הרב המקובל הרי"ם מורגנשטרן שליט"א ודויד המלך
לאחרונה יצא לי לקרוא כמה דברים מתוך כתביו המתפרסמים בשם " ים החכמה ". ואיזה קונטרסים, בהחלט מרשים ברוחב ידיעותיו וכו'. מחיפוש בגוגל עושה רושם של אדם מפוכח החי ומכיר את בעיות הדור ולא מנותק מן ההויה . ( ושמחתי מאד לראות שהוא זכה להארה נשגבה שבה הבין שאין חובה לצאת מארץ ישראל לאוקראינה בראש השנה . אשריו שזכה לכך. )
קראתי גם את התיאור המופיע בכתביו אודות המקום המיוחס כקברו של דויד המלך,הבנתי שיש לו קשר מיוחד בעניין דויד המלך. מופיע שם גם תיאור המזכיר בצורתו את התיאורים המובאים בכתבי האר"י אודות קברי הצדיקים בצפון. גם החיבור שלו לרבינו ה"תורת חכם", מעורר עניין, כי הרי ישנה דעה שהתורת חכם הוא כנגד מהרח"ו, שהיה אמור להיות משיח.
ההתרשמות השטחית לחלוטין שלי היא שאלו שכותבים את דברי תורתו רואים בו כמו איזה גילגול או ניצוץ של רבנו האר"י, וזה כולל את כל הנמשך מראיה שכזו. הוי אומר עניין משיחי. זה גם התחבר לי היטב עם העניין המיוחד שלהם בקבר המיוחס לדויד המלך, וכו'.
אינני בא להמעיט מכבודו חלילה, אין זה בידי בכלל. ההיפך, התרשמתי ממנו מאד . אבל התחושה שיש שם רמיזות משיחיות משך את תשומת לבי, אולי הן רמיזות שרק אני טועה בהם בדמיוני הכוזב והמקולקל ואולי הן רמיזות אמיתיות שאכן תלמידיו רואים בו איזה עניין משיחי.
 |
|
|