בשבוע שעבר לפני השינה אני ואשתי משוחחים על דא ועל הא. והגענו לנושא סרטן, למה בני אנוש עוד לא הצליחו לפתור את הבעיה הנורא הזה ?
אשתי: עוד החכמים ידפקו ראש בקיר אייך זה שלא גילינו את זה קודם כלומר שתמצא התרופה ?! נתפלא כמה קל זה היה למצוא !!
אני: חצי נרדם ואומר: כן זה יכול להיות שזה מה שיקרה לבסוף. אני בינתיים נרדם ככה קליל, ואני נמצא בשדה מלא פרחים מסוג כלשהי שאני מכיר רק את המראה שלה (לא השם ולא כלום,), ואני משחק עם פרח כזה וזורק מיד ליד ואני מרגיש בחלום שזה התרופה לסרטן.
אני מיד מתעורר (זה היה ממש בשניות) ואני מספר לאשתי מה ראיתי. אשתי: איזה פרח זה ? אתה חייב לספר לי.
אני: אני רק מכיר את המראה שלו ולא את השם. אבל מה זה מעניין אותך הרי הרגע דיברנו על זה ולכן ראיתי את החלום הזה. אשתי כירושלמית אמיתית לא תתן לחלום כזה לעבור בשתיקה ואומרת לי: אתה עכשיו הולך לגאון גוגל לבדוק את שם הפרח.
אני לא חזק מול אשתי ויודע שאין לי ברירה ולכן אני נכנס לגוגל וכותב פרחים, לוחץ תמונות ומחפש את הצמח. והנה מתברר שזה פרח מאוד מוכר במקורות וגם לי כלומר היכרתי את השם שלו מהמקורות ולא יותר מיזה. לא הכרתי את המראה שלו רק את השם.
בקיצור מדובר על צמח בשם "חצב"
בחיפוש מאמרים על הצמח מצאתי שהצמח מוכר כאנטי סרטני.
שם ערבי: בצלאלפאר, פרעון, אונסול, אקסיל, אדייןאלעייר.
מקור השם: מזוהה עם החצב או החצוב המופיע במשנה. יש האומרים ששמו בא לו מכוחו העצום של הבצל לחצוב לו דרך בקרקעות קשות ולעומקים גדולים עד כדי כך, שקשה מאוד להוציא את הבצל מהקרקע. שמו הערבי מציין את העובדה, שבבצל משתמשים להפקת חומר רעל נגד עכברים "פאר" בערבית.
פולקלור הערבים נוהגים לשתול אותו בבתיהקברות שלהם, שכן לפי האמונה העממית הוא מעיד על לובנם ונקיונם של המתים.
גירסה אחרת אומרת, ששתלו אותם בבתיקברות למען יוליכו את בקשותיהם של האנשים אל המתים. לפי המסורת היהודית, תחם יהושע בעזרתו את גבולות הארץ ואת גבולות נחלות השבטים (גמרא בבא בתרא).
הכורמים הערבים מאמינים, שהחצב פורח ביום בו מתמלא הזית שמן. פריחת החצב מלמדת את הבדואים באלעריש מתי יגיעו השלווים לחופים. החצב הוא גם סמל יום האהבה ט''ו באב. אצל המצרים הקדמונים נקרא הצמח בשם 'עין סית' האל המתנגד לאל השמש. החצב נקרא כך כי הוא פורח באותו רגע שהשמש כבר אינה בשיא עוזה, והוא מסמל, איפוא, את תחילת הסתיו. כמו כן האמינו המצרים, שבית שיש בו חצב יישמר מהרוחות הרעות.
הבדואים קוראים לתפרחת שלו עודא'סוהייל, שכן הוא מבשר את עליית הכוכב קנופוס ,בערבית "סוהייל".
במדרש כתוב, שהחצב שימש כמאכל לצבי בתיבת נוח, ובמחקרים חדישים אכן נמצא, שאחת החיות היחידות המסוגלת לאכול את עלי החצב, היא הצבי. שמו האנגלי Sea squill מלמד על נוכחות חומר גורם הקאה בעלים של הצמח. הערבים תושבי הארץ משתמשים בחצב לצורכי חיזוי גשם: אם פריחתו מוקדמת בעונה, בראשית חודש אוגוסט, או אם יש שפע של פריחה זהו סימן לשנה גשומה העתידה לבוא. אך אם הפריחה מאוחרת, או חלילה יש מעט פריחה סימן בדוק הוא שתהיה שנת בצורת. השימוש בחצב לצורכי חיזוי גשם קדום ביותר, וכבר תיאופרטוס מזכיר זאת בספרו.
לא פלא, איפוא, שאחד משמותיו של החצב בערבית הוא מיזאןאלריי, שפירושו מאזני הרטיבות.
שימושים ברפואה הקונבנציונלית ברפואה המודרנית מפיקים מהצמח חומרים היעילים בריפוי אסטמה, שיעול ודלקת ריאות. כמו כן מפיקים ממנו חומרים מגבירי השתנה ומעוררי הקאה. עיקר השימוש בו הוא בהפקת תרופות לריפוי מחלות לב.ריפוי מחלות הלב נעשה בעזרת הגליקוזיד סקילרין המצוי בחצב. גליקוזיד זה הוא בעל השפעה דומה לזו של החומר המרפא מחלות אלה ונמצא בעצבונית "הדיגיטליס".
סקילרין במנות קטנות מאוד מהווה חומר מכייח, במנות גדולות יותר חומר המחזק את הלב במקרים של איספיקה. במנות גדולות עוד יותר הוא מהווה רעל חריף וחזק.
בבתי המרקחת מוכרים גם תרופה המופקת מבצל החצב ונקראת 'בולבוס סצילאה'
(Bulbus scillae). כמו כן משתמשים בבצל להפקת רעל נגד עכברים.
תמצית כוהלית של הבצל הכתוש מהווה תרופה טובה נגד אמבות, וכן יש לתמצית הזאת השפעה אנטיסרטנית במקרים מסוימים.
שימושים אחרים במזרח הקדום ובאירופה הקדומה נהגו להשריש יחורי תאנה בתוך בצל החצב, כדי שהיחור יהנה מהלחות שבתוך הבצל, וכן כאמצעי לחיטוי היחור נגד טפילים וחיידקים למיניהם.חז''ל התנגדו לכך, כמובן, בגלל חשש כלאיים.
30% מבצל החצב מהווה החומר הפוליסכרידי סיניסטרין. חומר זה מתפרק ותוסס בקלות במגע עם מיקרואורגניזמים שונים, ולכן שימש הבצל גם כבסיס לייצור משקאות חריפים.
ובכן בכדי שאני לא אכשל בלאו של "לא תנחשו" אני עוד אחפש באיזה הרצאה על סרטן מובא תמונה של הפרח הזה כאנטיסרטני כך שהיית לי את המראה שלו בתת מודע שלי כך פשוט ראיתי את זה בחלומי. הרי לא מסתבר שזה הגיע מהאין אצלי במוח.
אבל אשתי לא מפסיקה לרקוד לי על העצבים ולומר לי מתי תתחיל להאמין ?? ואני אומר לה שאפי' שתתברר שזאת גם תרופה ולא רק אנטי, גם אז אני אמשיך לשמור על הלאו לא תנחשו. כלומר האני מאמין שלי ושל התורה תישאר חזק אצלי בעזרת השם. אצלי זאת עוד ניסיון לראות כמה אני עומד בזה ולכן אני מחפש באמת בכל ההרצאות ששמעתי בנושא, איפה מוצגת הפרח הזה כאנטי סרטני.
בכל אופן זה סיפור שהייתי חייב לשתף אותכם
בברכה
max maxmen
נשלח ב-23/11/2014 19:36
הפתרון האמיתי לחלום החצב
מקסמן . אהבתי מאד את החלום . ואם אהבתי את החלום ?! אז את פתרונו אהבתי שבעתיים !! אבל אולי יש אפשרות אחרת . יכול להיות שלתת מודע שלך נמאס . נמאס לו מהגרלת נחלות בארץ . נמאס לו מדרטמיניזם . נמאס לו מפלסטיות המח . בשארית כוחותיו הוא מנסה לשדר לך משהו . תחשוב על זה .
בשבוע שעבר לפני השינה אני ואשתי משוחחים על דא ועל הא. והגענו לנושא סרטן, למה בני אנוש עוד לא הצליחו לפתור את הבעיה הנורא הזה ?
אשתי: עוד החכמים ידפקו ראש בקיר אייך זה שלא גילינו את זה קודם כלומר שתמצא התרופה ?! נתפלא כמה קל זה היה למצוא !!
