| נשלח ב-13/9/2014 22:56 |
|
| |
שמחות גדולות קטנות
שבוע טוב, בחצי שנה האחרונה, בה חמש מחברותיי נישאו, ועוד אחת קרובה מאד נישאת שבוע הבא, נתקלתי בהרבה מבטים דואגים, מלאי אמפתיה ואינסוף ברכות ואיחולים לבקרוב אצלך. אין בי טיפת התמרמרות על כל המאחלים, הם כולם אנשים יקרים שבאמת רוצים בטובתי, כואבים את כאבי ומשתוקקים להשתתף בשמחתי. אחת התובנות הראשונות שלי היתה, שהמציאות "החסרה" שלי כלל לא פוגעת ביכולת שלי לשמוח בשמחתן של חברותיי בכל ליבי כי אין כל קשר בין המאורעות, וכי באמת יש בי את כל הרצון לקחת חלק במצווה ואת כל הרגש האותנטי של השמחה. ואף חשה הקלה על כך שיש לי חברה אחת פחות לדאוג לה. אבל תובנה נוספת החלה להתבשל, והיא שהשם לא רק שולח את כל השמחות האלה בסביבתי כהזדמנות לנתינה, חסד ועבודת המידות. אולי יש להן גם תפקיד של הסטת התשומת לב והמשקל מהחסר שלי, ליש שלהן, ניתוב האנרגיות מהשלילי לחיובי ובעצם יוצר מציאות של עשייה מתמדת, של תקווה ופרספקטיבה. ב"ה על השמחות, על החברות ועל התובנות.
אשמח לשמוע תובנות נוספות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2014 11:38 |
|
| |
ניתוב האנרגיות כדי שזה יעבוד, כדאי לעשות בצורה מקצועית, ולבדוק אתרים בנושא. יש הרצאות מרתקות ומקצועיות מה לעשות כדי למצוא בן זוג מושלם, ובלי להתפשר על מה שחשוב. ההרצאות הם ביוטיוב, מאת ; אוריאל בית ספר לזוגיות, יש כנראה גם הרצאות או אתר שנקרא ; בואי כלה (פשוט, לא הספקתי לבדוק את העניין, ברור שקיים אירגון כזה) הם דתיים. כשאנחנו נשארים לבד, במידה מסוימת, זה לא הכי פשוט, וטוב לדעת על זה, ולהתמודד עם זה ריגשית ומעשית. גם בדברים שלא מפריעים לך, כמו קנאה, מין הראוי לחשוב ולעבד את זה, ולא להסתכן בקבורת רגשות/אמונות בתת מודע שעלולות להזיק, (וכמבואר ברפואה הסינית, ובקבלה, שהנפש משפיעה על הגוף וכו') פשוט לחשוב קצת על העניין, איזה אמונות יתכן ונוצרות עכשיו, אולי שהסיכוי שלי פוחת, או שאני פחות שווה, ולנסות להתחזק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 01:28 |
|
| |
אהה רק שלא תתעכבי הרבה שאז יצטרכו לבוא עם תינוקות ויהיה להם בעייה לתפוס את הרחבה כל הזמן 
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 01:28 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | אבל שוב אם ככה תעבוד על המידות לפי הפרמטר של איך יהיה שאני יהיה נשוי לא יהיה בך שינוי אמיתי אתה אמור להשתנות בגלל שאתה רוצה להיות אדם אחר וכאן זו עבודה |
|
אני עובד על המידות אך ורק כי אני רוצה להשתפר. אני בודק באיזה מקומות אני רוצה להשתפר, וכך עובד. מכיון שאני רוצה להיות נשוי, אז אני בודק מה זה דורש בכדי להיות נשוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 01:05 |
|
| |
נתקלתי בעוד תובנה, משיעור של הרבנית ימימה מזרחי שטוענת שאחד היתרונות והמעלות של מציאות זו של כל הזמן להיות בשמחות של אחרות, שכשמגיע זמנך, וכבר כולן יכולות לשמוח בלב שלם ובלי קושי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 01:03 |
|
| |
| צדיקונת כתב: |  | וואי השיבני..את מוציאה לי כל הזמן תמילים מהפה...:)
פעם ראשונה שככה אני מסכימה איתך בהסכמה כזאת גורפת! |
|
שמחה שיש פעם ראשונה גם שעון מקולקול מדייק פעמיים ביום 
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 01:01 |
|
| |
אבל שוב אם ככה תעבוד על המידות לפי הפרמטר של איך יהיה שאני יהיה נשוי לא יהיה בך שינוי אמיתי אתה אמור להשתנות בגלל שאתה רוצה להיות אדם אחר וכאן זו עבודה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 00:58 |
|
| |
יש מעלות שיותר חשובות לנישואין, ויש שפחות. לא כל מעלה חשובה באותה מידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 00:50 |
|
| |
נכון וכל מעלה יכולה כמאמר החזון איש שכל המעלות מקורן בנפש ולכן עבודה כולללנית משפיעה ומשלימה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 00:48 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | שנראה כל אחד מעלת חברינו וודאי שצריך לקחת מהסובב לכל חיינו וממילא זה ילמד גם לאיך להגיע לנישואין אם בכל מעלה טובה אנו נמדוד אותה כמטרה לנישואין
אז לא נשתנה באמת |
|
למה להגזים? לא צריך לבדוק "כל" מעלה, אלא לבדוק אם יש משהו שיכול לעזור לנו להתקדם למטרה...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 00:40 |
|
| |
וואי השיבני..את מוציאה לי כל הזמן תמילים מהפה...:)
פעם ראשונה שככה אני מסכימה איתך בהסכמה כזאת גורפת!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 00:38 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | שנראה כל אחד מעלת חברינו וודאי שצריך לקחת מהסובב לכל חיינו וממילא זה ילמד גם לאיך להגיע לנישואין אם בכל מעלה טובה אנו נמדוד אותה כמטרה לנישואין
אז לא נשתנה באמת |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 00:38 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | שנראה כל אחד מעלת חברינו
וודאי שצריך לקחת מהסובב לכל חיינו וממילא זה ילמד גם לאיך להגיע לנישואין
אם בכל מעלה טובה אנו נמדוד אותה כמטרה לנישואין
אז לא נשתנה באמת |
|
לזה התכוונתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 00:25 |
|
| |
שנראה כל אחד מעלת חברינו וודאי שצריך לקחת מהסובב לכל חיינו וממילא זה ילמד גם לאיך להגיע לנישואין אם בכל מעלה טובה אנו נמדוד אותה כמטרה לנישואין
אז לא נשתנה באמת
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 00:22 |
|
| |
למה שלא נלמוד מהיתרונות של השני? איזה חכם הלומד מ"כל" אדם... כתוב בגמרא על בחורה שלא היתה כזו יפה, ואף אחד לא רצה אותה, ואחרי שייפוה התחתנה. מה היה קורה, אם היא היתה אומרת, אני מי שאני, מי שהוא שלי, ירצה אותי כמות שאני...? מסתבר שהיא לא היתה מתחתנת לעולם! ובקיצור, למה לא ללמוד מהשני?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 00:21 |
|
| |
ללמוד מהמעלות של אחרים זה ודאי חשוב וראוי, אבל לחשב אילו מהן דווקא הובילו אותו לחופה...
|
|
|
|
|