בית פורומים עצור כאן חושבים

לראות אמונה בעינים!! נסים גלויים!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/7/2014 22:16 לינק ישיר 
לראות אמונה בעינים!! נסים גלויים!!

עם התמשכות המבצע, החלו להישמע אותם קולות קבועים המספרים על הנסים האדירים שאירעו במהלך המבצע. לדוגמא עיינו כאן קישור

בעיר מגורי פגש אברך צעיר באחד מגדולי הת"ח בעירנו ואמר לו 'איזה נסים! פשש! אפילו הכויפרים יודו!' אמר לו הת"ח 'אנחנו עומדים עכשיו ברחוב. מולנו יש טור של עשרות מכוניות שיכולות לדרוס אותך ולמעוך אותך לעיסת בשר. אבל - נס! יש רמזור אדום שמונע מהן ליסוע. גם כאן, יש טילים שיכולים לחסל אותנו אלא שיש כיפת ברזל שמונעת מהם לפגוע. שום נס ושום נעלים.' (ציטוט חפשי מאד, כמובן)
אני רוצה לבחון את הנושא:
1) מהו נס?
במשמעותו הפשוטה, נס (גלוי) הוא מאורע על טבעי שאמור להוכיח את קיומו של רצון השולט על הטבע. על זאת נוסף מושג של 'נס כמעט גלוי' כלומר, מאורע שאינו על טבעי אלא שההסתברות להתרחשותו נמוכה כל כך שסביר יותר שהוא נובע מרצון שולט כנ"ל. יהיו אפילו רציונליסטים שיאמרו שכל ניסי התנ"ך הם נסים מסוג זה.

2) טילים קסומים:
מאז ומעולם תהיתי מדוע, אם הטילים מוסטים ממטרתם בידו הרחומה של ה'. אין הוא טורח גם להמשיך ולהציל את הלוחמים בעזה, את נפגעי התאונות ואת חולי הסרטן. האם הגיוני שה' שומר על עם ישראל רק מטילים? לאמור: כשנכרתה הברית בין ה' לישראל נכללו בה הסעיפים הבאים: כמרים מרושעים, צוררים פרסיים, פוגרומים וטילים. יתר הדברים אינם בחוזה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2014 21:23 לינק ישיר 

אריאל

תודה שהערת ואכן עלי להסביר.

דבריי תקפים גם אם האלוקות הינה מעבר לטבע. גם כוחות רוחניים (מלאכים) יכולים להנהיג את הטבע, כאשר יכול להיות ביניהם ריב ומדון. מה שרציתי לומר הוא שאין "אלוקים אחד" בעל תכונות על טבעיות ספיציפיות, וכל השאר נתון למדע נסיוני בידי אדם. המדע הנסיוני כולו נשלט בידי ישויות רוחניות - שכל אחת לעצמה וכולם ביחד מנהלות את העולם כל אחת לפי תפקידה כוחה ואפשרויותיה. בעבר כאשר רצו להגיד על תופעת טבע נניח צונמי, שהרוח גורמת אותה, היו אומרים ש"אל הרוח" עשאה. אין כוונתי שלרוח הם קראו אל הרוח. אלא שהם אמרו: ברור שזה הרוח. עכשיו צריך לבדוק האם הרוח נבעה מכח רוחני המפעיל את הרוח, או אולי מרעידת אדמה - אל המרעיד את האדמה.  וכדומה. וזה מה שהיה נתון לדיון בעבר, והדיון התבטא ע"י החכמים והכהנים או הנביאים שתפקידם לנסות לחשוב על דברים כאלה. (וזה לא שייך דווקא לדת כמו שאנו תופסים אותה. הדתות שלהם היו שונות משלנו.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2014 20:11 לינק ישיר 

לא צריך לשלול את כל האפשרויות כדי להניח שהשולח הוא המלך. פשוט צריך שזו תהיה התיאוריה הסבירה ביותר.
למעשה, אף תיאוריה אינה שוללת את כל האפשרויות האחרות ולמרות זאת אנו מסתתמכים עליה.
אליקים, מה שאתה מתאר הוא פנתאיזם. אני חושב שהמציאות היתה קצת יותר מורכבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2014 16:53 לינק ישיר 

