| נשלח ב-4/8/2014 08:42 |
|
| |
מצוה רבה לרכוש את קסדת האלוהים
יש קסדה המעוררת את האונה במוח האחראית לתחושת הקשר עם אלוהים.
עדיין לא משווקת באופן מסחרי.
אני מוצא את עצמי מידי יום בתפילת שחרית בוהה בחוסר ריכוז ולא מתכוון "לעבדו בכל ללבכם". (אני מודע לירושלמי שבו תנאים התוודו שהם צריכים להכיר תודה לרפלקס הכריעה במודים... אבל בכל זאת, בזמנם לא היו מכשירים איכותיים כאלו...)
א. האם כשאלוקים מצווה עלי לעבדו בכל לבבי (- במובן של תפילה), הוא מבקש את ההתאמצות שלי לעבדו - או שמא את התוצאה של "ולדבקה בו"? כי אם התוצאה תושג טוב יותר עם המכשיר הזה -מצוה רבה לרוכשו. ("מכשירי מצוה"...)
ב. בהנחה שזה לא מצוה, האם זה לא עדיף? ובהנחה שלא, האם זה אסור מאיזה סרך של עבודה זרה?
(חוץ מכל השאלות ה'מעשיות' - המחשבה על שטיבלאך "זכרון משה" עם עשרות חובשי קסדות אלוהים - מטריף את דמיוני)
למי שלא בטוח שאני שפוי, שיגגל על פרופ' מייקל פרסינגר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2015 22:38 |
|
| |
אכן, חושבך.
יש שיטות שסבורות, מבחינה דתית, אחרת לגמרי. שהבחירה היא שלב בדרך לתפארת האדם. היא רק שלב העבודה והניסיון, עיקר האדם הוא מצבו בעולם השכר, שאז תתגלה גדלותו, דהיינו: אילו השגות אלוקיות מסוגל הוא להשיג.
ההרגשה האנושית לא ממש מעניינת אותי בהקשר כזה. רבות מחשבות בלב איש, או בכרסו, או בהשד יודע מה שמוליד אותן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2015 20:31 |
|
| |
רמח חושבני שמבחינה דתית הבחירה היא כל האדם. מבחינה אנושית - זו הרגשה פרטית שלי ואיני חושב שיכולה להיות בזה הכרעה. אני מעריך שזו הרגשת רוב האנשים אך אין לי הוכחה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2015 10:48 |
|
| |
לך תדע מה נודע לו כשהוכנס לשם.
"איני יודע" הוא ודאי לא תשובה... גם לפני קשקושי פרס.
אם אינך יודע למה ומדוע, מה רלוונטית "בחירה"? זו שאתה מנפנף בה ומוכיח באמצעותה דברים. בחירה במה ולשם מה? האם/למה יש לבחירה ערך?
נניח שכדבריך אין להיות "אדם" בלי "בחירה", עדיין, בלי שאלת התכלית זו סתם הגדרה קטלוגית. אין להוכיח ממנה דבר.
לדוגמה: אני אטען שאכן תתבטל הבחירה, ולשאלתך שאם כך אין זה אדם, אענה שאכן כן, מין האדם יתבטל בעתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2015 08:15 |
|
| |
היות וליבוביץ לא האמין בקימה מהקבר נפתרה תהייתך איני יודע למה ומדוע. ומקשקושי שמעון פרס למדתי ששאלת מה האלטרנטיבה אינה בהכרח גם תשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 13:39 |
|
| |
אם אתה אומר...
אז מה בדיוק אנחנו עושים פה ולמה. מה אתה מסביר לעצמך? למה אתה עושה מה שאתה עושה ולאור אילו הנחיות? או שאתה במקרה לייבוביץ' שקם מקברו?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 13:31 |
|
| |
גם אדם אינו בחירה תישאל השאלה מה התכלית זו שאלה שלא יכולה להיות עליה תשובה (בהגדרה)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 12:11 |
|
| |
אוקי, אדם=בחירה.
ומה מטרת הדבר הזה? מה התכלית שלשמה נברא האדם=בחירה הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 12:04 |
|
| |
כמדומני ורמח כמדומני שאי שם ברמבם מופיע שהתכונות הן "מציאות הכנה" כלשונו, רקע לאישיות, שהיא היא הבחירה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 12:03 |
|
| |
בעב זה כמו להתאבד. גם לא הייתי נותן אותו למישהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 11:30 |
|
| |
| כמדומני כתב: |  | לי זה מעורר שוב את שאלת עצמאות השכל שלנו.
אם אנחנו רואים שאדם שעבר תאונת דרכים או דלקת קרום המוח הופך לעתים לאדם עם אופי, רמת משכל, וסגנון חשיבה שונים ממה שהוא היה בעבר, - מה זה אומר עלינו? |
|
שאלה מצויינת שמעסיקה אותי זה מכבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 08:29 |
|
| |
ת"ט היית לוקח את הכדור?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 07:25 |
|
| |
היה בפורום משהו כדור המבטל את יצה"ר
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 00:11 |
|
| |
לי זה מעורר שוב את שאלת עצמאות השכל שלנו.
אם אנחנו רואים שאדם שעבר תאונת דרכים או דלקת קרום המוח הופך לעתים לאדם עם אופי, רמת משכל, וסגנון חשיבה שונים ממה שהוא היה בעבר, - מה זה אומר עלינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 19:44 |
|
| |
צריך לבדוק,
אם הקסדה לא משנה תודעה כמו lsd למשל, אלא רק מרחיבה רגשות קיימים - אז בהחלט יש צד להשתמש בה כמכשיר למצוות אהבת ה' למשל.
אריאל, עשית לעצמך עבודה קלה לפטור את הקסדה כ"קסדת ההזיות", אף אחד לא דיווח על הזיות במובנן הרגיל.
|
|
|
|
|