בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

פסח תשע"ה -חוויית חזנות במיטבה בביהכ"נ הגדול ברמת-גן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2015 22:16 לינק ישיר 
פסח תשע"ה -חוויית חזנות במיטבה בביהכ"נ הגדול ברמת-גן

הגעתי לתפילה בציפיות מעורבות-הרי צפוי קהל מצומצם עקב החג,דבר שלא מעודד השקעה מרובה ויצאתי מעודד שכן החזן ישראל רנד היה במיטבו ,המנצח רפי ביטון "התעלה" הן בלחנ יו המשובחים "והן בחצוצרה המפורסמת" והעיקר:הנער/הילד איתמר,,,,,??( לא חסון)היווה מבחינתי תגלית חדשה שעוד ידובר בה רבות.להלן מהלכי התפילה העיקריים:האל בתעצומות- ישתבח:נוסח,,,, אל-אדון-סולן הילד איתמר,,,,,בקול ברור וצלול שעטף את כותלי בית-הכנסת-לחן שהזכיר לי משהוא כמו בלדינו,,,,,,,,ודבריו חיים וקיימים-החזן בלחן מוכר,, על הראשונים-המקהלה בלחן מוכר,,,,,,,,צור ישראל-בלחן מהאגדה,,,,,,,,ממקומך מלכנו(קדושה)-הילד איתר-שוב פעם בקולו הצלול בלחן ידוע,,,,,,,,,,,הלל:כולו חזנות במיטבה-יצירות ידועות של רוזנבלט תוך שילוב לחנים "מבית מדרשו של ביטון"-חוויה במיטבה שנמשכה למעלה מחצי-שעה.תפילה לשלום המדינה-הילד איתמר,,,,, תפילה לחיילי צה"ל-בלחן ארץ הצבי (הפעם היה "מושקע במיוחד"),,,,,,,,,,,,כתר-החזן וגם הילד איתמר,,,,,, ,,,,,,,יותר כבר לא היה צורך מאחר ושבענו כדבעי,,,, פסח כשר ושמח,,,,,,,,,(נדמה לי שראיתי בין הקהל את "בחגווי"-אם כן אבקשו להשלים את שהחסרתי)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2015 14:32 לינק ישיר 

בקטע נפרד אני רושם דיווח ענייני על מה שבוצע: ה'אל אדון' היה כנראה משהו של מוהר"ר "חוזליטו". 'ודבריו חיים וקיימים' עד סוף 'על הראשונים' - אברהם פריד במקור. 'נעריצך', 'אז בקול' וחלקים מ'ממקומך' היו משירי לעז כלשהם. ומעט חזנות מחופפת ב'תתגדל ותתקדש'. בהלל בוצעו 'מקימי' ו'יוסף' ה'' מלבסקי [בינינו, די ילדותי ולא 'גליק' גדול] לצד 'בצאת ישראל' במנגינת 'שיר השיירה' [מוהר"ר איינשטיין ושות'] 'ו'אהבתי' במנגינת 'שלא יגמר לעולם' [הרבנית ח. סנש]. 'לא אמות' וגו' בלחן רוזומני [מחופף וחלקי למדי]. הקטעים שנוספו בחלק מסידורי התפילה לפני מוסף - בוצעו כתיאורו של ר' שרגא. תפילת 'טל', ארבעה בתים + 1 משל יוסלה והאחרון גלנץ. וקדושת מוסף בניגוני לעז כלשהם, 'ממקומו' במנגינת 'קול ברמה נשמע' [מהקלטת שהשתתף בה ישראל רנד כילד, אך הסולן בשעתו היה דודו נדב...]. 'שמע ישראל' היה קצת משל מלבסקי, קצת אימפרוביזציה. ולסיום - ברכת 'שבת שלום ומבורך' של המקהלה במנגינת "שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע פסח בא" [הרבנית חנה הגננת]. תגיעו בחג שני - ותהנו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2015 14:14 לינק ישיר 

ר' שרגא, זיהית אותי ולא ניגשת לומר 'גוט יו"ט'?... אכן, הייתה חוויה מוזיקלית במיטבה - אך לדאבוני היא כללה 15% חזנות אמיתית ו-85% שירים מזרחיים, ישראליים ונכריים. אחרי החג בל"נ אעלה פוסט בעניין, לאחר שמשך שנתיים אני מצפה שמישהו אחר 'ירים את הכפפה', אך היא מוטלת בקרן זווית. ביחס לחזנות, שבתפילה, שכאמור הייתה מעטה ודלילה, החזן רנד היה ביכולת פחותה-משהו, ביצע 'טל' בסולם נמוך משל יוס'לה ונמוך בהרבה משל גלנץ... בכלל, מתקבל בעיני הרושם שקטעי החזנות נאמרים על-ידו במרוצה ובקצב מהיר מהמקובל. משהו שם אפע'ס לא 'ישב במקום'... גם אני הלכתי 40 דק' כל צד, וחוויה מוזיקלית בהחלט הייתה. האם בדיוק החוויה שייחלתי לה? רגשותיי מעורבים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > פסח תשע"ה -חוויית חזנות במיטבה בביהכ"נ הגדול ברמת-גן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext