מישהי שאין לה אישור כתיבה ביקשה ממני בפרטי לכתוב כאן את דבריה כליטאית ששוקלת אם לשמוע על הצעה של גוראי... בלי לכתוב את הניק שלה.
ליטאית ששוקלת להתחתן עם גורי, צריכה להבין שכל החינוך לבנים מגיל 0, וכל היחס לנשים, שונה שם מאד מהמקובל אצלכם. הבנים מחונכים מגיל 0 שאשה היא חטא, שאשה היא דבר נחות. ולכן, גם אם בחור גורי יצהיר שהוא לא מתכונן לנהוג לפי התקנות, עדיין חשוב מאד לוודא שהוא לא שוביניסט. שהוא רואה באשתו העתידית שותפה, בת ברית, חברה טובה, ולא 'עוזרת' או 'משרתת'. ואם הוא באמת בן אדם נחמד, פתוח וטוב, אז... קדימה.
את טועה.
אישה זה לא חטא.
מתרחקים מנשים כי כך כתוב מפורש.
אני ממליץ לה לא לצאת עם גורים ממוצא פולני.. אלא אם כן היא ממוצא פולני.
יש גורים לא פולניים?איפה???
כל שאר הגורים הם דבש, ויש להם לבביות
ולב טוב, מי שמכיר גורים - יודע את זה
אבל במקרה ולא הייתי כזו אידיאולוגית הייתי מחפשת מישהו שאשתו עבורו היא מצווה ולא דבר בעייתי שצריך לצמצם איתה את הקשר למינימום.
וכן, גם אם בפועל הוא יהיה הכי טוב וקשור וכו' בעולם.. אם בתפיזה שלו זה יהיה בגלל שהוא פחות אדוק בדת, זה לא מוצא חן בעיני.
אני לא רוצה להיות הדבר שמפריע ליראת שמיים שלו. ובכלל, אני רוצה בחור ירא שמיים...
אם הזלזול בתקנות נובע מחוסר אדיקות ויראת שמיים זו בעיה בפני עצמה.
אם לא, סבבה...
נשלח ב-3/3/2015 19:45
כוזרית כתבה:
מישהי שאין לה אישור כתיבה ביקשה ממני בפרטי לכתוב כאן את דבריה כליטאית ששוקלת אם לשמוע על הצעה של גוראי... בלי לכתוב את הניק שלה.
ליטאית ששוקלת להתחתן עם גורי, צריכה להבין שכל החינוך לבנים מגיל 0, וכל היחס לנשים, שונה שם מאד מהמקובל אצלכם. הבנים מחונכים מגיל 0 שאשה היא חטא, שאשה היא דבר נחות. ולכן, גם אם בחור גורי יצהיר שהוא לא מתכונן לנהוג לפי התקנות, עדיין חשוב מאד לוודא שהוא לא שוביניסט. שהוא רואה באשתו העתידית שותפה, בת ברית, חברה טובה, ולא 'עוזרת' או 'משרתת'. ואם הוא באמת בן אדם נחמד, פתוח וטוב, אז... קדימה.
את טועה.
אישה זה לא חטא.
מתרחקים מנשים כי כך כתוב מפורש.
אני ממליץ לה לא לצאת עם גורים ממוצא פולני.. אלא אם כן היא ממוצא פולני.
כל שאר הגורים הם דבש, ויש להם לבביות ולב טוב, מי שמכיר גורים - יודע את זה
כוזרית,גם ליטאים מחונכים כך.ובעצם רוב הגברים חושבים כך בתוך תוכם....
נשלח ב-2/3/2015 22:12
נשלח ב-27/2/2015 11:10
כוזרית כתבה:
במקום הליטאיות לא הייתי יוצאת עם גוראי גם הוא לא שומר על התקנות. כל עוד הוא מרגיש שהוא פחות קדוש בגלל זה. כאילו, אם הנישואין זה אצלו חטא ולא קדושה כמו אצלנו בהשקפה... לא הייתי נכנסת לזה...
ואני בטוחה שלא אצל כולם היחס הוא 5:1...
זה לא קשור,
יש תקנות, ויש את החיים,
זה לא פתאום שכל הגוראים הפכו להיות נזירים.
הבית ישראל גם ציווה לקום לפנות בוקר ולעסוק בתורה לפני התפילה, נו, אז מה ? אז הוא אמר. יחידים קמים לפנות בוקר.
אצל כל יחיד וכל קבוצה מקלים בדברים מסוימים, בתקנות, בהלכות, במנהגים ואין להם בעיה עם זה כלל ועיקר. כי נהגו להקל..
ובמיוחד במנהגים שהם תקפים למי שזה מתאים לו.
חוץ מזה, שבגור צמצמו לא פסלו ולא אסרו.
אין מצב להגיד על מצווה שזה עבירה. הכל יפה בעיתו ובזמנו.