למי שלא מבין אנגלית: מסתבר שבמשך שנים היו סיפורים על קרליבך, בעיקר כשהוא היה יותר צעיר, שהוא היה מעורב בהטרדה-מינית של כמה נשים, וכנראה שיותר מרק כמה... זה שיש לשון הרע ושקרים על אנשים - זה לא דבר חדש ולא צריכים לשים לב לזה. אבל, אם הגאון הרב משה פיינשטיין זצ"ל פסק שאסור להשמיע חלק מהמוסיקה של קרליבך בגלל ההאשמות שעלו כנגדו, אז אולי צריך להתחייס לזה ברצינות? הרב פיינשטיין היה אוהב-אדם גדול מאוד, ובהחלט לא בלי שיקול-דעת רציני הוא היה מוציא פסק-הלכה חמור כנגד שלמה קרליבך... האם אנחנו צריכים להתחשב בפסיקה של הרב פינשטיין, ולאסור את המוסיקה של קרליבך?
נשלח ב-15/12/2014 20:59
דבר אחד אני יגיד. אני אוהב להשוות (במה שאפשר) בין "רוזנבלט". ו"קרליבך". יש לי את הספרים שעשו להם. ומה שאני ראיתי שאחרי שקראתי את הספר על "רוזנבלט". שהערך שלו קצת ירד, בגלל מה שכתוב בספר שלו. ועל "קרליבך", לא היכרתי אותו מספיק טוב כמו שכתבו עליו. (לא הכרתי אותו בחיים. רק אנשים שהכירו אותו. אבל הם לא סיפרו הכול:) וזה הפתעה בשבילי לראות איזה דברים שהוא עשה...
נשלח ב-14/12/2014 22:24
שום סיפור יפה לא ישנה את העובדה שהוא עשה בניגוד להלכה ואסור ללמוד ממנו.
וכבר כתבתי מקודם שכל הקשקושים הללו (אודותם נכתב בהודעה הראשית) הינם פחדנות עלובה והשמצות לשמם! יש לך בעיה תתמודד ולא לחכות שבן אדם ילך... הוא לא עבד במאפיה...
נשלח ב-14/12/2014 20:24
לנוח? מדוע לתת לך לנוח!?! אתה כל כך מקובע ושטחי ואינך מסוגל לחשוב אחרת מאשר שאח ינשק את אחיו או אחותו. או אב המנשק לבנו וביתו...
ב' שאתה ושכמותך תשמרו על ההלכה ב100% פרפקט תדבר! בינתיים אף 1 בעולם לא יכול לומר זאת אף לא אתה!
רבי נחמן מברסלב אמר הָעוֹלָם הַזֶּה מַטְעֶה. אוֹתָנוּ לְגַמְרֵי לא כל מה שאתה חושב או רואה זו המציאות האמיתית. ולכן למרות שיש מקור להתנהגותך בגמרא הינך צריך להתעלות מעל עצמיך ולא להמציא שהפכתי אדמורי"ם ל... (אגב ראיתי פעם מה זה מסירות נפש? יהודי המוכן לרדת ממדרגתו על מנת להעלות את רעהו... לא ציטוט מדוייק. אך זו רוח הדברים!)
את מחשבותיך הדמיוניות מוטב שלא היית כותבם! מפני שהגיונך העקום שם בדברי את מה שלא התכוונתי! מפני שאם הבית ישראל באמת הייתה מפריעה לו התנהגותו של קרליבך הוא היה עושה משהו (והיו דברים מעולם...)! ומדשתק שמע מינא דניחא ליה...
שרגא! יש לך לדעת שיש אצל החרדים (אך לא רק אצלהם) אנשים כל כך שטוחים ודו מימדיים שלא מסוגלים להעמיק ולחשוב אחרת הם מקובעים במחשבה מסויימת שכך צריך להיות! והם אינם רוצים לקלוט שהעולם שלהם היה יכול להיראות טוב יותר אם היו קצת מתבוננים לעומק
(דוגמא ממעשה שהיה עימי בשבוע החולף. הגעתי לחנות מסויימת ליקח איזה דבר לאחר שהוצאתיו מהקרור והמתנתי לקבלת שקית אומר לי ה"בעל" חנות עוד פעם שתאמר כמו לפני כמה שבועות שבעל הבית יועיל בטובו להוציא לי מהמקרר אתה לא תדרוך פה יותר (ועוד משפטים במובן הזה) המתנתי לסיום ושאלתיו ושמא אמרתי זאת כי (כמו בחנויות אחרות) אפתח את המקרר לבד ליקח אקבל צעקות וגערות מדוע הינך עושה שבת לעצמיך ולוקח לבד מדוע אינך מחכה שמישהו יביא לך!?! אך הוא בשלו עשית זאת כי אתה חצוף ובלה בלה בלה... החלטנו אם כך? יש תחליפים אחרים ולא נדרוך שם יותר! יש לציין שהתנהגותו העקומה משניאה קונים מלבוא מתי שהוא נוכח. ואגב נוסף התנהגותו המבישה הייתה אף בבואי לשם עם קליינט מבוגר ומוגבל שאף הוא לא אוהב לבוא שהוא מצוי בחנות אך באותו מקרה ההכרח לא יגונה והוא נאלץ לבוא ולחטוף צעקות)!
יעקובוביץ'! טעית טעות חמורה!!! ר' שלמה קרליבך היה בטיש אצל ר' ישראל אלתר מגור (עדות מחסיד גור שהיה שם) ואצלו אם הוא באמת דבר לא מצא חן הוא (לפחות) היה אומר איזה דבר... אך האדמו"ר לא אמר לו כלום! אגב תודה לך שהפכת את ר' חיים פנחס שינברג לאדמו"ר. המנהל צאוד ישמח בזה!