אני: חצי נרדם ואומר: כן זה יכול להיות שזה מה שיקרה לבסוף. אני בינתיים נרדם ככה קליל, ואני נמצא בשדה מלא פרחים מסוג כלשהי שאני מכיר רק את המראה שלה (לא השם ולא כלום,), ואני משחק עם פרח כזה וזורק מיד ליד ואני מרגיש בחלום שזה התרופה לסרטן.
אני מיד מתעורר (זה היה ממש בשניות) ואני מספר לאשתי מה ראיתי. אשתי: איזה פרח זה ? אתה חייב לספר לי.
אני: אני רק מכיר את המראה שלו ולא את השם. אבל מה זה מעניין אותך הרי הרגע דיברנו על זה ולכן ראיתי את החלום הזה. אשתי כירושלמית אמיתית לא תיתן לחלום כזה לעבור בשתיקה ואומרת לי: אתה עכשיו הולך לגאון גוגל לבדוק את שם הפרח.
אני לא חזק מול אשתי ויודע שאין לי ברירה ולכן אני נכנס לגוגל וכותב פרחים, לוחץ תמונות ומחפש את הצמח. והנה מתברר שזה פרח מאוד מוכר במקורות וגם לי כלומר היכרתי את השם שלו מהמקורות ולא יותר מיזה. לא הכרתי את המראה שלו רק את השם.
בקיצור מדובר על צמח בשם"חצב" בחיפוש מאמרים על הצמח מצאתי שהצמח מוכר כאנטי סרטני (מיותר להביא לכאן שוב את המאמר מהרשת )
ובכן בכדי שאני לא אכשל בלאו של "לא תנחשו" אני עוד אחפש באיזה הרצאה על סרטן מובא תמונה של הפרח הזה כאנטיסרטני כך שהיית לי את המראה שלו בתת מודע שלי כך פשוט ראיתי את זה בחלומי. הרי לא מסתבר שזה הגיע מהאין אצלי במוח.
אבל אשתי לא מפסיקה לרקוד לי על העצבים ולומר לי מתי תתחיל להאמין ?? ואני אומר לה שאפי' שתתברר שזאת גם תרופה ולא רק אנטי, גם אז אני אמשיך לשמור על הלאו לא תנחשו. כלומר האני מאמין שלי ושל התורה תישאר חזק אצלי בעזרת השם. אצלי זאת עוד ניסיון לראות כמה אני עומד בזה ולכן אני מחפש באמת בכל ההרצאות ששמעתי בנושא, איפה מוצגת הפרח הזה כאנטי סרטני.
בכל אופן זה סיפור שהייתי חייב לשתף אותכם
בברכה
max maxmen
עד כאן סיפור החלום, ומכאן נתחיל להעמיק להבין את הפתרון.
פתרון חלום החצב
אני חייב לציין שאין איזה חייזר ששולט בחלומות וכביכול אנו מחפשים את הפתרון שלו. לא ולא, אנו מחפשים מנין החלום הגיע ומה רצונו לטעון לעומק. החלום הגיע מהחשיבה שלי כמובן ובחשיבה שלי יש את התרופה למחלת הסרטן ולכל מחלות והסבל של האדם. הפלא היא רק אייך החלום מראה לנו את הפתרון בדרך שלו.
ובכן יש בתעודתי החשיבתית שלי שתי דברים יסודיים ובסיסיים ששייכת לתבונת כל התבוניים ביקום, והיא
1, שהתרופה לסרטן שתמצא מחר ?! יכולנו למצוא אותו כבר לפני מיליוני שנים !! (הסרטן הוא רק דוגמה כלומר זה נכון לכל תחום אנושי מי המוסר והערכים וכלכלה עד פתרון כל אסונות הטבע העיוורים ) כך שהאדם לעומק אשם בכל צורותיו וזה עונשו על כך שהוא לא מחפש תרופה לסרטן על דרך "יגעת ומצאת תאמין שיגעת – יגעת ולא מצאת אל תאמין שיגעת"
2, המוסר והערכים לא עומדים מכוח עצמם. לשם הדוגמה הצו "לא תגנוב" לא קביל כלפי מי שרעב, על דרך "לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב" (משלי) כלומר בכדי שהלא תגנוב תתקיים במציאות האנושית ?! צריך שלכל אחד תהיה אוכל כי הוא לא ימות בגלל צו אנושי שהיא מיסודו אמצעי של סדר חברתי נכון. מכאן נבין שכל המוסר והערכים הם אמצעיים ולא עומדים מכוח עצמם. שנבין זאת לעומק נבין למה האדם סובל. והסבל עוצרת את התפתחות התבונה האנושית כי הוא עוד נלחם על לחם ומים כמו הבעל חי הכי פרימיטיבי בטבע. ולכן לא פלא למה הוא עוד לא מצא תרופה לסרטן. מכאן נבין שאם נשכיל להבין שהמוסר והערכים לא עומדים מכוח עצמם, נדע לעשות סדר נכון בין בני אנוש ואז יהיה לכל אדם זמן לעסוק במדעים ובתבונה, ככה נשיג את גאולת האדם מול הטבע העיוור.
ובכן על מה עומד המוסר והערכים האנושיים ? הסברנו את זה בהרבה דפים כאן ונחזור עליהם בקצרה.
הכל מתחיל עם המצאת חוקי המשפחה ונדלג על זה הפעם ונתחיל עם המצאת הקניין שלא רלוונטית לעומק בלי המצאת הצו של לא תגנוב.
ברגיל האדם אילולי שהפסיד את המשיכה המינית לבת\ן מינו, הוא היה שורד באבולוציה (או לא היה שורד) בלי מוסר וערכים, הוא היה לקט וצייד כמו שאר הטורפים או דווקא הנרדף כמו שאר הנטרפים. אבל בגלל הצורך בחוקי המשפחה בשביל שרידותו האישית הוא צורך לחקלאות ואין חקלאות בלי המצאת הקניין והמצאת הצו של לא תגנוב, כי אז כל עמלו ייגזל ממנו.
בכדי להמציא את הקניין אתה חייב לחלק אותם לכולם ולהמציא את הירושה כך שכל נולד בכל רגע ביקום גם יקבל קניין משלו. כי אם לא תעשה כך אז יש ביקום בני אדם שלא מכירים בקניינך ולכן הצוו של לא תגנוב לא קביל אצלם כי לא ימותו מרעב ולכן יכבשו ויגזלו וירצחו אפי', העיקר לא למות מרעב. השואה תוכיח זאת שכל המוסר האנושי מבוטלת בזמן רעב. לא רק המוסר של לא תרצח ולא תגנוב רק גם הקניינים מבוטלים. כלומר כל ההון הפרטי נגזלו מהאדם.
למדנו לדעת שזה כל תוקף הדרישה היהודי על ארץ ישראל, כלומר ארץ ישראל הוא החלקת האדמה שנפל בגורלו של היהודי מגורל נח ובניו. הם – נח ובניו, המציאו את הקניין ואת הירושה ומשום כך את הצוו של לא תגנוב, על ידי חלוקת הארצות בגורל.
בארץ ישראל שבני ישראל הצליחו להחזיר לעצמם את הארץ שלהם בזמן יהושע, אז יהושע עושה שוב גורל ככה שכל פרט אמור לקבל נחלה. ומה היית סימן הגבולות בין הנחלות ? הצמח שלנו "חצב", הוא צמח עם שורש חזק שמחזיק הרבה זמן וצומח לגובה.
ובכן ידעתי ידעתי את זה מזמן אבל לא הכרתי את הצמח במראה שלו. גם ידעתי ידעתי שעבדות האדם המודרני (שני בני הזוג) בשביל דיור ומים ולחם הוא המונע את התרופה לסרטן כנ"ל, כלומר העבדות מונע את התפתחות התבונה האנושית. ולכן החלום פשוט אומרת לנו, שצריך להחזיר את הטבע להאדם עם קניין + הכנסת אורחים ומתנות עניים, ככה תהיה לנו זמן לעסוק בהתפתחות התבונה וככה נשיג את התרופה לסרטן (אמרנו שהסרטן היא רק דוגמה, ולמעשה נשיג את גאולת האדם בין בני אדם ובין האדם לטבע העיוור).
לסיכום פתרון החלום:
החצב מסמל את החזרת הטבע לפרט (חירות האדם בלי הטבע זאת קלישאה של חכמי חלם). על ידי חלוקת הטבע לכל פרט ולכל נולד. החצב שהיא כביכול סימן הגבולות שלנו תביא להאדם את חירותו האמיתית כי יש לו את הטבע. ואז האדם יעסוק אך ורק בתבונה ובתענוגות. וזה יביא לנו תרופה לסרטן.
כל התובנות כאן לא חדשות אבל יפה לראות אייך החלום חיבר את זה בצורה היפהפייה הזאת. זה נקרא "נפלאות החלומות"
נהניתי טובא משנינותו הרבה של "כב'" . אף צחקתי מלא פי . כה לחי .
נשלח ב-16/11/2014 17:45
מלא_כבודו כתב:
אולי היועץ הכלכלי שלהם היה מם80 .
"כבודו" "מלא" נפיחות. יתכבד "כבודו" וילך להתפנות ויחזור פחות "מלא" ויותר "כבודו"
נשלח ב-16/11/2014 17:33
אולי היועץ הכלכלי שלהם היה מם80 .
נשלח ב-16/11/2014 16:51
הטעות של החלמאים היא שהם לוו מהבנק.
נשלח ב-16/11/2014 16:41
סיפור חלם שלא תאמינו .
על החלמאים ועל חוכמתם שהתפרסמה בארבע כנפות תבל, אין צורך להרחיב את דיבור. על כן אתחיל מיד בסיפור. מעשה שהיה כך היה: כמו רבות מהערים בעת הישנה, גם חלם הוקמה ליד נהר רחב ידיים. ועל הנהר היה גשר עץ. ושיני הזמן חרצו בגשר. והוא הלך ובלה והלך ובלה. והקרשים אשר היו מסודרים לכל אורכו החלו מתנדנדים. יום אחד טיפס ילד על הגשר. לפתע דרך על אחד הקרשים המתנדנדים, מעד וקיבל מכה בברך. וביום אחר, סבל עם שק קמח כבד על גבו טיפס על הגשר. לפתע דרך על אחד הקרשים המתנדנדים, איבד את שיווי משקלו, שמט את השק וכל הקמח אבד. אך מה רבה הייתה החרפה ביום שבו טיפס על הגשר גולדבוים, הסוחר העשיר ורב הפעלים. רכוב היה על סוסו האציל, לבוש היה במחלפותיו המפוארות כשלפתע דרך סוסו על אחד הקרשים הסוררים, נבהל, החל משתולל והשליח את גולדבוים ביש המזל מעל גבו הישר אל תוך הנהר ורק בנס לא טבע. זעקו החלמאים - מילא האחרים, אבל הפעם הזאת מדובר באישיות רמת מעלה ומפורסמת. - מה ירננו המרננים? - ומה ילהגו הלועגים? - חייבים למצוא פתרון לבעיה אחת ולתמיד ויפה שעה אחת קודם!!! התכנסה מועצת חכמי חלם לטכס עצה... במשך עשרה ימים ועשרה לילות לא פסקו מלהתווכח עד שלבסוף הגיעו לכלל הסכמה. הפתרון חייב להיות מפעל בנייה שכמוהו לא נראה. ושיפיץ את שמה של חלם בכל רחבי פולין אם לא למעלה מזה. וכך, התכנסו כל החלמאים בכיכר העיר וערכו מגבית ולא היה אחד שלא תרם כפי יכולתו. ומשלא הספיק הכסף אף הגדילו לעשות, ולוו סכום כסף לא מבוטל מהבנקאים הממולחים אשר בוורשה העיר הגדולה. בממון שצברו קנו חומרי בנייה רבים והובילו אותם לפאתי הגשר. ואז הו אז החלו במלאכתם ו... הקימו בסמוך לגשר בית חולים מפואר, משוכלל, מאובזר ומודרני מעין כמוהו. ומאז, בכל פעם שהלך ביש מזל נפצע בטפסו על הגשר הרעוע צוות אחים מיומן חש לעזרתו ומביא אותו במהירות הבזק אל בית החולים שם הוא מקבל טיפול מן המשובח שבמשובחים. וככל שהזמן חלף ושיעור הנפגעים מהגשר עלה, אין ראו בכך החלמאים אלא הוכחה לנחיצותו הרבה של בית החולים ומתן משנה תוקף להחלטתם הנבונה. "העניינים מתקדמים בקצב משביע רצון", הרהר לעצמו בסיפוק רב ראש מועצת חכמי חלם. "בקרוב חוכמתנו לא רק שתתפרסם בכל פולין אלא בכל העולם כולו".
יש להתייחס לדברי החזו"א באותה רצינות תהומית השמורה לדברי מקסמן . כב' צודק .
נשלח ב-16/11/2014 15:12
"בוודאי שאין חלום מאין"
הקב"ה, אם הוא רוצה, יכול לתת גם חלום מאין. ידע יכול להגיע בשינה בדיוק כמו בערות, רק דרך כלים אחרים - ובדיוק כמו שאפשר בשינה לשמוע קול של אדם הקורא אליך במציאות - אך מכיוון שאתה ישן זה נשמע לך כחלק מחלום.
נשלח ב-16/11/2014 15:04
asher26 כתב:
הייתכן שאבי תורת ה'התנחלות - חלוקת הארץ' לא ידע איך נראה החצב שבו סימנו את גבולות הנחלות? ושמא ערבוב דברים שנינו כאן, החצב מהחלום הקבוע על חלוקת הנחלות פלש לנחלתו של חלום אחר...
תודה לכולם.
אמרתי שהשם חצב הכרתי מהמקורות ולא את המראה שלו, ולכן לא קישרתי בין המראה לבין השם חצב שמוכר לי. ובאמת אחד מנפלאות החלום היא שחצב הוא מה שסימן את גבולות הנחלות. כלומר יכול להיות שהתת מודע קשר את שני הדברים שמעסיקים אותי כל הזמן 1, מחלות 2, כלכלה נכונה = חלוקת הנחלות לכל פרט.
הרב מיימוני היקר: לשאלתכם בוודאי שאין חלום מאין. ולכן חייב להיות שראיתי איזה הרצאה או מאמר פעם שהציג במצגת או במאמר את מתונת הפרח.
תוקן על ידי maxmen ב- 16/11/2014 15:05:28
נשלח ב-16/11/2014 14:42
הייתכן שאבי תורת ה'התנחלות - חלוקת הארץ' לא ידע איך נראה החצב שבו סימנו את גבולות הנחלות? ושמא ערבוב דברים שנינו כאן, החצב מהחלום הקבוע על חלוקת הנחלות פלש לנחלתו של חלום אחר...
נשלח ב-16/11/2014 14:18
מואדיב, ולמה שיבוש? הרי שתי הודעות ממעל הוא דבר בשבח האנונימיות של הניק שמאפשרת לו לספר סיפורים מבלי שיצחקו עליו. מן הסתם כלל בזה גם את החופש מלהיות ללעג על כך שאינו יודע חצב מהו.
מלא כבודו, אין דבר כזה "נחלה של חצב". החצב שימש לסימון הגבול בין הנחלות ולא נשתל בנחלות עצמן, כיון ששרשיו עמוקים וקשה לבערו. ותיובתא דמואדיב תיובתא
תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 16/11/2014 14:19:18
נשלח ב-16/11/2014 13:45
מואדיב
חוצניק כיצד יכיר חצב?
(ניתן רק לדייק שהוא מעולם לא למד גמרא עם שטיינזלץ, כי בהוצאתו הוא מצרף ציורים של הריאליה שעליה מדובר.
תוהה אני מדוע הסיפור שלך אינו זוכה לתשומת הלב הראויה.
אני סבור שסיפור החלום שלך הוא דוגמא ומבוא טובים לשני נושאים:
א. חלומות ותגליות מדעיות.
ב. היחס לחלומות כאמת או כדברים בטלים.
הנושא הראשון אינו דבר בלתי אפשרי. סיפור מפורסם הוא כיצד מי שפיענח את המבנה המולקולרי של תרכובת (בנזן?) הצליח לגלות שמדובר במבנה רב ממדי - ולא במולקולה בודדת - בזכות חלום שהיה לו על נחש הנושך את זנבו, והוא העתיק את הדגם הזה לתיאור המולקולרי (כיצד האטומים מסוגלים להתקשר יחד למרות שאי אפשר ליצור מולקולה יציבה בודדת זה אפשרי במצבור).
במקרה שלך הייתי נוטה לשער שקראת אי פעם על החצב ושכחת וזה חזר לך בחלום. אבל זה עדיין נושא מעניין. ובכלל, האם חלומות מגלים לנו דברים חדשים או רק קושרים את הדברים הידועים והמוכרים באופנים חדשים ומקוריים?
ב. אילו במקום מקסמן היינו שומעים שזה היה חלום של החזו"א, האם היינו משנים את יחסנו?