בית פורומים שידוכי חרדים

האם שומרי מצוות מאושרים יותר ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2014 11:51 לינק ישיר 
האם שומרי מצוות מאושרים יותר ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...

האם אנשים חילונים מאושרים יותר בחיים ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...

האם אורח החיים החרדי/הדתי/החילוני/המסורתי מביאה לנעימות/אושר/כיף/משמעות/סיפוק/שמחה וכו' או ההיפך ?...

ברור שזה גם תלוי באופי של האדם הפרטי, איך שהוא מרגיש ומתמודד עם החיים, תלאות החיים/הדתיים/החילוניים/החרדיים, וכל מגזר עם הקשיים האופייניים שלו, (או שלא..),

או שמא אתם מזהים מגזר מסוים שהחיים שלו לא מומלצים, ואפילו עלובים איפשהו ?...
אז ספרו לנו על כך, בבקשה.

אם נגיד, ברצוני לחיות טוב, בעולם הזה, ואולי אפילו להיות מאושר, האם אתם ממליצים לי לבחור להיות חרדי או חילוני, או אולי הכי כיף להיות דתי ולחוות את כל העולמות ?...

מסתבר שכל אדם מזדהה עם המגזר שלו..
אז למי באמת כיף יותר ונעים יותר בחיים ??....
או אולי בכלל זה תלוי איפה נולדת..
וכל אדם מסתגל למה שהוא רגיל אליו וכו' וגו'.

בעזרת ה',
אנחנו הולכים לבנות בית שומר מצוות, אז כדאי אולי שנעשה סדר בדברים.
תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2014 11:48 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

אז אין קשר בין רוחניות לדתיות.
יש דברים "רוחניים" שמספקים יותר (כנראה כי הם שונים קצת כל פעם ואין את ה"הרגל" או השיגרה) והם לא חייבים להיות קשורים דווקא לדת...

ביהדות, שיפור האישיות זה מצווה מהתורה של "והלכת בדרכיו", ושל "ועשית הישר והטוב", וכו'
וזה מעצים את הנשמה שלנו משמעותית.
ואכן, אמרו חז"ל שפושעי ישראל מלאים מצוות כרימון.
נגיד, הם עושים מדיטציה, ונרגעים, אז יש בזה לכאורה מצוות עשה מהתורה של עשיית חסד, (עם הגוף שלנו).
ואם הם עושים עבודה פנימית, נגיד מחילה לכל מי שפגע בנו אי פעם, אז הם שוב עושים עבודה רוחנית שמביאה סיפוק רב.
גם גויים מתקדמים כאן בעולם הזה, כל מי שעובר בעולם הזה על כרחך הוא נהיה טוב יותר וזריז יותר וכו' וכו'
אלא שלמדנו בתורה שהתורה היא הדרך הכי מתאימה לעיצוב הנשמה, ולחיים טובים בעולם הזה ובעולם הבא.
בהחלט יתכן שישנם חריקות ועיוותים אצל שומרי המצוות, כי יש כאלה שאין להם מספיק יראת שמים.
וישנם גם "קשיים" שיש לנו בתור חרדים, ההיבדלות מקשה עלינו להשיג אי אלו תוארים ולימודי חול גבוהים, ללכת בכובע וחליפה אולי לא תמיד נעימה כל כך, אלו הנהגות ומגבלות הכרחיות שציוו עלינו גדולי הדורות כדי להשאר יהודים מאושרים

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 27/08/2014 11:52:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2014 02:38 לינק ישיר 

צעירהחוזרת כתב:
ברור שהרבה יותר כיף לחיות כמו חילונים.

השאלה היא רק מה אתה רוצה בחיים ? כיף ? או משהו אחר ? 

אבל זה ברור שמבחינת "כיף" והנאה" הרבה יותר כיף לעשות בחיים מה שבא לנו, ולא מה שמכתיבים לנו.

וד"ל

יש כיף ויש סיפוק ארוך טווח.

כיף? ברור שכחילוני זה יותר כיף, אבל זה מאד מוגבל בזמן, בין כמה דקות לכמה שבועות, תלוי בסוג ההנאה, וד"ל.

מגבלות בציבור החילוני? לא ידוע לי על הרבה כאלו.

אבל אכן כמו שכתבת, השאלה מה רוצים בחיים, חלק מההווי של שומר תו"מ הוא נוגד את עיקרון הכיף, אלא לשם שמים.

סיפוק ארוך טווח ברוחניות זה לא דבר עם הגבלה, אבל כשמדובר בדברים גופניים וגשמיים, הוא בהחלט רק עם מגבלות.

הדבר מעוגן במקורות רבים וגם בתחום הזוגיות, כמו למשל ההדרכה שנתן אחד האמוראים לבתו לפני נישואיה... ,  וכמו ה"פסק זמן" אצל זוג נשוי, וההגיון אומר את זה גם מהבחינה הפסיכולוגית שמה שלא אצלי - אני מעוניין בו, כך שכשאני מוגבל אני רוצה...
כשאני לא מוגבל, אז זה נהיה מאוס עם הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2014 02:08 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:
לא כל רצון בעוד נובע מחוסר סיפוק.

יש דברים חסרי משמעות, לכן סיפוקם לא מביא משמעות
ודברים עם משמעות, כן מביאים ליתר משמעות, שרוצים לטעום ממנה עוד ועוד
.

ליייק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2014 15:26 לינק ישיר 

בס"ד

רוחניות ונפש המציאו הדתות לכל סוגיהן....
אלה שחושבים שנוצרו מקופים לא בדיוק מבינים את ההבדל בינינו לבינם...וכך גם היחס שלהם לחיים.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/08/2014 15:40:14

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2014 15:21 לינק ישיר 

את בעצמך אמרת:

חייכנית770 כתב:
אם הוא לוקח אותה רק לצורך גופני.ומסתכל ומעריך רק את החיצוניות שלה-ירד לו ממנה מהר.

אם יש עוד צורך חוץ מגופני אז מה הוא אם לא רוחני/נפשי? זה ממש לא קשור לדת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2014 15:15 לינק ישיר 

בס"ד

מהי רוחניות אם לא דת??
לא משנה איזה כת או אמונה האדם נמצא-רוחניות=דתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2014 15:03 לינק ישיר 

אז אין קשר בין רוחניות לדתיות.
יש דברים "רוחניים" שמספקים יותר (כנראה כי הם שונים קצת כל פעם ואין את ה"הרגל" או השיגרה) והם לא חייבים להיות קשורים דווקא לדת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2014 14:38 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
מישהו שמשיג אישה יורד לו ממנה מהר?

בס"ד

אם הוא לוקח אותה רק לצורך גופני.ומסתכל ומעריך רק את החיצוניות שלה-ירד לו ממנה מהר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2014 14:29 לינק ישיר 

עם אשכול הגיוונים ודוגמאות מעולם הרכב שהבאת והמציאות ברחוב החילוני אני מתפלא עלייך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2014 14:27 לינק ישיר 

מישהו שמשיג אישה יורד לו ממנה מהר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2014 14:18 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
כל מי שיש לו מטרה בחיים מרגיש סיפוק כשהוא מתקדם, תקרא לזה מצוות/20 טריליון דולר/נירוונה/מאזדה 6/ווטאבר...

אושר לא בא מדבר אחד אלא מאוסף של דברים שמשפיעים על הפסיכולוגיה של הבנאדם.

בס"ד

אל תשווה רוחניות לגשמיות.אדם שמשיג משהו גשמי "יורד" לו ממנו מהר...וכבר לא מעריך את מה שהשיג.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/8/2014 21:07 לינק ישיר 

חרדי רגיל שכל החרדיות שלו היא מגדרית ומגזרית אז אוטומטית גם חיי התורה שלו כאלה והוא לא אחד שחי חיי תורה אלא פשוט רובוט של כל מיני חוקים
ולכן ישנה הדרדרות ונשירה ורפיון בדברים יסודיים והשקפות מעוותות משם זה מתחיל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2014 18:56 לינק ישיר 

טום888 כתב:

מה ההגדרה של פשוט?
אם אתה מתכוון לפשוט דהיינו מה שברחוב שלנו אז ההשקפה בציבור שלנו לא פחות עקומה מהמזרחי בזה
או מחילונים ממש
אצלנו מפלים בין חוגים בין אבא אברך לאבא עובד ולומד בין בחור מישיבת איקס לבחור מישיבת וואי
בין בחורה מסמינר נחשב לאחת ממכללה וכו וכו
אצל הבורא לא הפראק וההמבורג והיומים ששרים משחקים בגרוש
הרבה מאלה שנחשבים משהו הם ריקים מתוכן ועדיין נחשבים
כל אחד הוא בן עלייה
בכך שעובד את ה כל אחד על פי רבותיו

השאלה אם חרדי מהשורה, לא בן עליה, נהנה מקיום המצוות, ואיפה ?
(לא נכנס כעת לאפליה אם יש, ואיפה, כי זה לא הנושא)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2014 22:57 לינק ישיר 

מה ההגדרה של פשוט?
אם אתה מתכוון לפשוט דהיינו מה שברחוב שלנו אז ההשקפה בציבור שלנו לא פחות עקומה מהמזרחי בזה
או מחילונים ממש
אצלנו מפלים בין חוגים בין אבא אברך לאבא עובד ולומד בין בחור מישיבת איקס לבחור מישיבת וואי
בין בחורה מסמינר נחשב לאחת ממכללה וכו וכו
אצל הבורא לא הפראק וההמבורג והיומים ששרים משחקים בגרוש
הרבה מאלה שנחשבים משהו הם ריקים מתוכן ועדיין נחשבים
כל אחד הוא בן עלייה
בכך שעובד את ה כל אחד על פי רבותיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2014 15:53 לינק ישיר 

טום888 כתב:

אדם_ה1 כתב:
על זה כתבתי שתלוי לא אם תשתייך למגזר החרדי דתי בשביל להיות מאושר מגזרית אין שום סיבה להיות יותר מאושר
ולכן שמירת מצוות מלומדה וכפייתית אין בה אושר והיא מובילה לחזרה בשאלה וכו
אבל אתה צריך להבין שבמציאות רדיפה אחרי החומר אף פעם לא מספקת תמיד מרגיש חסר
כמאמר חזל אין אדם מת וחצי תאוותו בידו ואם השמירת מצוות שלך היא ליעד הנכון ואתה בן חורין מתאוותיך אז הסיפוק אמיתי

מה זה רדיפה אחרי החומר שאני "צריך להבין"? יש אנשים שרודפים אחרי "חומר"? (בעצם יש כאלה אבל הם בבית הסוהר )
מי שכל הזמן רודף אחרי משהו כנראה מרגיש חוסר סיפוק במה שיש לו ואם כבר מאמרי חז"ל אז "איזהו עשיר? השמח בחלקו" לא קשור דווקא לחומר או לא. יש היום גם חרדים ואפילו רבנים שלא מפסיקים לרדוף אחרי כבוד ושררה ודירות לילדים, כנראה יש להם חוסר סיפוק במה שיש להם.
לקבוע באופן שרירותי שכל מי שאין לו מטרות רוחניות כמוך הוא לא מסופק זה יומרנות במקרה הטוב ובורות במקרה הרע...

שמירת מצוות היא לא יעד שאמור לספק וגם אם היא לא מביאה אושר זאת לא סיבה לחזרה בשאלה, מי שחוזר בשאלה בגלל זה כנראה החינוך שלו לקוי. (אתה בטח מכיר את מאמר חז"ל "מצוות לאו להנות נתנו" - אז גם אם לא נהנים ומרגישים כפייתיות צריך לעשות)

תסביר לי למה אתה כ"כ בטוח שמי שסיים מסכת הרבה יותר מסופק ממישהו שנניח סיים ללמוד ספר במקצוע מסויים.
(לא שזה ממש אמור לשנות את שיקול דעתו של מישהו מה ללמוד, כל אחד לומד מה שהוא צריך ללמוד)

עוד פעם הכנסת את המגזר החרדי והוכחת ששם יש רדיפות לתאוות גם אם פחות אבל יש
הדגשתי שהאושר לא מתחלק בין מגזרים זה שתהיה חרדי לא אומר שתהיה מאושר בגלל השיוך המגזרי
מה שיעשה אותך מאושר זה עבודת ה
אם אתה מאמין למה שהתתורה אומרת אז אתה אמור לדעתשיהודי אף פעם לא ירגיש מאושר כל עוד אינו מאכיל את נשמתו ורק את גופו על זה אמרו חזל אין אדם מת וחצי תאוותו בידו והגאון באיגרת הגרא אמר שהעולם הזה דומה למיים מלוחים שככל שאתה שותה ממנו יותר ככה יותר צמא ואף פעם לא מסופק
אז לחילוני שרודף לספק עצמו ברכב שרד או לראש ישיבה שרודף אחרי כבוד שתיהם באותה הסירה שותים ממים מלוחים ואינם מתים אלא עם חצי תאוותם
אבל אדם שפותח את המסילת ישרים ולומד שיסוד החסידות שיתברר ויתאמת מה חובתו בעולמו יש לו ייעוד רוחני עם מטרה להבדיל מכל מיני רוחניויות בהודו וכאלה שאין שום מטרה כאן יש
וכשיש אמונה ושאדם עובד את ה וממש את המסילת ישרים הוא לא נהנה ונוח לו שלא היה נברא וקשה ולא קל
אבל אושר לא בא מנעים לי וטוב לי אושר בא מסיפוק נפשי אמיתי ולא בר חלוף
שמירת מצוות לא באה כיעד לספק כי הרי נוח לא לאדם שלא נברא ואם מטרתם הייתה לספק אז למה נבראנו?
שמירת מצוות ודביקות בה היא למטרה של להתענג על ה ולהנות מזיו שכינתו
ושים לב שהרמחל כותב ששם עיקר העינוג ולא כל העינוג שם דהיינו יש התענגות על ה גם כאן
מי שחי והולך לשם אז הוא מאושר תקרא על הרב שך ועוד גדולים לך תפגוש תלמידי חכנמים שחיים על פת במלח אבל מאושרים באמת
ואסיים עם האור החיים שאמר
אילו ידעו בני אדם מה הערך והמתיקות שיש בתורה היו משתגעים ומתלהטים אחריה
שנזכה

והחרדי הפשוט, מרגיש אושר בחייו ?
או שאושר שייך רק לבני עלייה ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם שומרי מצוות מאושרים יותר ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext