האם אתם מרגישים ירידה ברוחניות בתקופת השידוכים? ואם כן, האם זה קשור לדעתכם באי מציאת הזיווג?
כי מבדיקה מקיפה שערכתי על עצמי ובין חבריי, על שתי השאלות התשובה היא כן...
נשלח ב-27/10/2014 19:46
עיין באורחות הביית
נשלח ב-27/10/2014 16:03
טום888 כתב:
רציף כתב:
שיגושיח כתב:
רציף כתב:
שיגושיח כתב:
יש חיוב על בית דין לשדך נערי ונערות ישראל?
על בית הדין לכפות על הפנויים להתחתן. (ככה היה בדורות עברו, עד שביטלו את זה)
מכאן אני למד שעל בית הדין לעשות הכל כדי שהפנויים יתחתנו. ועניין זה מסור לבית הדין שיש/היה לו שיניים
זה לא שבית דין היה מחתן אותם אלא שבירושלים היתה תקנה שאסור לרווק לגור בירושלים, אז או שהוא יתחתן או שהוא יעזוב את העיר. וגם תקנה זו לא החזיקה יותר מדי זמן. אני אשמח למקור שבית דין מחויב לחתן נערי ישראל.
תסתכל בדף הראשון של שולחן ערוך, אבן העזר, שמדבר על זה שחייבים להתחתן עד גיל 20, ויש מתירים לאחר. ובית הדין כופים על מי שמסרב להתחתן, ובזמנינו בית הדין לא נוהג לכפות. מה שהיה בזמנו בירושלים לא קשור לכאן
לא כתוב שחייב אלא אם לא נשא אז הקבה אומר תיפח עצמותיו היום המציאות שונה ורוב גדולי ישראל הנהיגו קו שונה בעניין למעט אצל חלק מעדות הספרדים ובציבור החסידי ציבור בני התורה ברובו על הרוב לא יוצא לשידוכים בגיל 20 כך הייתה דעתו הנחרצת של מרן הרב שך זצוקל וכך עולם הישיבות נוהג ברובו וודאי שכל אחד ילך על פי רבותיו אבל ברוב הישיבות זה הקו הכללי למעט מקרים מסוימים שנותנים אישור לבחור בגדול אם תשאל אותי אני רואה את עצמי בגיל 20 ואני רואה את עצמי עכשיו 5 שנים מאוחר יותר אני מודה לה שלא התחתנתי אז כי היום שאנשא אבוא יותר בוגר ורציני לחיים
הלכה מפורשת בשולחן ערוך להתחתן עד גיל 20. בקושי יש היתר בשולחן ערוך - לאחר יותר.
גורם לי לשמוע הצעות שלא מתאימות לי ולא הייתי אמורה לשמוע אם הייתי במגזר אחר.
נשלח ב-27/10/2014 14:46
נראה לך שהמגזר גורם לך לבעיות במציאת חתן?
נשלח ב-27/10/2014 14:27
בס"ד
ברור שיש ימים קשים של ירידה רוחנית... או יותר מכך משבר זהות.של מי אני?והאם כדאי לי להמשיך במגזר שבו אני נמצאת במצבי הנוכחי...מצב מתסכל מאד...
נשלח ב-26/10/2014 23:07
רציף כתב:
שיגושיח כתב:
רציף כתב:
שיגושיח כתב:
יש חיוב על בית דין לשדך נערי ונערות ישראל?
על בית הדין לכפות על הפנויים להתחתן.
(ככה היה בדורות עברו, עד שביטלו את זה)
מכאן אני למד שעל בית הדין לעשות הכל
כדי שהפנויים יתחתנו.
ועניין זה מסור לבית הדין שיש/היה לו שיניים
זה לא שבית דין היה מחתן אותם אלא שבירושלים היתה תקנה שאסור לרווק לגור בירושלים, אז או שהוא יתחתן או שהוא יעזוב את העיר. וגם תקנה זו לא החזיקה יותר מדי זמן. אני אשמח למקור שבית דין מחויב לחתן נערי ישראל.
תסתכל בדף הראשון של שולחן ערוך, אבן העזר,
שמדבר על זה שחייבים להתחתן עד גיל 20, ויש מתירים לאחר.
ובית הדין כופים על מי שמסרב להתחתן, ובזמנינו בית הדין לא נוהג לכפות.
מה שהיה בזמנו בירושלים לא קשור לכאן
לא כתוב שחייב
אלא אם לא נשא אז הקבה אומר תיפח עצמותיו
היום המציאות שונה ורוב גדולי ישראל הנהיגו קו שונה בעניין
למעט אצל חלק מעדות הספרדים ובציבור החסידי
ציבור בני התורה ברובו על הרוב לא יוצא לשידוכים בגיל 20
כך הייתה דעתו הנחרצת של מרן הרב שך זצוקל
וכך עולם הישיבות נוהג ברובו
וודאי שכל אחד ילך על פי רבותיו
אבל ברוב הישיבות זה הקו הכללי למעט מקרים מסוימים שנותנים אישור לבחור
בגדול אם תשאל אותי
אני רואה את עצמי בגיל 20 ואני רואה את עצמי עכשיו 5 שנים מאוחר יותר
אני מודה לה שלא התחתנתי אז
כי היום שאנשא אבוא יותר בוגר ורציני לחיים
חברה נסחפתם!!! תקופת השידוכים היא לא תקופה שמלקקים בה דבש אמת ויציב. אבל מכאן לבוא ולומר שאי אפשר לעמוד בקושי ככל שהשנים חולפות זה מבט מיואש ופאסימי. שאצל אדם עם מבט קצת יותר בוגר לחיים לא אמור להיות כלל!!!
אפשר לעמוד בקושי ועומדים בקושי ב"ה.
אלא שדנים כאן על העניין של "לפני גאון - שבר" על הירידה הרוחנית שיש אולי בתקופת השידוכים
זה שיש שדכניות גרועות במקרה הטוב ומושחתות במקרה הפחות טוב זו עובדה אבל מה זה קשור לחברה כחברה שדכניות זה עסק יש שדכניות מעולות רק שהם לוקחות הרבה בהתאם לאיכותם ויש כאלו שמנסות להביא תוספת הכנסה תלוי בך למי אתה פונה מה גם שהרבה מן השידוכים נסגרים דרך חברים משפחה שכנים ככה שהחברה החרדית זה לא השדכניות
ויש מעט מאוד שדכניות מסורות, עם מאגר סביר.
לא נראה לי שיש יותר מדי הצעות מהסביבה, כדי שכולם יוכלו להתחתן בעיתו ובזמנו, וכמבואר בספרים הקדושים גודל החיוב שיש בזה