| נשלח ב-20/7/2015 15:31 |
|
| |
התמודדות עם מאמיני מאגיה (או איך שתקראו לזה)
אשכול זה מבוסס על הנחה שבמאגיה המדוברת אין שום דבר אמתי. הוא איננו רלוונטי אם (או: למי) המאגיה באמת עובדת. הבוקר פורסם שהרש"ע ('הרב מהצפון') איים על סוהרים שהוא יטיל עליהם קללות, והדבר הפחיד את חלקם שיראים מגשת אליו. השאלה היא כיצד אמורים להתמודד עם דבר כזה. אני מתאר לעצמי שרבים פה יאמרו שפשוט צריך להסביר לסוהרים שאין להם ממה לפחד, ושמי שלא משתכנע - בעיה שלו. לעומת זאת, הרב שמואל אליהו, אחרי שאמר שהקללות (של הרש"ע; לא קללות באופן כללי) לא עובדות, פתח קו לשליחת סמסים לסוהרים מפוחדים שיברך אותם ברכת-נגד (ברכת רש"א מול קללת רש"ע). http://goo.gl/yNyO0A הקו של הרב שמואל אליהו מסתמא ירגיע יותר את הסוהרים, אבל אפשר לראות אותו כלא-חינוכי. כמובן שקו כזה גם יכול להיעשות רק על ידי מי שמאמין בדברים הללו, או לחלופין עושה את עצמו. בעיקרון ייתכן שגם מישהו יעשה את עצמו כמאמין בכל הדברים הללו, ויציע לכל הפונים אליו ברכות ופרק תהילים, טקסים קבליים כדי שיירגעו וכו'. השאלה שלי היא האם דרך כזו היא טובה (לדעתי כן), או שצריך רק לשלול את ההבלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2015 15:37 |
|
| |
לשון הרמב"ן דברים י"ג ב'
"כי יקום בקרבך נביא או חלם חלום" - יקראנו הכתוב "נביא" על פי עצמו שיאמר הוא השם דבר עמי בהקיץ ואני נביאו שלוח לכם שתעשו כן ויתכן שירמוז הכתוב למה שהוא אמת כי בנפשות בקצת האנשים כח נבואיי ידעו בו עתידות לא ידע האיש מאין יבא בו אבל יתבודד ותבא בו רוח לאמר ככה יהיה לעתיד לבא בדבר פלוני ויקראו לו הפילוסופים כהי"ן ולא ידעו סבת הענין אך הדבר נתאמת לעיני רואים אולי הנפש (בחדודה) תדבק בשכל הנבדל ותתכוין בו והאיש הזה יקרא "נביא" כי מתנבא הוא ועל כן יבא האות והמופת אשר יאמר אליך
1 הרמב"ן אימת (אימץ) את הנתון בלי לקבל כהכרח את ההסבר המקובל.(הרמב"ם במורה ובעוד מקומות גם כן היה פשוט לו הסבר כעין זה). 2 על הנתון הזה מעידים בכל הדורות, למה צריכים להכחישו אולי המדע עוד לא הושלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2015 09:07 |
|
| |
נישט כדבריך העיר של רבינו בחיי בפר' בלק, שלו היו לו כוחות לא היה צריך לטרוח עבור שכ"ט, היה מברך את עצמו. אלא שר' בחיי היה ריאלי ממך וידע שבלעם - טובת עצמו מחפש ולא לתרום לבלק
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2015 06:37 |
|
| |
לאחר מחשבה: אילו היו ה"מקובלים האמיתיים" יודעים לחזות את המספרים העתידים לעלות בהגרלת הלוטו הקרובה או הרחוקה, הם לא היו מעניקים ברכות לנזקקים עבור תשלום במזומן ללא קבלות, אלא היו תומכים בנזקקים מזכיותיהם. ה"מקובלים" הם כמו יצרני מזון, הם מוכרים מזון ואינם מצרפים לו נייר טואלט.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2015 16:25 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | | בו ביום שמישהו יגלה לי מה תהיה תוצאת הלוטו של השבוע הבא, אני אתחיל להאמין בכוחותיו לראות את העתיד. |
|
לא נכון. אתה תגיד (וגם אני) שיש כאן שחיתות ומישהו מבפנים עשה קנוניה.
אני מתכוון לומר, שבאמת מאוד קשה לתת לזה מבחן כי כמעט כל דבר אפשר להסביר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2015 12:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2015 12:22 |
|
| |
שלישי
אני לא כל כך מבין את שאלותיך אבל אנסה לענות.
מה זאת אומרת היכן ראתה? איני יודע מה ראתה ומה לא היא פשוט אמרה -הבן ימות.
