בית פורומים בחדרי חרדים

סימן השאלה הגדול סביב חוג חת"ס פתח תקוה- מי הם? מה הם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2015 20:18 לינק ישיר 
סימן השאלה הגדול סביב חוג חת"ס פתח תקוה- מי הם? מה הם?

דבר כזה עוד לא היה בתולדות כשרויות המהדרין- הכשר שנמצא בקטגוריות של הבד"צים ואין אף רב מוכר או גוף מוכר מאחוריו...

פעם טענו שהרב זריצקי מעורב שם, אך לאחרונה הוא התנער מכך. 

מישהו יכול להסיר את הלוט והערפל שמבעד לכשרות זו?

הדבר חשוב במיוחד בתקופת פסח שבה חצי מהמוצרים הם בהכשר שלם (החצי השני בהכשר חוג חת"ס ב"ב, אבל זה דיון נפרד...).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 10:39 לינק ישיר 

ונשךלשונרא כתב:

חוג ב"ב השתדרג... את הרב זולדן אני מכיר אישית, הוא יהודי יר"ש גדול ות"ח בקנה מידה.
עליו בעצם אני סומך כשאני אוכל את ההכשר הזה.

גם אני.

גם אני סומך על ההכשר של הרב זולדן.  הוא חתום על בשר בקר של "עוף הכפר" 
שזול משמעותית ממוצרי בשר בקר של כשרויות בד"ץ אחרות. 

על העופות של "עוף הכפר" תחום הרב רושגולד שגם הם זולים משמעותית מכל
הבד"צים. קילו כרעיים טרי באושר עד עולה 21 ש"ח. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 09:00 לינק ישיר 
הרבנות הראשית הטילה סנקציות על גוף הכשרות בד"צ חתם סופר פתח תקווה

הרבנות מצאה כשלים בפעילות חוג בד"צ חתם סופר פתח תקווה, קיימה לו שימוע והחליטה להטיל עליו סנקציות.
ועדה מיוחדת של הרבנות הראשית לישראל התכנסה בתחילת השבוע והחליטה להטיל סנקציות על גוף הכשרות 'חוג חתם סופר פתח תקווה' בעקבות ''כשלים בפעילות גוף הכשרות''.

ועדת היבוא ברבנות הראשית החליטה להגביל את פעילות גוף הכשרות, שמעניק כשרות בין השאר למוצרים המיובאים מחו"ל, למדינות אירופה בלבד. כמו כן, הרבנות לא תעניק יותר אישור כשרות למוצרי חלב המיובאים מחו"ל תחת השגחת 'חוג חתם סופר פתח תקווה'.

בהחלטת הוועדה נכתב: "נוכח ממצאים המצביעים על כשלים לכאורה בפעילות גוף הכשרות, ולאחר ביקורים במשרדי גוף הכשרות על ידי נציגי אגף הכשרות הארצית ולאחר משלוח מכתב ובו רוכזו עיקרי הליקויים לכאורה בפעילות גוף הכשרות וקבלת מכתב תשובה מגוף הכשרות, התכנסה וועדת היבוא בישיבתה ביום ג' אב התשפ"ב (31 יולי, 122) לעריכת שימוע לגוף הכשרות ביחס לכשלים לכאורה בפעילותו, ומתן אישורי השגחה למוצרי יבוא שלא בהתאם לנהלי הרבנות הראשית לישראל ולהודעותיו והתחייבויותיו".
לאחר שהוועדה שמעה את נציגי גוף הכשרות היא החליטה לשלול לאלתר את יכולתו לספק כשרות למוצרי יבוא ברחבי העולם זולת אירופה.

כמו כן העמידה הוועדה לרשות גוף הכשרות תקופת ניסיון תחת סנקציות נוספות. "שלושת החודשים הקרובים ישמשו כתקופת ניסיון להכרה בגוף הכשרות חוג חתם סופר פתח תקווה לעניין כשרות מוצרי יבוא", נכתב.

"בתקופה זו תוגבל ההכרה למוצרים המיוצרים באירופה בלבד, חוג חתם סופר יבצע בירור מול הרב שמואל לוי כיצד פעל בניגוד להנחיותיו של גוף הכשרות, וייתן דין וחשבון מסכם לרבנות הראשית לאחר סיום הבירור תוך 8 ימים מיום קבלת החלטה זו. בשלושה חדשים אלו לא תכיר הרבנות הראשית באישורי כשרות מטעם גוף הכשרות למוצרים המכילים רכיבי חלב".

עוד החליטה הוועדה כי "ככל שבתקופת הנסיון תימצא על ידי הרבנות הראשית תקלה בפעילות חוג חתם סופר שלא דווחה על ידם - תוסר ההכרה בחוג חתם סופר ללא דיון נוסף".

בישיבת השימוע שערכה הרבנות הראשית לגוף הכשרות נכחו: הרב יצחק רלב"ג, הרב אליעזר שמחה וייס, הרב שמואל אליהו, הרב יצחק לוי, הרב יצחק אלחרר, עו"ד חנן ארליך, עו"ד אורית משמוש, הרב רפאל יוחאי, עמיחי קריגר וצילה סאמין.

מבד"ץ חוג חתם סופר נמסר בתגובה: "בד"ץ חוג חתם סופר פתח תקווה משמש זרועה הארוכה של הרבנות הראשית לישראל בחו"ל, וככזה מחוייב לנהלי מחלקת היבוא של הרבנות הראשית לישראל. הבד"ץ מברך על כל מפגש עם נציגי הרבנות הראשית ותמיד שמח לשפר ולייעל את מערך הכשרות המצוין שלו, ומקווה לצאת מחוזק ומשופר במיוחד, לאחר תקלה נקודתית שתוקנה מיידית, עקב הקשיים שנתגלו בהשגחה בתקופת הקורונה".

תוקן על ידי bakבוק ב- 03/08/2022 09:04:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2022 15:02 לינק ישיר 

פרסום ראשון: הרבנות הראשית הטילה סנקציות על גוף הכשרות בד"צ חתם סופר פתח תקווה

הרבנות מצאה כשלים בפעילות חוג בד"צ חתם סופר פתח תקווה, קיימה לו שימוע והחליטה להטיל עליו סנקציות.
https://www.inn.co.il/news/573017

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 12:21 לינק ישיר 

בזמנו בתי הדין בבני ברק (הרב וואזנר והגר"נ קרליץ) אסרו עליו לעסוק בענייני כשרות, ואידך זיל גמור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 12:00 לינק ישיר 

חסדא כתב:

הרגע דברתי עם הרב זריצקי ואכן טיןטין צודק ,לא חל שום שינוי בעמדתו .

רק אומר שגם לרב זריצקי יש אינטרסים שונים ( במסגרת השמועות שהזכרתי למעלה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 11:09 לינק ישיר 

הרגע דברתי עם הרב זריצקי ואכן טיןטין צודק ,לא חל שום שינוי בעמדתו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 10:53 לינק ישיר 

טיןטין ,ס"ה שאלה האם סומכים עליהם במאפים .

מי זה אלטמן ,ומי באמת מוסמך להכשרים מלבד ר זריצקי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 10:04 לינק ישיר 

מה אומר הרב אלטמן על ההכשר של חוג ב"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 09:54 לינק ישיר 

חסדא כתב:

האם סומכים על הכשר המאפים של חוג חתם סופר פ"ת וב"ב  ?

לא חושב שחל שינוי דרמטי.
ובכלל בענייני הכשרים, יש שמועות משמועות שונות על כל הכשר. כך שלא בטוח שפורום אנונימי זה המקום לברר דבר זה.
יש מצב שהרב מסטוגי יתייחס לעניין?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 08:45 לינק ישיר 

האם סומכים על הכשר המאפים של חוג חתם סופר פ"ת וב"ב  ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2015 00:51 לינק ישיר 

מיםאחרונים כתבה:

איך יתכן:שוקולד צ'פס אופנהיימר באותה אריזה
בהשגחת עדה חרדית 200 גרם
בהשגחת חתם סופר 400 גרם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 22:19 לינק ישיר 

איך יתכן:שוקולד צ'פס אופנהיימר באותה אריזה
בהשגחת עדה חרדית 200 גרם
בהשגחת חתם סופר 400 גרם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 22:04 לינק ישיר 

מישהו מכיר מספר של משגיח בחת''ס פ''ת? לברר משהו קונקרטי כעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 21:28 לינק ישיר 

אם איני טועה יש 2 וריאציות של ההכשר, ויש הבדל ביניהן, יש שמופיע בחותמת שם של רב מסויים (נראה לי הרב וואזנר (לא הגר"ש) לא בטוח), כך בפריגת, ויש שלא מופיע, ויש לכך סיבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 21:22 לינק ישיר 

ולחלק מהמסעדות של "קפה קפה"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סימן השאלה הגדול סביב חוג חת"ס פתח תקוה- מי הם? מה הם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext