חוזרת בתשובה יש לה מנטליות שונה מחרדי מבטן ולידה? לדעתי כן, האם זה עלול להפריע לחיי זוגיות? תלוי בסגנון של המשודך, האם הוא פתוח למנטליות ולסגנון חיים שונות או שהוא אוהב את מה שמכיר מבטן ולידה וכך רוצה להמשיך ולחיות.
במילים אחרות מגעיל לדחות את זה רק בגלל שהיא "חוזרת בתשובה" אבל בהחלט מובן לא לגשת לזה לאלה שמתקשים להפתח לסגנונות חיים שונים, וכן, יש הבדלים במנטליות בהרבה תחומים.
נשלח ב-26/6/2015 00:41
ב"ה ולפעמים הם (אנחנו) רוצים לא רוצים את הניואנסים ורוצים להיות שונים מהחרדי המצוי לדעתי... למרות שאת חוזק שמירת המצוות הם (חח אנחנו) רוצים להם ולילדיהם (לנו ולילדינו.. אוף זה מפרך...) אבל לא חובה ש'להיות' בדיוק כמו שכניהם (שכנינו.. וואו הסמיילי הזה מזכיר כמה רעים יכולים להיות השמאלנים לפעמים איך שאורנה בנאי ב'גב האומה' הלבינה את פניו ממש פשוטו כמשמעו של בנט וצחקה עליו וכינתה אותו ואמרה שהוא דומה לסנאי ככה לפני כולם ביישה אותו המגעילה... רק בגלל שהוא... דתי... (לא ראיתי אותה קוראת לאחמד טיבי פנים של כלב או פודל.. למרות שזה הרבה יותר דומה.. זה היה רגע עצוב ברמות.. בכיתי בשבילו על הביזיון שלו ממש..) ולענייננו, זו דעתי לגבי השילוב חרדים\חוזרים בתשובה בכל אופן..
תוקן על ידי טבצניק ב- 26/06/2015 00:55:21
נשלח ב-25/6/2015 10:51
להרבה חוזרים בתשובה, אין את הניואנסים החרדים.... מה שגורם להם להראות קצת שונים.
בשונה מהעבר,היום זה כבר לא משנה.יותר חשוב לבדוק את ההתאמה באישיות,בהשקפה,לראות שיש חיבור ביניהם.אחרי הכל הולכים לחיות עם בן\בת הזוג ולא עם הדודה או האמא.צריך לתת את הדעת על זה,אבל לא להכריע על סמך זה אם לגשת לשידוך או לא
נשלח ב-24/6/2015 08:10
אני גם חושבת שעדיף לחוזר בתושבה חוזרת בתשובה וחרדי מבית חרדי מבית. אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל.
למה כן, למה לא, למה עדיף שכן, למה עדיף שלא. תלוי עם מי.. ספרו לנו על כך מהנסיון שלכם. תודה רבה ! נשלח מהאנדרואיד שלי
אני קצת הפוך... חוזר בתשובה שיצאתי לשידוכים עם חרדיות כנראה בגלל גילן במאוחר שציינתי באשכול הקודם (שלושים ומעלה, מכיון שאני שלושים ושבע), וזה נראה לי בסדר גמור ויכול לעבוד לפעמים... ולפעמים זה השידוך הכי לא מתאים שייתכן בכל קצוות תבל... יש חרדיות כל כך שונות ממני ויש כאלה שמאד דומות... בכללית לדעתי עדיף לחוזר\ת בתשובה לכתחילה לבקש חוזר\ת בתשובה... ולחרדי\ת מתאים יותר חרדי\ת... אבל זו רק דעתי...
אה שכחתי להגיד למה... בעיקר מנטליות... שאר הדברים (אמונה, אישיות מיוחדת, ויופי) פחות בעייה עיקר ההבדל הוא במנטליות לדעתי...
תוקן על ידי טבצניק ב- 23/06/2015 21:56:32
נשלח ב-29/5/2015 13:57
טום888 כתבה:
זה שיש בחורות חרדיות לא שמורות.. מה ההשוואה לבעלות תשובה? שבאות מרקע ועבר לא שמור! אין מה לעשות..הטענה שגם יש חרדיות שלא שמורות דמגוגית..כי הרוב החרדי שמור, לעומת רוב הבעלי תשובה שלא..
זה שיש בחורות חרדיות לא שמורות..
מה ההשוואה לבעלות תשובה? שבאות מרקע ועבר לא שמור!
אין מה לעשות..הטענה שגם יש חרדיות שלא שמורות דמגוגית..כי הרוב החרדי שמור, לעומת רוב הבעלי תשובה שלא..
רציף אני חזרתי בתשובה ובעלי בא ממשפחה של פרומערים....
וב"ה אצלינו זה עובד מצויין....
אבל בעלי די מודרני אז הוא מכיר את העולם החילוני... והוא לא מתרגש אם הוא רואה את אחותי עם גופייה או משהו כזה.
אני חזרתי בתשובה בגיל העשרה, ואני מעורה בחברה בחרדית בכמעט 100% (על האחזוים האחרים אני מוותרת מרצון).
