בית פורומים בחדרי חרדים

פרסטר שדר ברדיו "קול חי" פרק עול תורה ומצוות ר"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2015 19:00 לינק ישיר 
פרסטר שדר ברדיו "קול חי" פרק עול תורה ומצוות ר"ל

מחר כתבה עליו בידיעות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רבותי1 ב- 01/01/2015 19:01:43

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2025 07:20 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
נכון, ומה עושים כשלא יודעים? (רמז, מכות דף ז.) נותנים מכות...
על זה לבד מגיע לך מכות :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2025 07:19 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אם אינקוויזציה פירושה יתר הדברים שעשתה האינקוויזציה, כמו לענות עד מוות את מי שנראה לה לנכון, הרי זה כל כך נוגד את דעת התורה, עד שאמרו חז"ל שאסור להתחיל לדון את הנידון למוות בזמן שאי אפשר לבצע מיד "מפני עינוי הדין", עד כדי כך חמלה התורה גם על הפושעים.
מה הבעיה בלענות עד מוות את מי שנראה לך לנכון, כפייה על המצוות כוללת "מכים אותו עד שתצא נפשו" ו"מכניסים לכיפה" וכו' (אגב, זכור לי שבספרי קבלה כתוב שמה שמכניסים לכיפה זו בכלל מידת רחמים!). אם אתה בעד שישפטו אנשים על מה שהם חושבים ורוצים ומתכוונים, אז אתה צריך להיות גם בעד שיענו כי הם ככה החליטו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2025 07:16 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אתה שואל שאלות מצוינות וכבר עניתי על כולן, אבל בכל זאת אענה שוב. כופר במזיד, הוא אדם שביום בהיר החליט שהוא לא מאמין, הוא לא טרח לבדוק הרבה וכבר החליט שאין לו עניין לבדוק והכל הבל רח"ל

זה לא "כופר במזיד" (שזה המצאה חדשה..) זה בלבול שכל..
מה זה "החליט שהוא לא מאמין"?
לא טרח לא בדק, לא הגיע לשום מסקנה.
אתה מבין שעשית כאן סוג של מריחה? תחשוב שוב על מה כתבת פה.
אדם ש"מחליט שהוא לא מאמין ושאין לו כוח לבדוק" אינו נקרא כופר, כי הוא לא הגיע לשום מסקנה בנוגע לכפירתו, הוא לא הגיע למסקנה שאין אלוקים, שהרי לא טרח לא בדק ולא חשב, אם לא בדק, לא חשב ולא חישב, איך יגיע למסקנת כפירה? האם סתם לומר בפה שלו "אני לא מאמין", נחשב לכפירה?
זה נקרא חילוני מומר שסתם לא בא לו לשמור מצוות.

אין מושג של "כופר במזיד וכופר בשוגג", כל כופר הוא תמיד יהיה שוגג, כי מסקנותיו המוטעות הביאו אותו לאן שהביאו, ועל אחד כזה אמרו חז"ל את כל הדברים הנוראים.
את המושג המוזר של כופר במזיד וכופר בשוגג המצאת רק כדי להסביר כיצד ולמה חז"ל כל כך החמירו בעונשו של הכופר.
לא הבנתי מה הבעיה שלך, כל החילונים והגוים לא בדקו הרבה, אלא החליטו שהפסל שלהם הוא האלוהים וכו'. לא כל בן אדם בודק המון לפני שהוא מקבל החלטה, גם כשאני קונה לחם וחלב או מכונית או דירה, לא בדקתי 100% בחורים ובסדקים אם הם טןבים לחלוטין. זה ההסבר שלי. בכל מקרה זה ויכוח עקר כי אני מסביר דעה של הראב"ד שהובאה בהרבה ספרים, אם אתה רוצה לחלוק על המון רבנים ופוסקים אז שיערב לך, אני לא עושה מה שכתוב במשנה ברורה רק כשאני מבין אותו, מקושיא לא מתים (ובכל מקרה עניתי על קושייתך בתחילת הודעה זו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2025 05:15 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
נכון, ומה עושים כשלא יודעים? (רמז, מכות דף ז.)
נותנים מכות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2025 02:42 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אגב אני חייב לזרוק כאן שאלה פתוחה, ובאמת אשמח לשמוע מה דעת החברים. מתישהו כתב הרב מיכאל אברהם: "אם החברה כולה היתה חרדית אני חושש שהיתה כאן אינקוויזיציה של ממש". מה דעתכם על האמירה הזו? בסיטואציה כזו הייתה אינקווזיציה או לא? (ובבקשה, אל תתייחסו לשאלה אם אינקווזיציה היא טובה או רעה)

אם אינקוויזיציה פירושה תפיסת מחללי שבת וסקילתם למוות, (מן הסתם התכוון במידה וזה בכלל שייך, כגון אילו היתה סנהדרין וכו'), או כפיית נשים להתלבש ולנהוג בצניעות, כמו שהיה גם בזמן הגמ', אז כן, זוהי בדיוק דעת התורה, שייתכן ואינה מוצאת בעיניו ובעיני מצטטיו..
אם אינקוויזציה פירושה יתר הדברים שעשתה האינקוויזציה, כמו לענות עד מוות את מי שנראה לה לנכון, הרי זה כל כך נוגד את דעת התורה, עד שאמרו חז"ל שאסור להתחיל לדון את הנידון למוות בזמן שאי אפשר לבצע מיד "מפני עינוי הדין", עד כדי כך חמלה התורה גם על הפושעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2025 02:37 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אתה שואל שאלות מצוינות וכבר עניתי על כולן, אבל בכל זאת אענה שוב. כופר במזיד, הוא אדם שביום בהיר החליט שהוא לא מאמין, הוא לא טרח לבדוק הרבה וכבר החליט שאין לו עניין לבדוק והכל הבל רח"ל

זה לא "כופר במזיד" (שזה המצאה חדשה..) זה בלבול שכל..
מה זה "החליט שהוא לא מאמין"?
לא טרח לא בדק, לא הגיע לשום מסקנה.
אתה מבין שעשית כאן סוג של מריחה? תחשוב שוב על מה כתבת פה.
אדם ש"מחליט שהוא לא מאמין ושאין לו כוח לבדוק" אינו נקרא כופר, כי הוא לא הגיע לשום מסקנה בנוגע לכפירתו, הוא לא הגיע למסקנה שאין אלוקים, שהרי לא טרח לא בדק ולא חשב, אם לא בדק, לא חשב ולא חישב, איך יגיע למסקנת כפירה? האם סתם לומר בפה שלו "אני לא מאמין", נחשב לכפירה?
זה נקרא חילוני מומר שסתם לא בא לו לשמור מצוות.

אין מושג של "כופר במזיד וכופר בשוגג", כל כופר הוא תמיד יהיה שוגג, כי מסקנותיו המוטעות הביאו אותו לאן שהביאו, ועל אחד כזה אמרו חז"ל את כל הדברים הנוראים.
את המושג המוזר של כופר במזיד וכופר בשוגג המצאת רק כדי להסביר כיצד ולמה חז"ל כל כך החמירו בעונשו של הכופר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 23:37 לינק ישיר 

נכון, ומה עושים כשלא יודעים? (רמז, מכות דף ז.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 23:27 לינק ישיר 

הרמב"ם לא דרש מזה שהולך לקיים את ה"מורידין", לחקור אם המין המפורסם חקר וחקר והגיע למסקנא מוטעית על פי מחקרו. ואיך ניתן בכלל לחקור זאת? זה לא מדיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 22:32 לינק ישיר 

אתה שואל שאלות מצוינות וכבר עניתי על כולן, אבל בכל זאת אענה שוב. כופר במזיד, הוא אדם שביום בהיר החליט שהוא לא מאמין, הוא לא טרח לבדוק הרבה וכבר החליט שאין לו עניין לבדוק והכל הבל רח"ל. כופר בשוגג, הוא אדם שלמד וחקר עד כמה שידו מגעת, והגיע למסקנות כפרניות. התורה מרשה לחקור ולבדוק, הבורא שלנו מבין שאנחנו לא עדר של מטומטמים, אז אם אדם עשה מה שיכל והגיע למסקנה אחרת, הוא בגדר שוגג. הוא לא הרב אלישיב, אבל הוא גם לא בגדר חוטא במזיד או מין ואפיקורוס שמורידים ולא מעלים. עכשיו נחזור לאנשים הספציפיים. אני לא יודע מה הם חושבים ועושים, אבל הנחה שלי שהם בעלי משפחות וקריירה וכו והם היו מאוד רוצים להישאר בדת, ולו בשביל להנות מהמשפחה והקריירה שהם הקימו. אני מאוד רוצה להאמין שהם פשוט טעו בכל מיני מחשבות והם מתאימים לגדר שוגג שהסברתי לפני 3 שורות. אפשר להתעקש לדון אותם לכף חובה ולהחליט שדבר ראשון צריך לזרוק עליהם אבנים ורק אחרי שימותו נשאל שאלות, זו שיטה מאוד יפה אבל זו לא דרכם של בתי הדין שהיו נזהרים מתוויות קיצוניות (ציטטו כאן את המשנה והסוגיה במסכת מכות דף ז. לגבי בי"ד שהורגת אחת לשבעים שנה וכו'), וזו גם לא דרכה של התורה שציוותה לדון לזכות ולהפך בזכות אנשים (חוץ ממסית), ובוודאי שזו לא הדרכת אא"ז הבעש"ט הק'. (נדמה לי שאתה זה שדרש סימוכין וראיות, אז קיבלת הכל. גם הסברתי מה האדם הזה כן ומה הוא לא. נראה לי שדי הקפנו את הנושא, אבל אם עדיין משהו לא ברור אני כאן!)

תוקן על ידי הדיבוק ב- 12/02/2025 22:35:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 18:29 לינק ישיר 

אולי תסביר מה זה כופר בשוגג וכופר במזיד?
כופר במזיד הכיצד?
הוא יודע שיש אלוקים, אבל אומר שאין? אתמהה.

דבר נוסף, נושא האשכול הוא, מה קורה עם אדם שפרק עול מצוות, עבר על כל התורה, ואתה טענת שהוא פטור מכל וכול כי הוא לא מאמין.
כלומר הדיון אינו על מין וכופר האם ייענש על כך, אלא על אחד שעובר את כל התורה כולה, וטוען אני לא מאמין.
איכשהו עברת פתאום לדון על מין ועל מה נחשב למין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 09:37 לינק ישיר 

קלעפער ואי"ח, עניתם טוב זה לזה. כתוב בגמ' שהמינים וכו מורידים ולא מעלים, הראב"ד מבין שאין הכוונה לכל מי שמאמין בזה. עד הראב"ד כל מי שכתב את זה, לא חיחק בין שוגג למזיד. עכשיו אתם שואלים: אבל הם לא חילקו! - זו שאלה מצוינת על הראב"ד, זה לא נוגע לעובדה שזו דעתו, ועד כמה שנכון לומר שעש חיחוק למרות שהמשנה לא חילקה, למה לא נכון לומר את זה גם על הרמב"ם?! ושוב חזרנו לעובדה שיש דעה כזו (והיא מאוד מצוטטת) ורק ניתן להרחיב את היקף התומכים בה או את היקף המשמעות שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 05:51 לינק ישיר 

חז''ל הקדושים מגדירים בית דין שהרג את הנפש פעם בשבעים שנה לבית דין קטלני, משמע שלא ששו לדון דיני נפשות אבל בודאי שמי שמחלל שבת ביד רמה נחשב למומר ודינו שיינו יין נסך והוא כגוי לכל דבריו אבל בודאי שמצוה לקרבו ולא למהר להתיר דמו אבל היחס אליו הוא לגמרי לא חם ואוהב כמבואר ביורה דעה סימן קנז אבל ידועים דברי החזון איש ביורה דעה סימן ב שמתיחס אל כל אותם מתפקרים כאל תינוקות שנשבו, קשה הדבר שבעתיים מול מי שקיבל חינוך מחבק חסידי ומכל הטוב החרדי שיום אחד מסיבותיו נעלם מהראדר, על כך צריכים רק בעל הרחמים שמבין לנבכי הנפש ותסביכיה לדון ולרחם ולהבין

תוקן על ידי דברי ב- 12/02/2025 05:51:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 02:26 לינק ישיר 

ואיך דבריך מתקיימים אחרי המשנה בסנהדרין, שהכופר אין לו חלק לעולם הבא? ועוד שלל עונשים וביטויים קשים מחז"ל.
הרי כל כופר בעצם טעה בחשבונותיו, אחרת איך הוא יהיה כופר?
אין דבר כזה כופר יודע שיש אלוקים ורק אומר שהוא כופר..
משמע מכך שכל כופר פירושו אדם שלפי חישוביו אין אלוקים.
עוד אבסורד שיוצא כאן, על עבודה זרה סוקלים, לשיטתך, אדם שיטען שהוא עבד עבודה זרה כי הוא כופר - ייפטר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 01:12 לינק ישיר 

לא ברור לי איך יתכן שהרמב"ם ישמיט כלל פשוט כזה ובייחוד שהוא נותן הורמנא לכל אדם להרגו. במינימום היה צריך לסייג שכל זה אם אומר שמאמין ורק מדבר דברי כפירה מהשפה ולחוץ, אבל אם מאמין בכפירתו אסור לגעת בו וחובה להחזירו בעבותות של אהבה. אברהם צודק. מה השאלה בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 00:55 לינק ישיר 

אגב אני חייב לזרוק כאן שאלה פתוחה, ובאמת אשמח לשמוע מה דעת החברים. מתישהו כתב הרב מיכאל אברהם: "אם החברה כולה היתה חרדית אני חושש שהיתה כאן אינקוויזיציה של ממש". מה דעתכם על האמירה הזו? בסיטואציה כזו הייתה אינקווזיציה או לא? (ובבקשה, אל תתייחסו לשאלה אם אינקווזיציה היא טובה או רעה)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרסטר שדר ברדיו "קול חי" פרק עול תורה ומצוות ר"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext