בית פורומים עצור כאן חושבים

עשיו שונא ליעקב ,כבר מוכרח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2014 22:55 לינק ישיר 
עשיו שונא ליעקב ,כבר מוכרח?

רוב העולם מגנה ומשמיצה את ישראל על כל צעד ושעל ,אירגונים ויחידים מקללים ומקיימים אף סלקציות בחנויות ולאחרונה גם בקופת חולים , בזמן שידוע להם שהאיסלאם היא זאת שמעוניינת בטרור ואף מבצעת בפועל,
יודעים שמדינת ישראל היא מדינה ככל מדינה שרשומה ומעוניינת בשקט ורק מנסה להגן על תושביה ,
יודעים איך הם עצמם היו מגיבים על רסיס של טיל שהיה נופל בשכונה,
יודעים מה הולך בסוריה ועדיין מתעניינים  בזרזיר קטן מהגלובוס ,
האנטישמיות חוגגת ובגדול ,איך עדיין לא יצאנו מזה אחרי שנהיו עם ככל הגויים ,?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2014 21:11 לינק ישיר 

"אני מוכן לכופף את ראשי וברכי "
זו בדיוק הבעיה - אם אינך מכיר באהבה יהודית - אהבה לעם שלך עצמך - מאיפה תגיע האהבה הערבית? האהבה מבוססת על הכרת האדם - אם אינך מכיר את עצמך - כיצד תכיר את חברך? זו בדיוק הבעיה בפתרונות של השמאל - צריך שלום שמבוסס על הכרת ערכו של כל אדם - הכרת ערכו במובן האינטלקטואלי=אינטלגנציה רגשית וחברתית - לא הכרת ערכו במובן של סיסמת "כל אדם נברא בצלם" כי אז הפשט שאתה אומר - אני לא מכיר בערכך, אבל מה אעשה שהקב"ה ברא אותך. וזו שוב הבעיה של השמאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2014 20:50 לינק ישיר 

אליקים ,

עמידה וישיבה כמדומני קיימות בכל הדתות ,וכאן אתה בא להיות טוב מידי שיעמדו בכל התפילה ?,
גם בימי חזל כך נהגו וקבעו את עיקר העמידה בזמן שמונה עשרה כשהאדם יותר מתייחד ומדבר אל קונו ולא בזמן פסוקי דזמרה של שבח לקונו מלבד בברכות השבח ,

לגבי הערבים והגאוה היהודית ,אם זה הפתרון אני מוכן לכופף את ראשי וברכי ,
כמדומני שהשמאל הציעו להם את הכול לפני שנים לא רבות ולא התרצו הלא כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2014 15:57 לינק ישיר 

א. האם אני אמור להאציל סמכויות על מישהו? (האם כתיבה בפורום הזה נותנת לי סמכות להורות על ביצוע שינויים?) אני כתבתי את דעתי. עכשיו תורך. האגדתא נותנת כיוון, רעיון, חומר למחשבה. עכשיו תבוא אתה וחבריך בעלי הראש ההלכתי, ותגידו בפועל מי ומה ישנה. אתה מוזמן גם לטעון שאני טועה ברעיון או בהערכת מה שקורה במציאות. 

ב. אני מדבר בכלליות. ובכל זאת -

ראשית, עצם השתתפותך בפורום זה מעידה שכנראה אתה חושב שיש איזושהיא "יציאה מהסדר" (בלשון המהר"ל), בדת של היום. אינני בקי גדול, אבל בא נאמר שאפילו סתם לעמוד ולשבת מדי שתי דקות במשך התפילה הוא דבר מגוחך, ובדאי לא ראוי לפני מלך. 

לדוגמא אם ניקח את יחסי היהודים והערבים. הזלזול הרווח בערבים - הינו דבר רע, כמובן. והוא נובע מתוך תחושת גאווה - גאוות ישראל בטוב שבו - אבל ברגע שגאווה זו גְדֵלָה באופן שלא נותן לנו להתבונן על רצון הערבים, על מחשבותיהם וכו' - הרי שזו גאווה פסולה = "טוב מדי" - (והיא גם מביאה לזלזול שהוא רע בקטגוריית הטוב הרע והטוב מדי). כאשר זה בא על חשבון הקשר הנורמלי עם הערבים - זה טוב מדי. אינני אומר שלערבים אין שום דבר לתקן, אבל בא נאמר שהיהודים בקושי רואים שיש סוג אחר ממנו של אדם והוא "האדם הערבי". הערבים מצפים בודאי שנאהב אותם - אבל לא אהבה יהודית אלא אהבה ערבית (גם אם נניח שיש ייתרון של פן מסויים באהבה היהודית - להם מתאים דווקא אהבה ערבית). כמובן, אם אנחנו האוהבים יהיה באהבה פן יהודי, אבל צריך להיכנס לחשיבה של התרבות והפסיכולוגיה הערבית כדי להבין כיצד עושים איתם שלום. (זה כמובן חשוב גם כדי שלא יהיה שלום מדומה). 

הקב"ה הוא "יוצר אור ובורא חושך, עושה שלום ובורא רע" - וכמו שהוא יצר את השכל כך הוא יצר את הרגש. ובשניהם רצונו. פעם כתבתי כאן (בניק אחר) משהו על "רגשנותו של האר"י" - ומייד מישהו קפץ להתקיפני איך אני מעז לדבר כך על האר"י - ואני עניתי בפשטות - שאינני רואה בכך כל רע. כל אחד ותפקידו בעולם (ואגב, גם בהתאמת עשר הספירות ל"אברי הגוף" כביכול, כמופיע בפתח אליהו - החכמה - השכל - לא קיבלה מעמד יותר מדי גדול ביחס לבינה - הלב, שמסמל את הרגש.), והרגש גם איננו "נחות" הוא משרת צרכים חיוניים ביותר, שלפעמים חשובים יותר מהשכל. בימינו יש אנשים שנוטים לזלזל באנשי רגש, ומאדירים את השכל מעל לגבולו, והרגש הוא רק בגדר "הנימוס מחייב", משהו שהם עושים אותו בעל כרחם, וזו כמובן טעות. 

הקרבת קרבנות בזמן המקדש - היה דבר הגיוני ומתקבל על הדעת. לפיכך, גם היום אנשים לא מזלזלים באנשים פרימיטיביים שחיו פעם, אלא רק באנשים פרימיטיביים (או "פרימיטיביים") שחיים היום ורוצים להקריב קרבנות. גם בהודים לא יזלזלו, מלבד אולי מיעוט קטן של אתאיסטים קיצוניים. מדוע? שוב - מתוך הבנה כי לטוב יש מקום כל עוד הוא לא חורג  מגבולות הנורמה והופך ל"טוב מדי" - ולכן כתבתי בסוף דברי שצריך לגאול את התורה כך שתתאים לדורנו |(ואין כוונתי לרפורמה של הרפורמים או כל כיו"ב) ולא תהיה התפרצות טוב באופן בלתי שייך לעולם המודרני. 

גם אני עצמי - אם אתה לא תקבל את דברי - ואם אני אמשיך למרות זאת לחשוב שיש סברה צודקת בדבריי - שלא הבנת אותה, הרי שאני חוטא ב"טוב מדי" (כמובן שייתכן שאני טועה וזה בקטגוריית "רע", אבל אם מבחינתי אני רואה בזה סברה והגיון ו"טוב" (ובכל זאת התנגדת) - הרי שעלי לבדוק את עצמי שמא הייתי "טוב מדי" ולכן לא השכלתי להתאים את עצמי למישהו אחר שמוכן לטוב ולא מוכן לטוב מדי (שזוהי המידה הראויה באמת))

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2014 01:15 לינק ישיר 

אליקים ,
א ]לאיזה סמכות הינך נותן את הכח לבצע שינויים ?

ב] לאיזה שינויים הינך מצפה ומה בעיניך יותר מידי טוב בימינו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 11:21 לינק ישיר 

ביליצר

דברי אינם הלכה אלא אגדתא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 22:28 לינק ישיר 

לפי טענת חסדא לכאורה גם אין בו משום לשבר את האוזן ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 16:39 לינק ישיר 

חסדא - כל הדוגמאות שהבאתי - כולן רק לשבר את האוזן, מה שחשוב הוא העיקרון שאסור לשנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 14:47 לינק ישיר 

כל המשנה ובא אחר ושינה בו מדובר במעשה בהמה ,שינוי בהמת הניזק גורמת לשנוי אצל בהמת המזיק ,
האם גם אדם המזיק את הבהמה הרבוצה או לחילפין אדם המשנה ברשות הרבים ובא אחר והזיק יהיה פטור?בודאי שלא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 14:13 לינק ישיר 
הרע והטוב והטוב מדי

וגם "והיה אם למוד ילמדו את דרכי עמי להשבע בשמי חי ה' כאשר למדו את עמי להשבע בבעל - ונבנו בתוך עמי - ואם לא ישמעו ונתשתי את הגוי הוא נתוש ואבד נאום ה'" 

הרע והטוב והטוב מדי

כשהתחלתי ללמוד בישיבה, שמעתי הלכה שלא מצאה חן בעיני: פרה אחת רבוצה ברה"ר, ופרה אחת מהלכת. בעטה מהלכת ברבוצה - פטורה. רבוצה במהלכת חייבת. ואני אמרתי לעצמי: הרי הרבוצה לא עשתה שום דבר רע. אז חוץ מהאפליה, למה מהלכת ברבוצה פטורה? אבל לאט לאט הפנמתי את הטעם (שכמובן שמעתי בפעם הראשונה): שכל המשנה ברשות הרבים ובא אחר ושינה בו - פטור. המשנה מפריע לסדר הציבורי, ועל כן איננו יכול להתלונן, ולא משנה מה הסיבה ששינה (כמובן, זה לא אומר שצריך לשסות פרות מהלכות ברבוצות לכתחילה. אבל אם זה קרה, אז אין לרבוצה זכות להתלונן)

לאחר כמה זמן, נחשפתי לספרים של תלמידי הגר"א, שכותבים בחריפות נגד מעשי חסידות יתרים. אני הפרדתי את זה מהמחלוקת של מתנגדים חסידים, בין אם בגלל שלא הבנתי זאת כראוי, ובין אם בגלל שהבנתי שזה לא משנה, ובין אם מכל סיבה אחרת. (היום כבר אינני זוכר בדיוק איך פירשתי את זה אז ביחס לזה). מה שהיה חשוב לי היה העיקרון שניצח על המלאכה בספרים האלו - חסידות יתירה היא סטייה מהסדר הנורמלי - משנה ברשות הרבים

(
לדוגמא - הנער המכונה בפי חבריו "חנון" הוא סוג של משנה (גם אם רק מתוך הרגל). הוא איננו שומר על כללי החברה המקובלים. זה יפה להשקיע בלימודים, אבל אסור שזה יבוא על חשבון דברים אחרים. צריך איזון במידות ובכל החיים בכלל. אסור שמי שחסר בדבר מסויים, ישקיע כוחות בדבר מסויים על חשבון השקעת הכוחות במידה שעדיין חסרה

גם, להבדיל, החילוני המקדש את היצר - הרי הוא פועל להרבות כוחות חיים בעולם - זוהי מידת "חסידות" - אך באה על חשבון ערכים אחרים. חסר האיזון שמאפשר את החיים הזורמים עם כל כוחות הנפש ועם כל העולם כולו.) 

לכן כאשר ישראל מצטדקים ומוסיפים במצוות יותר מדי - וזה בא מסיבה כלשהיא על חשבון מידות מסויימות או מצוות מסויימות - וכמובן שמצוות מבחינתי זה לא דווקא דברים מוגדרים בבית המדרש 
אני למדתי מהספרים הנ"ל, שהעיקר איננו המעשה אלא היחס למעשה - אליהו מרפא "את מזבח ה' ההרוס" - שנבנה בכלל הרחק מירושלים, לשם שמים - אך לא כתורה וכמצווה. ואעפ"כ מעשה אליהו שהיה בודאי בהוראת שעה - נחשב מעשה טוב. ומעשה בוני המזבח - נחשב גם הוא מעשה טוב כמו שמוכח מדברי אליהו "כי עזבו בריתך בני ישראל את מזבחותיך הרסו ואת נביאיך הרגו בחרב ואותר אני לבדי ויבקשו את נפשי לקחתה." (ההדגשה כמובן לא במקור). העיקר איננו המעשה אלא היחס לנושא הרוחני/דתי/מוסרי בגללו ניתנה המצווה. למעשה היום אני מבין שאין מצוה ועבירה אלא לכתחילה ובדיעבד. העבירה היא סוג של בדיעבד

קיצורו של דבר, כאשר ישראל מוסיפים במצוות, או בחכמה, על חשבון דברים מסויימים - אזי הם גורמים חוסר איזון סביבם - חוסר איזון שמכריח את הגויים, ואפילו בתת מודע "לעשות משהו". מה פירוש "לעשות משהו"? 

למעשה, אני מאמין היום שיש איזושהיא חלוקת תפקידים בין כל אנשי העולם - חלוקה אותה עושה הקב"ה תמיד - בין אם נרצה ובין אם לא. אם אדם אחד מחסר מתפקידו הטבעי - ממילא ה' יתן בליבו של אדם אחר למלא את התפקיד שלא בוצע. כך למשל כאשר ישראל מוותרים על תפקידם כ"ואת ישראל עבדי", אז יקבל נבוכדנאצר את התואר "נבוכדנאצר מלך בבל עבדי", ותחת ידו יהיו הכל. כך גם למשל בישעיהו פרק ה' לאחר שמתאר את הדעות המוטעות של ישראל, חוזר ואומר "ונשא נס לגויים מרחוק ושרק לו מקצה הארץ והנה מהרה קל יבוא, אין עייף ואין כושל בו לא ינום ולא יישן ולא נפתח אזור חלציו ולא ניתק שרוך נעליו..." - כאשר ישראל מוותרים על סידור החיים, אזי בבל יקחו את אותה תכונה לעצמם, ובה ינצחום. כך גם אמרו חז"ל שנבוכדנאצר הזהיר את לוחמיו לבל יחטאו בזנות, שכן - אלוקי ישראל שונא זימה הוא, וזה יהיה הגורם שלא יפלו ישראל בידם וכבר חז"ל אמרו על רשע שהשעה משחת לו "אף זוכה בדין"(!!!) וכמו שאכתוב להלן – הנביא אומר שאהלה ואהליבה חטאו, ו"אנשים צדיקים"(!!) המה ישפטו אתהן. מי זה אנשים צדיקים? נבוכדנאצר וסנחריב!

אמנם, בסופו של דבר התפקיד של "עבד ה'" איננו לפי מידותיו של נבוכדנאצר, ולפיכך הוא יפול "כי אל ה' זדה אל קדוש ישראל". 

כדאי לשים לב גם – שהתנ"ך לא אומר רק דברים טובים על היהודים! בתנ"ך כתובים על עם ישראל דברים רעים מאוד – לא רק עונשים – אלא גם על רשעות העם.

(כאן אני מדלג על מכתב בתוך מכתב, שציטטתי פה, לגבי מה שכתוב על ישראל בתנ"ך - זה לא כ"כ רלוונטי לעצם הרעיון. מי שירצה אשלח לו את הדברים. רק אציין, שגם בתקופת הגאולה מוזכר "למען תזכרי ובושת ולא יהיה לך עוד פתחון פה מפני כלימתך בכפרי לך לכל אשר עשית". כמובן זה רק ביחס לקב"ה, כי ביחס לגויים כבר אמר מיכה: "יראו גויים ויבושו מכל גבורתם ישימו יד על פה אזניהם תחרשנה, ילחכו עפר כנחש ירגזו ממסגרותיהם אל ה' אלוקינו יפחדו ויראו ממך")

וגם "והיה אם למוד ילמדו את דרכי עמי להשבע בשמי חי ה' כאשר למדו את עמי להשבע בבעל - ונבנו בתוך עמי - ואם לא ישמעו ונתשתי את הגוי הוא נתוש ואבד נאום ה'" 

כדאי לזכור שגם הנוצרים והמוסלמים לקחו כבסיס לתורתם את תורת ישראל. מה שמראה שהם לא באמת עד כדי כך רחוקים מאיתנו. ואף הרמב"ם כבר כתב שזה הכנה לביאת המשיח. (וגם להפך – חז"ל דרשו על הפסוק "ופסיליהם מירושלים ומשומרון" – שישראל היתה מייצאת ראשית של פסלים לגויים)

(אגב, כעצכחניק – תחשוב רגע, מה היה קורה אם בית המקדש לא היה נחרב. ונניח שהיינו מגיעים לתקופת ההשכלה עם בית מקדש. האם עם ישראל היה מפסיק להקריב קרבנות? וכמה מלחמות היו יכולות להיות על זה. על ויתור על מצוות "פרימיטיביות". הרי גם היום עושים חגיגה מכל פטר חמור. וק"ו אם כל היהדות היתה בשיא תפארתה)

לכן לדעתי אם אתה שואל מה צריך לעשות – לדעתי צריך לחקור את הרוחניות מחדש, גם לא לסמוך על רוחניות עתיקה ופרימיטיבית וגלותית, וששורשה מתאים לעם בהתפתחות, ולעם שמושגיו פשוטים - טוב ורע, ללא הבחנה "מה הגויים חושבים" , אלא לפתח את הכל מחדש – בדיוק כמו שעשו בבניית המדינה – שחידשו את כל המערכות ויצרו תנועה ציונית ועד כדי כך שאפילו רצו "גנבים עבריים", - הכל צריך להיות חדש, וזה שייך לתורת "הרע הטוב והטוב מדי", מכיוון שאחרי הגלות שוב אין אפשרות לבנות יהדות שלא תהיה קשורה לגויים איך שהוא (בדיוק כמו שלמשה לא היתה אפשרות ליצור תורה שלא תקשור את עצמה למה שעם ישראל היה וחשב במצרים) - ואז באמת נוכל לזכות לבניין שמיים חדשים וארץ חדשה גם מבחינה רוחנית, ולא תזכרנה הראשונות ולא תעלינה על לב, כי אם שישו וגילו עדי עד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 14:04 לינק ישיר 

הדברים לא מסודרים, כתבתים לאחד מחברי הפורום מעט לפני צוק איתן, התלבטתי אם לפרסם את הדברים, שנוגעים לשורשי ההתנהגות באופן משמעותי, ושקשורים מאוד להיות אדם ועם "ככולם". בעיניי, משמעות הדברים עמוקה עד כדי שספק אם ניתן לצפות את כל ההשלכות של אמירות אלו. אבל אני מאמין בהם, וממה שאני מכיר אמת הם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 13:26 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:

איזו נחיתות!

אין לי ספק שהנחיתות מזמינה שנאה וביקורת. אם אתה לא בטוח בעצמך, אם אתה לא מתנהג בטבעיות - אל תצפה מהסובבים אותך להתנהג איתך בטבעיות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם אתה בטוח בעצמך אתה אומר: שעשני יהודי. שעשני בן-חורין, שעשני איש.
ואם אתה לא בטוח בעצמך אתה מנסה ליצור לעצמך ערך ע" כך שאתה משווה את עצמך לאחרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 12:28 לינק ישיר 

פתאימי 

אתה לא חושב  שזה עובד בדיוק הפוך,כלומר בגלל טענות העולם יש כיתוב נחיתי,

מה שכן נכון ומדאיג שאנחנו נוהגים לפי חליל העולם והופכים לנחיתיים ,
נתניהו בכל נאומיו דואג להבהיר וממספר את כל המדינות שתומכים בנו ,
כל פיפס של האמריקאים קובעת לנו את המדיניות ,
מדינת ישראל =מדינה עצמאית ?ממש לא ,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 00:26 לינק ישיר 

ואולי חלק ממקור השנאה הוא רגש נחיתות שלנו המשודר אל העמים בתת הכרה (-סינדרום האשה המוכה)?

כשחזרתי מחו"ל לפני שבוע, נדהמתי לגלות כיתוב משפיל על משקוף המטוס, מטוס של אל-על. וזה לשונו:

"בחו"ל המדינה זה אתה, ייצג אותנו בכבוד"

חשבתי על זה.

האם יש עוד אומה שכותבת כך על דלת המטוס? אני משער שלא!

כלומר, הנחת היסוד, ברירת המחדל שלנו כיהודים - היא שאנו צריכים למצוא חן בעיני הלאומים. ועוד, שצריך לעורר את המודעות לכך, שלא יהיו "בזיונות"...

איזו נחיתות!

אין לי ספק שה נחיתות מזמינה שנאה וביקורת. אם אתה לא בטוח בעצמך, אם אתה לא מתנהג בטבעיות - אל תצפה מהסובבים אותך להתנהג איתך בטבעיות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 00:07 לינק ישיר 

דוקא בזה הינך טועה וטוען שכולם טעו בפרשנות ,
כל ילד שלומד את המלים ,הלכה [הלא] בידוע עשיו שונא ליעקב מבין שמדובר על עמו של עשיו ועמו של יעקב ולא עליהם דוקא ספציפית ,
הגמרא גם טוענת ,סיני =שירדה בו שנאה לישראל ,

תוקן על ידי חסדא ב- 04/08/2014 00:07:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2014 20:29 לינק ישיר 

דברי חז"ל: וישקהו שלא נשקו בכל לבו.
ר' שמעון בן יוחי אומר: הלכה בידוע שעשו שונא ליעקב אלא נהפכו רחמיו באותה שעה ונשקו בכל לבו
.(ספרי בהעלותך סט)
דברים אלו אינם אלא דיון ברגשותיו של אותו בן לשבט העברים מהמאה ה17 לפנה"ס. אין כאן כל אזכור לטבע פסיכולוגי של כל בני האדם בעולם.

אוהבים לצטט את זה כיון שמדובר כאן ברגע שבו מפגין ה'גוי' אהבה וחז"ל מבארים שאין זו אלא אהבה חיצונית. למעשה גם זה לא נכון. דעת רשב"י היא שבאותו רגע אכן אהב עשיו את יעקב ונשקו בכל לבו (ואם להיות משגיח: אוי כשחז"ל אומרים בכל לבו אז הכוונה בכל הרצונות עד הנטיות הכי דקות בנפש..)
ת"ק (אולי ר' יהודה) לא טוען שעשיו חייב לשנוא את יעקב אלא מספר לנו שבאותו רגע הוא לא אהב אותו לגמרי.

אין זו אלא דוגמה איך יכול מאמר חז"ל לצאת לחלוטין מהקשרו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עשיו שונא ליעקב ,כבר מוכרח?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext