בית פורומים פורטל הנפש

שיטות טיפוליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2015 06:36 לינק ישיר 
שיטות טיפוליות

מהן מעלות השיטה הפסיכואנליטית (שמצדיקות השקעה מרובה הן בזמן והן בכסף) 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2015 14:44 לינק ישיר 

וואלה. סיוט להתקבל לפסיכולוגיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2015 12:45 לינק ישיר 

סיהרה, אני שמח שנהנית מההסבר.

לשאלתך, אינני פסיכולוג, אבל בדרך להיות. אני מסיים בימים אלו תואר ראשון בפסיכולוגיה (מגיש עבודה אחרונה בתואר) ומתחיל בעזרת השם תואר שני בפסיכולוגיה בשנת הלימודים הקרובה. עשיתי גם שנת התנסות במחלקה פסיכיאטרית בבית חולים גהה, מה שפתח לי צוהר לעולם הלא פשוט אך המרתק של מחלות הנפש....

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2015 22:07 לינק ישיר 

תשובה אחלה ולעניין.

אני יכולה להוסיף מנסיון, שבפסיכולוגיה נותנים לך להגיע לתובנות והמסקנות בעצמך ולכן זה עמוק ומשתרש יותר לעומת השיטות האחרות שמגרגות את אוזן ימין עם אצבע שמאל.
רוקדים ס ב י ב הצדורה אבל לא מעזים לגעת באש.

עם כל הסלידה שלי ממטפלים כאלה אני יודעת שללא עזרתה של אחת כזו לא הייתי מגיעה לעולם לאן שאני.
עברתי אצלה אבחון לאלרכיה ובדרך אגב היא אמרה לי שיש לי המון משקעים שליליים ולפעמים האלרגיה היא ביטוי של הגוף לדחייה הנפשית של עצמו.
אז התחלתי ללכת אליה כי הייתי מתגרדת בצורה פשוט נואשת, ועבדנו לפי איך שרציתי.
לפעמים דיבור, לפעמים רפלקסולוגיה, לפעמים א'ב'.

בשלב מסויים היא היתה כנה מספיק כדי לומר לי שמפה והלאה אני כבר גדולה עליה והכתובת היא רק פסיכולוג אבל זה פשוט הבדל מדהים.

אצל הפסיכולוג אני מדברת בעצמי, כל כמה שאני לא רוצה שיידעו שאני חותכת, אני מספרת לו. לא רוצה שידעו שהתדרדרתי רוחנית, אני מספרת לו. והוא מכוון אותי עם שאלות לתובנות אליהן הוא רוצה שאגיע.
הפסותרפיסטית שהייתי אצלה, (כבר ספרתי שעברתי שבעה מטפלים?) רק רצתה שאני אדבר ואדבר ואדבר.
יאללה לכי לכל הרוחות כואב לי הפה כבר מלדבר בואי נעבוד תכל'ס.

אזזה דוגמא לדברים היפים שפסיכולוג כתב.
אגב, אתה פסיכולוג או פסיכולוג בגרוש?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2015 09:29 לינק ישיר 

הי

אם אני מבין נכון, כוונתך הייתה לשאול, מה הן מעלות השיטה הפסיכואנליטית על פני השיטות ההתנהגויות והקוגניטיביות, שמצדיקות השקעה ניכרת של זמן וכסף, יחסית לשיטות האחרות שהן יותר זולות ויותר קצרות..

לפי חסידי הגישה הפסיכואנליטית, ההבדל בין טיפול פסיכודינמי לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, הוא כמו ההבדל בין טיפול בכאב שיניים ע"י טיפול שורש לבין טיפול בכאב שיניים ע"י אופטלגין . לפי האסכולה הפסיכודינמית, ההפרעות הנפשיות שלנו הן סימפטומים הנובעים מחרדות וטראומות (לרוב מהילדות) שאיננו מודעים אליהם, מכיוון שהם מאיימים עלינו, ההפרעות שאנו חווים הם ביטוי מודחק לאותן חרדות. הדרך לטפל בהפרעות היא לנסות להגיע לשורש הבעיה, לגלות מה מטריד אותנו ולהתמודד עם זה.

לפי גישה זו, טיפול שמתמודד עם ההפרעה עצמה, למשל טיפול ב-CBT לשם התמודדות עם פוביה ממעליות, יכול להיות שיסייע נקודתית לאותה הפרעה ואכן האדם יפסיק לפחד מנסיעה במעלית, אבל זה כמו להתמודד עם הסימפטום ולא עם המחלה, כלומר מהר מאוד יצוצו פוביות חדשות או הפרעות אחרות, כי המקור של ההפרעה לא טופל...

למעשה, לא ברור האם הגישה הזו בהכרח צודקת, וכיום גם פסיכולוגים בעלי אוריינטציה דינמית, משלבים לפעמים גישות קוגניטיביות והתנהגויות בטיפול, כמובן תלוי מאוד במטופל ובסוג ההפרעה...

תוקן על ידי פסיכ_ולוג ב- 14/06/2015 09:30:29

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > שיטות טיפוליות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext