בית פורומים בית שמש

מתאים למוסד או לא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2014 16:45 לינק ישיר 
מתאים למוסד או לא?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2014 22:42 לינק ישיר 

אני עובר לרמה ג', ומחפש מוסדות לבניי.
מישהו מכיר את המוסד? האם התקנון הזה מתאים למוסד?
אני מקבל תגובות סותרות. יש שיאמרו שזה מנסה להיות חיידר ויש שיאמרו שהם מקבלים את כל השאריות מהמוסדות האחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2014 01:10 לינק ישיר 

שלום
הבנים שלי לומדים במוסד. בתקנון מקורי ומתאים. 
סה"כ אנחנו מאד מרוצים - יש חינוך ברמה מאד גבוהה, דרך ארץ, רמה לימודית וכו'. הצוות מאד משקיע בתלמידים, ההנהלה דורשת מהרב'הס השקעה משמעותית מעבר לרגיל.
מאידך, צריך לדעת שהאוכלוסיה די מגוונת, יש די הרבה משפחות מודרניות. אבל הם עומדים על המשמר, מקפידים מאד ברישום, ולפני זמן מה גם זרקו מספר תלמידים, שהמשפחה או התלמיד לא התאימו מבחינה רוחנית וכד'. 
השנה המחזור הראשון מסיים. כולם הולכים לישיבות קטנות טובות (כמובן בהתאם לרמת התלמיד). למרות החששות והשמועות, הישיבות שמחו לקבל תלמידי תשב"ר. 
בהלחה בכל החלטה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2014 01:30 לינק ישיר 

רבמו כתב:
שלום
הבנים שלי לומדים במוסד. בתקנון מקורי ומתאים. 
סה"כ אנחנו מאד מרוצים - יש חינוך ברמה מאד גבוהה, דרך ארץ, רמה לימודית וכו'. הצוות מאד משקיע בתלמידים, ההנהלה דורשת מהרב'הס השקעה משמעותית מעבר לרגיל.
מאידך, צריך לדעת שהאוכלוסיה די מגוונת, יש די הרבה משפחות מודרניות. אבל הם עומדים על המשמר, מקפידים מאד ברישום, ולפני זמן מה גם זרקו מספר תלמידים, שהמשפחה או התלמיד לא התאימו מבחינה רוחנית וכד'. 
השנה המחזור הראשון מסיים. כולם הולכים לישיבות קטנות טובות (כמובן בהתאם לרמת התלמיד). למרות החששות והשמועות, הישיבות שמחו לקבל תלמידי תשב"ר. 
בהצלחה בכל החלטה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2014 14:07 לינק ישיר 

תודה על תגובתך רמבו.ממה שדיברתי עם אנשים, הרבה מהמשפחות ששלחו לשם רצו את האופציה האם לשלוח לישיבה תיכונית או לישיבה שחורה. ידוע לך? האם זה נכון שאין שם לימודי חול בכיתה ח'? איך זה מתאים למשפחות יותר מודרניות? מה השתנה?
כמו כן, מהאנשים שאני מכיר ששולחים שלם, כולם ללא יוצא מן הכלל עם סמארטפונים. האם התקנון הוא ליוצאים מהכלל?
ועוד שאלה אחת. האם זה נכון שמלמדים שם בסגנון זכרו?

תוקן על ידי אויסגוופט ב- 24/07/2014 14:28:06

תוקן על ידי אויסגוופט ב- 24/07/2014 14:53:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2014 21:21 לינק ישיר 

אני לא ממש יודע על מה חשבו, אבל למעשה בחיידר ודאי לא דיברו על כך וזו לא אופציה מבחינת המוסד. למעשה גם עד כמה שידוע לי אף אחד מהמחזור הראשון לא הולך לתיכון.
אין לימודי חול בכיתה ח'. בודאות.
לא לומדים בשיטת זכרו.
לגבי אייפונים - לי אין. אבל אני מעריך שבאמת יש לחלק מהמשפחות. אם שמת לב, התקנון מדבר בלשון די מאופקת. אבל הרצון לחוד והמעשים לחוד.      זאת בעצם אולי גם תשובה לשאלתך - השאיפה היא לגדל ילדים רגילים, בני תורה וכו', אבל ת"ת מודע לכך שחלק מהמשפחות יותר פתוחות. על צורת החינוך או תכנים זה ממש לא משפיע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2014 23:23 לינק ישיר 

בלי לימודי חול בכיתה ח' זה קצת פרומקייט, לא? מה העניין? 
לאיזה סוג ציבור המוסד נפתח? האם לציבור היותר מודרני או היותר אברכי?
ולשאלתי הראשונה, למה ברחוב יש דעות ממש סותרות את מה שאתה מציג? כאילו המוסד נפתח עבור כל אלו שלא התקבלו בשום מקום אחר? הרבה משפחות יעדיפו ללכת לקוריץ/אביעזר או אפילו מגן אבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 20:00 לינק ישיר 

איכס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 14:27 לינק ישיר 

לשאלותיך: למה הוחלט לא ללמוד לימודי חול בכיתה ח' אני לא יודע. אבל זה מקובל בכמה וכמה חיידרים.
החיידר נפתח לכתחילה על ידי שמוליק גרינברג, שכרגע משמש כסגן ראש העיר. הוא לא ממש מתערב בנעשה, אבל עוקב מקרוב. 
עד כמה שידוע לי הוא לא פתח את המוסד בדיעבד, אלא לכתחילה למשפחות ליטאיות יחסית פתוחות ואלה שמסביב. יש במוסד יחסית מעט בני אברכים, רוב האוכלוסיה עובדת. 
לשאלתך לגבי חיידרים אחרים. אביעזרי נחשב לקצת יותר "פרום" מבחינת האוכלוסיה. מאידך ממה שאני שומע הוא לא מתנהל באופן מי יודע מה והתוצאות בהתאם. המחזור שיוצא עכשיו לא יותר טוב מזה של תשב"ר. חלק משמעותי מהבוגרים הולכים ל"אור תורה" והשאר - למטה מזה.  קוריץ אני לא מכיר.
מגן אבות מקום אמריקאי מאד. פתוח לכתחילה - ראש מאד חוצניקי - בלי לחץ, עם הרבה חיוכים. תכלס: יש שם גם תלמידים מצויינים ויש מאד בעייתיים. הרוב הולכים לישיבות תיכוניות. בתשב"ר לחץ לימודי הרבה יותר רציני וגם הרמה. כל המחזור הראשון הולך לישיבות קטנות. יש הרבה יותר סדר ומשמעת: תשב"ר מחזור מסיים לומדים עד הרגע האחרון. מגן אבות מחנוכה כבר חוגגים - ידוע לי מנסיון קרוב.
שוב. מסתמא יש חידרים יותר חזקים, עם משפחות יותר פרומריות. אבל בתשב"ר יש רמה של השקעה, יש רמה לימודית ויש המון חינוך לדרך ארץ. הבוחר יבחר את הטוב לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2014 20:30 לינק ישיר 

אז כך.
לאחר בירור מעמיק של המוסדות ברמב"ש אלו הממצאים.
תשב"ר ת"ת יחצני שהיה אמור להיות יותר פתוח ממה שזה היום והמפקח שם מושך לכיוון המאוד ישיבתי. נכון שגרינברג פתח, אך הוא מאוד מעורב שם. יש רישום נמוך ועזיבה שהת"ת מפרש זאת כרענון שורות "והם במילא לא מתאימים לנו". השיטה שם היא כלאים של דמוי זכרו והשיטה המסורתית. לא בטוח לגבי הרמה. שמעתי דעות לכאן ולכאן.
אביעזרי נלחם לפני כ-3 שנים כשהמחזור יצא לישיבות, ומשפחה שהעזה לשלוח את בנם למערבא, מצאו את עצמם בחוץ תוך שהת"ת הוליך שולל גדולי ישראל... וד"ל. שיטת 
קוריץ, לא הצלחתי לברר עד הסוף, אך נראה כמו מודל טוב יותר וותיק יותר ופחות יחצני מתשב"ר. לפי מה שהבנתי שיטת זכרו.
תורת משה, ת"ת שבעיקרון נפתח לבני אברכים/תורה אמריקאיים, אך בפועל לפחות חמישים אחוז ישראלים. שיטת זכרו.
דרכי נועם, סוג של בי"ס אהבת ישראל חרדי. מאוד מאוד אמריקאי, שולחים לישיבות תיכוניות כבחירה ראשונה. לא ברור באיזו שיטה הלימוד. רמת הלימודים גבוהה גם בלימודי קודש וגם בלימודי חול.
בית אליהו, משרת את הציבור שהיה אמור לאכלס את תורת משה - בני תורה/אברכים אמריקאיים. כרגע בהצלחה גדולה. לומדים בשיטה המסורתית. יש רק עד כיתה ד'.
עטרת שלמה, מאוד ישיבתי וחרדי. ואכמ"ל.
משכנות יעקב, ת"ת נחמד. רמה יפה של לימודי קודש ונמוכה של לימודי חול. רוב האוכלוסייה היא אברכית.
וזאת ליהודה, דומה מאוד למשכנות.
מגן אבות, מאוד חוצניקי, אבל עם הרבה ישראלים. רמה גבוהה של לימודי קודש ולימודי חול. חמישים אחוז לישיבות וחמישים אחוז לתיכוניות.
מה שמעניין, זה שאנשי הצוות בכל מיני מוסדות, עשו סיבוב במוסדות אחרים ברמב"ש. 
אשמח להערות על ממצאיי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > מתאים למוסד או לא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext