בית פורומים עצור כאן חושבים

מגילת איכה הפרטית שלי (נכתב בדמעות, תשעה באב תשע"ה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/7/2015 02:00 לינק ישיר 
מגילת איכה הפרטית שלי (נכתב בדמעות, תשעה באב תשע"ה)

איכה ישב בדד, האיש הישר בשכלו היה כאלמן,
רבתי בישיבתו, שרתי בכוללו, נאלץ לחיות - הוא ועצמו.

בכה יבכה בלילה ודמעתו על לחיו, אין לו מנחם מכל אוהביו,
אם רק יחשוף - כל רעיו יבגדו בו, יראו בו כאוייב.

גלה יהודה מקהילתו ומהלך מחשבתו,
הוא ישב בדתי הגויים - לא מצא מנוח.
כל רודפי דת אבותיו השיגוהו - בין הספרים. 

דרכי ערשו אבלות מבלי מצוא מעודד,
כל שעריו חסומים, כישרונותיו נאנחים.
שומר מכל משמר, על משפחתו שלא תהיה נוגה, והוא מר לו.

היו חבריו לראש, ידידיו גדלו,
כי את דרך השם אהבו, ולא כפרו.
עולליו הלכו שבי למלמד ב'חידר'.

ויצא מבן-ציון כל הדרו,
לא יוכל לבטא את עצמו,
כי לא יחפוץ לקבור את אמו.

שאוף שאף לעוף לגבהיי רוממות טובו ואמת ערכיו,
אך ייפול קרקע שבור כנף, ברצותו שלא להכאיב לאביו ואחיו.

היה תוהה בחדרי חדריו,
כמה לשתף את אשת נעוריו,
ויבחר להצילה בשתיקתו, בחנק דמעתו,
שלא תתעטף גם היא ביגונו, יסוריו.

ראה אלהים, הביטה ליגונו,
יהי נא חסדך לנחמו,

השבני ה' אליך ואשובה
חדש ימיי כקדם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 14:14 לינק ישיר 

מעניין מאד אם תוכל לפרט (אני מכיר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 13:47 לינק ישיר 

בערולאאדע כתב:
בעל כתב "זכיתי ללמוד קצת חזון איש בהלכה, ואני הקטן האחרון שיכול להעריך אותו"

האם שתי הנתונים מקריים או שהשני בגלל הראשון (מאד מפתיע) או למרות הראשון אנא פרט.  

השני בגלל הראשון, רק התחלתי ללמוד ואני רואה שיש הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 13:46 לינק ישיר 

באבא
הפורום מורכב מאוסף אינדיבידואליסטים, ובכל זאת הם צריכים מקום לשיתוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 11:09 לינק ישיר 

פותח האשכול הנכבד  הטיב לתאר תחושות  (מצב פסיכי) שכל הצופים כאן חוו (או חווים) בשלב מסויים בחיים, אבל כמדומני שהמסקנא שלו היא שזו גזירת גורל ותחושות אלו אמורות ללוות את האדם החושב כל החיים בבחינת יוסיף דעת יוסיף מכאוב ובדידות.  לענ"ד  כאשר אדם צועד נכון בנתיבי הפילוסופיה (שאינה פותרת את הספיקות אלא רק משדרגת אותן) הוא מגיע לשלב בחיים שבו הוא  משלים עם הספק  (הידיעה שאינני  יודע) ולהתקבע ולעמוד  במקום הספק באופן  שלו ונינוח מבלי להרגיש את קושי הבדידות  ואת הצורך (הטבעי) לשתף מאן דהוא בלבטיו ובהתחבטויותיו.

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 30/07/2015 11:42:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 09:42 לינק ישיר 

איקון ירוק לכמדומני, לבער, ליש, על אבחנות חשובות. וגם לפסיכולוג על הנסיון לעזור.

הערת מינהלה - מופיע גם בחוקת הפורום:

אין להעתיק את שם השם בהעתקת פסוקים!

הרוצה להעתיק יתקן תוך כדי או לאחר מכן את שם השם:

י-ה-ו-ה יש לתקן לידוד (המומלץ ביותר כיון שניכר השם שהמקרא משתמש בו)

אלוקים בה' יש לתקן לק' או לשים מקף בין הא' ל-ל'.

לאו דווקא מפני שיש קדושה ואיסור מחיקה באותיות וירטואליות (היה על זה דיון פעם ויש טעמים רבים להקל אם גם היחס הטבעי הוא כאל מחיקה. אבל, אם אציין נימוק אחד, כאשר אני מעלה ומוריד את הדף או החלון, האם "זה עדיין שם" או לא?) אלא מפני ששמעתי שיש מדפיסים מן הפורום על דף והרי השם מודפס ובא לידי חילול. וכבר קבעו חכמים יום טוב בשעה שביטלו אזכרת השם בשטרות, והיה לנו לקבוע יום טוב שיפסיקו לכתוב את שם השם באשכולות...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 22:40 לינק ישיר 

כנראה שאף אחד לא לוקח באמת את ההשקפות ברצינות, והחיים הפרקטיים היומיומיים גוברים על הכל. מסתמא כך ראוי שיהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 20:58 לינק ישיר 

תודה לכולם.

לא התכוונתי שהדיון יהפוך לאישי עליי, אלא על התופעה. לכן גם כתבתי את רוב ה'קינה' בגוף שלישי. אבל אם כבר נכנסו לזה, אכתוב מעט, בתקווה שאחרים יעשו זאת גם.

באופן אישי אני חי חיים טובים, פוריים ומועילים, חיי חברה, לימוד ועשייה, ממש לא חיים מלא מלאי סבל. קוננתי על הסבל העמוק בנקודה מהותית, אבל אני חייב לציין שהוא לא הורס לי את שטף החיים. אני מצליח לסלול את חיי במסלול שבין הטיפות של דעותיי וערכיי לאלו של דעות וערכי סביבתי.

אני מספר לאשתי את מה שטוב לה לדעת על דעותיי ולא מספר לה את מה שיזיק לה ויהרוס לה את החיים. אין לי בעיה להביא אותה לדעות שלי, אבל זה יכניס אותה למערבולת של תסביכים עם סביבתה שיצערו אותה מאוד. היא יודעת שיש לי דעות שונות בתחומים מהותיים שונים.

זהו. הגזמתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 20:30 לינק ישיר 

וכבר אמר החכם "יוסף דעת יוסף מכאוב" ובתורה והייתם כאלהים יודעי טוב ורע וגו' שעל ידי אכילה מפרי עץ הדעת נעשו חייהם רעים יותר. (ומכאן הביטוי גן עדן של שוטים שלפני שאכלו אדם וחוה בגן עדן היו בלא דעת ?)

האופי של המחשבה בניגוד למוסכמות היא (בנוסף על תועליותיה) נכות. האם יש לתופעה זו הגדרה ושם רפואי ? האם זו ניתנת לטיפול פסיכיאטרי ?

תוקן על ידי בערולאאדע ב- 29/07/2015 20:53:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 18:30 לינק ישיר 

דרכו של עולם היא שבעל החשיבה העצמאית צריך להסתיר. אם הוא בעד שלטון דאעש הוא צריך להגיד את זה?! הרי יצלבו אותו. המחיר של ההסתרה של המחשבות הוא לא כל כך גדול. להפך, המחיר של הגילוי הוא הגדול. אדם חי בחברה מסוימת, וכל עוד הוא רוצה להשתייך אליה (במלוא מובן המילה; אדם יכול להיות גם אאוטסייד מוחלט אפילו אם הוא לא מנודה), הוא לא יכול להביע דעות שנחשבות לנוראיות. אם לפותח האשכול יש חברה אחרת שהוא מזדהה עם ערכיה הרי שהוא יכול לערוק אליה, ואז שייך לשאול איפה הנזק גדול יותר - בהסתרה או בגילוי. אם אין חברה כזו, הרי שרוב בני האדם צריכים חברה. מעבר לכך, אם אדם מאמין שיש צורך בחברה הרי שהוא מבין שהוא לא יכול לפגוע בה, אלא לשמור על איזון בין הניסיון לשפר אותה ולשמר אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 17:51 לינק ישיר 

כמדומני

ראשית אציין שמה שכתבת, מאוד נוגע ללב, התהליך שאתה עובר הוא לא פשוט, וכרוך בסבל ומצוקה נוראיים על בסיס קבוע. אני כמובן לא מכיר אותך ולא מבין במה בדיוק מדובר (אך עדיין ההתרשמות שלי שלא מדובר במה שמכונה "אנוס"), בכל זאת רציתי לשאול אותך, האם חשבת בכל זאת "לצאת מהארון"?

ייתכן מאוד שלמרות הקושי הגדול הקיים בלספר ולהוציא החוצה את מה שאתה מרגיש, למרות החשש "לקבור את אימך", או "לגרום לאשת נעוריך להתעטף ביגונך", המחיר שאתה משלם היום בהסתרה הזו עשוי להיות גדול יותר. האנרגיות הנפשיות שאדם משקיע בשמירה על ה"חיים הכפולים" האלו, הן מרובות כ"כ, שהן עשויות פשוט למוטט אותו. מעבר לכך, אתה פשוט חי בתוך מין בית סוהר כזה, בו אתה כל הזמן צריך לעשות דברים שאינך מאמין בהם, ללכת בדרך שאינך מתחבר אליה, לא להגיד אף פעם את מה שאתה חושב, אלו חיים שאינם חיים...

תחשוב על זה, כמה החיים יהפכו להיות פשוטים, משוחררים ונעימים, אם פשוט תוכל לומר בקול את (רוב) מה שאתה חושב, תוכל להתנהג (ברוב הדברים) בדרך שאתה בוחר ומאמין בה, תוכל פשוט לעשות את מה שאתה מרגיש שטוב לך. ברור שזה עשוי להיות כרוך במחיר יקר, כמו ניתוק מההורים, או תהליך לא פשוט מול האישה (שיכול להגיע בסופו של דבר להבנה והשלמה), אך ייתכן שלמרות הכול זה פשוט יהיה שווה לך... תחשוב על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 16:11 לינק ישיר 

שלישישי,

חשבתי שאתה זה שדגל בלסיים פסוקים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 15:42 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

סדר הפסוק הוא:
1. אם
2, אב
3. שבת - מצוות
4. אלהים

יש לי עוד מקורות שראוי לדרג אותם. למשל:
וְהַנָּחָשׁ הָיָה עָרוּם מִכֹּל חַיַּת הַשָּׂדֶה אֲשֶׁר עָשָׂה יְהוָה אֱלֹהִים וַיֹּאמֶר אֶל הָאִשָּׁה...
סדר הפסוק הוא:
1. נחש
2. חית השדה
3. אלהים
4. אשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 15:19 לינק ישיר 

רב_מחשבות כתב:
אוקי:

"כי לא מחשבותיי מחשבותיכם ולא דרכיכם דרכי נאם ה' "

ברור שמחשבותי לא מחשבותיך ועל כן יקרא שמך "רב_מחשבות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 15:09 לינק ישיר 

אוקי:

"כי לא מחשבותיי מחשבותיכם ולא דרכיכם דרכי נאם ה' "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2015 15:01 לינק ישיר 

רב,
נכון, אבל פסוקים שלמים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מגילת איכה הפרטית שלי (נכתב בדמעות, תשעה באב תשע"ה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext