בהחלט שהמציאות שונה. ולכן בנות ישראל הכשרות מוכנות למען היר"ש והמידות טובות ועבור בית חסידי/חרדי, לקחת את הגברים של היום גם אם הם משדרים לפעמים עניות וחוסר בטחון כלכלי משווע.כשהאישה לא מודעת לרמת החיים שהוא יכול לספק לה...
אי לכך ובהתאם לזאת על הגברים החכמים היהודים והיר"ש ששכל בקדקודם לא לחצות את הקו ולהפוך את הקערה על פיה ולבחון איזה רמת חיים הבחורה יכולה לספק להם... מכיוון שזה נוגד לחלוטין את דרך התורה ואת הדרך ארץ.
מקווה שהובנתי.
נשלח ב-5/7/2015 20:58
הובנת. אבל המציאות שונה.
נשלח ב-5/7/2015 15:05
דודכהן822 כתב:
חייכנית, אני רואה שאת יודעת יפה מאוד מה התורה דורשת מהגבר, אבל את מתעלמת ממה שהתורה דורשת מהאשה. אם היית יודעת באמת מה התורה דורשת בעניינים האלה מכל אחד, נראה לי שהיית מחליפה דת.
כל מה שאת כותבת כאן שהתורה דורשת מהגבר זה נכון. אבל זה נכון שהוא צריך לדאוג לך לבגדים(זה יכול גם להיות בגדים ב20 שקל) לתכשיטים(יכול להיות גם גולדפילד) וכמובן לאוכל(לחם עם גבינה) בשום מקום לא כתוב שבעל צריך לפרנס את אשתו בבגדי מותגים, תכשיטי זהב, מסעדות כל שני וחמישי וטיול לחו"ל לפחות פעם בשנה.
היום נשים עובדות מרצונן החופשי כדי לאפשר לבעל לשבת וללמוד, וזה זכותן. יש נשים שהבעלים שלהם עובדים וגם הן עובדות כדי שיוכלו לחיות ברמה גבוהה יותר, וגם זה זכותן. ויודעת מה... גם זכותך לדרוש מה שאת רוצה, ואני מאחל לך שכל משאלותייך יתגשמו לטובה. אבל מכאן ועד להטיף לגברים בעניינים כאלה המרחק גדול.
בסד
אני מודעת גם למה שהתורה מבקשת מהאישה.(וזה הרבה פחות ממה שהפמיניזם דורש מהנשים...) הגבר לפי תורה צריך לפרנס אותה לפי מעמדו החברתי והכלכלי... היה חשוב לי להגיד ולהזכיר את תפקידו של הגבר במשפחה,כי היה נראה שכמה מכאן שכחו את תפקידו. כשגבר נורמלי ויר"ש יודע את חובתו במשפחה עפ"י תורה,ממילא אינו בודק מה גובה השכר של המוצעת. מכיוון שיודע הוא שזה לא המדד מבחינה יהודית לבחירת בת זוג. ואולי ההפך הוא הנכון...לבת יש את היכולת מבחינה יהודית למדוד אותו עפ"י מצבו הכלכלי.כדי לדעת איזה איכות חיים תהייה לה...
מקווה שהובנתי.
נשלח ב-5/7/2015 14:20
דודכהן822 כתב:
אם אישה מפרנסת, זכותה לחיות ברמת חיים שהיא רוצה... ברור שהכל צריך להיות בחכמה..
מבחינה הגיונית את צודקת. אבל מהתורה כל מה שאשה עושה שייך לבעלה והיא צריכה לבקש רשות על כל שקל שהיא מוציאה. (זה בשביל חייכנית ;))
דווידקה
אני בכלל לא בא להגן על דיבורי ההבל של חייכנית.
אבל לגבי הלחם עם הגבינה
רק לדייק
שאין שחור ולבן
אם הבחורה באה מבית שרגילה בו לרמת חיים גבוהה הבעל אמור לספק לה את זה בהתאם..אם היא דורשת..
הכל תלוי ברגילות האישה, לאלו חיים רגילה הייתה בבית אביה..
אז זהו שלא. זה לא תלוי במה שהיא רגילה אלא בעושרו של הבעל אם בעל עשיר הוא חייב לתת לה מזונות בהתאם. ואם בעל עני הוא יתן לה מזונות של עניים.