| נשלח ב-11/6/2015 21:10 |
|
| |
ברכה על הנס
ראיתי בהתרגשות הערב בטליוזיה את סיפורה של נערה שנשרפה בצורה קשה ביותר,ברכבה על ידי מחבלים, כשזרקו בקבוק תבערה על הרכב בה נסעה עם אביה. והיא בשיקום עד היום ולעוד הרבה זמן .
האבא אמר לה לפני חגיגת הבת מצווה שלה, אנחנו צריכים לברך על הנס הגדול שקרה לנו, שנשארנו בחיים.
שאלתי- מה הנס? שנשרפה בצורה קשה?
הנס שנשארה בחיים? אבל הרי עשרות אלפי נערות. לא נשרפו ונשארו בחיים. האם הן לא צריכות לברך על הנס?
אנו הרי מברכים כל יום שהחזרת את לי נשמתי.
אולי השאלה לא כל כך ברורה. אבל הסיפור הזה מאד לא ברור לי פתאום.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2015 23:12 |
|
| |
השאלה שלי לא תאולוגית.כי אני יודע בדיוק מי גרם לילדה להשרף, אין לי ספקות.אני אומר זאת כל יום בתפילה, ודאי לא הלכתית. כי הלכתית כמובן ,אנחנו צריכים לחניף לה' כביכול. הרי הוא זקוק לחנופה, במקורותו חוץ מטברהם משה , היו גם אחרים שלא קיבלו את הכל בהכנעה. כגון ירמיהו למשל- איכה פרג ג'
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2015 22:37 |
|
| |
ירוחם
זה כבר שאלה אחרת לגמרי מה אנחנו צריכים לומר לה' תלונה או תודה (או שניהם) (לא נושא תיאולוגי רק נושא הילכתי)
ומשה רבינו התלוננן (ויש בחז"ל שלא היה זה טוב)לפני שראה ישועה אבל אחר שנגאלו מהצרות שהביא ה' צריכים להודות ככתוב בהרבה פסוקים על הגאולה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2015 22:32 |
|
| |
אבל למה לא להגיד מה שמשה אמר לה' למה הרעות לעם הזה? למה ה' גרמת שישרפו אותי? נכון שאנחנו לא יודעים את דרכי ה'. ונכון גם שצריכים לברך על הרע כשם שמברכים על הטובה. הכל נכון ובכל זאת, זה לא מובן לי .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2015 22:24 |
|
| |
ירוחם בלשון פשוטה
צריכה להודות לאל הטוב שהצילה מידי השטן (אורמיז...) הרע שרצה לשרפה לגמרי ולא עלתה בידו בגלל התערבותו של האל הטוב.
אלא שהשטן הוא שליח של האל עצמו ומה בכך
|
|
|
|
|