כידוע, תחילת דרכה של מיאמי נעוצה אי שם בטורונטו. לאחרונה נחשפתי לדיסקים של פרחי טורונטו, אז למרות שהם ישנים ממש, אני רוצה לדבר עליהם, ועבור זה פתחתי כאן את האשכול.
אז קודם כל- סקר פתוח: האם פרחי טורונטו בראשות ירחמיאל עבורכם כמו מיאמי? נשמח לפירוט.
אם מישהו רוצה, אני יכולה להעלות את רשימת השירים בשלושת האלבומים שמצאתי, שלדעתי קשורים לירחמיאל. אולי אני יקשיב לפני כן עוד קצת כדי להחליט אם אני מזהה שם את ירחמיאל ברקע או שזה מישהו אחר.
נשלח ב-24/9/2019 00:26
סנחריב כתב:
חיפשתי את שם המלחין של 'והביאותים' המפורסם, הופתעתי לגלות השיר בוצע לראשונה בכלל ע''י פרחי טורונטו!
בפורום חסידיסק מישהו אפילו ייחס (בטעות) את הלחן לירחמיאל ביגון... כמעט התעלפתי כשראיתי את זה...
תכלס עדיין לא מצאתי תשובה מי המלחין האלמוני של השיר הזה שזכה להצלחה בינלאומית, ומה הוא עושה בחיים שלו עם העובדה הזאת
תוקן על ידי אפרים1 ב- 23/09/2019 06:19:26
המלחין הוא שלמה זולטי
את השם מצאתי, אבל מה חוץ מזה מה עוד יש לנו עליו חוץ מהשם? עם כזה להיט בטח יש לו עוד שירים/איזה עבר מוזיקלי עשיר
נשלח ב-23/9/2019 12:32
סנחריב
אפרים1 כתב:
חיפשתי את שם המלחין של 'והביאותים' המפורסם, הופתעתי לגלות השיר בוצע לראשונה בכלל ע''י פרחי טורונטו!
בפורום חסידיסק מישהו אפילו ייחס (בטעות) את הלחן לירחמיאל ביגון... כמעט התעלפתי כשראיתי את זה...
תכלס עדיין לא מצאתי תשובה מי המלחין האלמוני של השיר הזה שזכה להצלחה בינלאומית, ומה הוא עושה בחיים שלו עם העובדה הזאת
המלחין הוא שלמה זולטי
נשלח ב-23/9/2019 08:18
נשלח ב-2/5/2016 09:35
אגב,ברוך הבא לפורום!
נשלח ב-2/5/2016 09:15
האלבום "ואמר ביום ההוא" של פרחי טורונטו הוא by far האלבום החסידי הכי חשוב והכי משפיע שיצא אי פעם. אפשר לומר שהוא האלבום החלוץ של המוזיקה החסידית הפופולרית. התפוצה שלו היתה עצומה,מגוון ההשפעה שלו היה מדהים, משירים שמושמעים בבית כנסת ("אתה בחרתנו") לשירי שולחן שבת ("יה ריבון עלם") שירי סעודה שלישית ("אל תירא") ועד שירי שמחות ("וראה בנים"). קשה להסביר את עומק החדירה שלו לעולם היהודי, ועד כמה הוא השפיע על כל היצירה המוזיקלית החסידית (הודאי של עולם ה"פרחי") עד היום. ירחמיאל ביגון זכאי לפרס ישראל על העשיה שלו בתחום. בפער גדול מן השאר.
נשלח ב-31/1/2016 00:10
זה גם די משתלם לקונה. למרות שזה נראה לי לא חוקי בעליל.
נשלח ב-30/1/2016 22:31
זה די הגיוני,כי אלו דיסקים ממש נוסטלגיים. לא אתפלא אם גם פרחי טורונטו לא יימצא בשום חנות.
גל פז התחילו לעשות קומבינות עם דיסקים ישנים. למשל הם מכרו לי חמש דיסקים של אברהם פריד ישנים ב50 שקל - ע"י דיסק-או-קי למחשב. למעשה הם לא השקיעו פה כלום אלא רק העבירו למחשב. הם טוענים שזה בגלל שכבר נגמרו לגמרי כל הדיסקים הישנים החסידיים ואין ייבוא
נשלח ב-30/1/2016 21:44
האמת שלא מצאתי את הדיסק הזה בגריטק למשל.. אולי יש בגל פז. השיר שהכי הפתיע אותי שם שהוא לחן של ירחמיאל היה 'מודה אני'..
יש במיאמי אקספיראנס 3 כמה קטעים מוקדשים לפרחי טורונטו / ואמר ביום ההוא. אז יצא לי לשמוע ביוטוב כמה שירים שלהם זה נשמע נהדר מבחינת קולות ולחן. העיבוד שלהם קצת צולע, אבל השירים נשמעים נהדרים. אני עוד אשקול לרכוש את זה :)