יש כתב:
"
אין לי הסבר מדעי למכות מצרים (אגב, לוליקובסקי יש הסבר מופרע), אבל הנקודה היא שבעבר היתה הנחה שהאדם יודע את חוקי הטבע ולכן חריגה מהם התפרשה כנס, ואילו היום ההנחה היא שהידע מוגבל, ולכן המדע צריך לספק תיאוריה שתסביר את כל התצפיות. תצפיות בלתי מוסברות הן בגדר תעלומה מדעית.
"
לדעתי לא זהו ההבדל. בעבר כוחות הטבע נחשבו לאלוהיים, ומילא "נס" הוא ההסבר הטבעי. נניח כשאנשי ארם אמרו על ישראל "אלוקי הרים אלוקיהם", הם הבינו שהאלוקים עושה "ניסים" היינו תופעות טבע לצורך העניין - (במקרה זה תופעות "טבע" של נפש הלוחמים והמוראל שלהם נניח, או תופעת "טבע" של תפישה מרחבית של החילים) - על ידי שהוא בעל כוחות הטבע השולטים בהרים. וכך אנו מוצאים שלכל עם יש את ה"אל" שלו, ובימינו - אנו מכירים בעיקר אצל היוונים את ריבוי האלים - שנקראים על שם פעולותיהם ולא על שם האומה המאמינה בהם. וכן כתוב "הלא עם אל אלוהיו ידרוש בעד החיים אל המתים" - כל עם דורש לכח הטבע המתאים לו. אם אדם צריך לעבור במדבר אז הוא יעבוד לאל המדבר נניח (וכן מצינו שהערביים אצל אברהם משתחווים שעפר שברגליהם) , עם ישראל בחר לו את האלוקים הכללי ביותר. היינו כח הטבע שמעל כל הכוחות של כל העמים ושל כל המצבים ושל כל תופעות הטבע - וזהו "אלוהי האלוהים ואדוני האדונים". אילו נכנס לתחומנו היום אדם מהעבר, היה אומר שאנו עובדים לאל המכונות והמדע הנסיוני - כל כוחותינו מושקעים להצלחה הניתנת לבדיקה = מדע נסיוני (להבדיל למשל ממדעי הרוח). ולייצור כלים ורובוטים העובדים עבור האדם = מכונות.

אני מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2014 21:56 לינק ישיר 

השאלה היא מהו דבר שיש "רק בהיכלי המלכים".
פעם חשבו שיודעים מה יש מחוץ להיכלים אלה, וממילא היה אפשר לדעת שמשהו בא משם, אבל היום כל מה שמוצאים מניחים שלא בא מההיכלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 18:50 לינק ישיר 

מקרה היפותטי: מלך הודו שולח אליך מתנות שנמצאות רק בהיכלי המלכים (נניח מטוסי קרב) ונראה בבירור שיוצרו בהודו (הם עשויוים מענבר ומשי והטייסים דוברים הודית)

אבל שגרירו של המלך מתגלה כמיקרונזי ונכשל בבחינה על המיתולוגיה ההינדית.
אני אניח שהמלך אמיתי והשגריר מזויף.

מה יפסול את המלך? לדוגמא, ראיות שהמטוסים מזוייפים, למשל אם נמצא על הענבר חותמת מייד אין צ'יינה.

אני מקווה שהנמשל ברור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 15:39 לינק ישיר 

אני גם לא יכול להוכיח שיש כח משיכה. אני יכול לא להפריך.
אם הגיעו שליחים ממנו ונתנו לי מתנות, אז אני מעלה תיאוריה שהוא קיים, והיא מסבירה לי את הכול. כשיהיו לי יותר מדי קושיות עליה, אני אמצא תיאוריה חלופית (שמלך פקיסטן עבד עלי כדי שאני אחשוב שישי לי הגנה ממזרח).
אם משה יכה בסלע ולא יצאו מים, אני אמשיך לחשוב שה' קיים, אלא שכנראה הוא אמר למשה לדבר אל הסלע ולא להכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 14:51 לינק ישיר 

האם אתה יכול להוכיח מדעית שמלך הודו קיים? (בהנחה שאי אפשר להגיע להודו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 14:46 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
אני טוען שגם ההסבר ה'נסי' הוא הסבר קביל ולכן גם המדען אמור לקבל אותו כתיאוריה הטובה ביותר להסברת המאורעות.
אשר לתחזית - זה מספק תחזית. אם אותו כח מבטיח שמחר הוא ישלח דבר או שחין סביר להניח שזה אכן יקרה (אא"כ הכח ישנה את דעתו, דבר שאולי ניתן לגרום לו)

קביל כן; מדעי לא. אפשר גם לבסס את כל המדע על ההסבר הזה (ריה"ל כבר אמר שא"צ בתיאוריית ד' היסודות כי יש בורא).
דומני שהתקדמות המדע הייתה, בין השאר, הודות לאי קבלת הסברים שכאלה.
"אא"כ הכח ישנה את דעתו" - נו...
אגב, גם אם זה לא יהיה בדיוק כמו שאתה רוצה יהיו לך תירוצים. אם לאיזה דתן ואבירם יהיה דבר זה בגלל שהם רשעים וכד'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 14:38 לינק ישיר 

גושניק1 כתב:

האם התורה עובדת אלילים-״ כי ה אלהיכם ההלך עמכם להלחם לכם עם-איביכם להושיע אתכם״? אתה מציע לא לרדת לכביש? דרך אגב אני די בטוח שלא כל הפן בתורה זה מקרה- ״פן-תשכחו ״, ״פן-תמתון״ ועוד רבים.

כל פעם שכתוב השם אלוהיכם, צריך להבין את הכוונה. כך שמי שחושב שמדובר על אלוהי הבייביסיטר הנוצרי או המוסלומי אז הוא בדיוק כמוהם.

לגבי פן:
כל פן = מקרה. רק מקרה ובחירה הם אותו מטבע, כלומר שאני רואה דבר מקרי או מקום של בחירה כמו אדם. אז אני לא יכול לומר רק "פן" כי אני באמת לא יודע מה יבחר בדיוק כמו באקראיות.

אז ביתר דיוק: פן = מקרה או מצב של בחירה שהם אותו תוצאה לא ידוע ולכן אומרים "פן"

לגבי פן תמתון: חוה אמרה לנחש וכנראה (וכך מסתבר בהמשך ש) היא לא היית בטוחה בכך ולכן אמרה פן.

אבן עזרא שמות פרק כג 

והנה המת במלחמה או במגפה לא מת ביומו בזמן הקצוב, כפי תולדת החום והליחה, כי מחוץ באו לו מקרים. והנה, השם שדבק בו, יצילנו מכולם. ובתורה: פן ימות במלחמה (דבר' כ, ה), אמר שלמה: למה תמות בלא עתך (קהלת ז, יז). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 14:28 לינק ישיר 

אני טוען שגם ההסבר ה'נסי' הוא הסבר קביל ולכן גם המדען אמור לקבל אותו כתיאוריה הטובה ביותר להסברת המאורעות.
אשר לתחזית - זה מספק תחזית. אם אותו כח מבטיח שמחר הוא ישלח דבר או שחין סביר להניח שזה אכן יקרה (אא"כ הכח ישנה את דעתו, דבר שאולי ניתן לגרום לו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 14:19 לינק ישיר 

אריאל, התיאוריה שלך אפשרית, אבל אני לא חושב שהיא מדעית באופן כלשהו. היא לא ניתנת להפרכה ולא מספקת שום תחזית.
כרגע לפי הכתבות אין הסבר למה היאנגצה הפך לאדום אבל אף אחד לא אומר שזה נס.
להבהרה אני לא אומר שאין ניסים. ברור שהבורא יכול לשנות את הטבע אבל אם אנחנו לא יודעים מה הטבע אז זה לא עוזר לנו.
אפי' בימיהם היה אפשר לחשוב שרצף האירועים הוא לא ניסי, וזה בדיוק פרעה. לדעתי, אם היום יקרה רצף כזה רוב האנשים יבינו שיש משהו מאחוריו, ואני בהחלט אסכים איתך שמי שממשיך לטעון שיש לחקור את זה מבחינה מדעית עד שנמצא הסבר הוא מכביד את ליבו, אבל מבחינה המתודה המדעית זה בדיוק מה שאמור להיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 14:14 לינק ישיר 

biutiLife כתב:

אה,
נוו זו השאלה?
גם נס גלוי ועל טבעי לא יביא אותך למסקנה כזו

נס גלוי, מוחלט ועל טבעי, שאין לפרשו בשום דרך אחרת. יביא אותי למסקנה שקיים מחולל נסים. אין בכך כדי להוכיח שהוא בורא העולם, אולי הוא פשוט קוסם גדול/מדען גדול. סדרת נסים כמו יציאת מצרים תוכיח לי שאותו מחולל יכול לשנות את כל הטבע.
מסיבה זאת התורה קורת לנסים 'אותות ומופתים'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 14:08 לינק ישיר 

יש כתב:"או שהדברים שגורמים לתופעות גורמים גם לנבואה".
בהחלט יתכן, אני אציע כאן תיאוריה מדעית שתסביר את הכל: יש כח שיכול לגרום לתופעות נדירות ולספר על זה לבני אדם. והוא החליט להשתמש בזה כדי לשחרר את בני ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 13:23 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:

אבל אם היו מגיעות צפרדעים בדיוק לארץ מסויימת, אחרי דם, לפני כנים וערוב, ומתנהגות בצורה שלא מאפיינת צפרדעים, ופוגעות בעם מסויים ובעם אחר לא, וכל זה אחרי שנביא חזה בדיוק מראש את כל הדברים האלה בדיוק - זה היה נחשב נס.

גם היום יש תופעות שקורות במקום מסוים ובמקום אחר לא, ויש לכך הסברים; ואם אין הסבר מנסים למצוא. כאן אתה מדבר על מקרה שתהיה תופעה חדשה, ואז רק נצטרך למצוא מה השתנה, כך שתופעות מסוימות קורות במקום מסוים. 
לפני כמה ימים היתה כתבה על 'מכת דם' בנהר בסין, וזה לא קרה במקום אחר, ואף אחד לא צעק נס. אתה מוסיף כאן שרשרת אירועים שמצביעה לדעתך על התערבות, אבל לשרשרת יכולה להיות סיבה פנימית או חיצונית - דם גורם לצפרדעים וכו' או לחילופין שדבר אחד גורם לכולם.
אדפ שחוזה את העתיד בדיוק רב בהחלט יהיה מפתיע, ויהיה צורך לבחון האם אפשרי מעבר של מידע מהעתיד לעבר (לפי אפשרויות מסוימות של תורת היחסות) או שהדברים שגורמים לתופעות גורמים גם לנבואה. דומני שעד היום אין הסבר לכך שבע"ח חוזים רעידות אדמה, אבל נהוג לא להניח שזה נס אלא שמשהו שמתרחש לפני הרעידה נקלט על ידיהן.
אין לי הסבר מדעי למכות מצרים (אגב, לוליקובסקי יש הסבר מופרע), אבל הנקודה היא שבעבר היתה הנחה שהאדם יודע את חוקי הטבע ולכן חריגה מהם התפרשה כנס, ואילו היום ההנחה היא שהידע מוגבל, ולכן המדע צריך לספק תיאוריה שתסביר את כל התצפיות. תצפיות בלתי מוסברות הן בגדר תעלומה מדעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2014 13:03 לינק ישיר 

אריאל, הברית הראשונה, המכוננת, היא 'ברית בין הבתרים'. במהלכו נמסר לנו מאורע סמלי מכריע: 'וירד העיט על הפגרים וישב אותם אברם'. העיטים הם אותם אויבים ואותם אסונות אשר יופיעו במהלך ההיסטוריה שלנו. הברית בין הבתרים' אינה 'כיפת ברזל' מפני אסונות. היא ברית למרות האסונות, הכלולים כולם בתוכה.

באשר למחפשי הנסים, אלהים לא עובד בקרקס שלהם.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לראות אמונה בעינים!! נסים גלויים!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext