| נשלח ב-9/4/2015 14:17 |
|
| |
שני ענינים בשולי הדברים
א.
הלוויתו של הרב וואזנר ז'ל הסתיימה באסון. אני שואל את עצמי מה בקשו הנדחקים פנימה להשיג? האם טלנסקי עמד בפנים וחילק מעטפות? האם המשיח נגלה? השכינה ירדה? מדובר, לדעתי, בהחפצה של קדושה. הפיכת אדם בחייו, גופתו או קברו לאחר המוות, לעצם קדוש המאפשר איזו 'התחברות' לעולמות עליונים. חסרים היו הדרת כבוד ואיפוק. לא את המת בקשו לכבד אלא טרחו להשיג לעצמם 'משהו' ממנו.
אין כאן דבר המיוחד לנו. כל קתדרלה נחשבת מתפארת ברליקוויה, איזה שריד, רצוי מן הגוף ממש, של איזה 'קדוש'. בזכות אותו שריד נמשכים שמה המונים העורכים עליה לרגל, גם תורמים בהזדמנות לקופת הקתדרלה ולכלכלת המקום. זו דת עממית ההכרחית לאדם וקיימת בכל מקום. גם עובדי פסלים ידעו היטב כי אלו עשויים חימר בידי איזה בעל מלאכה או אמן. גם הם ראו בדבר הקצאת מקום לאיזה אל ואמצעי להתקשר אליו, לבקש פרנסה, בריאות, הצלה, או למצא עידוד. אלו שפסלים נאסרו עליהם מוצאים לעצמם תחליפים. דבר לא השתנה, זה טבע האדם. אמונה רוחנית והשגה עיונית אפשרית למעטים בלבד. אלו עוסקים ברעיונותיו של בעל מחשבה, ובכך משוחחים איתו ועם קוראים אחרים.
ב.
הלוויתו של הרב וואזנר ז'ל הסתיימה באסון. אנשים דחפו, נדחפו, מעדו, שנים מצאו את מותם.
כל אדם שבא בכוונה להידחף פנימה נושא באשמה מוסרית למותם של השניים.
שמעתי את האומר 'זה היה רצונו של הקב'ה, אנחנו מקבלים את הדין'. אמירה של שחיתות מוסרית המבקשת לחמוק מאשמה ומאחריות אישית.
עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2015 17:05 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מקס
לא הבנתי את פלאך על הבריחה מזעקת הפיגוע ובושת האנשים בעיניך מדובר בס"ה בבני אדם שרוצים להנצל ממות וחייו קודמים ,אתה מצפה מבן תמותה שלא ידחוף אנשים כדי לשרוד ?דרגה יפה,
|
|
זה פשוט לא שכלי ולא רציונלי שהוא חושב שככה הוא ינצל. הרי כמו שהוא דורך על אחרים אחרים הפילו אחרים שהם מכשול שהוא ייפול ואחרים ידרכו עליו. הרי על אלה שהוא דורך עכשיו נפלו ממכשולים חיים שנפלו קודם וחוזר חלילה.
חוסר ההבנה הבסיסית הזאת (וההפנמה בנפשו שלא יהיה כאוטומט) מביא אותו לפעול כאוטומט.
ראיתי בחדשות (לא זוכר איפה ומתי) מקרה של ירי, שפשוט אבא מגן על עצמו עם הילד שלו כלומר שהילד יקבל את הירי וימות והוא - האבא, ינצל. האם גם במקרה הזה תאמר שחייו קודמים ? אם הוא לא מבין מהי חיים, אולי אתה צודק שחייו קודמים מילדיו. אבל אם הוא מבין שחיים זה דווקא ילדיו ולא הוא בעצמו, אז היה מגן על הילד במקום לקחת את הילד כמגן חיי. לנשים למשל יש בינה יתירה ולכן אני לא מאמין שאימא היית מגנה על עצמה על חשבון ילדיה. (לא חקרתי את זה, אבל אינטואיטיבית אייך שאני מכיר את סביבתי הנשית, אני חושב שאימא לא היית עושה את זה כי היא באמת מבינה שילדיה הם החיים שלה ולא ההפך)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2015 16:38 |
|
| |
מקס
לא הבנתי את פלאך על הבריחה מזעקת הפיגוע ובושת האנשים בעיניך מדובר בס"ה בבני אדם שרוצים להנצל ממות וחייו קודמים ,אתה מצפה מבן תמותה שלא ידחוף אנשים כדי לשרוד ?דרגה יפה, על הצדיק רב חיים ברים,http://forum.otzar.org/forums/viewtopic.php?f=19&t=8883
לגבי הדרוש של החמץ והסודנים [ותקנת חזל??]לא הבנתי כל כך את הרמז שמנסה לקשר , ואכן חז,ל יפה פירשוהו על השאור שבעיסה האישית ולא לזולתי,
תוקן על ידי ביליצר ב- 09/04/2015 16:40:33
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2015 16:23 |
|
| |
| בסדר_הבנו כתב: |  | מה בדיוק אתה מנסה להשיג בנקיון הבית שלך מחמץ
|
|
אם היית מעמיק, היית מבין. החמץ זה אנשים שצריך לזרוק מהמשפחה ומהקהילה ומארץ. זה הרציונל. חכמינו פשוט היו רחמנים והחליפו את זה על חמץ. אילולי החמץ היינו מתנהגים כמו החילוניים שגרשו את הסודנים מהארץ. כלומר החמץ מכפר על אלה שבאמת צריכים לשרוף. אתה יש מבין ??
כל זה אמרתי על דרך הדרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2015 16:13 |
|
| |
| 932woland כתב: |  | א.
הלוויתו של הרב וואזנר ז'ל הסתיימה באסון. אני שואל את עצמי מה בקשו הנדחקים פנימה להשיג? |
|
מה בדיוק אתה מנסה להשיג בנקיון הבית שלך מחמץ, התעמקות בשטויות חז"ל בדבר נשים פעורות שהושיבו מעל חביות יין, ושאר הדברים שנחשבים רציונאליים אצל דתיים? אני מבטיח לך שכל בדיקה של הדברים הללו הוכיחה כי הם לא יותר אפקטיביים בכל פרמטר של קדושה מדידה. אם תענה על הדברים, לא רק שאשמח לנסות להסביר לך את התשובה לשאלתך, אלא שבטוחני שתתקרב יותר להבינה בעצמך.
תוקן על ידי בסדר_הבנו ב- 09/04/2015 16:14:41
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2015 16:06 |
|
| |
אני נזכר בלוויה של הגאון ר' חיים ברים זצ"ל
(סתם ככה: מישהו שמע על האיש הזה ? אין הוא נמצא בויקי, אתה עושה גוגל אתה בקושי מקבל משהו, בכל זאת מדובר על אחד הענקים בדורינו שהעמיד אלפי תלמידים, היה מתלמידי החזו"א, הוא היה אהוב על הבריות היה מקובל בכל הקהילות והמגזרים הוא היה איש שבורח ממחלוקת כמו מאש למשל: הוא היה הענק היחיד שהגיע לאירועים של חב"ד מיד אחרי החרמת חבד על ידי הרב שך (יינם יין נסך וכו') שאף אחד לא העז לעשות זאת. בקיצור יש עוד מאות כאלה שהציבור הכללי לא מכיר ואחר כך הוא עוד חושב שהוא מכיר את רביתינו וגדולינו וחכמינו. אז לא, הציבור הכללי פשוט לא שמע ולא מכיר הוא מכיר אך ורק מי שעולה לכותרות)
הלוויה היית בתקופת הפיגועים הנוראיים בארץ, כל הציבור בארץ היו במתח, הלוויה היית בלילה (במוצ"ש), ועמדו שם אלפים, ופתאום מגיע החדשות שהיה פיגוע לא רחוק ממקום הלוויה ככה שהעצבים של כל אחד עלה עד השמים, ואז מישהו כנראה דרך על פח ולאחד כנראה נדמה שזה קול נפץ וזעק: פיגוע פיגוע. בקיצור התחילו לברוח ולדרוך אחד על השני, תנסו לדמיין מה היה שם באותו רגע. זה היה מראה שאני לא יכול לשכוח עד היום. אני אישית למדתי קורס טוב אייך האדם פועל תחת לחץ, הוא פשוט לא רואה מה הוא עושה, הוא דורך ממש על אנשים ועל ילדים והוא אפי' לא מרגיש מה הוא עושה, העיקר לברוח (האמת היא שאין שום עיקר, אמרתי העיקר לברוח אבל אפי' העיקר לברוח זה אוטומטית, האדם מאבד את שכלו ופשוט פועל כמו רובוט. משהו ששיך לברירה הטבעית אולי), הייתי כל כך נסער מהמראה הזה שפשוט (שכולם חזרו) שאלתי אישית את הדורכים: מה חשבתם ? למה דרכתם על אנשים ועל ילדים ? ופשוט לא קיבלתי מענה, לזכותם יאמר שהם התביישו מעצמן, והודו שזה לא היית בשליטתם.
המסקנה שהיית לי מהאירוע אז - עודד היקר: שחיית האדם הוא לא לגמרי רציונלי, יש כוחות באדם שהאדם השכלי שבו לא שולט בהם, מכאן נבין כמה צדקו חכמינו שאמרו "אל תאמין בעצמך עד יום מותך" כלומר האדם צריך הרבה לעבוד על נפשו בלימוד מוסר ולתרגל את עצמו לא להיות רובוט. ובכל זאת אל תאמין בעצמך. ולכן כמה שאפשר לבקר את האירוע בבני ברק, אני לא מבקר את ההמונים בגאוותנו כאילו אני או אתה לא היינו דורכים על מישהו שאנו פועלים על אוטומט ? עד שלא תתנסה בזה, כדאי פשוט לשתוק ולהבין שעוד נשאר בנו חלק של הברירה הטבעית = החייתיות = האוטומט.
אגב: האמרה שהקרבנות מכפרים והם כפרה על כל עם ישראל ועל כל האנושות, פשוט נכונה. אולי אתה לא מבין את עומק המושג "ייסורים מכפרים". אבל זה נכון שהם מכפרים, כי אז בני אנוש לומדים להיזהר. יותר בהרחבה למה ייסורים מכפרים, אפשר לראות כאן https://plus.google.com/106891541226727041508/posts/gvvzE9zfwZM
תוקן על ידי maxmen ב- 09/04/2015 16:15:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2015 15:55 |
|
| |
תוקן על ידי ביליצר ב- 09/04/2015 16:15:47
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2015 14:32 |
|
| |
ומי שנדחף/נדחק אחרי אלילי גוף/מין ושאר סלבים גם עושה בזאת החפצה של טומאה. הפיכת אדם בחייו, גופתו או קברו לאחר המוות, לעצם מתועב המאפשר איזו 'התחברות' לעולמות של זוהמה ?
אכן, ברור שיסוד הדברים הוא מיצה"ר של עבודה זרה בין בזה ובין בזה, שהנפש הלא רציונלית חווה כאילו יכולה היא לתפוס משהו פיזי בנגיעה באלוה-אדם, וכאילו הלקיחה תועיל לה לזכות בהדרת כבודו.
אמנם ברמה מסוימת זו עבודה זרה המותרת ולא דיברה תורה אלא נגד יצה"ר וכדברי הרמב"ם על הקרבנות.
ומכל מקום אשרינו שזכינו ואלו הם הסלבים שלנו....
תוקן על ידי אנונימי00 ב- 09/04/2015 14:32:56
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2015 14:28 |
|
| |
אתה מבלבל בין השאלות: למה רצו להתקרב? ו: האם שוה בשביל זה להרוג לרמוס (או סתם לגרום אי נעימות)? וגם מקשר ביניהם בצורה לא הוגנת, כאילו הרצון להתקרב למיטה קשור ענינית בחוסר האחריות שגילו אלו שעשו כך. סתם כך נדמה לי שאתה טועה, אלו שנדחפו לא פעלו מתוך רצון של קדושה, אלא מתוך דחף חברתי של להיות ראשון, "להיות שם", "לראות מקרוב את ה..", האנשים האלו נדחפים גם בהפגנות, חלוקות של קרטיבים בחינם, אשה שכורעת ללדת ברחוב, פצוע שצריך הנשמה, ריקודים בל"ג בעומר. מדובר בריקנות ושיעמום. כאשר הריקים והמשועמים דוחפים את המעטים שכן ניסו להתקרב מטעמים של רגשות הערצה לקדוש הנפטר. הערצה לאדם קדוש היא טבע העולם, ואין שום חכמה או גדולה לסרס את האופן הטבעי בו נתפסים דברים, מי שיסרס את כל התפיסה הטבעית לדברים שהוא מעריך, וימיר אותם לידיעות אנלוגיות בינאריות, יופנו רגשותיו הטבעיים להערצה של דברים פחות ערכיים ולרצון לגעת בהם או לאסוף פוסטרים שלהם.
|
|
|
|
|