נכון! כשהייתי בכיתה ה' משהי שהערצתי פגעה בי בפרהסיה בצורה מאד קשה וגרמה לי לאבד הרבה מהאמון שלי בבני אדם והיה לי מ א ד קשה לסלוח לה! רק לפני שנה אחרי שהיא עברה תאונה מחרידה הלקתי את עצמי על כך שלא סלחתי לה...
נשלח ב-2/11/2014 21:24
אבל אתן לא יכולות לאמר שבקטעים שבהן התגלו החולשות שלו לא התחברתן.
גם אני לא. לא מתחברת לילדים טובים ירושלים. כשהמנהלת אמרה לי בסוף שנה שעברה שאקבל אחת מתוך 2 כיתות מסוימות, התפללת שזו תהיה זו הקשה יותר. כי הם בנות שחיות... ולא את הכיתה של הילדות טובות ירושלים.
נשלח ב-2/11/2014 21:20
כוזרית, כמה שאת צודקת!!!! אני זוכרת מקרה שילדה פגע בי בכתה א' על המשקפיים שלי, עד כתה י' לא יכולתי לסלוח לה, וכעסתי עליה, לא יכולתי להסתכל לבת בפרצוף. (למרות שהבנתי שהיא לא התכוונה וכו' וכו'), בי' אחת מהמורות עזרה לי לסלוח לה, שנה שעברה הייתי צריכה לעבוד יחד איתה על פרוייקט וזה היה לי מאוד קשה, כיום אני מסוגלת לדבר איתה ענינית בלי להכניס את הפגיעה ההיא. זאת אומרת שבאמת סלחתי אך כמו שכוזרית אמרה זה לא מחייב שהכל נמחק ואין כלום.
מסכימה אתכן לגמרי! אבל עדיין לא הכי התחברתי לדמותו... סורי...
נשלח ב-2/11/2014 21:16
באתי לכתוב ילד טוב ירושלים ואז ראיתי שמילכה כבר כתבה. זה בדיוק הוא.
ובנוגע לדיון על הסליחה. משום מה, מנסים כאן הרבה לחפש מושלמות אצל הדמויות בספרים ולא אנושיות. וכל נפילה של דמת הופכת להיות משהו שהיא עיצבנה אותי וכדומה...
זה לא אמיתי חבריא. אם בספרים אנחנו לא מסוגלים להכיל אנושיות של דמות, איך נקבל נפילה ואנושיות של מישהו במשפחה, של חברה?
אף אחת ממכן לא הייתה מצליחה בתוך שיחת הסבר אחת למחוק כל רגש בלב. גם אם היא מובנת בשכל. הרגשות נשארים שנים! גם כשסולחים. יש רמות בסליחה. שכל אחת תיזכר במורה שפעם כעסה עליה יותר מהרגיל, חברה שהציקה. אבל לאורך זמן כמו עם אסתרק ומיכאל. אז אם היום את מבינה את הסיבה, אין לך טעם רע בפה כשאת נזכרת בזה? חוץ מזה שהלב תמיד אומר- עם כל הסיבות הצודקות שלך, אני לא אמור לשלם את המחיר...
אין לי את איסתרק בבית (הוא אצל מיאמוש) אז אני לא יכולה לצטט אבל אני ישתדל. מיכאל אומר לאיסתרק שהוא היה בסדר לכולם חוץ מאליו. אז אסתרק אומר לו שזה לא היה אישי בכלל אלה פשוט כשזה הגיע אליו הוא גילה כמה הוא לא בסדר וכו... והוא מסביר לו במילים הכי ברורות שיש מה היתה הבעיה והוא לא מבין. אני לא הצלחתי להבין למה הוא לא הבין את זה....