אין ספק שעצם מאמרה הוא התפתחות, פרסום שם מלא של אשה הכותבת ספר או מאמר באתר חרדי, ללא פחד שהשם הפרטי המלא של הכותבת יביא להרהורים אסורים, אך מהו תוכנו, האם הוא פרובוקציה, היתממות, נאיביות, או ... ?
נשלח ב-18/2/2015 12:41
קטונתי מלהבין איך הדיון דנן קשור לנושאי הפורום.
דעותיו של מאן דהוא על החרדיות \ העדרה \ מקבילותיה \ או הפכיה אינם מנושאי הפורום.
כמו כן אין מקום להטפות ולנזיפות - ורק מצד זה אשכול זה ראוי למחיקה וגניזה.
במקום זה דנים על רעיונות ובמידה שעצלנות המנהלים איפשרה חריגה מהכללים הנ''ל הרי שאין בכך ללמד על שינוי הכללים.
נשלח ב-18/2/2015 10:07
אני לא מבינה איפה המנהלים. באמת אי אפשר לנהל פה דיון רציני, מקס עובר באופן קבוע על כללי הפורום וכל הדיון אצלו הוא אד הומינם, כלומר לגופו של גולש ולגופם של אנשים, זה ממש לא מתאים לפורום של אנשים חושבים. הוא מציף את הדיון בתגובות כך שאי אפשר להתעלם ולדון כאילו הוא לא נמצא. איפה המנהלים? אני באמת רוצה לדון בנושא כל כך חשוב, ואי אפשר!
מקסמן, אתה כותב שהחרדים הם אפילו לא עבדים של אלוקים... ה' ישמור ממילים כאלו. אני חרדית ומשתדלת להיות עבד לה', בשביל זה יצאנו ממצרים. כמו כל העדר השמרני, אתה אומר בפירוש שחרדי זה לא להיות חרד לדבר ה' אלא לנורמות החברתיות הנוקשות. לגבי הטענות שלך אלי, אז לא, אני לא הנשים שראית בסרט, אני גם לא פמיניסטית כלל, אני רק מחפשת צדק על פי תורה. זה הכל.
סיפור הגירושין שלא רצית לקרוא, אינו רק סיפור אישי, אלא סיפור על קהילה דורסנית שבה העסקן מחליט מי יתגרש ומי לא, וכאשר אישה עושה היפך רצונו (כלומר מתגרשת) הרי הוא מכפיש אותה בכל הקהילה ופועל נגדה בכל דרך אפשרית, והכל בהסכמת הרבנים האטומים שאין להם טיפת רגש לאישה שגם כך עברה חיים קשים מאוד. המצב בציבור החרדי כיום הוא שנשים כמוה נרמסות בצורה לא אנושית ואין מי שיגן עליהן כי כל בעלי הכוח והשררה הם גברים, וכנגד זה רוצים שתהיה אישה חזקה ומשפיעה בציבור החרדי, כמו חברת כנסת, שתפעל למען אותן נשים נרמסות.
כל החרדים והחרדיות המכריזים יומם ולילה שהם מאושרים להיות חרדים, הרי זה רק כי התמזל מזלם להיוולד במשפחה אשכנזית מיוחסת לתפארה, ולקבל שידוך טוב. מי שנולד להורים גרושים, או בעלי תשובה, או ספרדים, או מי שהתחתנה עם בעל שהתגלה אלים וסרבן גט- אין שום עזרה מהקהילה, רק דורסנות ויחס גרוע. חברה שדורסת את החלשים היא חברה בעייתית, ואת זה באו הנשים האמיצות הללו לפתור- בדיוק כמו רוח התורה שדורשת מאיתנו "אלמנה גר ויתום לא תענון". אז כן, אני נשואה ומאושרת, אבל אני גם מסוגלת לראות את מי שלא זכה לחיים וורודים, לחוש אמפתיה כלפיו, ולכעוס למראה היחס הגרוע שמקבלים כל אלו בחברה החרדית.
נשלח ב-17/2/2015 13:41
מקס,
שאלו חסידים את רבי לוי יצחק מברדיטשוב: אם החסידה עושה חסד עם חברותיה, מדוע נחשבת לעוף טמא. השיב להם: כי עושה חסד רק עם חברותיה. במציאות הבעייתית של דורותינו, זו מעלה גדולה להנהיג קהילה קטנה כראוי. בכל זאת, בא"י כלל ישראל זקוקים גם למנהיגים שטובת כלל ישראל תהיה תמיד בראש מעייניהם. למד בעיון את ספרו של הציץ אליעזר "הלכות מדינה" אם רצונך להבין איך בונים חברה כללית עפ"י התורה. זו איננה תורה מאירופה, אלא תורתם של ת"ח של א"י.
נשלח ב-17/2/2015 02:10
מם80 כתב:
אם יש לרבנים בקהילותיהם עסקנים או בריונים המפרידים בינם לבין הציבור הרחב, הרי זה כי לדאבוננו מידותיהם-הם אינן מתוקנות. רבי יוסף זונדל מדי יום למד מוסר במשך שעה ועשה חשבון נפש מה עליו לתקן. הוא לא כתב ספרים, אולם הצליח להנחיל את תורתו לתלמידים שהמשיכו את דרכו. לענ"ד יש לשתיקתו ערך גדול יותר מרוב הספרים שהתפרסמו בדורות האחרונים.
מם היקר. אני לא בכושר לטייל איתך, אבל תנסה לבד לעשות את זה, כנס לכל קהילה שתרצה תשב שם חודש או חצי שנה, ותשמע את המנהיג הקהילה במה הוא עוסק. האם אתה רוצה שהוא ילך לעובדה אצל אילנה דיין ומשם לדבר לחסידיו ותלמידיו ?? א, חסידיו לא רואים את זה ב, הוא לא מדבר לכלל הוא מדבר לחסידיו ותלמידיו שלו. לפי השנאה והקנאה בחוץ תבין את הכל אבל עדיף לבוא ולהתרשם.
אז בבקשה תיכנס לקהילה קטנה או חסידות קטנה כמו סלונים באיאן תולדות ועוד ועוד, ותבקש את ספרי הקבצים של השנה האחרונה ותתחיל לעיין על מה מדבר רבם כל הזמן. תשמע צדיק: עוד לא היה דור כמו שלנו, ככה שכל הסיפורים של יהדות אירופה הם כלום מול הדור שלנו. תעזוב את הרשת ואת הרעשי רקע בחוץ ותבוא לכל קהילה שתבחר ותתרשם לבד. אין דברים כאלה בעולם לא היום ולא בעבר.
תוקן על ידי maxmen ב- 17/02/2015 02:11:26
נשלח ב-17/2/2015 01:49
הבעיה של הרב מאודסה התחילה בזה שהוא העריץ את מנדלי מוכר ספרים. בכל אופן, חשוב מאד להיות מהנעלבים ואינם עולבים, להבליג על פגיעות נוראות ולהתנהג ברכות לבעלי זרוע עריצים, אנטישמיים ושטופי שנאה עצמית המשוטטים במיליארדיהם בעולם ונוהגים להתנכל לבני הנביאים, משמרי המסר הקדוש של היהדות האמיתית. הכותב וחותמים, עשרות הרב מיכים מרושעים.
נשלח ב-17/2/2015 01:25
מקס,
פעם שלשה פרחחים נסעו ברכבת וראו יהודי פשוט שוכב על הרצפה וישן. מראהו הצחיק אותם והם לקחו גפרור והדליקו את שערו. משהתעורר, צחקו עליו וביזו אותו. היהודי לא אמר להם דבר. כעבור כמה שבועות שלשת הפרחחים הגיעו לעיר, ולתדהמתם ראו שאותו יהודי פשוט משוחח עם רב העיר. הם שאלו את רב העיר מדוע הוא משוחח עם יהודי כזה פשוט. רב העיר אמר להם שזהו רבי יוסף זונדל מסלנט. הפרחחים השפילו את מבטם וביקשו ממנו מחילה. רבי יוסף זונדל סלנט אמר להם שהוא סולח להם בתנאי שהם מתחייבים שלעולם לא יזלזלו באנשים פשוטים ויכבדו כל אדם.
בעיר אודסה היה רב שהטיל את אימתו על בני העיר. כשניגש ללחוץ את ידיהם של אנשים, לרוב האנשים היה מושיט שלוש אצבעות, לאנשים שלא מצאו חן בעיניו שתי אצבעות או אצבע אחת, לאנשים שמצאו חן בעיניו ארבע אצבעות, ורק ליחידי סגולה היה מושיט חמש אצבעות. אותו רב העריץ את הסופר מנדלי מוכר ספרים והשתוקק לפגוש אותו, אלא שמנדלי, ששמע על מנהגו של הרב, התחמק מפגישות עמו. פעם נפגשו באקראי, והרב אץ למנדלי והושיט לו את כף ידו עם חמש אצבעות פרושות, מנדלי התבונן בו בקרירות והושיט לו אצבע אחת. מאותו יום הרב חדל ממנהגו הנלוז, והיה מושיט לכולם חמש אצבעות לשלום.
אם יש לרבנים בקהילותיהם עסקנים או בריונים המפרידים בינם לבין הציבור הרחב, הרי זה כי לדאבוננו מידותיהם-הם אינן מתוקנות. רבי יוסף זונדל מדי יום למד מוסר במשך שעה ועשה חשבון נפש מה עליו לתקן. הוא לא כתב ספרים, אולם הצליח להנחיל את תורתו לתלמידים שהמשיכו את דרכו. לענ"ד יש לשתיקתו ערך גדול יותר מרוב הספרים שהתפרסמו בדורות האחרונים.
נשלח ב-16/2/2015 17:57
יש3 כתב:
מקס אני מבין שהחלטת לעזוב, אבל אפשר לעשות את זה בדרך היפה. ככה תוכל לקבוע לבד מתי לעשות את זה. דומני, שאתה משום מה רוצה שדווקא ההנהלה תחליט מתי אתה עוזב... (בב"א)
דבר ראשון, על תדבר בשם ההנהלה. דבר שני, אני לא החלטתי שאני עוזב אני מוכרח לעזוב. שההכרח יבוא אז עזבתי על כורחי. עד אז אני כאן.
ועכשיו לעצם הדיון באשכול הזה: אני חושב שהתגובה שלך עכשיו לא קשורה בשום דרך לאשכול ולפורום, ולכן אתה חוטא בטרוליזם.
שכחתי, רציתי להקדיש לך ולכל החברה כאן, שיר שאני מאוד אוהב, תגבירו רמקולים ותהנו
מקס אני מבין שהחלטת לעזוב, אבל אפשר לעשות את זה בדרך היפה. ככה תוכל לקבוע לבד מתי לעשות את זה. דומני, שאתה משום מה רוצה שדווקא ההנהלה תחליט מתי אתה עוזב... (בב"א)
נשלח ב-16/2/2015 16:39
מם80 כתב:
מקס,
מה ההבדל בין המון פורומי שניסה לסתום את פיך לבין עסקנים ואספסוף המשתררים על רבנים עד כדי כך שהם חוששים לומר את דעותיהם האמתיות? להזכירך, רבי מנשה מאילייא, מגדולי האחרונים, נרדף כי פירש סוגיה בגמרא לתלמידיו שלא כפירוש רש"י, וכעבור מספר דורות גילו כתב-יד עתיק של רבינו חננאל שפירש את הגמרא ממש כמו רבי מנשה מאילייא. אוי ואבוי לחברה אם אין בה מבקרים, אם אין אם בה מקום לדעות החולקות זו על זו, אם אין בה כבוד לדעות יחידים ומעטים.
תראה, זה לא חדש שיש בריונים ראה את הספורנו בדברים בתוכחה. מי מגדולי הדורות לא סבלו מהם ? תגיד לי אתה שאתה מכיר את ההיסטוריה שלנו. הספורנו טוען שהם הם סיבת הגלות הארוך והם סיבת התמדתה.
אבל איפה קבור הכלב ? מה ההבדל בין נרדף לבין כלב שמקפל את הזנב ? הנרדף שמתכוון לשם שמים ולשם הזולת, פשוט מתקבל אחרי כמה שנים או דור או שנים ונהיה חלק בלתי נפרד מהארון הספרים היהודי הנצחי. כלב שמקפל את הזנב, מוכיח שמתחילה הוא התכוון רק לשם כבודו האישי ולא דרש את הזולת. ולכן הוא מתבכיין וטוען שהאשמה היא בידי העסקנים ובעלי הזרוע שלא שומעים ממנו ולא נותנים לו לומר את דברו, ואז הוא פורק עול ויוצא לצד השני להיות משומד.
המבחן של בני הנביאים היא, עד כמה זעקתך היא לטובתם, ואחרי שרואים שאתה לא נופל וממשיך לזעוק בעקשנות את זעקת הזולת. אז לוקחים אותך למזרח, אבל אם התברר שהכל פונקציה של קרדום לחפור בו בכדי לזכות לאיזה תהילה אישית או מה, ועוד אתה יוצא לחוץ להיות מויסער זול ואחר כך משתמד ?! אז האדם הזה לא עבר את המבחן של בני הנביאים ולכן הוא וזכרו ישכחו מעם הנצח.
אני שואל אותך, מי שרד הספורנו או בעלי הזרוע של דורו ? מי שרד המלבים או בעלי הזרוע של דורו ? מי שרד הרמב"ם או בעלי הזרוע של דורו ? מי שרד משה או קורח ? ככה תעבור על כל ימי ההיסטוריה שלנו עד דורינו אנו ממש, והכל מחזוריות שהתוצאה היא אותו דבר שהחכם האמיתי שדרש את טובת הפרט, הוא שרד וכל הרשעים נכחדו. למה בחר משה באנשי חיל ולא ביראי השם ? אומר הספורנו שאנשי חיל יותר טובים מיראי השם. והוא התכוון כלפי בעלי הזרוע של זמנו. הרב שטרנבוך שליט"א אמר פעם, שהיום צריך לומר "מי יציליני מהצדיקים" כלומר היראי השם העםארצים הם בעיה רצינית אבל מנגד מי שהוא איש חיל אז הוא דווקא השורד כי שאדם חושב על אחרים הוא לא נפגע משום בעל זרוע ובוודאי לא משום מדבר בשם האלוהים = יראי השם. בראש שלו היא הזולת ולכן זכרו נשאר עמנו לנצח לדורי דורות.
לסיכום: כל רב ותלמיד חכם ועסקן שיאמר לך, קיפלתי את הזנב ?! אז תדע שהוא כלב כי יש לו זנב !! כל רב\עסקן מקבל את זכותו להיות רב\עסקן אך ורק אחרי שהוכיח שזה לא עניין אישי שלו ולכן הוא לא מתקפל.
רציתי להוסיף, שעדיף לנו ככה ממשטר ושוטר. כלומר זאת סגולת האומה שלנו. הרי שליטה בלתי אפשרית על הבני חורין ולכן נסבול את הבעלי זרוע, על חשבון לשלוט עליהם על ידי משטר ומערכת שלטונית. זאת הסיבה שכל הדורות החכמים לא שינוי את זה. החירות היא מעל הכל אפי' שזה עולה לנו.
תוקן על ידי maxmen ב- 16/02/2015 16:51:03
נשלח ב-16/2/2015 16:19
מקס,
מה ההבדל בין המון פורומי שניסה לסתום את פיך לבין עסקנים ואספסוף המשתררים על רבנים עד כדי כך שהם חוששים לומר את דעותיהם האמתיות? להזכירך, רבי מנשה מאילייא, מגדולי האחרונים, נרדף כי פירש סוגיה בגמרא לתלמידיו שלא כפירוש רש"י, וכעבור מספר דורות גילו כתב-יד עתיק של רבינו חננאל שפירש את הגמרא ממש כמו רבי מנשה מאילייא. אוי ואבוי לחברה אם אין בה מבקרים, אם אין אם בה מקום לדעות החולקות זו על זו, אם אין בה כבוד לדעות יחידים ומעטים.
נשלח ב-16/2/2015 15:38
אריאל73 כתב:
ועוד קצת פנינים שלא היה להם מקום בתגובה הקודמת "תראי אותך דמגוגית מדופלמת...
תגיד אתה האם אתה לא דמגוג זול. אתה מצטט משפט שלי בלי את המשפט שלה שהיה ככה
מקס, אולי תלך מכאן ותניח את הדיון לאנשים שבאמת עוצרים וחושבים? אתה פשוט הורס כל אפשרות לדיון ענייני. הייתי שמחה לשמוע דעתם של חכמי הפורום בנושאים הללו, אבל תגובותיך הורסות את כל הדיון. די כבר לספר אגדות על חרדים, אני חרדית בעצמי ומכירה היטב את הנפשות הפועלות, עלי לא תוכל לשקר כמה שכל החרדים הם מקסימים ומושלמים.
עכשיו בא המשפט שלי ועוד עניתי לה בסבלנות על הכל.
אותו דבר על כל המשפטים שציטטה לעיל בלי על מי ולמי ואייך אמרתי אותם, אז אתה דמגוג זול. כן כן אני אומר את זה.
נשלח ב-16/2/2015 15:25
אריאל73 כתב:
תודה בעל (קצת מצחיק להודות לעצמי אבל לא נורא) ובזמן שאני נרגע מהתקף אנטישמיות בלתי נשלט, אנסה לענות ליש (שהוא עוד סעיף של עצמי, בזמנים שבהם אני הרב מיכי) ולומר לו בעריצות זדונית שאכן, רבנים מוגבלים פעמים רבות ע"י לחצים פוליטיים, בדרך כלל מצד הממסד הרבני, למשל, רב רגיל לא יעז לצאת נגד הרב אלישיב בנושא חם, אבל בנושא זה קשה לי לראות את הרבנים החרדים כליברלים בארון. וכאן אני מתחיל להזיל ריר מרוב שנאה עצמית אז אאלץ לעצור.
מה זה נושא חם ? נושא חם פירושו זה מה שהציבור רוצה אז למה שרב התערב ? אם כל זה שהוא רב הוא רוצה את טובת הציבור. אם כל זאת אני לא מכיר כזה דבר נושא חם שיש אחדות של רבנים. בוא נתחיל עם פונוביז שכבר חם יותר משני עשורים כמעט, והיה להרב אלישיב דעה ברורה בנושא, אז אייך זה שעוד לא הוכרעה הנושא לצד הרב אלישיב או לצד עריצות אחרת שאתה טוען לה ??
הרב שך בזמנו היה עריץ חם כביכול אז אייך החזואישניקים עוד קיימים וגם הבריסקערס ??
בוא ניקח את ר' שלמה זלמן הצעיר מול החזו"א הזקן והעריץ כביכול. האם ר' שלמה זלמן פיחד להוציא את הקונטרס שלו בעניין החשמל ?
קח את נושא החם של פורים ברמות שהיה להרב אלישיב דעה ברורה אז אין מניין גדול לקריאת המגילה בניגוד לדעתו ? אני יכול לתת לך מיליוני דוגמאות.
אז תמשיך לחלום את חלומתיך.
לגבי ביני לבינך: אם היית אומר את הדברים לעיל כמו כל אחד בתמימות אז אני יאמר את הטעות שלך נקי וחלק. אבל הרושם שלי כלפיך היא אחרת, ולכן אמרתי מה שאמרתי.
תוקן על ידי maxmen ב- 16/02/2015 15:41:44
נשלח ב-16/2/2015 15:17
דיי.
הוא הודיע על אשכול אחרון, אז מה אכפת לכם לסבול טיפה בשקט? אפשר לסנן את מי שלא רוצים לקרוא ואז לא רואים הודעות שלו.
נשלח ב-16/2/2015 15:12
תודה בעל (קצת מצחיק להודות לעצמי אבל לא נורא) ובזמן שאני נרגע מהתקף אנטישמיות בלתי נשלט, אנסה לענות ליש (שהוא עוד סעיף של עצמי, בזמנים שבהם אני הרב מיכי) ולומר לו בעריצות זדונית שאכן, רבנים מוגבלים פעמים רבות ע"י לחצים פוליטיים, בדרך כלל מצד הממסד הרבני, למשל, רב רגיל לא יעז לצאת נגד הרב אלישיב בנושא חם, אבל בנושא זה קשה לי לראות את הרבנים החרדים כליברלים בארון. וכאן אני מתחיל להזיל ריר מרוב שנאה עצמית אז אאלץ לעצור.
נשלח ב-16/2/2015 15:07
ועוד קצת פנינים שלא היה להם מקום בתגובה הקודמת "תראי אותך דמגוגית מדופלמת...רק מה, את יודעת שאין לך סחורה שמישהו חפץ בהם ולכן את חייבת לבוא בלילה עם צלמים ובעזרת חילוניות פמניסטיות להדביק פלקטים. אז באתן כמו נערי תומי לפיד בזמנו שבואו להדביק תמונות ערום של בנות בשבת ליד תולדות אהרן...את גם בעלת זרוע" "תראי אותך, את מאוהבת בבעלי הזרוע כאן ואת עוד מטיפה לחרדים מוסר ??? אם היית ברוח הלוחמי צדק וחירות וברוח הנשים הפמיניסטיות האמיתיות, היית מגוננת עלי כאן מבעלי הזרוע. אבל אם את בצד שלהן, את אפי' לא ראויה לתואר פמיניסטית"