ושאלתי היא:
מתי נפנים, שהעולם שונא אותנו, ולא יעזור כלום,
ושגם אם ניתן את ה-"שטחים הכבושים", יעברו לטעון שגם המדינה עצמה קמה בטעות?????
[וכי מה כבר ה-"הבדל הגדול" בין -"כיבוש 1948", לבין "כיבוש 67"??]
ואולי באמת אין זה מקומנו להתערות בגויים, {בפרט לא בענייני "ספורט", "פיפ"א", וכדומה},
אלא דווקא להקים-"ממלכת כהנים וגוי קדוש", כעם אשר "לבדד ישכון, ובגויים לא יתחשב",
[ולפי"ז יוצא, שהטענות שיוצאים מכיוון משה פייגלין, וחבריו, עוד לא קבלו מענה מספיק מהחולקים,]
מה אתם חושבים???
{נ.ב. אין לי קשר לציונות-הדתית, ואני חרדי לכל דבר ועניין, אבל אני חושב שזה הגיון פשוט,
גם אם לא נאמין ב-"קדושת המדינה", וכו'}
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/06/2015 15:44:16
נשלח ב-8/6/2015 18:21
"ובגויים לא יתחשב" - כלומר מרוב ייחודו הוא אינו נחשב לעם "רגיל" ככל העמים, אלא יש לו מעמד מיוחד. מעמד מיוחד זה לא אומר שהוא זר.
נשלח ב-5/6/2015 17:00
הוא לא מתחשב בסביבה ובהשפעתה ולא משנה את אמונתו ודתו. כפי שנוהגים עמים אחרים. רוב עמי העולם עזבו את דתם ואמונתם וקיבלו עליהם את הנצרות האיסלם לא כן בני ישראל.
נשלח ב-5/6/2015 14:39
אז לפי דבריך, מה פשר המילים -"ובגויים לא יתחשב"
נשלח ב-4/6/2015 18:08
אם יותר לי רק להעיר, שבמקור, כך ניתן להבין ע"פ ההקשר, הפסוק הספיציפי שצוטט אומר שעם ישראל הוא "מיוחד", ולא "זָר".
נשלח ב-4/6/2015 16:43
מואדיב מכובדי- הפעם לשם שינוי אתה טועה בגדול. אני ממליץ לך בין היתר לקרא את ספרו של קניוק הברלינאי האחרון. והיסטוריה של עם ישראל בעיקר של אירופה באלף השנים האחרונות.
נשלח ב-4/6/2015 16:19
ירוחםשמ כתב:
גירוש והשמדת היהודים בצורה סיסטמתית היתה רק בארצות אירופה, כשהיהודים היו שונים בצורה משמעותית בלבושם ובמנהגיהם, בארצות האיסלם היו גם רדיפות אבל במספר זעום יחסית , הערבים והיהודים לבשו ונהגו כמעט שווה.
למעט שואת יהדות אירופה במלחמת העולם השניה, הדברים שלך פשוט לא נכונים.
יהודי ארצות האסלאם סבלו מרדיפות, ממעשי טבח ומשנאה, לא פחות מאשר אחיהם שתחת שלטון הצלב.
אפילו את ההבחנה בלבוש, המציאו בקהיר של ימי הבינים, לא באירופה.
נשלח ב-4/6/2015 14:52
עודד, היה לך מזל רע שנולדת יהודי, כי אתה משקף באופן מוחלט את הפרדיגמה הנוצרית, מוזר שבחרת לא להתנצר אלא להטיף אותה כאילו היא יהודית. זה בעצם אנכרוניזם, אתה עושה מה שעשו המיסיונרים המקוריים לפני אלפיים שנה.
נשלח ב-4/6/2015 13:26
'עם לבדד ישכון' הוא אמירה שאין שום אפשרות לישם אותה, לא בעבר, ודאי לא במציאות ימינו. מעולם לא חיו היהודים בבידוד גאוגרפי, ארצם לא היתה שלהם בלבד. מבחינה תרבותית תמיד חיו קשורים לתרבויות אחרות גם אם אינם מודים בכך. גם הרעיון עצמו פסול. הוא מלמד על בעיה של אישיות קולקטיבית ומעורר ניכור ושנאה. זאת ועוד. נראה לי כי כנגד הרעיון הזה מתיצב רעיון נגדי בדבר השליחות הכלל אנושית, להיות אור לגויים, לממש את חזון הנביאים כדוגמת מופת אשר אליה יבואו אחרים. [כאן ראוי להזכיר את 'המקדש הנעלם' ספרו של אמה פאלייר]. שליחות אשר כלל איננו מתכוונים לקיים. [ומעניין ששליחים כאלו היו הנוצרים הראשונים. נראה כי בתגובה להם ולכיבושיהם, ולאזלת ידינו, החלטנו לממש את עם לבדד ישכון].
יחסים בין אומות אינם יחסים של אהבה, אלא של אינטרסים ותחרות ומאבקים, לא פעם המאבקים האלו אלימים ורוויי שנאה. במה שנוגע לאלימות ושנאה כלפנו אין לנו על מה להלין. האידאה שלנו בדבר 'עם ה'', העם היחיד בו בחר האלהים, - ובכך אנחנו אכן תופסים את עצמנו כבודד המוחלט, - האידאה הזו כרוכה בקשר בל ינתק בשנאה קיצונית ואלימות טוטאלית לשמן, אשר מטילות עלינו כתם מוסרי כבד, ממנו אנחנו מתעלמים לחלוטין. '... ואכלת את כל העמים אשר ה' אלהיך נותן לך לא תחוס עינך עליהם' [דברים ז' 16] 'אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע' [תהילים קלז 9], 'עתה לך והכיתה את עמלק והחרמתם את כל אשר לו ולא תחמול עליו והמתה מאיש עד אשה מעולל ועד יונק משור ועד שה מגמל ועד חמור' [שמואל א טו 3]. רחמים אנושיים פשוטים אסורים, היסוס ופקפוק מעידים על חולשת אמונה. בעיני כל אדם לא משוחד, יש בו, בתנ'ך גם כדי להעיד רעה רבה על היהודים.
לעניינים של פוליטיקה אינני רוצה לעבור, אבל עניין של יושר אינטלקטואלי דורש הערה. בעל השיחה כותב: 'לפני שנחשפתי לטענות ולעיתוני ... סברתי שיש להם טענות מצד עצמם ... אבל לאחר שנחשפתי קמעה, [אודה שגם עכשיו לא נחשפתי המון עדיין] נוכחתי ...'. אם מה שנוכח בו הוא נכון או לא, אם הבין או לא, אלו שאלות משניות כאן. גם בעל הדבר מודה שלא נחשף מספיק. אבל הכותב עשה דבר נכון והכרחי. הוא פנה ללמוד מה חושב הצד השני, כיוון שקודם היו בידו סברות ששמע מאחרים, וסברות של אחרים, גם אם הם נכבדים, לפעמים אין להן רגלים, או שהן נובעות מאיזה אינטרס זר. הרי רבים וטובים טענו כי יהודים משתמשים בדם, וילדים נעלמו.
עודד
נשלח ב-4/6/2015 12:00
גירוש והשמדת היהודים בצורה סיסטמתית היתה רק בארצות אירופה, כשהיהודים היו שונים בצורה משמעותית בלבושם ובמנהגיהם, בארצות האיסלם היו גם רדיפות אבל במספר זעום יחסית , הערבים והיהודים לבשו ונהגו כמעט שווה.
"בספרו "מיין קמפף" טוען היטלר, שכאשר עיין בחוברת אנטישמית בפעם הראשונה, פשוט השליכה מידיו. "…הטון האנטישמי, בעיקר של העיתונים הווינאיים, נראה לי בלתי הולם מסורת של אומה גדולה כזו". אך באותו ספר עצמו מתאר היטלר את המהפך שחל בו. "פעם כשטיילתי לי בעיר, פתאום ראיתי אדם לבוש בקפוטה שחורה, ופאות שחורות. האם זהו יהודי? הייתה המחשבה הראשונה בראשי. בלינץ, היהודים לא נראו כך. המשכתי להסתכל בדמות, אך ככל שהסתכלתי יותר בפרצוף הזר הזה, המחשבה בראשי הפכה ל… האם זהו גרמני?"
היטלר החל להתעמק בנושא או, ליתר דיוק, לעיין בפמפלטים, ספרונים וצהובונים אנטישמיים. "ככל שראיתי יותר יהודים," טען ב"מיין קמפף", "כך התחדדה בעיני ההפרדה בינם לבין יתר האנושות… עבורי הייתה זו סערת הנפש הגדולה ביותר שעברתי אי פעם. הפסקתי להיות איש העולם הגדול והפכתי להיות אנטישמי"
גם מה שקורה היום ,לדוגמה, באמריקה סותר את דבריך. היהודים בטוחים שם יותר מאשר בישראל על אף ההתבוללות הגדולה. ואם יש מקרים של התנפלות על יהודי זה דווקא על יהודי עם חזות חרדית.