הילד מת לאחר כשנה, אז ודאי אם ראתה ראתה בדמיון- כאמור איני יודע מה ראתה או לא.
איך בדיוק תרמה למות הילד? ההורים של הילד עשו כל דבר אפשרי ולא אפשרי להצלתו.
אנחנו יכולים לדמיין כל דבר אפשרי ולא אפשרי
הבית שאני גר בו היה בדמיונו של האדריכל והארכיטקטק שלי ושל אשתי.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 23/07/2015 12:26:00
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2015 11:46 |
|
| |
ירוחם
1. היכן הגב' ראתה את המוות של הילד?
2. האם זה נכון שהגב' ראתה את המוות של הילד בדמיון שלה?
3. אם נוכיח שדמיון יוצר מציאות, תסכים שהגב' לא "חזתה עתידות" אלה תרמה למות הילד?
4. האם תסכים שאנחנו יכולים לדמיין כל מציאות שאנחנו רוצים?
5. נכון שכל מה שיש מסביבבנו התחיל עם דמיון של מישהוא? למשל, הבית שאתה גר בו, מישהוא ראה אותו בדימיונו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2015 10:48 |
|
| |
הרב מימוני א. כמוני כמוך -ויותר, לא מאמין במופתים, לא מאמין באנשים.לא בקברים ולא במתים. אני מאמין בכוחות של אנשים. שכבר מוכרים למדע ומוכרים לאנשים. ובעיקר בכוחות שעתידים להיות מוכרים. הגב' רותי היתה אשה בעלת כוחות, את הדברים החשובים, היא אמרה מתוך טרנס- לפתע ללא הכנה נכנסה לטרנס. והחלה לדבר. בהזדמנות אספר עליה עוד. לגופו של הסיפור, התיק האובד- הנשכח. לא היתה לה כל אפשרות הגיונית לגלות את מיקומו. הילד החולה לא היה חולה סופני, בהחלט בהחלט בר ריפוי. לא נראה שרחמי השמיים היו לפניה.
ברעננה היה צדיק- הסנדלר- סיפר לי אדם תושב ב"ב אז עוד גרתי שם.- כי חלה במחלה סופנית באשכיו, הרופאים היו מיואשים- ואז יעצו לו לנסות את מזלו אצל הסנדלר ברעננה. סיפר:-נכתסתי אליו והושטתי לו את היד לשלום, הוא הוריד את מבטו ואמר- איני מביט בעיני רשע, ואיני מושיט יד. זה העונש שקיבלת מהשמיים על הנאוף, עשה כך וכך וירפא לך.קום וצא.
את הסיפור הזה סיפר לי בעל הדבר, לא דתי במיוחד. לסיפור הזה אין לי כל הסבר לגמרי רציונלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2015 08:27 |
|
| |
אני חוזר על שאלתי:
האם סיפורי המופתים של הבאבות ורואי הנסתרות והעתידות יותר מרשימים מסיפורי הקסמים של גדולי הקוסמים בעולם כמוו אורי גלר למשל, שבאופן די רשמי כולם מבינים שהם לא בעלי 'כוחות' אלא מארגני הונאות? האם אתם לא סבורים שאם הם היו מחליטים להציג את עצמם בתור רואי נסתרות אמתיים שיושבים בבוטקה קטנה בשולי שוק מחנה יהודה, הם היו קונים לעצמם רבבות מאמינים בכוחות העיליים שלהם?
(אגב, פעם שמעתי תכנית של אחד מהבאבות שנחשב דווקא לאדם רציני. עלתה מישהי לדבר על חיפושי הזיווג שלה. באמצע הוא שאל אותה בעצמה: "מה עם השידוך הקודם"? היא הייתה המומה והודתה שביטלה שידוך. כל אחד מבין שהמשפט הזה מתפרש גם באופנים אחרים. באופן כללי אפשר לראות בתכניות הנ"ל איך הם משתמשים באופן ציני, מגוחך ונלעג, בניחושים חלקיים, בחיפושי 'גוגל', בתכנת 'אגרון' ועוד כל מיני טריקים שקופים כאלו).
תוקן על ידי כמדומני ב- 23/07/2015 08:29:53
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2015 22:46 |
|
| |
ירוחמ
עכשו ראיתי שכתבת שגם הבת היתה חולה, ועדיין הדברים טעונים בירור נוסף. למשל, האם יכול להיות שאותה אשה טובת לב אמרה לעצמה משהו מעין זה: איך יתכן שאדם ייפגע ויאבד גם בן וגם בת. בוודאי ירחמו עליו משמים ולפחות את הבת יצילו. ולאחר שחשבה כך הציגה זאת כעובדה, מתוך תמימות?
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2015 22:45 |
|
| |
ירוחמ
איקון ירוק על תיאורי העובדות החשובים.
אסכם מה שהבנתי כדי להקשות:
א. אדם אחד איבד תיק. אותה אשה יקרה אמרה לו
אני רואה את התיק שלך על דלפק בחנות, לאחר שאלה היא הוסיפה כי היא רואה ספסל ועצים מחוץ לחנות, וזה הכל מה שהיא רואה. ואכן כך היה.
ב. אדם שהיו לו שני ילדים בן ובת, הבן היה חולה.
הוא ביקש את עזרתה- היא אמרה לו באכזריות פשוטה. הבן ימות הבת תחייה ותהיה בריאה וכך היה, אתחיל בסיפור השני. אני מבין שהבן היה חולה במחלה סופנית או קשה ביותר. מה אם כן החידוש במה שאמרה מעבר למה שהיה אומר כל רופא?
לגבי הסיפור הראשון, אם הציטוט שלך מדוייק, אזי מה שהיא אמרה היה, לכאורה, מאד סביר. איפה יכול היה התיק להיות? האם לא במקום שאליו הגיע, שהיה פותח אותו ומשתמש במה שבתוכו, ויתכן שהיה שוכח אותו כיון שידיו היו תפוסות במשהו אחר?
זה אומר שהאשה לא ידעה היכן התיק ומה יהיה עם הבת והבן, אלא רק ניחשה.
האם היא עצמה האמינה שהיא יודעת בידיעה לא רציונלית (או: לא רגילה) או שהיא ידעה שהיא מוכרת לאנשים סיפורים? אני משער, לפי תיאוריך, שהיא האמינה שהיא בעלת כוח לידיעה לא רגילה. שהרי כתבת:
יש בליבי מקום חם לאשה הזו בגלל העזרה הרבה שנתנה לאנשים. בלי הצגות. אגלה טפח- היא לא היתה מודעת בדרך כלל למה שהיא אמרה. יש מקום לחשוד, לצערי, שאינך מספיק אובייקטיבי או חשדן לגביה. התחלת כספקן, ולאחר שהשתכנעת, האם יתכן שעכשו אתה כותב על סמך מסקנותיך מאז, כאשר יתכן שלא הבאת בחשבון הסברים אלטרנטיביים למה שראית, מעין מה שכתבתי כאן?
טוב לב והשתקעות במצב תודעה של כביכול ראית נסתרות הם דבר אחד, ואילו יכולת חוץ-טבעית היא ענין שני. יתכן שאדם יהיה טוב לב באמת, ויאמין שהוא עוזר לאחרים בכוח ראיה חוץ-טבעית, אך בעצם הוא משלה את עצמו.
איני יכול לקבוע בוודאות מה היה שם, ולך יש יותר פרטים ממני, והרבה יותר אירועים מכפי שכתבת. אך אני, במקומי ובכורסתי, עם חשדנות גדולה בתופעות ובאנשים כאלו, מעדיף לזכור שיש הסברים כדוגמת אלו שכתבתי כאן.
בוודאי שאשמח על עוד דוגמאות, ממנה ומאחרים, שיוכיחו לספקן כמוני שעליו ללמוד שיש יותר דברים בשמים ובארץ ממה שמגלה הפילוסופיה שלי, הורציו (נסיון לפרפרזה על שייקספיר).
*** למינגית, נישטאיך
איקון ירוק על הביקורת האדיבה וההומוריסטית ועל הדוגמאות הנגדיות
ירוחם
איקון ירוק על הבדיחה על הכלב. גרמת לי מבוכה. שיר (שם בדוי) שאלה למה אבא יושב ליד המחשב וצוחק, ואם אבא יכול לספר גם לה את הבדיחה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2015 16:48 |
|
| |
שלישי כעקרון בהחלט, נדמה לי כי קראתי פעם באיזה ספר קבלי-ספר היצירה?- כי קיימים יקומים מקבילים,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2015 15:57 |
|
| |
ירוחם,
האם אתה מוכן לקבל שאם אפשר לראות מציאות עתידית, אז היא כבר קיימת
בצורה כלשהיא?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2015 15:37 |
|
| |
למינג גם הבת היתה חולה. איני יודע והאמת זה גם לא ענין אותי כמה פעמם היא טעתה או הצליחה, התעניתי בתופעה, ובצורת עבודתה.
שלישי הגדלת לשאול.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2015 14:25 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | <בו ביום שמישהו יגלה לי מה תהיה תוצאת הלוטו של השבוע הבא, אני אתחיל להאמין בכוחותיו לראות את העתיד.
|
|
ראה כאן קישור
|
|
|
|
|