אני חושבת שזה כל מקרה לגופו,
תלוי מאיזו משפחה? האם הם יקבלו חתן דוס או יעשו לו את המוות?
תלוי באיזה גיל חזרו בתשובה? מה רמת ההתנסות החילונית...
ותלוי רמת החוזק הרוחני.... לפעמים החוזרים בתשובה עדיין בשלב האורות.... והרמה הרוחנית לא מסתדרת...
אז.... אני מציעה לך לברר, ואולי אפילו לקיים שיחת טלפון כדי להבין עם מי יש לך עסק....
בעלי בא ממשפחה מאוד מקבלת ופתוחה (חוצניקים) ולאף אחד לא אכפת מאיפה באתי, כל עוד היום אני מיישרת קו איתם.
וחמי אפילו מאוד מזה שיש לו כלה שברחה בדרך הזו- ולא נולדה לזה.
אוי, אם רק היית יודע כמה חרדיות במצב לא שמור יש... ולא הייתי מנחש....
נשלח ב-28/5/2015 02:12
רציף אני חזרתי בתשובה ובעלי בא ממשפחה של פרומערים.... וב"ה אצלינו זה עובד מצויין....
אבל בעלי די מודרני אז הוא מכיר את העולם החילוני... והוא לא מתרגש אם הוא רואה את אחותי עם גופייה או משהו כזה. אני חזרתי בתשובה בגיל העשרה, ואני מעורה בחברה בחרדית בכמעט 100% (על האחזוים האחרים אני מוותרת מרצון).
אני חושבת שזה כל מקרה לגופו,
תלוי מאיזו משפחה? האם הם יקבלו חתן דוס או יעשו לו את המוות? תלוי באיזה גיל חזרו בתשובה? מה רמת ההתנסות החילונית... ותלוי רמת החוזק הרוחני.... לפעמים החוזרים בתשובה עדיין בשלב האורות.... והרמה הרוחנית לא מסתדרת...
אז.... אני מציעה לך לברר, ואולי אפילו לקיים שיחת טלפון כדי להבין עם מי יש לך עסק....
בעלי בא ממשפחה מאוד מקבלת ופתוחה (חוצניקים) ולאף אחד לא אכפת מאיפה באתי, כל עוד היום אני מיישרת קו איתם. וחמי אפילו מאוד מזה שיש לו כלה שברחה בדרך הזו- ולא נולדה לזה.
ה' מזווג זיווגים!
תוקן על ידי Fake_smile ב- 28/05/2015 02:14:57
נשלח ב-26/5/2015 23:53
כוזרית כתבה:
רציף, אני לא יכולה להסכים איתך. לא כשיושבים אצלנו סביב שולחן חג הרבה בחורים. חרדים מבית וחוזרים בתשובה. ואני רואה כמה שזה אישי ולא מגזרי.
יש חוזרים בתשובה שיכבדו כל אחד על השולחן ואחרי החג ישלחו על ידי אדם שלישי השתתפות כלשהי בהוצאות ויעזור ויפנו וכו'. ויש חרדים מבית שישבו ויפטפטו על כ אחד שיצא הרגע ויגידו תודה ובזה נגמרה ההערכה על האירוח. ויש גם להיפך.
אני לא יכולה להסכים איתך כשאני נוסעת הרבה באוטובוסים ורואה אישה בהריון נגררת עם תינוק ביד אחת ומנסה לקפל את העגלה ביד השניה כדי להכניס לתא המטען ומתוך 50 איש באוטובוס המהדרין, לא מיד קמים לעזרתה. זה לוקח זמן. ובנסיעה באוטובוס אחר זה קורה קצת יותר מהר.
לא כשאני טסה במטוס ורואה הרבה חרדים משגעים את הדיילים ולוקחים עוד ועוד מכל מה שאפשר ומחביאים בתיק לכל האחיינים. ואת השקט והכבוד היחסי משאר הנוסעים.
מכל דבר יש גם הפוך. טיסת השוקולד הייתה של לא דתיים. אבל היו גם סרטונים הפוכים.
לצערי, לא כל מי שמגיע מבית דתי מתחנך למידות טובות. יש שמתחנכים ל"אנחנו שווים יותר בגלל זה ומגיע לנו הכל". ויש שמתחנכים לאהבת ישראל אבל כשעומדים עם ציבור ענק וכולם דוחפים, אז גם הם ידחפו ויצעקו על השוטרים.
יש ויש. כאן וכאן. אם במידות עסקינן, צריך לבדוק כל מקרה לגופו. יש דברים אחרים שצריך לבדוק אותם ולוודא שיש התאמה. יש בשידוך כזה מורכבות.
ברור שיש ויש, וכל מקרה לגופו.
ולמרות הנימוסים היפים, לא פעם יש ליקויים וליקויים חמורים שלא תמיד מבחינים בהם.
הרוב הוא טוב - בכל מגזר , וכל מגזר כפי אשר מוסריותו משגת.
לכל אדם יש בחירה חופשית.
המגזר התורני מצטיין יותר בטוב לב וכו'.
והמגזר של החוזרים בתשובה הם קבוצה מאוד איכותית, הם לקחו את הטוב של כל העולמות