=מסע הסברה=
זה ארוך אכתוב את זה בחלקים קריאה נעימה טמיאל
"מה עושים עם כל השטחים שברשות דיאלידאן? בגלל הסיפור הטיפשי הזה עלי! מי יכול לשכנע את האנשים, שהלה היא לא רק הבת של קאה-הי, ולא סתם התחתנתי איתה?" חשב איסתרק באותו בוקר. כל היום חשב, וכבר לאחר ארוחת הצהרים קרא(ה) לרנה דודתו וחמותו לשיחה: "ודאי שאם אני יכולה אלך לעזור לך בכפרים ולהסביר את הסיפור האמיתי" אמרה לאחר שהסביר לה וראתה שהיא יכולה לעשות זאת. על מיכאל חשש יותר שיסרב," הוא צעיר יחסית, רק בן 14 ובישן קצת" איסתרק חשב על סיבות לטענות שיגיד למיכאל. בינתיים, המשרת קרא למיכאל שהצטער קצת על הפסקה בלימוד הוא סגר את הגמרא והלך לאיסתרק במהירות, הוא חשש שזה משהו דחוף.* מיכאל נכנס. ובשקט והעדינות שלו הוא שואל "קראת לי הוד מלכותו אחי?" איסתרק הרגיש שמיכאל אומר זאת מאידך- ביראה והכנעה מהמלך, ומחד- בחיבה לאחיו הגדול והאהוב. ושקרא גם במיכאל משהו בשבי וגם הוא מרגיש את החיבה למיכאל, "מיכאל" איסתרק אומר לו "אתה שמעת איך השתלט יוסף דיאלידאן על כמעט כל כוזר?" "כן, שמעתי, הוא הפיץ שמועות עליך אחי ומלכי" אמר מיכאל,ולא הבין למה מתכוון אחיו בדברים אלו. ואיסתרק, שהבין את התמיהה שעל פני אחיו, המשיך בדבריו:"מיכאל אני מאוד ישמח אם תלך עם דודתנו רנה לכפרים ולערים להסביר מדוע התחתנתי עם הלה ולספר בשבחה, כדי שלא ישימו את הכתר על ראש של אדם שלא ראוי לכך, אתה מסכים מיכאל?" מיכאל נראה מהוסס, בדיוק כמו שאיסתרק חשש. "מיכאל?" אמר איסתרק לאחר שמיכאל לא ענה "מה מטריד אותך?" מיכאל עדין לא ענה, הוא חשב שלא יקשיבו לנער בן 14 שעובר בכפרים כדי לשכנע את כל כוזר להצטרף למלכותו של אחיו "מיכאל" אמר איסתרק לאחר שראה ששתיקתו של אחיו מתמשכת עוד "בחרתי בך כי יש לך יכולת שכנוע מופלאה, אתה גם היית כשנשאתי את הלה לאישה, ומבין טוב מהרבה אנשים את הסיבות לנישואים אלו, גם זה שאח שלי אומר זאת, מוסיף לשכנוע של אנשים פשוטים. גם את האופי שלך, מכירים, ויודעים שאתה לא תגן עלי אם עשיתי מעשה מגונה. פשוט, מכירים אותך כצדיק כזה, עם כל הסיבות האלו יהיו יותר סיכויים שאצליח לקחת את האדמות מ...אתה יודע מי" מיכאל למרות השכנוע נראה מהוסס, אך מעט "אתה יודע מה, מיכאל" אמר איסתרק בקול של פשרה "תלכו קודם לדרום. שם זה לא קרוב לעירו של "האדם ההוא" בעצמו, והוא פחות הספיק לטפח את נאמנות התושבים,וחלקם עדין מהוססים. אחרי זה, תחזרו לכאן, כדי לנוח קצת, ולהסביר על הערים והכפרים שמסרו את נאמנותם לממלכה האמיתית והיחידה. אחרי לא יותר משבוע, תלכו צפונה. אם לא תסתדר אנסה לקרוא לקנז וכלב לתפקיד, או אתן זאת למישהו אחר" את הסוף אמר כאדם שצריך להסכים למה שקרה. ואז נשמע קולו של מיכאל, שלא נשמע מתחילת השיחה: "מלכי ואחי איסתרק! אני מסכים. אני מאוד אשמח לעזור לממלכה. אך, אשמח שלא תבוא איתנו פמליה גדולה של אנשים. אשמח אפילו רק לשלושה"
תוקן על ידי אסתרק ב- 27/10/2014 16:05:09
 |
|
|