אבל כשיש כמה צבועים שהם משחקים אותה חרדים, אבל הם בעצמם נמצאים בחתונות מעורבות, נושאים פלאפונים לא כשרים, נמצאים במקומות שמחללים שבת/חג אצל הסבתא בפרהסיה. אלו צבועים! אז לפני שהם מבקרים את החיילים החרדים, או עוד כמה אחרים, אני מציע שכל אחד יבדוק קודם כל את עצמו, אחר כך את ההורים שלו, את האחים, את הדודים, וכו'. והוא יסתכל כיצד הוא מתייחס אליהם, התנתק מהם, או שהוא אוהב אותם, או שהוא מתקרב אליהם. במקום שהוא יקרב את החילונים, החילונים מקרבים אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 23:07 לינק ישיר 

השיבני כתבה:

אבל אם יש שמתירים לנשים לנהוג, אז הרי אלו שלא בעצם אוסרים את המותר, לא כן?
כנ"ל לגבי ג'ינס, אם יש סוגים שמותר אבל ה"איסור" הוא גורף אז גם כאן אוסרים את המותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בהרבה דברים יש אוסרים ויש מתירים. ויש דברים שמותרים, אבל נוהגים לאסור, כי יש סיבה לאסור, לא אוסרים סתם ככה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 00:14 לינק ישיר 

שכל אחד יעשה איך שנראה לו וזהו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2014 00:02 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2014 23:48 לינק ישיר 

אבל אם יש שמתירים לנשים לנהוג, אז הרי אלו שלא בעצם אוסרים את המותר, לא כן?
כנ"ל לגבי ג'ינס, אם יש סוגים שמותר אבל ה"איסור" הוא גורף אז גם כאן אוסרים את המותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/7/2014 17:10 לינק ישיר 
לא אוסרים את המותר

יש רבנים שמתירים לאישה לנהוג, ויש שאוסרים.
יש ג'ינס שמותר, יש ג'ינס שאסור, ראה בספר עוז והדר לבושה.
האנשים לא משתנים, אז אין סיבה לשנות את ההלכה.
אולי האנשים נהיים יותר חלשי אופי, וצריך להקפיד יותר על הלכות צניעות.
הרבנים יושבים ודנים על הלכות צניעות ופוסקים מהיא ההלכה.
הם לא מחמירים מדי, ומחייבים את הנשים ללכת עם שאל ועם מטפחת, כמו פעם,
ולא מקלים מדי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 15:47 לינק ישיר 

איך את יודעת מה השיקול של כל אחת ואחת?
אולי יש מישהי שגדלה החינוך חרדי ואומרת -עד פה אני מוכנה שיכתיבו לי! כנ"ל לגבי רישיון נהיגה. ואני באמת רואה בזה דבר מבורך. ואני חושבת שחברה שתמשיך לאסור את המותר, בסוף חבריה יתירו לעצמם את האסור.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/7/2014 14:53 לינק ישיר 

השיבני אל תשווי אותך(בעלת תשובה) ששמה ג'ינס לבחורה חרדית מבית שיודעת שיש בעיה עם זה ובכל זאת שמה...
מבחינתך זה צנוע ונוח כמו גם שבטח יש לך טלפון סמארטפון ואת אומרת מה אני כבר עושה איתו?! להפך אפילו רוב הפעמים משתמשת בזה לדברים נורא חיוביים אבל בחורה מבית חרדי יש לה את הדעת תורה שלה שאומרת שאסור!
אז למה להפך?! כל החיים לא היה לה... למה פתאום כן? שוב זה לא עניין של לחשוב מחוץ לקופסא אלא ללכת אחרי זרם אחר!!
יותר פתוח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/7/2014 14:27 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
לא יודע אם אפשר לקרוא לזה איזון, מצד אחד אתה חי לפי מחויבויות מסויימות שזה בד"כ דבר טוב ומצד שני כשזה לא מתאים אז אתה "חי בשקר" אבל ממשיך בכח האינרציה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לאדם וודאי שבציבור החרדי ישנם חסרונות אף אחד לא מושלם אבל ההשקפה והדרך היא ב100 אחוז עולה
על השקפת הציונות הדתית שמבוססת על שעטנז בין האל זר הציוני ליהדות שתוצאותיו ברורים כגון החיבור ללפיד
ועוד כהנה וכהנה
זה שיש חסרונות בציבור אז זה אומר שדרכו לא נכונה מה הקשר דרכו נכונה אך עדיין יש מה לתקן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 14:25 לינק ישיר 

בס"ד

הרבה דברים השתנו בחברה החרדית לטובה...בקטע של נהיגה יש כאלו שנפתחו ויש כאלה שעדיין קשה להם...
כנראה מפחדים שהאישה תברח עם הרכב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/7/2014 14:22 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
המוסכמות בחו"ל ובארץ שונות לגמרי!!
קח למשל את העניין של נהיגה.....אני פשוט לא מבינה מה הבעיה שיש לחברה החרדית עם העניין...
ושם לכל בחורה בת 17 יש רשיון........

לפעמים הדברים הם לאו דווקה הלכתיים ,אלא דברים שנקבעים לפי המקום!!!

בס"ד

זה בגלל שלא רוצים שיהיה לאישה עצמאות.או שחושבים שלא מתאים לה ואף מסוכן לה להיתקע עם רכב באמצע שומקום...

זהו עברו הימים שהנשים נמצאות בבית ורק מנקות מכבסות ומבשלות!!
היום רוב הנשים יוצאות לעבוד ,מפתחות קרירה ומאד עצמאיות.
זה פשוט בגלל שהחברה החרדית עם כל המעלות שלה, גם קצת מרובעת וחושבת שכמו שהיה פעם ככה צריך להיות גם היום.....אבל מה לעשות דברים השתנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 13:50 לינק ישיר 

פרוזן כתב:
המוסכמות בחו"ל ובארץ שונות לגמרי!!
קח למשל את העניין של נהיגה.....אני פשוט לא מבינה מה הבעיה שיש לחברה החרדית עם העניין...
ושם לכל בחורה בת 17 יש רשיון........

לפעמים הדברים הם לאו דווקה הלכתיים ,אלא דברים שנקבעים לפי המקום!!!

בס"ד

זה בגלל שלא רוצים שיהיה לאישה עצמאות.או שחושבים שלא מתאים לה ואף מסוכן לה להיתקע עם רכב באמצע שומקום...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/7/2014 13:45 לינק ישיר 

די זכיתי להרבה שבתות נפלאות בבני ברק, טיילתי ברבי עקיבא וראיתי שם מחזות מזעזעים כמו שתיארת. אין ספק שיש הרבה מאד לא צנועות, והגברים שלהן הולכים לצידן כמו ערסים שמתגאים BMW השחורה שלהם.
אבל לא ראיתי אף פרחה מצועצעת שהולכת עם ג'ינס בליל שבת.
יש לי חצאיות ג'ינס צנועות ועל כן לא מקבלת את ההתניה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > צבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext