בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

חזנים ויחסם לשמירת מצוות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2014 19:15 לינק ישיר 
חזנים ויחסם לשמירת מצוות

האם החזנים שלא הקפידו על שמירת שבת וכשרות התייחסו לכך באופן ישיר או עקיף ?
הישנם סיפורים, מעשיות ואמרות על חזנים ויחסם לשמירת מצוות ?
עד כמה נפוץ היה הדבר אז והיום ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 23:02 לינק ישיר 

bgjsdf ידוע לי לא מעט פעמים שחזנים מלאי יר"ש שנזקקו לקחת תרופות כגון עקב בעיית לב/סוכר וכיו"ב והיה מי שחשד בהם שהם אוכלים או לועסים להנאתם בעיצומו של יו"כ. אין להתבסס על שמועות וסיפורים שאינם ניתנים להוכחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 22:36 לינק ישיר 

קראו את זכרונותיו של החזן קווארטין (מיין לעבן) וגלו שהוא היה יהודי חם, עם יחס חיובי מאד לשמירת תרי"ג מצוות. לא מתיישב לי עם האגדות על רמיסת קדושת יוה"כ בריש גלי. החזן יחזקאל קלאנג הביא פעם עדות מיהודי בארה"ב שסיפר לו שהחזן קווארטין היה מתפלל בסוף ימיו מידי בוקר במניין ומשתתף בשיעור לאחר התפילה. לא מסתדר עם יהודי שאוכל לפני נעילה. גם אם הורה היתר לעצמו כיון שהוא חזן או משהו (השערה בלבד שלי, לאיך השמועות עליו התחילו) לחזק עצמו במעט מים לפני התפילה, בוודאי שלא היה רשע, אולי בור.

דניאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 17:56 לינק ישיר 

נכון, ועל הצד ההפוך ניתן לומר שלצערינו ישנם בתי כנסת (לא שטיבלים!) שיעדיפו רק כוללניקים הלומדים חלק ניכר מהיום, גם אם קולם הוא לא מי יודע מה... לעיניננו, החזן רוזנבלאט ודאי היה יהודי ירא שמיים, נראה לי שגם מורי הנוסח הגדולים שלמה רביץ ושלמה זלמן ריבלין היו כאלה. גם החזן גלנץ ז"ל היה יהודי כשר למיטב ידיעתי, גם אם לא בדיוק תמך במפלגה 'הנכונה'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 15:13 לינק ישיר 

כל ביכ"נ שיבחר לו את מי שהוא רוצה כש"צ. לצערנו ישנם גם כאלו שיעדיפו זמר חילוני/נוצרי מאשר שומר מצוות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 14:35 לינק ישיר 

אתם יודעים מה, התנסחו בצורה חיובית.
כתבו בבקשה, מי הם החזנים שברור לנו שהם כן שמרו שבת, כשרות וכיו"ב.

תוקן על ידי גלילוני ב- 11/11/2014 14:35:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 14:33 לינק ישיר 

חזן_אי_שם כתב:
אגב, בעניין קווארטין: יכול להיות שאכל ביום כיפור, יכול להיות אפילו שהיה אפיקורס גמור, דבר טוב אחד אני יודע לגביו: כשיוסל'ה רוזנבלאט נפטר בפתאומיות פה בארץ, אז הוא זה שאירגן את הלוויה, והוא זה שקנה את חלקת הקבר בה נטמן יוסל'ה בהר הזיתים. ואני בטוח, גלילוני יקר, שרק על המצווה הזאת- יש לו 'מקום טוב', מקום חשוב ומכובד, בעולם הבא .

גם אני בטוח כך אבל קודם לכן ברור לי שהוא קיבל "טיפול שורש" ובלי הרדמה..... ורק אח"כ הוא הגיע אל מקומו בג"ע, אבל אם הוא היה אפיקורס נדמה לי שאין לו בכלל חלק לעוה"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 13:41 לינק ישיר 

אגב, בעניין קווארטין: יכול להיות שאכל ביום כיפור, יכול להיות אפילו שהיה אפיקורס גמור, דבר טוב אחד אני יודע לגביו: כשיוסל'ה רוזנבלאט נפטר בפתאומיות פה בארץ, אז הוא זה שאירגן את הלוויה, והוא זה שקנה את חלקת הקבר בה נטמן יוסל'ה בהר הזיתים. ואני בטוח, גלילוני יקר, שרק על המצווה הזאת- יש לו 'מקום טוב', מקום חשוב ומכובד, בעולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 13:24 לינק ישיר 

היו חזנים מפורסמים בעבר (שגם הציבור החרדי מאזין להם 'בהמוניו') שלא שמרו שבת, לא שמרו כשרות, וגם... הופיעו עם מקהלות מעורבות בתפילה בביכנ"ס... אם תשאל אותי איזו התנהגות 'בסיסית' אני מצפה מחזן אז כמובן- שישמור שבת, ישמור כשרות, והדבר הכי חשוב: שיהיה 'מענטש'!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 09:47 לינק ישיר 

בוקר טוב שרגא,

החלבן מקומו במחלבה (אצלי על כל פנים....) אבל החזן נמצא מול ה'שויתי' לכן זה מעט שונה, לא ?

האמת היא שבמידה כזו או אחרת זה מציק לי, אני חש כאילו החזן מבצע עליי במידה מסוימת 'מניפולציה רגשית' כזו או אחרת, וליבו בל עמו.

ישנו הסיפור על רוזנבלט וקוורטין וקשייהם בתפילות יו"כ, לאחד - כל נדרי, ואילו לשני - נעילה, יש ביסוס למעשיה הזו או שמדובר בסתם אגדה ?

תסכים איתי כי הפורום הוא המתאים ביותר לברר בירורים שכאלה.

תוקן על ידי גלילוני ב- 11/11/2014 09:56:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 08:02 לינק ישיר 

גלילוני,ישנם לא מעט "מהמשרתים בקודש"(לאו דווקא חזנים) שאינם מקפידים בתרי"ג מצוות ובעיקר בדיברות :7 ו-10-ואיני זוכר שבוע בשנה שאין בו "מצווה-עסיסית" בנדון ולכן,איני מבין מדוע נטפלת דווקא לחזנים!! לשבוע זה -"המצווה -התורנית" הינה :חלב עסיסי - "החלבן" שאוהב גם "חלב אחר"

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 11/11/2014 08:03:51

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > חזנים ויחסם לשמירת מצוות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext