| נשלח ב-29/6/2015 09:31 |
|
| |
בנאדם קובע את גורלו -האמנם?
אומרים, שאסור לדחות הצעות,
אומרים שחובה למצא לזה זמן, גם בין כל העסוקים והעומס (סופשנה, סופ סמסטר מבחנים, עבודות הגשה...וכו')
אומרים שאני צריכה להזהר לא לדחות את מזלי בידיים,
ולא לגזור את גורלי ברגע של פזיזות.
אומרים שזה תלוי בי.
אומרים שלא חכם לקחת הפסקה, כי מי יודע מה נפספס....
ואני קצת תוהה -הרי בת הקול הכריזה כבר לפני ..... שנים מי המיועד לי.
אף אחד הרי לא ייקח לי את שלי.
או שבעצם כן?
אז יש סיכוי שבעצם, אם אני לוקחת הפסקה/מבקשת פסק זמן/וכו'/וכדו' - אולי רק בגיל 80 אני אפגוש אותו???
סתם הרהור מטריד לאור הנסיבות....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2015 13:42 |
|
| |
בהגדרה של הפסקה 'בריאה'- זה לא ליצור קשר ולדחוף שדכנים\יות, ולא להטריד את כל העולם ואשתו שימצאו לנו שידוך. אלא לעבור למצב פאסיבי, בו רק שומעים בחצי אוזן. כי כאמור מעלה, יהיה עצוב אם באותו שבוע מישהו יציע הצעה טובה והיא תיעלם רק בגלל שהחלטנו לנעול דלת לשבוע.
תמיד צריך להקשיב ולברר! צריך תמיד לזכור ש"לתת לו\ה צ'אנס" זה בעצם לתת גם צ'אנס לעצמינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2015 10:02 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בסד
לדעת הרבי,לפי כל הדעות יש סיכון שיכול להקדים מישהו אחר..ע"י תפילה וכו'... לכן כדאי לבדוק ולא לפסול מהר אך אם מבחינה נפשית את לא מסוגלת את צריכה לברר מה עושים במקרה כזה.לדעתי זה בסדר לקחת חופשה שבוע
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 14:10 |
|
| |
בסד
לדעת הרבי,לפי כל הדעות יש סיכון שיכול להקדים מישהו אחר..ע"י תפילה וכו'... לכן כדאי לבדוק ולא לפסול מהר אך אם מבחינה נפשית את לא מסוגלת את צריכה לברר מה עושים במקרה כזה.לדעתי זה בסדר לקחת חופשה שבוע
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 13:25 |
|
| |
תמיד הסתבכתי עם הנושא הזה, אבל אני הייתי בשידוכים מעל שנתיים וחצי בעלי רק חודש כנראה שאולי זה נכון :)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 21:56 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | מצד אחד בת קול..מצד שני נאמר אין מזווגין לאדם אלא לפי מעשיו.. דהיינו האדם במעשיו ובבחירתו,יכול להפסיד את הבת קול.. היה בחור שהיה מוריד על כלום.הגיע לגיל מבוגר נכנס לסטייפלער ותינה בפניו על כך שאינו מוצא היכן הבת קול שלי שאל בכאב ענה לו הסטייפלער היא הגיעה אבל הורדת אותה על כלום.. היוצא מהדברים אדם קובע במעשיו..אם יזכה בבת קול..
שמעתי גם אישית וגם בהרצאה מהרב נחום דיאמנט שאמר לנו שפנו לרייב חיים קנייבסקי ושאלו אותו אם זה נכון והוא הכחיש את זה מכל הוא אמר שזה היה נושא פרטי מסויים לבחור הזה ולא ככלל בשידוכים...(כי יש כאלו שפוחדות שמא הגיעה השידוך שלהם וכו)
|
|
אוקיי יישר כוח על ההערה..
עדיין אין בדברים לבוא ולסתור ,שבמעשינו אנו יכולים להפסיד את הבת פלוני..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 21:49 |
|
| |
יש דיעות בחז"ל ובראשונים שמה שנקבע 30 יום לפני יצירת הוולד זה מה שנקבל בכל מקרה, ויש דיעות שגורסות שזה נתון לשינויים. אין חולק שגם אם פספסת את המיועד - בורא עולם יארגן לך הצעה אחרת שמתאים לתיקון שלך. לא ברור לי אם ההצעה החדשה תהיה טובה יותר מההצעה המקורית או שווה פחות או יותר. אפשר לשער שתמיד עדיף הצעה מעודכנת, ולא הצעה של 30 יום לפני יצירת הוולד.. היות שרחמיו וחסדיו של בורא עולם הוא אינסופי אז בוודאי שנקבל הצעה הכי טובה שאפשר, ובכל מקרה ההצלחה בנישואין זה בידיים שלנו.. תמיד בשידוכים שוקלים כל דבר במאוזני ההגיון הפשוט, אפשר לקחת חופשה אם צריך, ואת רשאית לקבוע שאת לא לוקחת הצעה מסוימת שלא הכי מוצא חן, הרשות נתונה לך לקחת הצעה שמתאימה לך, ואין מקום לחשוש אולי אולי השידוך שלך זה ההוא מלונדון כשלפי השיקולים שלך את לא מוכנה לגור בלונדון, כשברור לך שההצעה הזאת היא לא מתאימה לך או לא הולמת אותך אז ההצעה הזאת היא לא בשבילך, ובלבד שאת לא פוסלת סתם ככה, לפי הקריזה. חופשה נעימה  התבססתי על מקורות, ולא על סיפורי מעשיות.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 29/06/2015 22:03:01
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 19:14 |
|
| |
אם את רוצה תבררי יותר לפני שאת נפגשת, כדי שלא תיפגשי כל שבוע עם בחור אחר. אבל לשים אטמי אוזניים ולא לשמוע כלל, זה בעצם להגיד לאלוקים, עזוב, לא רוצה להתחתן. רד ממני. לדעתי צריך תמיד להשאיר את דלת השידוכים פתוחה. אם פתוחה לרווחה או רק לא נעולה, זה כבר החלטה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 14:19 |
|
| |
משפחה, דעתי היא שתקשיבי לעצמך. אם לא מתאים לך- אל תפחדי בגלל ש"אולי פספסתי" ודעתי היא שתשמעי מתון אם קשה לך, אבל לא לדחות
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 14:16 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | מצד אחד בת קול..מצד שני נאמר אין מזווגין לאדם אלא לפי מעשיו.. דהיינו האדם במעשיו ובבחירתו,יכול להפסיד את הבת קול.. היה בחור שהיה מוריד על כלום.הגיע לגיל מבוגר נכנס לסטייפלער ותינה בפניו על כך שאינו מוצא היכן הבת קול שלי שאל בכאב ענה לו הסטייפלער היא הגיעה אבל הורדת אותה על כלום.. היוצא מהדברים אדם קובע במעשיו..אם יזכה בבת קול..
|
|
שמעתי גם אישית וגם בהרצאה מהרב נחום דיאמנט שאמר לנו שפנו לרייב חיים קנייבסקי ושאלו אותו אם זה נכון והוא הכחיש את זה מכל הוא אמר שזה היה נושא פרטי מסויים לבחור הזה ולא ככלל בשידוכים...(כי יש כאלו שפוחדות שמא הגיעה השידוך שלהם וכו)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 13:55 |
|
| |
בודאי שאנו קובעים לעצמנו את הגורל שלנו. ההלכה אומרת שמותר להתארס בתשעת הימים, כי אולי מישהו אחר יתארס עם אותה בחורה. ועכשיו לכל אלו שמאמינים בבת קול אני שואל, איך בחור אחרת יכולה להתארס בכלל עם בחורה שמיועדת אליו, ואיזה מין היתר יש להתארס בתקופה שאסורה בשמחה. אלא האמת היא, שבידינו למצוא את הזיווג שלנו, ובידינו גם לדחות אותו. אין לי ספק, שחלק ניכר מאלפי הרווקים והרווקות החרדים, דחו את השידוך שלהם בידים מרוב בירורים, הססנות, דרישות, ציפיות, פחדים וכיוצא.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 13:22 |
|
| |
| שם_משפחה כתב: |  | אביה, ברור שהכל לטובה , אבל אני מדברת על המתנה שנובעת כביכול מבחירה שלי, ולא שנכפית עלי מכורח המציאות. האם להחלטה על המתנה כזו יש אפשרות לגזור ולהשפיע על גורלות מפחידים ותוצאות מעין אלה שהביא טום בסיפור למעלה. |
|
לא חושבת שעצירה קטנה להתרעננות תזיק..בכל מקרה,תמיד עדיף להיוועץ ולקבל דעת תורה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 13:21 |
|
| |
ר חיים ויטאל אמר בשם האר"י.. שכיום שאין עוד נשמות חדשות בעולם וכולם גלגולים.. לפי מעשיו זה גם בזיווג ראשון..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 13:15 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | מצד אחד בת קול..מצד שני נאמר אין מזווגין לאדם אלא לפי מעשיו.. דהיינו האדם במעשיו ובבחירתו,יכול להפסיד את הבת קול.. היה בחור שהיה מוריד על כלום.הגיע לגיל מבוגר נכנס לסטייפלער ותינה בפניו על כך שאינו מוצא היכן הבת קול שלי שאל בכאב ענה לו הסטייפלער היא הגיעה אבל הורדת אותה על כלום.. היוצא מהדברים אדם קובע במעשיו..אם יזכה בבת קול..
|
|
אין מזווגין לאדם אלא לפי מעשיו-לא נאמר על זיווג שני?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2015 13:11 |
|
| |
לצורך כך..עלייך למצוא לך דעת תורה שתלבני איתה את הדילמות וההתחבטויות. כך תדעי בבירור שעשית את הבחירה הנכונה..
|
|
|
|
|