בית פורומים כשרות

אם חשקה נפשיכם לאכול תאנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/8/2014 12:43 לינק ישיר 
אם חשקה נפשיכם לאכול תאנים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2014 12:43 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2014 13:35 לינק ישיר 

השיטה היעילה ביותר לבדיקת המצאות תולעים/חרקים בקטניות/ירקות/פירות מניחים את המוצר על השולחן בצד אחד (צד שמאל למשל) לאחר כעשרים דקות בודקים אם המוצר לא נשאר על מקומו אלא עבר לכוון אחר, כנראה היו בתוכו רגליים שהוליכו אותו.... כבר אינני מתייחס למצב בו נתקלו שכנים שלי שקנו ראש חסה בשוק בדרך הפעילו מוזיקה חסידית ולפתע הבחינו כי החסה רוקדת... וד"ל ואכמ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2014 07:36 לינק ישיר 
קיבלתי:

לגבי תאנים רציתי לעדכן ולהאיר מנסיוני:
תאנים טריות:ישנן מספר בעיות בתאנים אלו-ועל ידי הבנת הבעיות-ניתן יהיה לפתרן.
*בעיה ראשונה הינה צירעת התאנה,שהיא הבעיה הכי קלה.מכיון שרק בחלק מהזנים היא מצויה-וגם אז -במידה ונשארה שלמה-היא מצויה בד"כ רק בפתח ואז ניתן להסירה בקלות עם מעט מהחלק התחתון של התאנה.
*בעיה שניה יותר חמורה,אך גם לה פיתרון הינה בכל סוגי התאנים,והיא רימת זבוב הפירות שנכנס מבחוץ ע"י הטלת ביצים לדופן או לתחתית התאנה,ומשם יוצרת מחילה עד האמצע.הפתרון לכך:חובה לקלף שכבה דקה את התאנה ולראות אם ישנן רימות.לא מספיק לפתוח רק באמצע -מכיוון שגם בדפנות יתכן שכבר ישנן רימות.
*בעיה שלישית החמורה מכולן:בתחתית התאנה יש לחלק מזני התאנים פתח.
לחלק אין-והם סגורים כגון זנים מסוימים של תאנה "באלדי". ואז דרך הפתח הזה נכנסים תריפסים חפושיות וכדו,ואין אפשרות להוציא את כולם. ומכיון שכך אין שום אפשרות לבדוק תאינה שפתוחה למטה. אני אישית בדקתי ואכלתי תאנים לאחר שנצמדתי לנתונים הנ"ל.כלומר -שהדבר אפשרי-אך צריך ללמוד היטב היטב ממומחה כיצד לבצעו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2014 07:47 לינק ישיר 

להשכלה כללית בנושא מניעת חרקים בפרי מי שברשותו עצי פרי (גם בחלק מסוגי הירקות הדבר יעיל)ניתן להשיג בחנויות לצרכי חקלאות/גינון מלכודות ביאולוגיות נגד זבוב הים התיכון (זבוב הפירות) מומלץ להשתמש במלכודות דבק צהובות שמושכות אליהן ממרחק של עד 25 מטר לערך את הזבובים שנדבקים למלכודת. מארז של 10 מלכודות דבק מסוג זה מ אד זול, לא רעיל, ומתוך נסיון אישי פועל באופן מוצלח ביותר, בכל סוגי הפרי וכדרך אגב יעיל גם נגד זבוב הבית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כשרות > אם חשקה נפשיכם לאכול תאנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext