בית פורומים שידוכי חרדים

אז התורה מעל כסף?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2015 14:51 לינק ישיר 
אז התורה מעל כסף?

http://www.jbh.org.il/content/14548/

עוד כתבה ברוח הביזנס על חשבון תורה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2015 20:14 לינק ישיר 

אז מה השאלה ?

האם מותר להונות ?....

אסור.

האם יש חרדים לכאורה
שהם בעצם פושעים ?....

יש, לצערינו,
ועיין בסיפורי חיים ולדר.

קריאה נעימה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2015 18:13 לינק ישיר 

סיפורי חיים ולדר: והפעם על בחור שראש הישיבה שלו ניסה למכור אותו תמורת בצע כסף לישיבה גרועה. יום אחד הם סגרו מעגל, הבחור התחתן לבתו של אותו ראש ישיבה ושמע ממנו גילוי לב שהפתיע אותו
עבודות לחרדים | 15 יולי 2015 14:27

על רקע סיום הרישום לעולם הישיבות הגבוהות, סיפר השבוע הסופר החרדי חיים ולדר בתוכנית 'עצות מהחיים' ברדיו קול חי, סיפור חיים מצער שמשליך על המצב העגום של עולם הרשמים 'שסוחרים' לכאורה בבחורים תמורת בצע כסף.

הסיפור מתמקד על ראש ישיבה שניסה למכור בחור מצטיין תמורת בצע כסף לישיבה גרועה. הבחור שהיה מתמיד לא הבין מדוע ראש הישיבה הודיע לו כי הוא לא מפנה אותו להיבחן בישיבות הצמרת של עולם הישיבות.

הבחור ששקד על תלמודו והיה בעל כישרון רב היה שבור ורצוץ – ובצר לו החליט 'ללכת' על ההצעה הגרועה – והפך די בקלות לבחור הטוב ביותר בישיבה.

בערוב הימים סיפר לו ראש הישיבה באקראי כי בישיבה הקטנה מכרו אותו תמורת 10 אלף ד', הבחור, שהיה המום לחלוטין לא יכול היה להישאר בישיבה ולו ליום אחד, החליט לעשות מעשה ועבר לישיבת חלומותיו. הבחור צמח והתעלה והפך בתוך כמה חודשים לאחד הבחורים המבוקשים בשידוכים בעולם הישיבות.

התפנית המפתיעה הגיעה לאחר כמה ימים, יום אחד הציעו לו הצעה מפתיעה, "את הבת של ראש הישיבה שנלחם עליו", הבחור חשד בראש הישיבה הקטנה 'שמכר' אותו תמורת בצע כסף וסירב בהתחלה בשל הכעס הרב על ראש הישיבה.
אך בהמשך בעצת רבותיו הוא התעלה על עצמו והתארס עם בתו והפך לבן בית אהוב.

לימים, אזר אומץ והחל לחטט בפרטי "המכירה המפורסמת" אך ראש הישיבה (חמיו) חקר וגילה כי מי שמכר אותו היה לא אחר מאשר רשם נוכל שגזר קופון שמן על חשבונו.

מצער ומדהים.

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2015 17:55 לינק ישיר 

הקישור לא עובד לי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אז התורה מעל כסף?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext