אז את יודעת מה מיה אמרה בפרוש על דיאלידאן. ואם לא תקראי שוב. וזה לא נכון שהוא מודע לזה שהמניעים שלו זה רוע הוא פשוט לא עושה עבודת המידות אפילו לא מינימאלית כך שאין לו סיכוי לדעת במה הוא צריך לשנות חשיבה.. זה לא בראש שלו בכלל!...
רבקושירה, וילד קטן כן מודע לכך??? הוא כן יודע שהוא עושה פעולות מסוימות בגלל... זאת אומרת הוא כן מרביץ לאח שלו הקטן בגלל שהוא גנב לו את אמא שלו. ואת יודעת מה, תוך כדי הכתיבה זה יותר מתחזק לי דוקא הדוגמא הזאת. מהללו, אני מסתמכת על דבריך שיוסף דיאלידן לא עבד על המידות שלו ולכן יוצא שבקטע הזה הוא לא גדל, הוא נשאר ילד קטן. וכמו שילד קטן ירביץ לאח שלו, ויזרוק אותו על הרצפה כי הוא "גנב" לו את אמא שלו, וזה לא מענין אותו אם מותר לו לעשות את זה. כך גם יוסף דיאלידן צריך להתנקם באביי ש"גנב" לו את המלוכה על כל כוזר, אבל בגלל שהוא כן גדל בגיל הוא צריך משהו יותר חזק מלתת לו מכה, משהו שישווה לזריקה על הרצפה, ומה זה אם לא מוות??? זה לא נקלט אצלו אם זה נכון או לא, הוא לא חושב על זה בכלל, הוא מתנה בדיוק כמו אותו ילד קטן.
אבל לפחות שלא יחשוב שהוא עושה משהו טוב!!! (ד"א, איך הגענו לנושא הזה באשכול פלטיאל צארנן?)
תוקן על ידי רבקושירה ב- 13/11/2014 16:00:11
ממלכה במבחן: או שנהנים מאסתרק, או שנהנים ממהללאל, (ניתן להנות גם משניהם... ;) ) או שלא מבינים בספרים!!!
רבקושירה
נשלח ב-13/11/2014 15:59
שירו...אין לי מילים!!!!
leahhh
נשלח ב-13/11/2014 16:00
לדעתי כן צריך לרחם עליו בדיוק בגלל הסיבה הזאת, אבל לא משנה, מי אמר שצריך לרחם עליו? איפה ראית את זה?? (תלכי אחורה ותגלי, אני לא זוכרת באיזשהו שלב אני אעתיק את כל זה לאשכול על יוסף דיאלידן.)
רבקוש, את ממש לא חייבת לרחם עליו או על כל דמות אחרת בספר הזה שלא מתנהגת כשורה!!! פשוט תנסי להיות ניטרלית כלפיהם וללמוד מהם-מה את יכולה לשפר בעצמך! תבדקי אלו מידות לא אהבת אצל יוסף/פלטיאל/כל אחד אחר,האם חלק מהם קיימות גם אצלך?! ואם כן, פשוט להתחיל לעבוד עליהם....
leahhh
נשלח ב-13/11/2014 16:07
כי בד"כ מרחמים על ילד קטן, אבל חוץ מזה, הוא חושב שהוא עושה טוב לעם, איך?? שיעשה מה שבא לו, אבל לפחות שלא יחשוב כאלה מחשבות מטופשות!
נשלח ב-13/11/2014 16:10
לאה, על מה אין לך מילים?? לאה 2, את צודקת. רבקושירה, יש מה לרחם עליו, גבר בן 50+ שלא עבד על המידות שלו, זה לא רחמנות!!! יכול להיות...
זה מזכיר לי משפט שאיסתרק אומר לאשר: "האם יודע אתה, אשר, מה ההבדל בינינו? אני הייתי טיפש עד גיל שבע עשרה. אתה נותרת כזה עד היום. אשר היה בבואה, חיכוי של דיאלידאן. ואם אשר חשב את עצמו לאדם אינטלגנט, אבל בפועל נשאר בגיל שבע עשרה ואף פחות מזה תחשבו מה אם יוסף...
נראה לי כולכן נפלתן על השכל הבנאדם פושע רוצח והורג (אני יודעת שזה מילים נרדפות) בדם קר בלי למצמץ, בלי להסס גורם לכך שיאשימו ויכלאו אנשים אחרים בפשעים שלו (דאלו סטזדיראן ומקאן) הפך המוני ילדים ליתומים ונשים לאלמנות ואתן מרחמות עליו???????????????????????????
מילכהה
נשלח ב-13/11/2014 16:57
לא! אני מרחמת על המניע שלו, אני מרחמת על מה שגרם לו לזה, לא עליו!!!! הוא עשה מעשים נתעבים וצריך להרוג אותו!!!!!!!!!! אבל זה לא אומר שהוא לא מסכן שיש לו כאלה חיים. ואגב מישהי אמרה שאסור לרחם על רשעים, הכוונה זה שכשמגיעים להעניש אותו אז מרחמים ולא מענישים, אבל זה לא אומר שאת לא יכולה לרחם עליו למרות העונש שאת מטילה עליו.
ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
תוקן על ידי רבקושירה ב- 17/11/2014 19:55:22
נשלח ב-17/11/2014 19:30
רבקושירה עדיף לא לחשוב על דברים עצובים כמו גמר הסדרה... יותר עדיף לחשוב, למשל, מתי יצא יוזבד...
נשלח ב-17/11/2014 17:31
באמת אבל, איך מיה תגמור את הסדרה? היא תהרוג אותו, הוא ימות לבד, הממלכה תכחד, הוא\ איסתרק ילקחו בשבי? רעואל ימות? רעואל ינצח אותו?
או שלא מבינים בספרים!!!
נשלח ב-17/11/2014 17:29
חחחח חזק!!
נשלח ב-17/11/2014 17:24
טוב בסדר, ממילא זה לא בן אדם אמיתי..... מרחמים עליו עד כדי שאנחנו מתפללים שמיה תגרום לאיסתרק להרוג אותו וכך הוא יצבור פחות חטאים ועונש...
או שלא מבינים בספרים!!!
נשלח ב-17/11/2014 17:21
מה שאני בעצמי אמרתי שהוא מתאים להגדרה של "מי שרואה בחברו שחטא מצווה עליו לשנואתו וגם לומר לרבו שישנאהו", וכבר קיים בו מצוות "הוכח תוכיח את עמיתך"
זאת אומרת, אדם שקרוב אלינו, הוכחנו אותו והוא לא שמע.
אז באמת צריך לשנוא את הצד הרע שבו. אבל צריך תמיד לזכור שהוא עדיין יהודי ויש לו חלק אלוקי- נשמה- שנמצאת במצב לא טוב בכלל וצריך לרחם עליה (וכך יהיה לנו קל יותר להמשיך לאהוב)
נשלח ב-17/11/2014 17:07
זה סותר זה את זה, את בעצמך אמרת לפי כל ההוכחות שהביאו שירו ואת שצריך וחובה לשנאתו!
או שלא מבינים בספרים!!!
נשלח ב-17/11/2014 16:54
אז מצווה לשנואתו ומצווה לאהבו גם כן
נשלח ב-17/11/2014 16:52
הוא לא מין או אפיקורס, זה רק אם הוא כופר בתורה, מנקודת המבט שלו, הוא רק גורם לעשיית להיות קלה יותר עם תוספות מהנות, הוא לא מוחק מצוות וכו
או שלא מבינים בספרים!!!
נשלח ב-17/11/2014 16:51
אבל גם יזכיר את סיום אחת התגובות שלי:
ובנוגע לאלה שכן קרובים אלינו וכן הוכחנו אותם והם לא שמעו, כאן בדיוק נכנס הציטוט: "מצווה לשנואתם ומצווה לאהבם גם כן. ושתיהן הן אמת- שנאה מצד הרע שבהם ואהבה מצד בחינת הטוב הגנוז שבהם.... (ואיך אפשר להצליח לאהוב כזה אדם למרות כל המעשים שלו? בעזרת רחמים:) והרחמנות מבטלת השנאה ומעוררת האהבה".
אלא אם כן הוא מין או אפיקורס. שאת הגדר של זה נותר לנו לבדוק...
נשלח ב-17/11/2014 16:50
כי זה לא נכון... אבל אני יעתיק בכל זאת:
נשלח ב-16/11/2014 14:58
אז: את יוסף דיאילידאן צריך וחובה לשנוא (גדות המניאר כן היה הוכחה!) את יאיר לפיד ושאר משנאי התורה- צריך לשאול רב.
נשלח ב-17/11/2014 16:48
יפה שפתחת על זה אשכול חדש, באמת דיון מעמיק! לא הוספת את הסיכום שלנו, שאת יוסף דיאילידאן מותר וצריך לשנוא
או שלא מבינים בספרים!!!